Azért bárki bármit mond ezek a régi szovjet Radomok szerintem szebbek, jobbak. És ezeket régen emlékszem játékboltokban meg a KGST-n árulták, ócsó pénzért, a Matchboxok ára alatt jóval...Mennyi szép példány volt nekünk is, Volgák, Csajka, Lada, Latvia, Zil, Moszkvák tömkelege, mára meg pár maradt csak meg....sajnos kiskorunkban karambolosat játszottunk velük.....
Régi oroszokat lehet kapni a Ferenciek téri aluljáróban lévő modellboltban, a VII.ker Wesselényi u. 24.-ben lévő modellboltban, vatera.hu-n és a Váci úti börzén is.
A bliszter buborékcsomagolás néven is fut, bár ezt eredetileg azokra a két oldalról hegesztett lemezvágó olló, balta fűrész vagy sniccer nélkül bonthatatlan csomagolásokra alkalmazták, amikbe a már említett fejhallgatót, mp3 lejátszót, mobil- pc- és autós kiegészítőket bevarrják. A beszakadós ablakos panoráma papírdobozok (amiben pl az elekonok vannak) is bliszter néven emlegetik, nem tudom mi a korrekt megnevezés. Mi alapján osztották el, hogy a 131-es zilt az elekon barátibb áron, a 130-asokat semmivel nem jobb minőségben horror áron gyártja az elektropribor?
Erre az autóra gondoltam,de hogyan juthatnék hozzá? Nem régóta gyűjtöm az autókat,de szeretnék minél többet összeszedni,nembeszélve most lesz a szülinapom.
A hab a tortán hogy a Vector models vagy a Herszon models nem valami jó minőségű és szép modellek. Az IST 2. kategória (amit sokan DeAgostini gyártmánynak gondolnak) sokkal jobb minőségű a maga kategóriájában.
Amióta gyűjtöm a Retroautókat, azóta nézelődök a neten is, nagyrészt orosz autómodellek között, és látva az árakat, már tudom, hogy ezeket nem az árérzékeny magyar vevőknek szánják. Múltkoriban orosz mentőautókat keresve Kherson modelleket néztem, azok is hasonló árban futnak.
Nagyon étvágygerjesztő modelleket gyárt az Ukrán MD-studio, az áraik pedig középkategóriásak (ez az a kategória amit elsőre nem hisznek el a magyar vevők, hogy tényleg ennyi :)
Sajnos csak telóval tudtam fényképezni,kicsit kezelésbe vettem a Polonézt.Kikrómoztam az ablakkereteket,a szélvédőt fekete alkoholos filccel kihúztam,meg a lökhárító is kapott krómcsíkot.
Sziasztok ! Ha valakiket érdekel azok a bizonyos '60 - '70 évek akkor azoknak ajánlom az alantat: film.indavideo.hu/.../f_budapest_retro A film több mint 80 perces de kb. a felénél bemutatja azon idők autóit és azok vezetőit. Magam részéről az egész filmet érdekesnek tartom mivel azon időkről szól amely időkben ezek a retroautók igen csak mindennaposak voltak.