Én csak télen szoktam (néha) kijárni, mert jó időben a (foto)kirándulás az első....
Most hirtelen boltoltam egy nem távmérős Werrát, de javítani kell, mert csak egy zársebességgel megy. Az optika is belül gombás, de ezt későn vettem észre.
Ilyeneket használnak kilincs helyett. van még oroszlános, néger fejes, és ártó szellem űző kerek fej, két baromi hosszú és hegyes füllel. A mérete az kb 6x6cm, de inkább kisebb.
Aranyos. Szerecsenfej, a velenceiek egyész Dalmáciáig meghonosították, mint a hajósok kabalája, később divatcikk. Mekkora volt élőben? Szép gép!
Jah, mégvalami: a J-3-ban aktívan résztvett bmw és akki, köszönöm nekik. Meg valaki még licitált rá, nagy csata volt:-) Már csak fotóznom kellene, nem csak vásárolgatni:-)
Azt hiszem, én, egy Jupiter-3 Fed-1G párost. Én is kíváncsi vagyok...Vajh meddig lehet náluk átvenni? Sajnos elég szűkszavú a levelük, de pénteken tudok érte menni.
Volt Werra egy nagyon hozzáértő idősebb kollégánál a Petőfi Csarnokban nemrég kb. másfél hete, a nyitott domos részen. Készségesen magyarázta nekem a tulajdonságait.
Bizonyos okonál fogva csak decemberben aktuális. Soós-hoz benézek, néhányszor jártam itt korábban, de nem volt akkor Werra. A központi felhúzó a kritikus része, ezért inkább vennék megbízható kézből.
De az elmúlt börzén 2 revolverkeresőért barterezett 1954-es (=német optikai üveg!) Jupiter-9 objektív elképesztően szép képeket csinált Z-4K gépen. Most kontakt printen nézegetem, de rendelek pár 15x21-est. Fuji Extra 800 film volt, portrék, állaptkert.