Hogy valami jó is ide kerüljön: Megyünk haza hétvégére, majd beszámolok, hogyan fogadott minket a NAGY család! Csinálok sok-sok képet is! Remélem Tami jó kislány lesz... :)
Nagyon sok ember nem viselkedik az állatokkal úgy, ahogy kellenek, szemükben az állatok csak tárgyak. NO COMMENT. (mert nagyon csúnya szavakat tudnék csak használni... )
Mi most mentettünk meg 15 tengerimalackát az óriáskígyóktól, ugyanis egy "ember" itt a neten árulta kígyóeledelnek. Mi (a Tengerimalac fórumosok) inkább felvásároltuk az összes malackát, legalább ennyit megmentettünk!
A kérdések: - miért kell bezárni tökéletesen felszerelt az országban egyedüli madárkórházat? - a vadásztársaságok (legalábbis a környezetemben) hogy csukhatják be a szemüket az orvvadászok láttán? viszont milyen jogon lövik ki a háziállatokat-netán embert? (lásd a tegnapi hírek) - állatorvosoknak (ismét az én környezetemben) miért nem tűnik fel, hogy egy város komplett külterületi lakossága nem jelenik meg a veszettség elleni oltáson, ..... hova tűnnek hát az állatok? És ezt a sort lehetne még folytatni, gondolom mindenki tudná. Ennyit az állatvédelmi törvényekről! Ez hozzáállás kérdése,......csak kevesen vagyunk.
Sajnos ezt szerintem senki nem veszi komolyan, beleértve azt is aki a törvényt megalkotta és azt is akinek be kellene tartatni! Szép lenne, ha működne!!!
De ha még durvát akartok látni, akkor ezt az oldalt nézzétek meg (eladó kutyák képei, és a szöveg se semmi): (Már szervezik az akciót a tenyésztő(k) ellen a netboard felháborító! topicjában) http://www.kutyafarm.fw.hu Gyengébb idegzetűeknek nem ajánlom!!!
Állatkínzás266/B. § (1) Aki
a) gerinces állatot indokolatlanul oly módon bántalmaz, vagy gerinces állattal szemben olyan bánásmódot alkalmaz, amely alkalmas arra, hogy annak maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza,
b) állattartóként, háziasított emlősállatot vagy az ember környezetében tartott veszélyes állatot elűzi, elhagyja vagy kiteszi,
vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.
(2) Az (1) bekezdés szerint büntetendő, aki a vadászatról szóló törvény által tiltott vadászati eszközzel vagy tiltott vadászati módon vadászik, illetőleg a halászatról szóló törvény által tiltott halfogási eszközzel vagy módon halászik vagy horgászik.
remélem ezt már bemásolja!
jaj, akartam már íni: képzeljétek, Pepinek olyan szépen meggyógyult a lába, hogy most már gyorsabban szalad, mint a Koko:)))))))))) Koko feladta a versenyt az anyjával szemben;)
Persze ha túlzásba visszük a játékot, akkor kicsit még látszik utána, hogy kíméli a lábát. De persze ez érthetö, mert nagyon sokáig nemigazán használta a sérült lábát, így az izmok is kissé eltunyultak.
Viszont most már láthatóan jobb a kedélye, szívesebben játszik, kezdeményez, alig lehet leállítani:)))
Egy ismerösünk kiskutyája is sántikál, ugyanazokat a tüneteket produkálja, mint anno a Pepi. Ráadásul kicsit túlsúlyos is a kutyus, így veszélyes is lehet késöbb a dolog. Sajna ismeröseink (tulajdonképpen a szüleiké a kutyus) nem szándékoznak megmüttetni a kiskutyát.
Az a baj, hogy sokan azt hiszik, ha kicsit biceg a kutya, az nem súlyos.
Hát, igyekszem öket rábeszélni egy mütétre, de végül is a szülökön múlik.
Annyira szomorú dolog az ilyesmiről hallani, mert egyből az jut az eszembe, hogy az én szívem biztosan megszakadna, ha az én kutyámmal tennék ezt, biztos azok a gazdik hasonlóan érezhetnek most. Én nagyon szeretem az összes állatot, és eső után még a járdán átkelő éticsigát is arrébb rakom a fűbe, nehogy vki rálépjen, de megölni egy kutyát, aki ugyanolyan érző lélek és sokszor "normálisabb", mint egy ember??!! Szavakat nem találok, az olyanokra, akik képesek ilyet tenni!
:((((((((((((( Az ilyenen úgy el tudok szomorodni, másrészról pedig elönt a tehetetlen düh:( Nem is tudom, mit kéne csinálni az ilyen emberrel, agyoncsapni, vagy mittudomén. Hogy lehet, hogy ilyet bárki büntetlenül megúszhat???? Hogy juthat egyáltalán valaki odáig, hogy megöl egy másik élölényt???? Mi lakozik az ilyenben???
Sajnos minden felháborodásom ellenére tisztában vagyok vele, hogy nagyon sok ilyen ember él közöttünk:(
Köszi a gyors információt, ezek szerint, már alább hagyott a tenyésztéssel. (legalábbis kb 5 évvel ezelőtti emlékeimben az él, mintha apricotot is tenyésztett volna.)
A hétvégén lehet elmegyek megnézni, de nem biztos, hogy lesz időm, de ha voltam, mindenképpen felhívlak, de a csonkolt farok miatt, szerintem teljesen "felejtő" az az új alom is, mert már biztos, hogy le van vágva a farkuk a kicsiknek. :(
Sziasztok! Szomorú vagyok :(( Az ősszel kijöttek a kutyasuliba egy 4,5 éves uszival, Hekivel. Akkor fogadták örökbe. (a gazdik kutyamentes társasházba költöztek). Teljesen beleszerettem! Örökmozgó, nagyon labdás, vidám, barátságos és okos volt. Már rég hallottam róluk, sajnáltam, hogy elmaradt az edzésekről, mert nagyon sikeresnek indult. Most mesélte a gazdija, hogy megmérgezték! Az új helyen a "kedves" szomszédokat zavarta, hogy ugat! Egy tünemény volt :(((
Ő volt Heki, apricot közép kan (a képen picit világosabbnak látszik).
Sajnos hiába az állatvédelmi törvény, ha mégsem vonnak senkit felelősségre. A törvény szerint ez "rongálás"! ????????
Ha megnézed az uszkár honlapján a tenyészszemlén sikeresen átment kutyákat, és azokat akiknek nem sikerült láni fogod a külömbséget. Ott vannak apricot színüek is. (Szinte minden kutya hosszú farkú!) A minap voltunk egy kiállításon és ott bemutattak egy csonkolt farkú uszkárt, nem aratott sikert. Azt tanácsolom én is hogy inkább várjál, nézzél meg minnél több tenyészetet, beszélj tenyésztőkkel.
Videon is van egy csomó felvétel, pl a mai: kivettem őket az alomból hogy had rohangásszanak a lakásba és tök édin játszottak...de nemtom ide betenni és elküldeni sem mert túl nagy a méret:(
Esetleg, ha arra jársz megnéznéd te is a kölyköket? Egyelőre úgy gondolom két hét múlva azért elmegyek megnézem az új almot és az eddig tőletek kapott információk alapján sokkal okosabban tudom megnézni a kölyköket. Meg egyébkéntis legalább játszom egy kicsit a kölykökkel. Már szinte elvonási tüneteim vannak. Ráadásul Kalema és Tina83 aranyosabbnál aranyosabb képeket tesz fel a topicba, én meg csak irigykedni tudok és tervezgetek mi lesz ha majd már nekem is lesz.
Én is tovább keresném a tökéletes kutyust a helyedben így, hogy kiállításokon akarsz vele (jól) szerepelni! Lehet, hogy érdemesebb lenne várni egy igazán jó alomra egy elismert tenyésztőtől! Puszilunk mindenkit! :)))
Ezt most találtam: Zsinóros uszkár: Finom minőségű, dús szőrzet, jó tömör szőr, mely karakterisztikusan zsinórozott, egyenletes hosszúságban, ezek a zsinórok legalább 20 cm hosszúak legyenek. Minél hosszabb a zsinórozás, annál inkább jobb a minősítése a kiállításon. A rendezetlenséget elkerülendő megengedett a fejen lévő szőrt a fülek között összekötni és a szőrt a törzsön végig elválasztani.
Huh remélem mástól is kapsz választ erre a kérdésre és esetleg én is okosabb leszek, de tudomásom szerint a zsinóros szőr az olyan mintha durvább lenne kicsit, vagy nem tudom, képen láttam már, lehet durva hasonlat, de mintha a puli szőréhez hasonlítana, szóval olyan tincsekben áll, de nem nemezes, vagy micsoda. Jajj. :)
Szia! Már szerintem mondtam, vagy nem tudom, én Debrecenbe lakom, szóval tőlünk nincs olyan messze Berettyóújfalu. Pont vmelyik nap találkoztam egy kutyakozmetikussal, aki hordta régen az uszijait kiállításra és mondta, hogy most már a csonkolt farokkal még lehet kiállításra vinni, de igazából hátrányt jelent. Egy apricot uszinak már kölyök korban barnának kell lenni a körmöknek és az orra is minél barnább, annál jobb, ez a helyzet a szőrével is, minél sötétebb apricot legyen, mert ahogy nő, úgyis fakulni fog. Ő is csak azt tudta javasolni, hogy a kutyás újságokban kell keresgélni, mert ott lehet inkább minőségi kiskutyákat kapni. (Ja és ő is egyből jött a szaporító és tenyésztő közötti különbséggel) Nekem az a véleményem, hogy ne ugorj bele ebbe a mostaniakba, mert láttad a rokonait is, és lehet a kiállításon csak csalódás érne vele. Szolnokon tud vkit, aki tenyésztett régebben apricotot, de sajnos nem tudjuk a számát. Habár az én Dollym párja onnan való, a fedeztetési megállapodáson kell lenni vmi adatnak. Holnapra megnézem neked.
"Farok: Elég magasan, az ágyék táján tűzött. A göndör szőrű uszkár farkát a fele hosszában kell vágni, de egy jól hordott hosszú farok nem tekintendő hibának. A zsinóros uszkárnál meg lehet hagyni a farok teljes hosszát. Mozgásban a farkát magasan és ferdén hordja."