Keresés

Részletes keresés

Goldman Emma Creative Commons License 2013.05.24 0 0 4007

- Eléggé.

- Kicsit sem.

Előzmény: Archimédesz (3998)
VEE Creative Commons License 2013.05.24 0 0 4006

Belevettük a közgyűlési pontok közé a közös képviselő megválasztását (mert eddig intézőbizottságunk volt). Az általunk ismert házat jól kezelő képviselő meggyőző ajánlata 2000 Ft/albetét összegről szólt. Még személyesen nem találkoztunk vele, amire csak a közgyűlés előtti napon fog sor kerülni.

Nem kizárt, hogy minden marad a régiben, mert belegondoltunk, hogy amikor valamit intézkedni kell, az általában nem munkaidőben történik, bár a jelölt szerint nekik olyan szuper szerződésük van a gyorsszolgálattal, hogy azok mindent mindig megoldanak. És az árban benne van a pályázatírás is.

Előzmény: Archimédesz (4003)
VEE Creative Commons License 2013.05.24 0 0 4005

És a színházjegy féláron? Hiába terjesztem a maesteszinhaz.hu oldalt? Igaz, hogy azóta többet költünk színházra, amióta ezt hazsnáljuk, de legalább egy csomó restanciát megnéztünk.

Előzmény: Törölt nick (4001)
Törölt nick Creative Commons License 2013.05.24 0 0 4004

A "cigány lova" még boritékolva van. :)

Előzmény: Archimédesz (4002)
Archimédesz Creative Commons License 2013.05.24 0 0 4003

Ez a kamatoztatás jó ötlet, legközelebb lehet, hogy fölvetem.

Mennyi lehet a reaális díja a közös képviseletnek egy akkora házban, mint a tiétek? Én egy picit sokallom a magunkét, de nincs rálátásom.

Előzmény: VEE (3999)
Archimédesz Creative Commons License 2013.05.24 0 0 4002

Egyébként a kiadások csökkentésére még lenne ötletem, de most nem akartam túl sok és nagy vitát generálni. 

Előzmény: Törölt nick (4000)
Törölt nick Creative Commons License 2013.05.24 0 0 4001

Na hallod, amióta ilyen tartalmú számlákat kapok:

Amúgy pedig kénytelen vagyok komolyan venni, ami a magunk dolgát illeti:

télen már nincsen a nappaliban 22 fok, csak 20. (később majd nappali sem lesz)

Havas, fagyos heteken legalább heti három alkalommal cserépkályha, fával!

Világítás kisfogyasztású (helyenként led) izókkal. 

Kacsaúsztató helyett tus. 

Nadrágvasalás matrac alatt.

Ing: neva.

Közlekedés: BKV.

Parkolás ingyenes igazolvánnyal.

Tankolás (de lehet, hogy ezt már írtam) csak minden második alkalommal.

Kultúra, könyv, újság - abból nem engedünk!

Közeli vidékre termálfürdőbe MÁV.

És így tovább, de vannak még tartalékaink. :)

Előzmény: Boszorka (3997)
Törölt nick Creative Commons License 2013.05.24 0 0 4000

Szerintem csak elbeszélünk egymás mellett:

a közös költség csökkentése az nem egyenlő a közös dolgokra előre befizetett összeg csökkentésével. Erre próbáltam utalni, csak elfelejtettem mögé tenni, hogy :))

Előzmény: Archimédesz (3995)
VEE Creative Commons License 2013.05.24 0 0 3999

Társasházi témákban hasznos információk és viták találhatók az alábbi fórumon:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9055140&la=125322572

Itt tapasztalt közös képviselők gyorsan adnak tanácsot is.

Amúgy nem hiszem, hogy írásban lehetne közgyűlést tartani, az évente egyszer kötelező.

Nálunk mindig van 10 millió Ft tartaléka a 25 lakásos háznak, de állampapírban kamatozik, így nincs vesztesége senkinek.

Archimédesz Creative Commons License 2013.05.24 0 0 3998

Két kérdés a holnapi sétával kapcsolatban:

- nagyon megharagudtok, ha csak egy rövidebb szakaszon tartok veletek?

- zavar-e valakit, ha magammal viszek egy egészen pici és emberekkel szemben meglehetősen laza erkölcsi felfogású kutyát?

Boszorka Creative Commons License 2013.05.24 0 0 3997

Te az egyéni 10% csökkenést komolyan veszed?

Előzmény: Törölt nick (3993)
Boszorka Creative Commons License 2013.05.24 0 0 3996

A mi házunk 13 éves és összesen 5 tulajdonos van. Az iroda kivételével korombéliek. De soha semmit nem lehet megcsináltatni, mert egy valaki mindig beleköt. Ha van árajánlat, akkor az nem jó, kérjünk még másik hármat stb. Több beázás, vakolat omlik, balkonszélek potyognak de nem történik semmi. Közgyűlés már csak írásban van, mert vannak akik, ebből a sokból, nem beszélnek egymással.:-(((

Előzmény: Goldman Emma (3991)
Archimédesz Creative Commons License 2013.05.24 0 0 3995

Vagy talán csak szövegértési nehézségeim vannak?

Nincsenek, csak én nem fejtettem ki a teljes helyzetet: a csökkentés azért merült föl, mert tavaly jelentősnek mondható megtakarítása keletkezett a háznak, és az idei költségvetés is teljesíthető a kisebb közös költséggel. A megtakarítás pedig nagyon jól jöhet hirtelen gond esetén, ami egy 160 éves háznál egyáltalán nem szokatlan (néhány hónapja például egy életveszélyes födémszakaszt kellett azonnal cserélni). 

A szemétdíjjal fordított a helyzet: megpróbálták kevesebb kukával, azóta térdig gázolok a szemétben, úgyhogy nem jött be, felvetésemre remélhetőleg kapunk plusz egy darabot. (Vicces, hogy a szelektíveket csak kéthetente ürítik, és akkor azonnal megtelik, még kint az utcán, tehát gyakorlatilag semmi hasznuk a ház számára. Ráadásul a környéken köztéri szelektív kukákat is megszüntettek a haladás jegyében, úgyhogy egyre rosszabb a helyzet.)

A takarítás egy-két éve elvileg olcsóbb céghez került.

Előzmény: Törölt nick (3993)
Törölt nick Creative Commons License 2013.05.24 0 0 3994

Neked legalább van egy új, szép és olcsó zöldségesed!

Törölt nick Creative Commons License 2013.05.24 0 0 3993

"a közös költséget csökkentsük tíz százalékkal"

Távol álljon tőlem a kötözködés, de ha az egyéni rezsik csökkenthetők,

akkor a közös költség miért nem?

Kevesebbet égetni a villanyt a lépcsőházban, kevesebbet szemetelni a kisebb kukákba, olcsóbban takaríttatni a közös helyiségeket, lemosható festékkel firkálni a közös falakat, stb.

Szerintem ezektől csökkenne a közös költség!

Vagy talán csak szövegértési nehézségeim vannak? :(

Előzmény: Archimédesz (3992)
Archimédesz Creative Commons License 2013.05.24 0 0 3992

Hm. Nálunk volt egy javaslat, hogy a közös költséget csökkentsük tíz százalékkal, de leszavaztuk, épp ezért: a családi költségvetésben nem jelentene túl sokat, viszont ha beüt a házba valami ménű, akkor milyen jól fog jönni a tartalék.

Goldman Emma Creative Commons License 2013.05.24 0 0 3991

Nálunk jövő héten lesz, de azt hiszem, idén is passzolom. Van nekem bajom elég, és pontosan három percig tart, míg annyira felidegesítem magam, hogy vagy ordítani kezdek tizenakárhány öregasszonnyal, vagy simán megüt a guta.

Ami nálunk van, azt szerintem senki sem tudja überolni: harmadik éve nem fizetünk közös költséget, mert az öreglányok úgy találták, túl sok a ház félretett pénze, csak büdösödik a bankban. Minden tavasszal jön a papír, milyen ütemesen fogy a tartalék - most meg egy másik is mellé, mi mindent kéne haladéktalanul megcsináltatni.

Két éve megmondtam, hogy higgyék el, a megspórolt pénz nem fog látszani a családi költségvetésen, de majd ha vissza kell állni a közös költség fizetésre, lesz nagy siránkozás, hogy jajj, ennyi pénzt, hát hogyan a nyugdíjból. Most menjek oda jövő héten triumfálni, hogy lám, igazam volt? Vagy várjam meg, amíg a fejünkre omlik a plafon? :-(

manhattani Creative Commons License 2013.05.24 0 0 3990

A Klubrádiónak van egy ilyen témájú betelefonálós műsora. Azt hallottam, hogy előtte nem árt némi  protekciót szerezni, mert rengetegen hívják. Meg a legnagyobb előnye, hogy ingyenes.

Előzmény: nofRETRO (3984)
Krampulák Creative Commons License 2013.05.24 0 0 3989

És a Főbuha?

Előzmény: nofRETRO (3985)
Archimédesz Creative Commons License 2013.05.24 0 0 3988

Szokatlanul békésen zajlott le, részben azért is, mert nem akartam mindenbe belekötni. Ráadásul én csak meghatalmazott vagyok ott a tulaj nevében. 

Előzmény: nofRETRO (3987)
nofRETRO Creative Commons License 2013.05.23 0 0 3987

Nálunk még csak a felkészülés van ....

Van egy rakás infóm, linkem, kéred?

:)

ezt épp most találtam , de nem ez a gondunk

Előzmény: Archimédesz (3986)
Archimédesz Creative Commons License 2013.05.23 0 0 3986

Én is társasházi közgyűlésen voltam ma. Most próbálok regenerálódni.

Előzmény: nofRETRO (3984)
nofRETRO Creative Commons License 2013.05.23 0 0 3985

Röltex, Keravill, Aranypók, Gelka.

Előzmény: Goldman Emma (3983)
nofRETRO Creative Commons License 2013.05.23 0 0 3984

Ma sűrű napom volt. Nem panaszkodni jöttem, pedig de.

Társasházi jogi tanácsot kitől lehetne kérni? Ha van ötlet, nem publikusba kérem, hanem kinyitom számára a postaládám:)

Szóval problémahegyek. Mit tegyek? Esetleg eléneklem az illetékeseknek a talpainkösszeérnek-et?

Goldman Emma Creative Commons License 2013.05.23 0 0 3983

Ösztön, de racionális. Tényleg nem lesz később. :) Jó, tudom,hogy ez nem a hiánygazdaság vagy az imprlisták sara, de tény, hogy ha 1. megszeretek valamilyen ruhadarabot, 2. megkedvelek valamilyen ételt, nyersanyagot, kenyérfélét, fülem tudja mit, annak beszerzését a közelemben lévő üzletek vezetői azonnali hatállyal beszünteteik. Monnyanak le, de addig is, grrrrrrr. :))

Előzmény: Boszorka (3982)
Boszorka Creative Commons License 2013.05.23 0 0 3982

Itt a közeli plázában is volt egy nagyobb üzletük. Azt már korábban bezárták, én is vásároltam akkor még ott amit csak találtam. Bennem is van valami ösztön az 50-es évekből, hogy jé van harisnya vegyünk sokat, mert ha kell akkor biztos nem lesz kapható. A Délinél és a Kossuth lajos utcában van még üzletük, egyszer megnézem.

Előzmény: Goldman Emma (3980)
manhattani Creative Commons License 2013.05.23 0 0 3981

>Ők most hol vannak? :)

Tanár: -Mit tudsz a XIX. század nagy kémikusairól?

Felelő: -Már mind meghaltak, tanár úr.

Előzmény: Törölt nick (3978)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.05.23 0 0 3980

Aranypókkal pont ilyen élményem volt tavaly. :( Itt, a körúton volt egy remek üzlet, kiváló minőségű áruval, hozzáértő, nem tinédzser eladókkal. Egyszer csak látom, hogy kiárusítás, efféle. Berontottam, és követeltem a kedvenc fehérneműmet, lehetőleg minél nagyobb tételben (tartalékképzés, háborús időkre).

Az eladó hölgy, akivel semmiféle nexusom nem volt, szó nélkül végighívott fél tucat üzletet, majd begyűjtötte a cuccot, felhívott, amikor megérezett, és még ő volt meghatva, amikor virággal köszöntem meg a kedvességét.

Az üzlet azóta is üresen áll, a hölgyek feltehetően munkanélküliként tengetik, én meg kétségbeesetten vadászom a jó és kényelmes ruhadarabokra, mert a tizenévesekre szabott árukínálatban kissé gyökértelennek érzem magam.

Előzmény: Boszorka (3977)
Boszorka Creative Commons License 2013.05.23 0 0 3979

Feltehetően nyugdíjban.:-(

Előzmény: Törölt nick (3978)
Törölt nick Creative Commons License 2013.05.23 0 0 3978

"jó ötvenes régivágású elárusítónőkkel."

Ők most hol vannak? :)

Előzmény: Boszorka (3977)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!