"Lefújtam gázspray-vel is, megvertem, ordítottam rengetegszer, de nem ok nélkül"
Tehát valaki féltékenységből (vagyis NEM önvédelemből!) ilyesmiket tesz egy másik emberrel, és erről nyugodtan mer nyilatkozni, hiszen nem kell tartania semmitől - amennyiben nő az elkövető. Vajon ha egy férfi mondaná, mi lenne rá a reakció?
Persze, ugyanezt látni a hollywoodi filmekben is: a jelek szerint semmi gond nincs azzal, ha egy nő féltékenységében bántalmaz egy férfit, és ezt szemmel láthatóan viccesnek tartják, de legalább is természetesnek.
Nem szeretnék áldoztathibáztatás bűnébe esni :), de ez már nem szimplán a "lenge öltözékben este az utcán járni" esete, hanem mondjuk gyorsforgalmi úton, kivilágítatlanul, keresztben sétálgatni...
Olvasd el végig a mondatot, ott van a konkrét példa (jogos védelem). Megjegyzem, az alvó apa agyonlövése például nem számít jogos védelmi helyzetnek, de a betörő leszúrása például igen. Érdemes tájékozódni a témában.
Csak nézek ki a fejemből.... Egy egyetemista lány kiköltözik egy ilyen putriba...?????
A férfi és a fiatal nő 2018 októberében ismerkedtek meg. Kapcsolatuk hamar komolyra fordult, így a nő korábbi életét – egyetemi tanulmányait, munkáját – feladva 2019 áprilisában a férfihoz költözött Kaposvár külterületére a vádlott által épített, félig földbe vájt komfort nélküli helyiségbe.
A férfi nem dolgozott, a nő spórolt pénzéből éltek, mellette a férfi rendszeresen kábítószert fogyasztott. Ennek ellenére a sértett felnézett rá, utasításait elfogadta.
Nem ismered azt az írói eszközt, mikor valaminek a lehetetlenségét ill. képtelenségét más, nyilvánvalóan lehetetlen vagy képtelen hasonlattal érzékeltetjük?
Például: "Úgy diplomás ez, ahogy én a pécsi püspök"
Vagy: "Ha egy nőnek elég lenne rámutatni a férjére és azt bezárják, akkor a férfiaknak meg legyen joguk megbotozni a feleségüket."
Tudom, ebből csak annyi fog megmaradni benned, hogy én vagyok a pécsi püspök, aki meg akarja botozni a nőket :-/