Nehéz magyarázatot találni rá, hogy melyik évben, melyik fajta, miért tartja meg jobban, vagy hullatja le az elsőterméseit. Minden évben eltérő módon zajlik fajtáról-fajtára, egyedről-egyedre a terméshullás. Általános szabály nem körvonalazódik.
Úgy látom,sok fügével találkozol.Nekem van egy öreg bokor,kevés levél és sok füge van rajta.Pár napja elkezdett sárgulni egy része,azok később le is szoktak potyogni.A forró nap,a szárazság okozhatja?Később amikor már leveles mind megmarad,kár hogy a koraiak nagy része nem marad meg.
A weblapod nem nyitható meg, tudsz róla? Ha jól emlékszem valahol zalában készülnek ezek a gyönyörű képek? Van ott valahol fügeültetvényes rész is ugye?
Éppen ma fényképeztem le a két fügém milyen eltérően hajt. Akkor lehet az enyém is Babits füge, vagy ez más fajtára is jellemző? Mikor vettem írtak megemlítették Babitsot is, és hogy az egyik legfagytűrőbb.
Íme a tegnapi állapot. (Ma nem voltam a telken, de amilyen gyorsan halad, már jóval előrébb lehet.) Persze nem mindegyik fajta van ennyire előrehaladott stádiumban. Bár azóta...
Fólia van rajta, de nem szorosan, hogy a párás levegő mellett azért kicsit szellőzzön is. Végül nem kellett leszedni a kis terméseket, mert lehullottak maguktól...
Marcius vegen. Nincs jelentosege a vastagsagnak(szerintem), mindegyik egyforman ered. A fontos a fasdugvanynal a vesszo erettsege de amennyiben tavasszal szedted masmilyen nem is lehet. En csinaltam mar egy szemes (nodus) dugvanyt is fugebol ugyanolyan jo az is, hiszen ennel a fajnal a vesszobol is jonnek a gyokerek nem csak a szemek alol. Nem szabad hagyni, hogy kiszaradjon, paras meleg kell neki es gyokeret ver.