Nagyon lepangott mostanában a topic... Mindenki strandra jár? Tina, mi van a kicsikkel, nincsenek új képek? Mi már tanulunk ülni, nagyjából megyeget is, na meg azt is sikerül talán már elsajátítani, hogy ha hívom Tamit, akkor odajöjjön... A Fennel könyvet olvasom, és már most látom hasznát a tanácsoknak. :)
Most volt Tamika életének első igazi pancsolása: Nagyon tetszett neki a kádból való kivételt követő helyzet, ahogy hűsítette a nedves bunda. :) Hatalmasat hancúrozott!
Egyébként megérkezett Julcsi24 apricot óriásuszkárja, Zvani, már láthatjátok a Galériában! Gyönyörű szép!!! :)
Valamint Tina83, Julcsi24 és jómagam javaslata alapján szeretnék a közeljövőben egy Uszkártalálkozót összehozni. Várom a javaslatokat a hely és az időpont tekintetében!
Tina! Gondoljátok meg jól, hogy eladjátok-e Bonit, mert aztán már nem lehet visszacsinálni, és iszonyatosan tudnak hiányozni:( Én szurkolok, bár tudom, hogy néha nem könnyü velük. Föleg egy uszkár tud igen akaratos, önfejü lenni.
Pepe is sokmindent szétszedett, és sajna más lehetöség nem volt, minthogy mindent, ami számomra kicsit is értékesebb volt, eltettem a szeme elöl. De azért így is megrágcsált pár bútort (persze nem volt komoly kár), szétrágcsálta egy kosarát... egyszer egy kabátomat elölhagytam, a kapucnija széjjel volt cincálva (még jó, hogy le lehetett cipzározni)... meg ilyenek. Aztán lassan leszokott róla. Szobatiszta is kb. hét-nyolc hónapos korától lett teljesen. Nálunk is volt sok pisitócsa, kaki... de aztán ezek száma egyre kevesebb lett, majd teljesen eltünt. Ma már ott tartok, hogy mindkét kutyám kibírja 10 óra hosszáig, ha nagyon szükséges. Szerencsére ilyen igen ritkán adódik, de otthon míg dolgoztam, bizony minden nap a nyolc órát kibírták. Azóta sem történ semmi baleset idebent. Nagyon-nagyon sok türelem kell hozzájuk.
Mindenesetre szurkolok nektek. Boni olyan édes...;)
Kalema! Megnéztem az új képeket, ismét csak gratulálni tudok:)))))))))) A kiskutyákhoz is, és a képekhez is. Mindig olyan jó minöségü képeket csináltok;)
Holnap megyünk egy nemzetközi kutyakiállításra, itt lesz a szomszéd városban. Csinálok majd jó sok képet, mutogatok majd. Lesznek magyar kutyafajták is, nagyon kíváncsi leszek, tán még magyarokkal is találkozok;) És nagy német dog kiállítás is lesz egyben. Szóval jónak ígérkezik... igazából már a mai napon elkezdödött, de mi holnap megyünk csak ki, akkor lesznek a magyar ebek, társasági kutyák, német dogok...
Köszönjük a simiket! Tényleg szépen növögetünk hálisten... Bár Tami szőrnövekedése már-már kicsit túlzásnak is tűnik... :)
Egy törpénet: :) Tami tegnapelőtt este megtalálta a ház előtti járda melletti fűben a párom 4 hónapja elveszített fülhallgató-sapkáját (kicsi műanyag izé). Nagy büszkén hozta oda hozzánk, én persze gyorsan kikaptam a szájából, hogy fujj-piszkos-nemszabad, aztán meg volt nagy nevetés és dícséret, amikor megláttuk, hogy mi az! :DDD
Hát távoltartó sray-hez nagy reményeket ne fűzzetek. Legalább is nekem nem vált be :(
A kristályt még nem ismerem, kíváncsi vagyok rá. Majd számolj be róla, jó?
Itt a régi falusiak között az az eljárás, hogy a dísznövényekhez (kankutyus ellen) lócitromot tesznek. Annak a szaga nemszeretem a kutyák számára. Egy idő után megnőnek a diszbokrok, aztán már nem kell félteni a "kipisiléstől" :) Arról sajna nem tudok, hogy lehetne a kertben is egy bizonyos részre szoktatni őket. Esetleg tapasztalatok?
ADRI! Várom a képeket a kutyusokról és természetesen felteszem továbbra is. Már kezdtelek hiányolni, jól eltüntél!
Pogi is a héten meg kozmetikushoz, már nagyon megnőtt a kis bundája. Neki lett egy cica "barátnője" egészen jól kijönnek a lakásban, a felügyeletem mellett!
TINA! Örülök, hogy nem gondoltad komolyan Bonni ügyét, így legalább kidühöngted magad! :) Visszakerestem a képeit, annyira aranyos, szeretreméltó kis kutyus, biztos sok örömötök is van benne!
Már elég régen jártam erre, igértem képeket is, csak hát az a kolléganő aki le szokta nekem kicsinyíteni, államvizsgázott és nem dolgozott. Holnap már jön, remélem sikerül elkapnom.
Tina: nagyon kérlek ne keseredj el! Van egy jó hírem a számodra!
Tegnap vettem egy GET OFF MY GARDEN nevű távoltartó kristályt, amit az udvarba ott kell kiszórni, ahová nem szeretnéd hogy piszkítson a kutty. Van sprays változata is, az pedig lakásba való, ilyet sajna nem tudtam venni mert nem volt. Még nem próbáltam ki, de nekem is hasonló problémáim vannak a Denisszel, mindegy neki hogy a lakásban vagy az udvaron van, ahol rájön ott megáll :((((
Kata: ha még aktuális, majd kérném a segítséged újra képek terén.
Úgyse tudnám eladni, nem lenne erőm hozzá, de annyira felbosszant, főleg azzal, hogy minden nap 3-4 szer takarítani kell utánna és állandóan pisi szagu a lakás+ kaki szagú.
Ugye a 8 hetesen helyett, 8 hónaposant akartál írni?! :) Szerintem mi annyi idős korunkra sokkal nehezebbek leszünk. Olyan gyorsan növöget ez a kiscsaj, hogy csak na! És Spillo is megmondta, hogy valszeg utol fogja magát érni, és ő is középuszi lesz! Hófehérke meg 1,5-ször akkora, mint Tami, Tekergőről nem is beszélve, aki becélozta az "óriás méretet", persze majd kiderül, hogy ki mekkora lesz, már nagyon kíváncsi vagyok rá! :)))
Ez igen! Szépen cseperedtek! Jól gondolom, hogy az egyik képnél ugatott is? Tisztára irígy vagyok. Mennyivel könnyebb dolgod van mint nekem. A Te csecsemőd egy igazi baba, az enyém meg túlméretes óriás. 8 hetesen 5 kiló.
Hát dundinak éppen nem mondanám őket... :) Hófehérke inkább szép izmos, Taminak meg rettenetesen nagy a szőre! A héten lesz majd fürdés meg egy kis általános fodrászkodás is! Tegnap nagyon megdícsértem őkelmét (Tami), mert szépen tűrte a hatalmas megpróbáltatást, hogy lenyírtam a tappancsait! Lehet, hogy az is a szerencsém volt, hogy elszundított közben a kis drága... :) Tegnap este levittük ketten párommal, akkora hancúr - szaladgálás volt, hogy csak na, jó sokat aludt is utána... Ma is volt már egy nagy szaladgálás, közben ugatott is nekem, a szomszédok meg csak lestek, hogy mi ez a fura hang... :DDDD
Most ébredt fel, és hatalmasat nyüszített, majd frászt kaptam, lehet, hogy rosszat álmodott, vagy ki tudja...
Egyébként ma mértem, most 2 kg. A hétvége alatt is láthatóan nőtt, és a szőre is alakulgat (nem simul le a buksiján, a múlt héten még volt egy kis taréja... :))
Szia! Nagyon édessek a picik. Irigykedek :)) Dundik? Olyan kis gombóc kinézetüek. Nálunk Béta volt ilyen picinek (a többi nagyon sovi volt).
Tegnap este is akartam válaszolni, de lefagyott a net. A Te lapod most is szépen bejön, de az Index alig-alig működik. Nálatok is? Vagy nálunk lehet gond?
Hát sajnos ez így van. A mi házunk sem egy csilli-villi. Először a három gyerek, majd az 5 kutya. De legalább van hangulata, látszik, hogy élnek benne! Akik barátok, elfogadják ezt a kicsit káoszt,akinek meg kifogása van ellene, úgyis elmarad. Sajna nem lehet mindennek megfelelni. :))
Szia! Amit írtál a kutyusodról, nagyon jellemző Pogóra is! :) Ő most volt egy éves, és mindent szétszed, ha hagynánk! Mi néhányszor a fenekére csaptunk és most már azért nem annyira vészes. Bepisilni akkor szokott, ha megharagszik valamiért, vagy nem érek haza időben, hanem mondjuk 2-3 órát kések! De talán ez természetes.
Én is ha veszekszek vele, mindig mondom neki, hogy : Na Pogi, mész a menhelyre, de nem tudnék megválni tőle! :) És azt mintha megértené, utána lenyugszik!
Ő meg harap ha nagyon felidegesíti de persze nem vészes, csak bekapja az ember kezét, jelképesen! Pl. imádta a cipőket rágni, kapott két pár papucsot, ami a milyenk volt, mi meg vettünk újakat. Így leszokott a cipőkről!
Egyébként tegnap fürdettem meg a kis vakarcsot, héten meg megy kozmetikushoz, mert már nagyon nagy a kis haja!
Tegnap összeeresztettük a cicával, a vártnál jobban fogadta, nem bántották egymást. A cica nagyokat fúj rá, de nincs gond! :))
Szóval gondold meg, nehogy utána nagyon megbánd a döntésed!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hát sajnos elkeserítő, hogy daccból csinálnak be ...mert ezen még korrigálni sem lehet...:o(
De az hogy szétkap mindent amit elér az durva, ha felsorolnám mennyi mindenünket tette már tönkre....hááát....lehet ti is elgondolkoznátok ....:(
Párom se és én se akarunk megválni tőle hiszen szeretjük, de ez igy nem mehet tovább ...lassan költözködünk is és ha lakásl esz belőle (bár családi házat szeretnék) akkor nemtom hogyan fogom elbarikádozni a cuccaimat, hogy ne tudja elérni....(?)
Egyáltalán semmi jele, hogy hajlandó lenne Tami alomra szokni. VISZONT lejárunk a ház előtti kis parkterületre és ma már csak ott volt pisi és kaki! Nyüszizett, amikor ki kellett mennie! Sokat szaladgáltunk is, nagyon élvezte! :) Természetesen a kakit bezacskóztam (és fogom is), méghozzá jól láthatóan, hogy senki ne haragudjon az én kis "szarosomra"! :) Ezt csak azért írom, mert egyáltalán nem megterhelő, és mégis sokan nem teszik meg, mégcsak cikinek sem éreztem, sőt... büszke voltam magunkra! :)))
Nem sikerült ma feltennem a többi képet, de kárpótlásul:
Mintha Alfáról lenne szó! Bár ő nem nyul hozzá semmihez, de sajna, ha felidegesíti magát, hogy otthon hagytuk, takarítani nekem is kell. Nálunk a konyha közepe ill. a bejárati ajtó a kedvenc pisicélpont a nagydolog meg a lépcső alá. És ő már 10 éves. Így gondolom ebben nem várható javulás. Nagyon meg kell győznöm, mielőtt elmegyek, hogy sietek haza :) Aztán nagyon megdicsérem, ha nem volt gond. Szerencsére más kárt nem csinál, a műpadlót felmosom, kiszellőztetek, mást nem tudok tenni.
Már gondolkoztam egy kenelen az udvarra, hogy mikor elmegyünk, kicsukjuk. De szerintem attól tényleg kiborulna. Nagyon érzékeny a lelkivilága. Pedig ők öten vannak, így még egyedül sem marad.
Azért nem tudnék megválni tőle.
Egyik szomszéd úgy jellemezte a sógorát, hogy "kicsit hülye, de azért jó ember". Nálunk ez szállóige lett, mindig mondjuk Alfára, hogy "kicsit hülye, de azért jó kutya":)
Nem azzal van a baj, hogy játékos hanem azzal, hogy olyan dolgokat csinál csak hogy egyet említsek a tegnapi napból: levittem sétálni elvégezte a dolgát aztán meg elmentünk a párommal piacra max egy órát voltunk távol, de mire hazamentünk kb 6 db kaki meg 1 pisi...és még sok minden amit szétszedett darabokra!
És ez nála nem egyszeri eset!
Ami még bosszant hogy újjabban belepiszkít a zuhanytálcába napi rendszerességgel, és nemtom kizárni mert nincs ajtó..de mind1.
Aztán meg az is hogy felmászik az ebédlőasztalra és lelök mindent amit ott talál...stb...inkább nem ragozom!
Szóval a szobatisztaság nála csak addig működik amíg otthon vagy vele, amúgy viszont minden nap takarítani kell utánna és mostanra betelt a pohár!
Picim mostanra teljesen kivirult a társaságtól, terhességtől vagy a kicsinyeitől, ki tudja... Az biztos, hogy utoljára 2 éve volt ilyen életvidám, játékos kutyus. Én annyira de annyira boldog vagyok ettől, hogy amikor pénteken egy olyan hancúrozós játékra hívott, amilyenre már évek óta nem, majdnem elkezdtem sírni, könnybe lábatak a szemeim. Úgyhogy ebben az évben nálam maximálisan ő kapja a "legboldogabbá tevő kutya" címet! :))))))
Szóval például nálunk éppen ellenkezőleg sült el a helyzet, mert ugye te azt írtad Bonnie megkomolyodását várod a vemhességtől...
Egy kis ízelítő: (Még ma felteszem a többi hétvégén készült képet is!) Ő Hófehérke, aki mindig azt csinálja, amivel bosszanthat, de aztán meg úgy tud hízelegni, hogy meg kell zabálni! :)
egyetértek:) Nem hiszem, hogy bármelyik kígyó megszenvedte volna a tengerimalacok hiányát:) A malackák meg legalább eléldegélnek valahol egy darabig. Jó csillagzat alatt születtek;) Sajna sok egér meg malac tán nem volt ilyen szerencsés, de hát tényleg enni kell valamit a kígyóknak is. Bár én magam részéröl nem nagyon szeretem a csúszómászokat, de hát minden állatnak megvan a maga haszna.
Sajnos kis hazánk nagyon gyerekcipöben jár még, ami az állattartás kultúráját illeti. Nem mondom, mindenhol vannak beteg emberek... Viszont sok múlik a kutyatartókon is, és sajna a kutyások zömének viselkedése is hagy némi kívánnivalót maga után. Ezt azért el kell ismerjük. Én nagyon megválogatnám azt is, hogy milyen embernek engedek állatot tartani, milyen körülmények között, van e hozzá elég helye, ideje....stb. még sorolhatnám. Bár szerintem ezt igazán sosem lehet kontrollálni.
Azért utálják a nem kutyások a kutyákat, és magukat a kutyásokat, mert nagyon sokaknak nem fülik a foguk ahhoz, hogy felszedjék a kakát a kutyájuk után, vagy hogy megfelelö helyre vigyék a kutyát sétálni, esetleg pórázon... Nekünk is tudomásul kell vennünk, hogy nem mindenki szereti az állatokat. Szóval valahol inkább kutyás oldalról kéne hogy elinduljon egy változás, hogy elfogadtassuk a kutyát, a kutyatartást. De ehhez nem kampányol senki. Ki fogja a felelötlen gazdákat ellenörizni, megnevelni??? És amíg ilyenek léteznek, addig sajnos a rendesebbje hiába is küdz...
Viszont arra én sem találok mentséget, ha valaki szándékosan keresztülhajt egy állaton, vagy ahogy alább alfatau írta, megmérgezi:((((
Tudom, sajnos a kígyóknak is kell táplálkozni. Itt hosszassan lehetne írni a táplálékláncról, de nem az oldal témája, és azt hiszem felesleges is lenne.
A világot így kell elfogadnunk, ahogy van.
MÚltkor az egyik kollégámat osztottam ki (jogvégzett ember létére) azt mondta, hogy minden embert és állatot KIÍRTANA, aki Budapesten kutyát tart! Mert kutya nem a városba való. Erre most mit mondjak? Annyit feleltem, hogy én meg az ilyen embereket likvidálnám. Én imádom az állatokat, egyszerűen nem tudom megérteni, hogy lehet őket bántani. Nem csak kutyáról beszélek.
Évekkel ezelőtt egy nyikhaj bmw-s srácot osztottam ki, mert ment az úton , előtte a kutya, és még rá is rántotta a kormány. Szerencsére a gyerek pirosat kapott a hév sineknél, és megkapta a magáét. Mondtam neki, hogy akkor talán most kellene neki is átmenni. Aztán vagy szerencséje lesz, vagy nem, mint annak a szegény kutyának. Akkor megmenekült, de rengeteg ilyen ember van rajta kívül. Én mindig úgy vezetek, hogy figyelem az állatokat, és ha a közelben látok, rögtön lassítok. Még ha süni megy az úton, akkor is megállok, és odébb teszem...