Keresés

Részletes keresés

zaniko1 Creative Commons License 2022.04.20 0 0 4405

Gratulálok Gabika!

Én maradok csak a bajnokságnál. Azt lejátszom és kész.

Néha akad szellem, azt le szoktam játszani.

Látszik, hogy nem játszom, mert nincs is ezüstöm, kudarcpontom is

csak kártyából van.

Előzmény: erobika (4401)
Don Pedro Gonzales Creative Commons License 2022.04.20 0 0 4404

Az aszért meg is látszik, hogy válogatás nélkül mindenkit kihívsz a küzdőtéren. És ott bizony többen vannak az erősek, mint  a gyengék, tehát jobban lehet fejleszteni a tudást.  Nem hijjába panaszkodott gép barátom, hogy  mostanában szinte egyetlen kísérletére sem tud megverni Téged, és a korábbi nyerési aránya ellened a felére csökkent.
Ez persze egyúttal azt is jelenti, hogy a Te győzelmeid száma ellene a duplájára emelkedett.
Bár még gép vezet, de ha így folytatódik, bezony fordul a kocka (mint  a kaszinóban)

Don Pedro Gonzales Creative Commons License 2022.04.20 0 0 4403

Azt az elejétől kezdődően tudtuk, hogy ez egy időigényes játék.  Azóta az is kiderült, hogy   készakarva belehelyezett sok buktató csak nehezíti a játékosok életét.

Ha semmi mást nem csinálnék, reggel 6 és este 6 között (ez 12 alkalmat biztosít) csak a kaszinóban el lehet tölteni  egy órácskát, és akkor a többi más lehetőségről, feladatról nem is beszéltünk.

Don Pedro Gonzales Creative Commons License 2022.04.20 0 0 4402

Hoppácska. Befutott  a kaszinóban egy négyes találat.

A kappitány közeledik a  10. helyezetthez.

Azt viszont már nem lehet tudni, hogy ez hányadik négyes volt, valahol a 20 és 30 között.

erobika Creative Commons License 2022.04.20 0 0 4401

Sziasztok, szép napot mindnyájatoknak!

Tegnap nem dolgoztam, ezért ráértem többet játszani a labiban. Mint tudjátok, csak és kizárólag a küzdőtéren játszom, ez a hobbim. :) Naponta kétszer szoktam, egy menet délelőtt, egy menet késő este. Ez általában 2x6, azaz összesen 12 menet, mert mindig végigjátszom az összes felajánlott lehetőséget.  Viszont tegnap, ha jól emlékszem, négyszer fordultam meg a küzdőtéren, ez összesen 4x6, azaz 24 mérkőzést jelent. 205 pontot értem el, feltételezem ez a  lejátszott mérkőzések kvízkérdéseinek száma. Úgy gondoltam (én kis naiv), hogy ezzel az eredménnyel benne leszek legalább az első húszban a "Kvízelj többet!" kihívásban. De csak 64. lettem.

Az első 6 helyezett nagyjából 500-900 közötti pontot ért el. Az én olvasatomban ez annyit jelent, hogy ennyi kvízkérdésre válaszoltak. De utána számoltam. Az első helyezett 800 pont felett volt. Amennyiben ez a kvízkérdések száma, akkor 800 kérdést tekintve és átlagban 3 mp válaszidővel számolva ez minimum 4 órát jelent. De feltételezve, hogy több 3 mp-en túli válasza is volt az illetőnek, meg közben kártyákat is vett fel, ajtókat nyitogatott, piactéren vásárolt, stb... stb..., minimum 5-6 órát töltött el a labiban, de az is lehet hogy többet.  Vonatkozik ez nemcsak őrá, hanem még jó néhány elöl végzett játékosra. is.

Ezzel csak Gép hozzászólását kívánom megerősíteni, hogy aki az élbolyban kíván maradni,vagy oda kíván bekerülni, rengeteg időt kell rá pazarolni, részben azért is, mert folyamatosan vannak új kérdések. Aki ritkán játszik, ezekről lemarad. Persze nem elég sokat játszani, jó memória is kell hozzá. Most már az idő kevésbé számít, ennek viszont lehet örülni.

idooogeep Creative Commons License 2022.04.19 0 0 4400

Sziasztok!  A rendszer hülyeségeiből:

A lapirintust épp elhagyni készülök,már felfedezetlen kocka sincs benne, csak a kaszinó miatt ülök benne.  Van benne egy ajtó, aminek már semmi jelentősége nincs, erre a ládából kapok két kulcsot.

Mint tudjuk, kulcsot- fel nem használt-  továbbvinni nem lehet, az elveszik.

Persze tegnap, amikor  minél több kulcs használat volt a célkitűzés, nem kaptam ilyen nagylelkű ajánlatokat.

Most ha ezt megírnám a fórumjukon, megint lenne sértődés...

zaniko1 Creative Commons License 2022.04.18 0 0 4399

Gabika, Gép! Gratulálok!

idooogeep Creative Commons License 2022.04.18 0 0 4398

Érdekes történet alakult ki.  Vele kapcsolatban a kihívásoknál eddig is sok mindent nem értettem, és azt hiszem ez a jövőben is így lesz.  Ma például annyi kulcsot használt fel, ami nekem  legalább egy hétre elegendő. Arról nem is beszélve, hogy azokat meg is kell szerezni, és ez is tetemes időt igényel.

De a többi feladatot is lehetne vesézgetni, bár akkor sem jutnánk közelebb a hogyan kérdésre adandó válasszal. Olyan mint a piramisok építésénél felmerülő problémák, melyekre szintén  sok ersetben nincs logikus válasz.  Mindez különösebben nem is érdekel, nem is nagyon foglalkozom vele, sokkal inkább bosszantó a trónszék körüli nyomulása. Ha így megy,  belátható időn belül nem lehet majd trónszéket elfoglalni, mert mindenhol ő trónol.
Benne biztos nem merült fel olyan gondolat mint gépben, hogy segítsük a kezdőket.  Kezdetben a küzdőtéren néha napján olyan kezdő emberkéket segítettem sikerélményhez, akikből kinéztem, hogy nem renickesek. Gondolom elgondolkoztak, amikor egy 10-es szintű játékost néhányadik játékukon 5:0-ra megvertek:)

Na azért nem túl gyakran fordult elő..

További szépeket mindenkinek!

Előzmény: erobika (4397)
erobika Creative Commons License 2022.04.18 0 0 4397

Kedves Játékostársak!

Ajánlom figyelmetekbe a kvízlabi fórum oldalán a "Kihívások" topicban a 34-38 hozzászólásokat, ha esetleg még nem olvastátok.

idooogeep Creative Commons License 2022.04.17 0 0 4396

Azért ne feledkezzünk meg Anikóról sem: 

csoportjában:  1.Jázminella  11-0-5   33 pont!

Gratulálok!

Csillagfényest mindenkinek.

erobika Creative Commons License 2022.04.17 0 0 4395

A jelenlegi eredmény önmagában még nem mond sokat. Lehet, hogy Medve az elején csupa erős ellenféllel került össze, az előtte állók pedig gyengébbekkel. Mindenesetre nyilván feljebb fog kerülni, de Metro előnye behozhatatlan.Talán még a Badár arcúé is.

Előzmény: idooogeep (4394)
idooogeep Creative Commons License 2022.04.17 0 0 4394

Még egy gondolat. jellemzi a helyzetet, az erőviszonyokat, hogy  a bajnokság félidejében ( 15 mérkőzés)  Medve 16 ponttal van lemaradva mögötte:-)

persze abban a csoportban a metronómnak sok követője is megfordul.

Előzmény: idooogeep (4393)
idooogeep Creative Commons License 2022.04.17 0 0 4393

Gratulálok ehhez a szép napodhoz!

Medve ellen már  több sikert is elértem, de leginkább a trónszékért vívott csaták során.
A metronóm ellen valamelyikünk elért egy döntetlent, a többi viszont mind vereség volt, és nem is egy gólos.
Így ez utóbbit a trónszékért is már csak egyszer, ingyér hívom ki,  kártyát  kár rá pazarolni.

Előzmény: erobika (4392)
erobika Creative Commons License 2022.04.17 0 0 4392

Ma jó napom volt a küzdőtéren, zsinórban. Három tíz csillagost vertem meg egymás után. A negyedik ugyan engem vert meg, de csak 1 ponttal. Ennél jobb azt hiszem már nem leszek. Nekem a küzdőtér az értékmérőm, hiszen csak ott játszom. Medvehangya és Metronomus ellen nekem nincs remény. Bár egyetlen egyszer 1 ponttal maradtam csak e Metronomustól, de ilyen azóta sem fordult elő. :)

idooogeep Creative Commons License 2022.04.17 0 0 4391

Viszont kívánok Neked is!

Előzmény: BASEBALL_FAN (4390)
BASEBALL_FAN Creative Commons License 2022.04.17 0 0 4390

Kellemes húsvétot

Don Pedro Gonzales Creative Commons License 2022.04.17 0 0 4389

Köszönöm!

A mai nap is egy sikerrel  zárult(de mindenképp indult)

Huszonvalahányadik 4 egyformást sikerült elérni a kaszinóban.
Ez ma különösen jól jött, mert ez a mai kihívás feladata!

Kellemes ünnepeket!

Előzmény: erobika (4388)
erobika Creative Commons License 2022.04.17 0 0 4388

A 32-be jutás sokaknak nem adatik meg, úgyhogy ez egy nagyon szép eredmény!

Előzmény: Don Pedro Gonzales (4387)
Don Pedro Gonzales Creative Commons License 2022.04.17 0 0 4387

0:5  Ez elég szarra sikeredett. De azért így is 32-be jutottunk.

Persze figyelembe véve Mester tanításait, lesz ez még így se nem!

Előzmény: Don Pedro Gonzales (4385)
Don Pedro Gonzales Creative Commons License 2022.04.16 0 0 4386

Most már újabban  a trónszékért  nem Medve ellen kell küzdeni.

A dolog egyre reménytelenebbé válik, de legalább már csak 1-2 góllal kapok ki.

Az élmezőny: 
1 Medve 357
2.Nike 224

3.Metronom 134

Don Pedro Gonzales Creative Commons License 2022.04.16 0 0 4385

Köszönöm!  Ezzel az eredménnyel a kappitány  eddigi legnagyobb sikerét érte el a kupa történetében, bekerült a legjobb 32 közé.  És ha a továbbjutási esélyeket optimális lencséjű szemüvegen keresztül vizsgáljuk,  hirtelen felindulásunkban azt sem mondhatjuk reménytelennek.

Bármi lesz is az eredmény ezt a helyezést már nem vehetik el tőlem:-)

Előzmény: erobika (4384)
erobika Creative Commons License 2022.04.15 0 0 4384

Már a labiban is láttam. Azért jöttem ide, hogy gratuláljak. Szép különbség a javadra.

Előzmény: Don Pedro Gonzales (4383)
Don Pedro Gonzales Creative Commons License 2022.04.15 0 0 4383

Na, legalább bosszút álltam időgép kiejtésért a kupából kifolyólag. Sosem volt  a kedvenceim között, az meg egyenesen dühített, hogy a jobbak az erőnyerők!

Viszont ha megnyeri, hadd vigye!

erobika Creative Commons License 2022.04.15 0 0 4382

Bölcs okfejtésedet köszönjük.  Nem tudhatjuk mi volt az igazság a vizelet importálásában, de ötleted erre vonatkozóan nagyon is elképzelhetőnek tűnik.

Ebben megnyugodva lezárom a "palackozott portugál vizelet" importálásának témáját. :)

Szép napot és jó játékot mindenkinek!

Előzmény: idooogeep (4381)
idooogeep Creative Commons License 2022.04.15 0 0 4381

Sziasztok!
Érdekes témát emeltetek ki a sok kérdés közül, és ez az egyik- a sok többi mellett- amihez nem tudok hozzászólni. Ha elfogadjuk az eddigi magyarázatokat- szájöblítés- az már maga is elégséges az emberi hülyeség bizonyítására. És tovább görgetve a gondolatot, azt is bizonyítja, hogy az ember bármilyen hülyeségre képes. További kérdések is felmerülnek, amit már Ti is feltettetek, miért kellett Portugáliából hozni? Talán a helyi  fogyasztási szokások miatt  olyan összetevőket tartalmazott, ami a római  emberek vizeletében nem fordult elő, és ez a különleges  íz, zamat, illat - nem tudom melyiket keresték benne- tette különösen keresetté, hogy érdemes volt  egy kereskedő iparágat is ráépíteni.

Előzmény: erobika (4380)
erobika Creative Commons License 2022.04.14 0 0 4380

Pedig biztos megvan rá a magyarázat. Lenne is rá egy-két tippem. Nem fejtem ki bővebben, inkább csak a magam szórakoztatására találtam ki. Várjuk meg Időgépet, hátha ő tudja, vagy legalábbis sejti az igazságot. Amennyiben nem, vicces megoldást is elfogadok! :)

Előzmény: zaniko1 (4379)
zaniko1 Creative Commons License 2022.04.14 0 0 4379

Bocs Gabika! Igazad van, hogy nem itták. Pedig azt tudtam, hogy szájöblögetésre használták, sőt még több minden másra is.

Na de, ez az importálás? Ez tényleg felfoghatatlan.

Előzmény: erobika (4378)
erobika Creative Commons License 2022.04.14 0 0 4378

Köszönöm, hogy válaszoltál Anikó. Picit tévedsz, mert nem itták a vizeletet, de szájba öntötték, és öblögettek vele. Amit még megtudtam erről: A palackozott vizelet behozatala annyira népszerűvé vált, hogy Néró császár megadóztatta a kereskedelmet. A vizeletben lévő ammónia fertőtleníti a szájat és fehéríti a fogakat, és a vizelet a 18. századig a szájvíz népszerű összetevője maradt. (Hááááát, ....... ők tudják, ill. tudták)

Szóval importálták, ezt most már tudom. De még jobban nem értem. Nem lett volna egyszerűbb saját vizeletet használni, ahogy te is írod Anikó?

Előzmény: zaniko1 (4377)
zaniko1 Creative Commons License 2022.04.14 0 0 4377

Szia Gabika!

Én is tudom, hogy a rómaiak nagyon sok mindenre használták a vizeletet, de amit írtál erről a kérdésről engem is meghökkentett.

Miért pont portugál vizelet? Ott volt a sajátjuk. Mi az, hogy palackozták? - habár ezt biztos ívásra szánták - .

Szóval nekem is érthetetlen ez az egész portugál vizelet  história.

Előzmény: erobika (4376)
erobika Creative Commons License 2022.04.14 0 0 4376

Tudom, hogy nem kabinet kérdés, de most már jó lenne tudni, ha így felcsigáztak ezzel a kérdéssel. Érdekelne a véleményetek, akár komoly, akár vicces formában. Ha túl aprók a betűk, akkor a "Kedvenc kérdések"-ben a fórumon megtaláljátok.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!