Keresés

Részletes keresés

Godemperor Creative Commons License 2024.07.29 -2 16 21249

Rólad meg nem tudom eldönteni, hogy 12-14 éves vagy, vagy csak szimplán egy idióta.

Előzmény: reYKK (21216)
Godemperor Creative Commons License 2024.07.29 -2 8 21248

Könnyű ám ilyeneket írogatni, de akkor légyszi toljál már be szponzonként pár tíz millát a Falcóba!

Hol éltek ti most komolyan?

Előzmény: falco Man (21215)
csak a FALCO Creative Commons License 2024.07.29 0 3 21247

Védekezésből tudunk ritmust csinálni könnyű kosarakat dobni 

Előzmény: BerCLas (21246)
BerCLas Creative Commons License 2024.07.29 -11 2 21246

Az Oroszlány leigazolta az általam itt favorizált Noah Dickersont center posztra. Kíváncsi leszek a srácra, szerintem jó fogást csináltak vele.

Érzékenyeknek jelzem (mielőtt hasonló reakciókat kapnék, mint Yukkun) tisztában vagyok vele, hogy Popovic olyan helyről és olyan számokkal érkezik, ami a maximum egy magyar bajnokságba igazolás kapcsán. Az is igaz persze, hogy mi majd az alapján fogjuk megítélni, amit nálunk látunk részéről. Én mondjuk sokat várok tőle és remélem komoly terhet pakolunk rá és Zozó mellett ő lesz a másik top játékosunk. Ha így lesz, akkor elfér a csapatban a Brown-Clark duó.

Két dolgot érzek most jelen pillanatban és remélem az elsőt illetően nem, a másodikat illetően viszont tévedni fogok.

1. Minden idők legmagasabb szinten védekező Falcoja lehet a következő szezonbeli csapatunk és a játékintelligencia ismét rendben lesz

2. Rendkívül darabos játékosokból álló keret lesz ez, kevés improvizációs képességgel

splity24 Creative Commons License 2024.07.29 0 3 21245

En mar tavaly irtam, hogy Zach kepben van nalunk. Itt mutottek es folyamatosan kapcsolatban voltunk vele. Szerintem nagyon jol erezte itt nalunk magat es szivesen jott vissza. Nem hinnem, hogy jelen pillanat egy draga legiosnak szamitana igy win-win pozicio volt ez mind ket fel reszerol. 

Előzmény: Langels (21241)
Petike978 Creative Commons License 2024.07.29 -1 2 21244

Na most akkor irigykedjunk a Zetere is mert NBA-s múlttal rendelkező játékos megy hozzájuk…Egybként ő is sérülésből akarja itt visszahozni magát.Akár még jól is elsülhet nekik.

csak a FALCO Creative Commons License 2024.07.28 0 5 21243

Hoztunk volna a Váradi-Pongo-Perl mellé még1 labdaigényes mezőny légióst, így is tavaly Pongo milyen kevés lehetőséget kapott most ott lesz neki lesz több labda, Clark-Brown kettős egyikse igényel sok labdát és védekezésbe végre jó magasak leszünk lehet váltani. 

Előzmény: Ryland (21240)
csak a FALCO Creative Commons License 2024.07.28 0 2 21242

Ez le is lett nyilatkozva  hogy tartottuk vele a kapcsolatot 

Előzmény: Langels (21241)
Langels Creative Commons License 2024.07.28 0 2 21241

Valaki korábban, már legalább fél éve beírta ide a fórumra, hogy ráírt instán Brownra, talán a gyógyulásáról érdeklődött és írta neki, hogy várjuk vissza, amire akkor Zach úgy válaszolt, hogy erősen gondolkozik rajta.. Én ez alapján biztos vagyok benne, hogy folyamatos volt a kontakt és nem ötletszerű volt ez az igazolás..

Előzmény: Ryland (21240)
Ryland Creative Commons License 2024.07.28 -1 4 21240

Abban egészen biztos vagyok, hogy Brownt nem hirtelen felindulásból, ötletszerűen igazoltuk le. El nem tudom képzelni így, hogy szerződést kapott málunk, nem volt aktív kapcsolat közte és a klub között a rehab alatt végig. Gondolom a szakmai stáb pontosan tudja, hogy mit, hogy és miért csinált az elmúlt egy évben, és a szerződéssel kapcsolatos tárgyalások nem 1-2 hónapja kezdődtek. Márpedig ha ez így volt, akkor biztos, hogy tisztában vagyunk azzal, hogy mit lehet várni tőle, és azzal együtt hoztuk!

Clarkot én abszolút nem vártam, de én is érteni vélem azt, hogy miért van itt. Valószínűleg nem túl drágán. Bognár pedig a 3. legmagasabb VAL-átlagot hozta a szezonban az összes magyar közül Zozó és Vojvoda mögött. Nálam ő egyértelműen válogatott-szint, nem félek attól, hogy ne tudna hozzátenni a BL-ben…

Nekem tetszik a keret, Brown térde a bizonytalanság-faktor, de biztos, hogy ezt a kockázatot meg alaposan kielemezték az irodában.

Előzmény: ZKOO (21238)
reYKK Creative Commons License 2024.07.28 -8 3 21239
ZKOO Creative Commons License 2024.07.28 0 4 21238

Van pár érdekes tény és kérdés az utóbbi időben a fórumon ez jó dolog. Időm nincs reagálni sokszor. Pedig tényleg jó a téma.

Szolnoki center nagyon jó alap és tapasztalt idős már egy átlagos ujonchoz képest, 25 éves, a többség 22 évesen érkezik. Játékát látva jól használható és nagyon jól pattanozik. Ha fejben rendben van, akkor sikeres játékos lehet belőle, nem magyar szinten is. Pattanozasban nagyon kiemelkedő tud dobni minden adottsága megvan. Valószínűleg nagyon drága ujoncrol beszélünk amúgy.

Be cserélném e a Clark Bognár duót egy jobb 3-4 játékosra? 

Clark 7 pont 3.8 pattanó 28 perc és nagyon jó fizikumú védő amit ő biztosan hoz, nem a legélesebb kés a fiókban néha, de akar és küzd.

Valószínűleg ezek a percek idén kevesebbek lesznek, de nem sokkal.

Egy extrabb 3-4 játékost hoztunk volna, nem védekezhet egész pályán mint ahogy a Clark tette sokszor, és idén is fogja valószínűleg mert azért valószínűleg nem lenne olyan gyors stb. De támadásban hozzon 14 pont 6 lepattanót mondjuk, ami már nagyon klassz teljesítmény. Bognár szerintem a 3-4 pont 2-3 lepattanót biztosan hozni fogja. Ha ezt osszeadom a Clark várható teljesítményével és azzal a ténnyel számolok, hogy mennyivel jobban eloszlanak a percek, én ezt a párost választanàm mint az egy szem játékost. Aki amúgy ki lenne szolgáltatva a Perl Váradi duó labda megosztásának. Amit nem minden játékos fogad el amúgy. Itt viszont nem lesz gond a fiúkkal az biztos.

Összességében én se a Clarkra számítottam, de látom mi a gondolat menet ami mellett elindultunk idén. Mert Beni helyett is lehetett volna hozni jobb játékost árában ebben biztos vagyok, de a Magyar játékos most itthon sokat ér, és akkor már a védekezés lett a mindenek feletti prioritás. Adjuk meg az esélyt mindenképp a Konakovnak és a fiúknak is.

Azzal sem értek egyet, hogy a Brown nem lehet formában hamarabb mint tél. Jó mentalitással rendelkezik, és ha már jó ideje egészséges az a térd, akkor Amerikában nagyon sok lehetősége van játszani meccseket készülni a következő idényre. Ez nem a régi magyar NB1 ahol májustól megáll az élet augusztus közepéig. Aztán akkor alapoznak újra a nyári semmit tevés után. Ha ő komolyan gondolja még a karrierjét, akkor szerintem kettőzött erővel és jó formában fog ide jönni a rozsda pedig pár edző meccs alatt le is fog menni róla. Reddicel összehasonlítás azért nem jó, mert Reddic márciusban sérült meg és szeptemberben már játszott. Nem is ugyan az volt a sérülés a két játékos esetén, ha jól emlékszem. Brown valószínűleg idén tavaszra már felépült, de akkor már nehéz csapatot találni. Ha nem valami bohóc fél szezonra akar menni stb. 

BerCLas Creative Commons License 2024.07.27 -17 1 21237

Szakmai kérdésekről illetlenség lenne beszélni az illetékesekkel, mert azon a szinten semmi közöm hozzá. Szimplán szurkoló vagyok, olyan, mint ti, ezért inkább erről veletek beszélgetek.

Amibe viszont jobban szeretném majd beleásni magam az az ideológiai kérdések, abban viszont nagyon kemény törekvéseim vannak. Várhatóan még a szezon előtt üzenni fogok itt a szurkolóknak, de nem a B-középnek, hanem mind a háromezernek. Ezt kevesen tehetik meg, én igen. Ráadásul én nem törekszem népszerűségre (ezt meg kellene tanulniuk az embereknek, hogy nem kell pompázniuk mások szemében), ezért is tudom ezt könnyebben megtenni.

Szeretném, ha lenne a klubnak egy rövid (pár szavas) mottója, ennek ötletét szeretném majd eljuttatni hozzájuk.

Előzmény: nForce (21234)
nForce Creative Commons License 2024.07.27 0 4 21236

Én is, hogy ugyanúgy kockázat mindkettő, pláne ha 6 heted van beépíteni őket az első BL meccsre. Szerintem a kisebbik kockázatot vállaltuk. 

Előzmény: zizou0005 (21235)
zizou0005 Creative Commons License 2024.07.27 -1 1 21235

Nem félni kell egy újonc játékostól, hanem alaposan scoutingolni.

Továbbra is kitartok az álláspontom mellett 😊

Előzmény: nForce (21233)
nForce Creative Commons License 2024.07.27 0 5 21234

Hát, te vagy közülünk az egyetlen, akinek kapcsolata van a klubbal. Esetleg rákérdezhetnél és megoszthatnád velünk.

Előzmény: BerCLas (21228)
nForce Creative Commons License 2024.07.27 -1 6 21233

Közelítsd meg máshonnan. Van mondjuk 3000 dollárod hozni egy játékost. Kihez nyúlsz előbb? 

Egy újonc játékos, aki:

- először játszik a tengerentúlon 

- soha nem járt nem hogy az Arena közelében, de Európában sem

- most először találkozik az európai kosárlabdával

- lehet, hogy emberi okok miatt teljesen idegen test a közösségben

- szeretné megalapozni a profi karrierjét és minél jobb számokat akár magának, a csapat másodlagos 

- az árból kifolyólag olyan képességbeli hiányosságai vannak, hogy az oberwarti torna után tennéd repülőre 

A sérülésből visszatérő Brown, aki:

- pár edzés után tudja fejből az összes támadás/védekezés sémát

- ismeri nem csak az itteni életet, a várost, a csarnokot és a társakat, de a bajnokságot és a BL közeget 

- tisztában van vele, hogy mit várnak tőle és legfőképp ő mit várhat nálunk 

- egy stabil szezont szeretne, ahol elfogadja a kiegészítő szerepet is akár 

- a stáb és a társai is tudják, mire képes 

Ha edző lennék, 10/10 tennék a második opcióra, mert ha a térde nem bírja, vagy formán kívül is van, akkor is töredéke a kockázat, mint az első esetben. Ha nem jó az a térd, vagy nincs meg az a forma, még ugyanúgy cserélhetsz játékost, mint egy rookie esetében. De akkor is kevesebb az ismeretlen tényező. 

Egyébként az egész "vita" onnan indult, hogy miért nem igazolunk olyan rookiet, mint a Szolnok. Azért, mert a Brown pénzéből jó eséllyel ez lehetetlen. 

Előzmény: zizou0005 (21229)
BerCLas Creative Commons License 2024.07.27 -8 0 21232

Írtam korábban, hogy a bajnokság sem magyarázza Kristóf leigazolását, mert Kovács Benedek is ott van 3-4 posztra csereként. BK tényleg csak a szuper bebiztosítása egy bajnoki címnek. Tavaly a nála gyengébb (és olcsóbb) Krivivel is simán sikerült ez.

Előzmény: falco Man (21231)
falco Man Creative Commons License 2024.07.27 -7 2 21231

Mert nincs rá értelmes magyarázat. Illetve van, miszerint első a bajnokság, a BL teljesen másodlagos, ha sikerul az nagyszerű, ha nem sem történik semmi. Amikor Konakov azt nyilatkozta, hogy Clark volt a legjobb opció, akkor vagy nem néztek körül a piacon rendesen vagy sajnos ilyen szintre volt pénz, Brown meg kb Lake szinten kap itt pénzt. 

Brown és Clark egészségesen, csúcsformában sem elegek egy BL 16 csapatba, pláne nem egy Falcoba, ahol bizony fontos szerep kellene, hogy legyen nekik. 

Láttuk tavaly, hogy nem számít 6 meccsen a mennyiség, ennek ellenére mégsem változtattunk.

Azt továbbra sem tudjuk, hogy ezen 2 játékos pénzéből milyen lehetőségeink lettek volna igazolni, ha valakinek van valid információja ossza meg velünk.

Előzmény: BerCLas (21228)
Real013 Creative Commons License 2024.07.27 0 3 21230

Ha a làba rendben van es tisztességesen elvègzi az alapozàst a csapattal az egyèni edzèsek utan, akkor védekezésben biztosan hasznunkra lesz. Dobàsa lehet  később jön meg. 10-15 percre szerintem jó lesz màr a BL-re.

Meglàtjuk.:)

Előzmény: zizou0005 (21229)
zizou0005 Creative Commons License 2024.07.27 -3 1 21229

Norbi ... utoljára írom le 😊

Nem a térde miatt aggódom.

1.5 éves kihagyás után nem fog formába kerülni októberre, ilyen az életben nincs.

Amire utoléri magát, arra mi már nem is fogunk emlékezni, hogy milyen csoportban voltunk a bl-ben.

Inkább egy játékban lévő rookie-t hoznék, mert abban ott az esély, hogy októberre jó lesz, beilleszkedik, stb.

A Brown-ban sajnos nincs meg ez az esély.

Előzmény: nForce (21227)
BerCLas Creative Commons License 2024.07.27 -6 0 21228

Ha már pénz, akkor mi van azzal, amit írtam, hogy Clark+Bognár pénzéből miért nem lett volna jobb megoldás egy extra 3-4 kombó játékost hozni? Mert erre még senki nem tudott érdemi magyarázatot adni.

Előzmény: nForce (21227)
nForce Creative Commons License 2024.07.27 0 5 21227

Erre maradt pénz Laci. Hozhatunk a maradékból rookiet, akinél van emberi, tudásbeli, mentális kockázat, vagy hozol egy volt játékost, akinél van egészségügyi rizikó. Egyik sem kivédhető.

Előzmény: zizou0005 (21222)
Petike978 Creative Commons License 2024.07.27 0 3 21226

Persze,nyilván az nagy kérdés lesz,de azert mivel profi kosaras,otthon Amerikában biztos nem PS-ezett másfél éven keresztül,nyilván amennyire tudott edzett ő a sérülése után és próbálta szinten tartani magát..Nem úgy jön ide mint aki másfél évig csak a tv-t nézte.De viccet félretéve ertem amit mondasz és én is kivancsi vagyok hogyan tud visszailleszkedni.

Előzmény: BerCLas (21224)
nForce Creative Commons License 2024.07.27 0 5 21225

Melyik mennyibe kerül? Hagyjuk már ezt a hülyeséget. Van egy játékos, aki a karrierjét kezdi újra a volt klubjában 1.5 év után, kis túlzással sehol nem fizetnék meg és van egy konferencia válogatott újonc, akinél azt nézik az ügynökök, hogy hova lehetne eladni több pénzért. Biztos azért nem igazol a Falco ilyen játékost, mert sajnálja a pénzt, meg mert nem értenek hozzá az edzők és nem azért, mert zongorázni lehet a különbséget pénzben. A demagóg bullshitet toljátok.

Előzmény: Nane72 (21218)
BerCLas Creative Commons License 2024.07.27 -6 0 21224

A "körbeszaglászás" maximum csak orvosi papírokban merülhetett ki, amit Brown vagy a menedzsere küldhetett el. Ennél többet nem tudott tenni eddig a klub. A papír ezek szerint megnyugtatta a szakmai stábot és nyilván ez a lényeg, de én ettől még azért szkeptikus vagyok. Nem is annyira a terhelhetőségtől tartok, hanem a formától. Aztán majd október elejére minden kiderül.

Előzmény: Petike978 (21223)
Petike978 Creative Commons License 2024.07.27 0 3 21223

A Falco magabiztos vezetőségét ismerve kétlem,hogy annyival elintézték a dolgot hogy”nyugi mester rendben leszek”….Nyilván biztosan alaposan körbeszaglászták mielőtt szerzodest nyomtak ele.A játék iramot meg ezeket a dolgokat biztosan nem tudják hogy alakul de fizikailag,mentálisan terhelhetőségben biztosan utánanéztek.

Előzmény: BerCLas (21221)
zizou0005 Creative Commons License 2024.07.27 -4 2 21222

Más egy amatőr foci, meg más egy profi kosárlabda.

Plusz ott van pl a Derrick Rose, minden idők legfiatalabb mvp-je.

Neki gondolom még nagyobb és jobb stábja, orvosai voltak ugyenerre a sérülésre ... és soha nem ért el arra a szintre, de még csak a közelébe sem, mint ahol a sérülés előtt volt.

Ettől függetlenül lehet, hogy nem lesz gond a térdével. 

A gond ott kezdődik, hogy egy 1.5 éves kihagyás után októberre a béka segge alatt lesz a formája. Talán tavaszra éri utol magát, de ugye akkor hol lesz már a BL?

Előzmény: Real013 (21220)
BerCLas Creative Commons License 2024.07.27 -12 0 21221

Egy dolog biztos, mégpedig az, hogy a klub nem lehet meggyőződve arról, hogy Brown biztosan rendben lesz és itt nem csak az egészségéről van szó, hanem a játékba való visszarázódásáról is. Ugyanis mi alapján tudnák ezt azon kívül, hogy esetleg a játékos azt mondta Milosnak "nyugi mester, a rajtra rendben leszek"? Szerintem erre jelen pillanatban nincsen garancia. Ez nem jelenti azt, hogy ne történhessenek a dolgok pozitívan, de igenis fel kell vetni ezeket a kérdéseket is, mert az optimizmus az nem érv.

Előzmény: Real013 (21220)
Real013 Creative Commons License 2024.07.27 0 6 21220

Ne féljetek mar annyira Brown sérülésètől. Keresztszalag szakadás műtétem volt nekem is, fèl èves rehab után mentem focizni... Brown mögött pedig jóval komolyabb orvosi stáb volt, és ha nem lazàzott vegig, teljesen rendben kell lennie mostanra. Plusz gondolom egyèni edzèstervet is megbeszéltünk vele. A hozzászólásàval sosem volt baj, èn nem látom benne a rizikót.

A pénz keretet pedig nem tudjuk, de Brown valószínűleg így azèrt mégiscsak jóàrasított.

Hajra Falco!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!