Volt egy fél mondata Bettinek (nem tudom szó szerint idézni), amiatt akadhatott ki Laci. Valami olyasmit mondott Betti, amiből azt lehetett leszűrni, hogy ő azzal az illetővel folyamatosan tartja a kapcsolatot és kitárgyalja, mi történik a férfiakkal a randevún. (Lehet, hogy rosszul hallottam, de már álmos voltam!)
Erre általában az a válasz, hogy vagy vele van baj, vagy neki túlzóak az igényei. Abból amit itt látunk messzemenő következtetéseket egyik gazdáról sem lehet levonni.
Ezt még a tegnapi rész előtt írtam, változott a véleményem:
Laci sem lesz jó v álasztás Betti számára.
Egyébként sem értem, hogy ha a munkája kapcsán rengeteg férfival "van dolga" (ezt ő mondta így), akkor miért nem talált még párt, pláne, hogy a "mozgalmi életben" is részt vehet, ha volt kampányfőnök is! :-)
Pont ebben az ismerkedési szakaszban van az, hogy nem tudja egyik fél sem mi a másik véleménye, igénye stb. Éppen ezért kellett volna Bettinek rövidre fogni, nem vihorászni, esetleg azt jelezni, hogy most nem alkalmas. Egyébként ez minden volt, csak nem üzleti megbeszélés. Ettől függetlenül Laci kicsit túlreagálta, valamint erről nem ott és akkor kellett volna beszélnie.
akkor fogja rövidre, szerintem eleve nem olyan jó úgy csevegni valakivel, hogy ül melletted valaki, aki hallgatja.
De ugye nem tört csontja a csávónak attól, hogy egy hangyányival hosszabbra és kedveskedőbbre sikerült a csevej - mint ahogy azt az ő ízlése kibírta volna?
Pláne ebben a kapcsolati szakaszban sokkal toleránsabbak az emberek egymás felé - különös tekintettel ha olyasmiről van szó, ami a másik fél megélhetésével és egzisztenciájával kapcsolatos. Elvégre nem valamelyik barátnőjével cseverészett tíz percig - hanem egy üzletfelével
(mellesleg pont ez csípte a szemét a hülye csávónak - mert ha egy barátnő lett volna, azon csak megértően mosolygott volna).
És igen, lehet Bettikének ez a szokatlan kedvesség és barátságosság "a titka" - ahhoz, hogy stabil vásárlókat tudhasson maga köré.
Mert ha egy morcos, mísz csaj lenne - lehet a kutya se látogatná meg ott azon a kieső Sakáltanyán... nem hogy pénzes vevők.
Annyiban igaza volt Lacinak, hogy ha ilyenkor felveszi a telefont (azzal nincs baj), akkor fogja rövidre, szerintem eleve nem olyan jó úgy csevegni valakivel, hogy ül melletted valaki, aki hallgatja. De lehet hogy Bettinél ez a rövid csevej, ki tudja :) És amúgy Laci tényleg túlragozta, le a kalappal Betti előtt, milyen higgadtan reagálta le.
A Laci-gyerek valójában egy féltékeny, egoista, primitív pöcs.
Úgy látszik, hogy a kis légtérben való hosszabb összezártság kihozza az emberekből "a legjobbat" - erre kiváló példa volt az almás és a segghercegnő duettje is.
Mert mi is történt? Bettike kapott egy üzleti hívást - amire még engedélyt is kért, hogy felvegye.
Nem is ezzel volt a baj.
Hanem azzal, hogy a csaj rendkívül kedvesen és barátilag csevegett a régi üzletfelével - na ez már sok volt az idiótájának.
A baromja elfelejtette (vagy az agyáig sem jutott el) hogy a csaj nem csak gazda- hanem üzletasszony is - mert enélkül cseszhetné a gazdaságát, ha nem lenne kinek értékesítsen.
Abban a közegben meg nem neten, jeligékkel üzletelnek - hanem nagyon is személyes kontaktusok alapján - amit a csajszi (a jelek szerint) rendkívül jól és profin kezel is.
Szóval Laci-mester egy primitív bunkó - akit a csaj helyett, már ott az autóban leírtam volna azzal, hogy "Tudod mit? Forduljunk is vissza, elég volt ebből a remek kirándulásból".
Mit lehet kezdeni egy olyan primitív fasszal, aki még este is azt mondta, hogy "Még most sem tudta túltenni magát a reggeli eseményeken- vagyis azon a telefonhíváson". Min, te?
Milyen élete lehet egy ilyen mellett egy olyan energikus nőnek - aki önálló életvitelre is kiválóan alkalmas, 100 szálon kötődik a teljesen férfiakból álló üzleti köréhez, fenntartja azokkal a szinte baráti kapcsolatait, stb.?
Igen, csakhogy ez a távolodás abból is fakadhatott, hogy meg volt győződve róla, hogy Laura a nyerő. Megértem Anettet, én sem vagyok nyomulós, a helyében én is visszavonultam volna.
Anett konkrétan megmondta: "távolodik Petitől", ezt mi is hallhattuk. Laura jelezte ezt Petinek is, amikor Anett felől érdeklődött nála, ezek szerint elengedte a füle mellett, vagy azt hitte, féltékenységből mondja a lány!
Igen, attól őszintébb, hogy felvállalta és kimutatta, hogy belezúgott Petibe. Sajnálom őt, mert testközelből éltem meg milyen amikor egy lány nem "élni akar" hanem családot. Mert még ma sem minden 21 éves csak bulikban, pasikban, egyéjszakákban gondolkodik. Én is azt gondolom, hogy Anett vagy meglepődött mert elengedte lélekben Petit vagy nem örül őszintén, kicsit megjátszós volt a bejelentéskor az öröme. De ma majd meglátjuk....
Mitől őszintébb?! ...mert kiült az arcára, hogy kicsit belezúgott Petibe, (vagy csak a helyzetbe) és a csalódottság utána, amikor nem ő lett választva?! ...Azért vedd számításba, abban a fiatal korban minden érzelmi hatást az ember kicsit túldimenzionálva, felnagyítva, túlfűtve él meg. És minden hatást, változást olyan drámainak gondol az ember.
De ez még nem eredendően jelenti azt, hogy egy higgadtabb 30 feletti (mint pl. Anett) nem vonzódik Petihez hasonló mértékben és őszinteséggel.
Csak nekem tűnt úgy, mintha Anett annyira nem is örült, hogy Peti őt választotta? A Ciprusi nyaralásra a reakció, egyébként is elakart oda menni. Nekem sem Peti, sem Anett nem tűnik őszintének. Laura őszintébb volt.
Szerintem Peti gazda rosszul választott, de még rosszabbul indokolta a választását! Mi az, hogy "Laura nagyon fiatal, még élnie kell"? Első perctől tudta, mennyi idős, mégis vonzódott hozzá, "hitegette", úgy tűnt, őt választja, de végül nem akart "liliomtipró" lenni? Miért nem küldte haza rögtön, hogy "éljen még"?
Színjáték az egész, szerintem már nincs is mellette Anett, de Cipruson még kicsit "meglapogatta"! :-)
Laci "mulyasága" nem tudom, mennyit vet a latba Bettinél, azt gondolom az ő választása is csak a műsornak szól majd.
Egyedül talán Roland és Niki vonzódása őszinte és tűnik tartósnak.
Összességében Laura kockázatosabb választás lett volna, de lehet érdemes lett volna kockáztatni, mert ha beválik, jobban odavaló lett volna... A vidéki létet is jobban bírta volna, és talán érzelmileg is szorosabb kötelékre lett volna remény, de majd későbbiekben meglátjuk hátha Anettel kapcsolatban pozitívan csalódok.
Anett korban jobban hozzá illik, talán fejben is jobban tudja már mit is akar a további életétől, de a gazdaságba nem hiszem hogy tud tevőlegesen hozzátenni majd. Lauránál ez egy fokkal esélyesebb lett volna, de az is igaz, a fiatal kora miatt, ha nem elég elkötelezett Peti felé, akkor nagyobb eséllyel dobbanthatott volna később Peti mellöl.... Ez még nagyon labilis időszak egy ennyire fiatal lány életében, jól látta Peti, hogy neki még ki kellene élnie magát... lehet ezt is mérlegelte Peti.
Laurát egy kicsit megsajnáltam, ő aztán tényleg pofára esett. Szerintem 100 %-ig biztos volt benne, hogy Peti őt választja. Ráadásul azt szokták először félre hívni, akivel közlik, hogy csomagolhat. Még jó, hogy nem kapta el Anettet, mikor az ment vissza a házba, és nem kezdte el vigasztalni... Azt a hosszas búcsúölelést, potya tapizást viszont nem engedtem volna Petinek. Ölelgesse a választottját! És nehogy már annak a vállán sírjak, aki miatt sírnom kell! Nem értem, semmi tartás nincs ezekben a mai lányokban?
Peti szegény hegyezheti a fülét, míg csak él. Vagy az én fülemmel van baj, de a felét sem értem annak, amit Anett a foga között kiszűr. Ezt leszámítva szimpatikus a lány, bár szerintem egyáltalán nem illik Petihez.
Nem tudom, hogy volt-e róla szó, hogy Csanád méhészkedett-e valaha. Ha eddig nem, akkor nem is fog. Ha jól láttam konténeres méhészet volt. Azt nem nehéz bárhová költöztetni, a méhészati eszközöket felpakolod egy teherautóra, a konténeres utánfutót meg utána kötöd (vándorláskor pont ezt csinálják a méhészek). Valószínűleg Betti birtokán is elférne valahol, ha Csanád éppen azzal akarna foglalkozni.
Laci mai húzásai miatt nem vagyok biztos abban, hogy tényleg ő lenne a jó választás.
Csanádnak remélhetőleg van annyi agya, hogy mindezt végig gondolta, mielőtt jelentkezett. Hogy Betti nem fogja a jól működő gazdaságát feladni és elköltözni feleségnek az ország másik felébe. Ha az lenne a terve, akkor ő jelentkezett volna valamelyik gazda hirdetésére. Mondjuk egy Szabolcs kaliberű nagygazdáéra. A saját "boltját" felszámolná, és együtt vinnék tovább a férfi gazdaságát. De ő mint gazdaasszony keres magának párt, és oda szeretne magának egy férjet.
Betti el fog gondolkodni: mi lesz, ha Csanád örökli a méhészetet és a hozzá tartozó gazdaságot? A srác egészen biztos, hogy nem adja fel ezt, hiszen gyerekkori álma volt, hogy átvegye a nagyapjától a stafétát.
Betti sem fogja feladni a saját jól működő gazdaságát, mert neki pedig az volt az álma.
A két gazdaság annyira távol van egymástól, hogy mindkettőt közösen nem tudnák működtetni.
Az a baj, hogy simán lehet, hogy beszélgettek mindarról amiket írtok, csak a kedves szerkesztők ezt nem találták fontosnak és nemes egyszerűséggel nem vágták be a műsorba. Én nem néztem extrát sem, csak az adásokat, gyakorlatilag alig-alig voltak randik, beszélgetések, mintha tényleg arra ment volna rá a műsor, milyen konfliktusok lehetnek, ha mindenki együtt van.
(A kedvencem amúgy az volt, bár nem teljesen idevág, amikor Roland Andija, a kétgyerekes csajszi, lenn üldögélt a medencénél, tökegyedül, majd megérkezett Roland, hogy beszéljenek már elvonulva, és erre felmentek a kissé retró, a medencénél ezerszer bénább teraszra trécselni :))))
Felesége egészen elfogadható (helyes, mosolygós, csinos asszonyka, szerintem.) Éppen ezért adja magát a kérdés, akarva-akaratlanul is, hogy vajon miért ment szét a kapcsolatuk, amikor ott volt a két szép gyerek is. Ez úgy látszik a lányokat nem érdekelte. Pedig legalább olyan fontos lett volna megkérdezni a gazdától, mint az, hogy kinek hány nő, férfi volt az életében.
(És ez volt a fő és központi kérdés mindenkinél! Gazdától, jelölttől függetlenül !) Holott már nem is lehetne kérdés, hiszen már időközben okafogyottá vált!)
Rolándnál már csak az a kérdés maradt hátra, meddig tart majd a boldog idill?! Lesz-e végül házasság?!
Bettinél azt mondtam lentebb, hogy jól választott.
Csanád viselkedik a legtermészetesebben, ha kimozdulnak Bettitől. De van a srácban egy számomra megfogalmazhatatlan, vagy inkább megfoghatatlan valami, ami nem a gazdasszonyhoz való.
László megérkezése nagyon nem tetszett anno, majd egy-két mozdulatával elfelejtette velem mindezt. Aztán Csaba elmenetele után sírva fakadt, az megint visszavett az éppen csak kialakult szimpátiámból. A "magasles féle" randi ismét jó pontot hozott neki. Most elmentek gokartozni és balesetet szenved. Szóval, valami labilitást látok László körül! Mindig kell, hogy történjen vele valami. Ami nem egy jó ómen. Szerintem.
Kiváncsi leszek végül kit választ Betti, mert hiába dől a mérleg nyelve Csanád felé, úgy látom, azt látja a srácban Betti is, amit én nem tudok megfogalmazni. (És nem arra gondolok, hogy Csanád sok Bettinek!) No de majd, meglátjuk!
Tiszavirág életű volt a lány jelenléte! Ezért kár volt, sok hűhó, semmiért. Több időt vehetett igénybe a bőröndjébe történő be-ki-be-ki pakolászás, mint a szereplése. Úgy távozott, hogy még a "legyezőről" is megfeledkezett. :)
No de Peti, mint kedvencem leszerepelt már (lentebb írtam róla), hogy bevállalta Vivient. De rontott a megítélésén azzal is nálam, ahogy Laurával bánt. Nem volt korrekt vele. A pikniken úgy ölelte, biztatta, közben pedig Anett is kellene neki. Kifejthetném bővebben, de az sok (kk) lenne! Röviden: Peti gazda sunyi.
"Egyedül Bettinél vettek részt az udvarlók a napi munkában, ház körüli teendőkben. A lányoktól ez biztos nem elvárás, csak akkor inkább az Éden hotelbe kellett volna jelentkezni "pasikát" keresni. :)"
Hát az ebben a formában azért nem igaz. Például amíg Roland ejtőernyőzött, addig az otthon maradt csaj főzött, levágta a füvet a ház körül, amikor megérkeztek, éppen a fűnyíró traktort takarította (valamelyik extrában volt). Szerintem egyszerűen nem érdekes a szerkesztők szerint, ezért nem vágták be.
Bettinél is csak azért került be szerintem, mert a két faszi sztahanovista versenybe fogott - ráadásul ott volt az éles kontraszt, hogy a másik kettő meg kb. kiröhögte őket a pedálozás miatt.