Ez így van Hungarosiculo! Ilyen a világon tényleg nincs! A Jó Öreg Archimedész! A siracusai legenda alapján kis híján felgyújtottam 12 éves koromban az suliban az ablakot - mármint a keretet. Összegyűjtöttem egy csomó puskaport a Duna száraz részein heverő lőszerekből, és egy vodkásüveg aljával, azt a Napnak tartva meggyújtottam. Olvsatam Archimedészről, és arról, hogy tükrökkel felgyújtotta Siracusánál a támadó hajókat. (Ami persze nem igaz, legenda, de a fény koncentrációt és a lenycse kísérleteket valóban ő végezte, és bizonyította..) Káprázatos képek, és káprázatos templom..
"viszont most a nagyobb célok közül a first of all Szicília. "
Akkor néhány kép Siracusa katedrálisáról. A világ legrégebben (2500) éve működő (ma katolikus) temploma. Oszlopai között megfordult maga Arkhimedesz is és Szent Pál is koptatta a köveit. Ilyen nincs több a világon és a római öreg Szent Péter bazilika is gyermeknek tűnne a maga 312-es alapításával ez mellett.
"Öltözni hideg ellen könnyebb, mint mikor már nem lehet mit levenni a meleg miatt :-)"
Ja, 15 kg. rongy a hátadon, és még csúszkálsz is! A melegben van árnyék - hűvös -, és légkondi, míg a hidegben nincs meleg oldal, ha mégis találsz, az pénzbe kerül! :-D
2 év kell a teljes kiformálódáshoz, és akkor egy nagy focilabda mérete lehet! Leesve érett – a magjai akkor ehetők -, és képes ölni is, a lezuhanó bogyó! E fa körül az a törvény, ha hallod a recsegést, akkor nem elszaladni, hanem a törzshöz hozzásímulva, mert a bogyók mindig az ágak végén van, és onnnan potyognak! A mienknek ez az első termése, és nem tudja az ágak végi törvényt! :-D
Különben, ha nem látom meg a termését, akkor már fűrészgép áldozataként díszelegne a fa! Mert szúrós a levélzete, és óvatosan megközelíteni, strandpapucsban! :-D
Kötelező táblát is kitenni a veszélyről, ha olyan helyen van a fa, ahol a potyogás gond lehet! :-D
Sok esetben csak bemondják - itt alsznak az őseink -, mert ott éppen egy külszíni bánya nyílt, és az állam nekik ad igazat, a bánytulaj meg fizethet, ha élni szeretne! :-D