Köszi, a többieknek is! Ma hozták volna, de mivel megült a liba ezért most azt mondják hogy mégsem adnak, pedig 10 napja meg volt beszélve hogy odaadják, korrekt emberek. Mindegy, ha minden jól megy egy barátom ad kacsatojást.
Van valamilyen speciális ferde tálcázási mód,ahol szükségtelen a kézi forgatás,de olyat én még nem láttam ,nem tudom,milyen ferdén, vagy milyen pozícióban kell elhelyezni rajta a tojást.Sztem vedd ki a gépböl a tojásforgatót és csak simán a rácsra tedd fektetve a tojásokat,naponta 2x 18o fokban elfordítod,oda vissza,nem össze vissza vagy körbe körbe.Ugyan ugy mint a tyúktojásnál,kézi forgatás esetén,ahol nincs automata forgató.
Köszönöm, nagyon jó oldal! Arról viszont nem találtam infót hogy a tojást hogy helyezzem el. Nekem egy billenőtálcás keltetőm van, fektetve vagy állítva rakjam bele? Persze ha állítva rakom akkor a 180 fokos forgatás nem hiszem hogy működik, fektetve viszont nem fér bele ló..sz se. Hogy legyen szerinted? Csirkét hibátlanul keltettem de a libához sajnos még nem értek.
Szia!Itt egy link,én ez szerint csinaltam,szombaton keltek a kislibáim.Az első lámpázás után 19 maradt a keltetőbe ,és azok mind kikeltek.http://daam.lapunk.hu/?modul=forum&a=74098
Üdv mindenkinek! A napokban kapok libatojásokat és szeretném a keltetőmbe rakni, segítséget kérnék hogy hogyan csináljam. Tényleg fektetve lehet csak keltetni?
3 hónapos minesotai lánymalacot cserélnék egy szép fehér libára.Ő az utolsó az alomban.Udvari tartásra,nem kamerához szokott malac.Szülei helyszinen megtekinthetők.
Ismét tanácstalanok vagyunk liba ügyben, ezért Hozzátok, a tapasztaltabbakhoz fordulunk.
Egy parlagi libánk már 4-5 napja ül három tojáson, közben két naponta tojik. Eddig 12 tojást tojt, úgy tudjuk ez a fajta csak 7-15 tojást tojik egy időszakban.
Mivel napok óta ül, s csak enni-inni szál le, ezért úgy gondoltuk, hogy biztosan kotlik, de akkor nem értjük, miért tojik még mindig. Ezen kívül nincs tele pihével, tollal a fészek, mint a kotlás idején szokott.
Szerintetek merjük alá rakni az összes tojást (10-et gondoltunk)? Vagy pár nap múlva meggondolhatja magát?
Szia!
Értem,köszi!Az derengett hogy hűteni kell csak az a fura hogy a tojó 2 órákra is otthagyja a fészket.A tojások teljesen kihülnek.Kiváncsi vagyok mennyire befojásolja ez a kelési arányt majd.Egyáltalán ha befojásolja.Jó mondjuk sokminden befojásolja így sosem tudom meg hogy épp ez mennyire..Mindegy,csak érdekes
Szerintem nem csináltál hibát, hisz, ha géppel keltetsz, akkor is naponta kétszer 5-15 perc hűtést ír elő a fáma. Tulajdonképpen, a hűtéssel lehet biztosítani a tojásban lévő légcserét. http://forum.index.hu/Topic/showTopicList?t=9180932&la=129588905 topikban sokszor van róla szó.
Közben bróbáltam kisilobizálni :) Pulyka tojásra gondoltál akkor a cserével nem járnál jól mert az enyémek még mindíg nem szemesek a bakom valszeg egy szerencsétlenség..További sorsa is még kétes.
Viszont a néma tojások mind szemesek
Nem volt ma túl meleg.Ennek ellenére volt hogy a némamama :) 2 óra hosszára is otthagyta a fészket.A hűtéssel nem lesz baj úgy látom:) Ezen felbuzdulva kivettem a gépből én is vagy 30 percre a tojglokat.+20 fokos víz permet ilyenek.Remélem nem csináltam nagy hülyeséget,bár ő nyugottnak tünt nem stresszelt, próbálok tanulni tőle hátha ragad rám is valami a koszon kívül :-)