Keresés

Részletes keresés

krizsi_l Creative Commons License 2010.04.16 0 0 53
Úgy tűnik a következő bulin a Táncórák idősebbeknek és haladóknak -ot fel kell venni a tesztanyagok közé :)
dzogcsen Creative Commons License 2010.04.16 0 0 52
"...kész gyönyörűség, mint a panoptikumban a nemi eltévelyedések,,,," -Pepinke
Előzmény: bendegúzI. (51)
bendegúzI. Creative Commons License 2010.04.16 0 0 51
krizsi_l Creative Commons License 2010.04.14 0 0 50
Előzmény: főnixer (48)
krizsi_l Creative Commons License 2010.04.14 0 0 49
Megvagy!
Előzmény: Gidu (46)
főnixer Creative Commons License 2010.04.14 0 0 48
Krizsi!
Hol lehet bövebb infót találni arről a szuper 2A3-ről .....
Előzmény: krizsi_l (43)
Gidu Creative Commons License 2010.04.14 0 0 47
Helyesbítek, magasabb.
Előzmény: Gidu (46)
Gidu Creative Commons License 2010.04.14 0 0 46
Én voltam az egyik, aki nagyobb volt nálad. :)

Gidu
Előzmény: krizsi_l (45)
krizsi_l Creative Commons License 2010.04.14 0 0 45
Szégyenlem: nem is tudom, hogy találkoztunk. Egyszerűen sodortak az események, nem voltam ura a helyzetnek. Még szomorúbb, hogy rajtad kívül többekkel jártam így. Remélem találkozhatunk még úgy, hogy az utcán is megismerjelek.

Lehet, hogy éppen a konyhában nyújtottam egy adag leveles tésztát a vacsihoz. Az sem lett rossz :)
Előzmény: Gidu (44)
Gidu Creative Commons License 2010.04.14 0 0 44
"Sokan búcsúztak úgy, hogy jövőre veletek ugyanitt. Rajtam nem fog múlni."

Viszont mikor mi távoztunk úgy eltűntél, hogy nem tudtunk elbúcsúzni.
Ezért szeretném itt megköszönni a lehetőséget, a rendezést meg minden finom falatot.... leírni nem is tudom. Köszönöm.

Gidu
krizsi_l Creative Commons License 2010.04.14 0 1 43
II. Triódás Találkozó, 2010 Csehi Puszta, a szervező szemével.

Második alkalommal került megrendezésre a trióda végcsöves erősítők hallgatóinak találkozója. A találkozón nem vehetett részt más erősítő, csak ami ennek leget tett. A résztvevőkre azonban ez már nem vonatkozott, jöhetettek pentódások, tranzisztorosok, FET-esek. Jöttek is szép számmal. Az előzetes jelentkezések 50 fő felett álltak meg, ennek kb fele triódás. Volt aki családtagot is hozott. A tényleges résztvevők száma ennél valamivel több volt, hogy mennyi nem tudom. Nem erősségem a statisztika, a strigulák húzogatása.

A találkozó helyszínéül a Varga Vendégház szolgált. Úgy kerültünk ide, hogy én a környéken lakom, a vendégház pedig családomhoz tartozók tulajdona. Alkalmas egy ilyen találkozó megrendezésére, kedvező anyagi szempontból is és nem egy számomra távoli helyszínre kell szervezkednem. A házban 5 szoba és egy nagyobb helység alkalmas hifizésre. Bár az a nagyobb helység inkább csak erős kompromisszumokkal. Rossz arányok, erős csillapítatlanság.
A vidéki, szinte mindenki számára távoli helyszín ellenére elég nagy vonzáskörzetből jöttek a résztvevők. Győr, Mosonmagyaróvár, Zalaegerszeg, Kaposvár, Nagyatád, Körmend, Zalaegerszeg, Veszprém, Tótkomlós, Kecskemét, Miskolc, Budapest és környéke, ami így hirtelen eszembe jut. Még egy külföldi résztvevő is volt, Zentáról.
A szervezés során igyekeztem olyan triódásokat is megtalálni akik nem interneteznek aktívan. Ez sikerült is, de a létszám kb 80%-át a különböző fórumok tagjai tették ki.
A hivatalos 9 órás kezdés előtt már elkezdtek szivárogni a résztvevők. Ahogy érkeztek teltek meg a szobák, 10 óra körül már minden honnét zene szó hallatszott, 11 órára gyakorlatilag teljes volt a létszám. Minden felé beszélgető, hallgatózó embereket lehetett látni. Rendesen megtöltöttük az épületet. Sok, addig virtuális, Interneten keresztűli ismeretség vállt személyessé. Többen jöttek, hogy "xy nickűt keresem, bemutatnál neki?". Időnként magam is zavarba kerültem, volt legalább 15-20 résztvevő akivel még sosem találkoztam.

A találkozó vezértémájának a "Triódák és hangfalak"-at választottuk. Választottuk, írtam annak ellenére, hogy egyszemélyes szervező bizottságként működtem. Már jó ideje egyeztettem a közelebbi ismeretségemhez tartozó résztvevővel és választottunk közösen témát. Igazából ez már a tavalyi találkozón is felmerült, mivel akkor elég erősen ezzel a problémával küzdöttünk, nehéz volt megfelelően érzékeny és jó minőségűt találni. Minden triódásnak szembesülnie kell előbb utóbb azzal a ténnyel, hogy láncának építgetése során nem a különböző csövek, trafók, kondenzátorok, kábelek stb jelentik a legfőbb gondot, hanem a megfelelő hangsugárzó kiválasztása, ami a mai választékból nem egyszerű feladat. Így aztán a szervezés során igyekeztem minél több szóbajöhető hangsugárzót kiválasztani.
Voltak olyan felajánlások amik sajnos nem tudtak teljesülni. Diy nagy érzékenységű elektrosztatikus hangsugárzó: sajnos akkora lett a fejlesztés végére, hogy személyautóval nem volt szállítható, és egy diy planár, ami megsérült a találkozó előtti hétvégén.
Így maradtak a dinamikusok. Széles sávú: Lowther DX3 negyedhullámú dobozban és egy kisdoboz Fountek 3"-os hangszóróval, és többutasok: PI speaker 40cm-es JBL mélyközép + nyomókamrás magas tölcsérrel, Celestion Ditton 110, diy kétutas H2000 mélyközéppel Hivi magassal, ProAc Responense SC1kisdoboz, Jupát mk II. 3 utas Seas hangszórókkal, és végül egy kalákában a diyaudio.hu közössége által fejlesztett 3 utas, Seas és Peerless hangszórókkal.
A találkozó során lehetőséget kapott mindenki aki erősítőt hozott, hogy bármelyik hangsugárzóval kipróbálja. Ezekből is szép számmal gyűlt össze. 6c33c SE, 300b SE több is, 300b PP, 2a3 SE és PSE, GM70 SE. A források tekintetben is elég széles választék állt rendelkezésre: Nagra IV és Telefunken M5 magnók. A Telefunkennel kapcsolatban had említsem meg, hogy egy 1957-ből származó sztereó! felvételről szólt rajta Beethoven VII-je, ismeretlen karmester és zenekar előadásában. Megdöbbentően jól. Analóg forrásként még egy diy lemezjátszó Supex 900 hangszedővel, AI és diy M7 klón phonoval, Paravichini MC3 trafóval szerepelt. Digi forrásként Studer és Philips 880-as cd játszó, valamint AQ1 és 3-4? diy dac csöves kimenettel. Nem hiányozhatott a források közül az egyik legújabb sem, a PC. Hálózati lejátszó még nem volt, talán jövőre megjelenik a XXI század technológiája az ötvenes évekből származó triódás technika kiszolgálásra. A kábeleket nem leltároztam, de volt ezüst AN , HT, diy. Elég széles skála, remélem nem hagytam ki semmit.
Összességében úgy értékelem, és ez többek véleményével is egyezik, hogy elég erős, hangban is nagyon jól teljesítő mezőny állt össze.
Sajnos mint szervező annyi felé futkostam, hogy mindenhol nem lehettem ott, sok mindent nem hallottam amit szerettem volna. Az viszont amit hallottam általában tetszett. Személyes érintettség miatt nem szeretnék összehasonlításokba, értékelésekbe bele menni, csak azokat említem meg amik számomra jó értelemben meglepetést okoztak.
A Telefunken magnót már említettem, a Nagra kiemelkedő hangja pedig már nem volt újdonság számomra. A legnagyobb meglepetést a legkisebb okozta: a ProAc SC1. 86db érzékenységével fényesen cáfolta, hogy a triódák számára 100db-en kezdődik az élet. Meglepően élő, nagy formátumú hangot adott a 300b SE-kkel is, ami 7-9W-ot jelent. A 2a3 azért már kevés volt neki, pedig ez egy 2a3 Gigant, a maga 5W-jával.
A másik meglepetést a 2a3 mesh és 300b újragondolt EML csövek hozták. A 2a3 próbánál én is jelen voltam az én erősítőmbe került, az egyik legjobb hangúnak tartott 2a3, a Sovtek, helyére. Már bemelegedés nélkül is kivillantotta foga fehérjét. Rövid bemelegedés után pedig bizonyította, hogy az alacsonynak éppen nem mondható árat nem semmiért kéri a gyártó. Világos, életteli hang. Gyönyörű zongorát és énekhangot hallottunk. Ugyanezt mondták el azok is akik jelen voltak a 300b cseréjénél.

Házigazdaként több alkalommal örömmel tapasztaltam, hogy végig járva a szobákat szinte üresen találtam azokat. Kisebb nagyobb csoportokban a folyosón, ebédlőben udvaron beszélgetett a társaság majdnem egésze. Mondtam is többüknek viccesen, hogy jövőre olyan találkozót szervezünk amire nem kell technikát hozni. Jó-rossz hangok ide-oda, úgy gondolom, hogy a szakmai épülésen túl, vagy éppen ezzel együtt, fontos, hogy a személyes kapcsolatok is épültek, mélyültek.
Sokan búcsúztak úgy, hogy jövőre veletek ugyanitt. Rajtam nem fog múlni.
pagrus Creative Commons License 2010.04.12 0 0 42
Köszi, megkaptam!
Előzmény: Contax_G (41)
Contax_G Creative Commons License 2010.04.12 0 0 41
Küldtem mélt!
Előzmény: pagrus (36)
AudiJo Creative Commons License 2010.04.12 0 0 40

A tranyában:bázis-emitter-kollektor!:))))

AJ

Előzmény: btamas70 (38)
spacc Creative Commons License 2010.04.12 0 0 39
Nem láccik a képen!  A szeentháromság..... a Pagrus, a moci, meg a másik moci....
Előzmény: btamas70 (38)
btamas70 Creative Commons License 2010.04.12 0 0 38
A felső fotón látható kütyüben hol a trióda?:))
Előzmény: pagrus (36)
bendegúzI. Creative Commons License 2010.04.12 0 0 37
Nagyon jól telt, köszi Krizsi, köszi Gabi!
pagrus Creative Commons License 2010.04.11 0 0 36
Még pár kép:

8

9

10
pagrus Creative Commons License 2010.04.11 0 0 35
És nélküle :))

7
Előzmény: Jolida (34)
Jolida Creative Commons License 2010.04.11 0 0 34
Ha már kép... Pagrus féle Jupát II, Bigivel "súlyosbítva". :-)
Jupát II
pagrus Creative Commons License 2010.04.11 0 0 33
Na mégegyet erről a gyönyörű közvetlenfűtésűről:

6
pagrus Creative Commons License 2010.04.11 0 0 32
Én is köszönöm a sok finomságot és a szervezést Krizsinek, Gabinak!
Pár fotó csak úgy:

1

2

3

4

5
AudiJo Creative Commons License 2010.03.10 0 0 31

És akkor egy éjszaka megjelenik Nálad egy nagy, fekete, lefüggönyözött autó!

És akkor majd kérni fognak valamit Tőled!

És majd megkérdik, hogy akasztás vagy borotválás lesz (mikor a nyakad kerülete után érdeklődnek)!:)))))

AJ 

Előzmény: gaborka8X8 (30)
gaborka8X8 Creative Commons License 2010.03.10 0 0 30

Már csak egy hónap!
Lassan kezdem összepakolni a bőröndöt. :-)))))))

Előzmény: krizsi_l (-)
tunerman Creative Commons License 2010.02.28 0 0 29
Nemtom, mert még csak az alapverzíót építettem meg.
A V-FET-es topikban nézelődj!

Üdv: TJ.
Előzmény: Törölt nick (24)
dzogcsen Creative Commons License 2010.02.28 0 0 28
Nidda szemtelnkedik a rosszéletű, túl sokat volt együtt spaccal. Forduljál gyógyszerészedhez vagy orvosodhoz.
Előzmény: big-dewil (26)
AudiJo Creative Commons License 2010.02.28 0 0 27

De akkor a hangerőt is Ő fogja állítani. Meg is érdemlitek!:)))))

AJ

Előzmény: big-dewil (26)
big-dewil Creative Commons License 2010.02.28 0 0 26
Lex. A kálmán füle!
Annál minden csak jobb lehet!)))
Előzmény: gabocza1 (25)
gabocza1 Creative Commons License 2010.02.28 0 0 25
Azt azért megkérdeném, lesz valamilyen referencia cucc?
Törölt nick Creative Commons License 2010.02.27 0 0 24
Mennek azok a fetes cuccok neg visszacsatolás nélkül?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!