a balatoni nyaralóban a digitális átállás óta pocsék a tv vétel. Már a harmadik tévét cseréljük, a settop box valami waytek szintű cucc, de szerintem azzal nem lenne gond. Most újabban arra panaszkodik, hogy "nincs jel". Felmerült bennem, hogy esetleg az antenna nem megfelelő. Az adás szaggat, a kép totál zavaros, most pl. közszolgálati csatornák nincsenek, csak TV2 és RTL. Máskor épp fordítva.
csatolok róla fotót.(valamiért mindenképpen elforgatja csatolásnál).
Asszem még erősítő is van hozzá, legalábbis van egy 230V-os része is. Mi a meglátásotok?
Nézd, érteni valóban nem értek hozzá, azonban egyetlen rádiómon sincs, s emlékezetem szerint ezen sem volt ilyen "villás" rész. Valaki átküldött egy cuccot, ahol ez a dugó volt egy jelentős hosszúságú szalagvezetékkel. Ezért kérdeztem, hogy ez így önmagában elegendő-e, vagy kell a villásrész.
Tisztázzuk , antennát keresel, csak kompletten antenna, a kormánykerék, légkondi , visszapillantó önmagában nem gépkocsi, a vasaló zsinór sem vasaló. A bejárati ajtó nem ház.
Villás az maga az antenna, a rövid kábel végén feléd forditva a dugó ami a készülékbe megy, a villa talpán müanyag dugó ami a villa rögzitéséhez kell hogy szép V alakban álljon a készüléken vagy mellette vagy ahol a legjobb a vétel a rádión.
Azon a dugó csak tartószerkezet, azaz bármibe amiben egy lyuk van, pl. fúrsz egyet a hifitorony tetejébe...;-)
Miután 75 ohmos koax a kivezetése, neked tényleg olyasmi antenna kell amit berakott a kolléga. De nézz körül egy Media Markt-ban, ott lesz fillérekért.
JVC hifi-hez, pontosabban a rádióhoz. olyan a dugasz - ami elveszett - hogy egy kis c megy bele a dugaljba, amiben van egy kis csapféle. a antennacsőből meg szalag-vezeték "lóg ki"". enélkül nem jön be az FM.
Arra a célra való sisakot én is sokat találtam a MÉH telepeken,ráhegesztett csőcsonkkal a nyélnek. És érdekes módon csak russzki sisakot.Egy német sem volt köztük. Aztán,hogy fehéret vagy barnát mertek-e vele nem lehetett megállapitani.