Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Mauzliman Creative Commons License 2009.02.22 0 0 2789
Daty,

Nem a szívódízelre gondolsz véletlen?:-))) Az az a fajta, amin nincs turbófeltöltő:-))) Se mechanikus, se másmilyen...Azokról olvashatod, hogy kivisz a világból is, olyan halálosan egyszerű és tartós motor, de nagy teljesítményt ne várj tőle, a bármilyen turbóval felszerelttel ellentétben...
Előzmény: Daty (2785)
Mauzliman Creative Commons License 2009.02.22 0 0 2788
meszi,

Fuss egy kört a gumisoknál, akik foglalkoznak alufelnikkel és acélfelnikkel is...Fényévekkel kevesebbért megkapod, az a gyanúm....
Előzmény: meszizs (2784)
Daty Creative Commons License 2009.02.22 0 0 2787
Enyémen nincs.
Soxor gondolkodtam, hogy teszek rá, de amegvalósításig sosem jutottam el.
Talán eccer utánanéztem, és szerintem olcsóbban láttam, mint amit te írsz!
Szerintem nézz szét!

Széles utat!

Daty
Előzmény: meszizs (2784)
meszizs Creative Commons License 2009.02.22 0 0 2786
Meg fogok próbálni a váltóról küldeni cikket. De most ki kell lépnem, majd késő délután leszek gépözelben. Az Opelomnak van ilyen váltója és van Maróti könyvem, majd abból keresek valami okosságot és fogom küldeni.
Mészi
Előzmény: conan77 (2778)
Daty Creative Commons License 2009.02.22 0 0 2785
Kérdeznék valamit a hozzáértőktől!

Szégyen, nem szégyen, büdös gőzöm sics arról, hogy mi az, hogy szívú turbó, vagy toló turbó, vagy mittoménmilyen!:-(
Asse tom, hogy a miénkben millen van (1,3 MJet).
Azt meg főleg nem értem, hogy hosszabb út után minek is kell még járatni, miért nem lehet egyből leálltani!:-(
Tartana valaki egy gyorstalpalót ez ügyben nekem?
Előre is köszönöm!
Ja, és meddig is kell járatni leállítás előtt?

Széles utat!

Daty
meszizs Creative Commons License 2009.02.22 0 0 2784
Tudod első nekifutásra az asszonypajtás azt mondta, hogy ne szedjék le addig róla a védőfóliát, amíg meg nem lesz a huzat. Aztán elkésett, mert amire vittük a pénzt és a papírokat, addigra már elő volt készítve az átadásra. Akkor vegyünk valami huzatot. Az üzletláncok tekintetében viszonylag előnyös helyzetben vagyunk, nálunk itt Nagykanizsa egész jól fel van szerelve üzletekkel.

Más!

Van-e az autóitokon biztonsági kerékőr csavar?
Vegyek a Fiat-nál /kb.9000ft/garnitúra/, vagy fussak egy kört az autós boltokban /Unix, Start,Bárdi/?

Mészi
Előzmény: DSz (2781)
Daty Creative Commons License 2009.02.22 0 0 2783
Az sem baj, ha - mivel errefelé nap mint nap zord, és csapadékos az idő - csupa sár?

Előzmény: DSz (2780)
Daty Creative Commons License 2009.02.22 0 0 2782
Hali!

Én azt hittem, hogy ilyen emelős rükverces csak az Albiban van.:-(
Amúgy még nem cseréltem.

Széles utat!

Daty
Előzmény: conan77 (2778)
DSz Creative Commons License 2009.02.22 0 0 2781

meszizs!

Most majdnem megkérdeztem, hogy és már fel is rakrad?

Aztán rájöttem, hogy csak előre gondoskodsz, mert még nincs meg az autó.

Mi is gondolkodunk valami egyszerű huzaton, védendő a kárpitot, de sajnos nálunk nincs Lidl! Vagyis van 14 km-re, de mivel az Szlovákiában van, ott Euroval lehet csak fizetni, az meg most nagyon nem kedvező! :(

Előzmény: meszizs (2779)
DSz Creative Commons License 2009.02.22 0 0 2780

Daty!

Vasárnap van!

Tessék rászánni 2 percet a dologra és kielégíteni forumozók igényeit a képekkel! ;)

meszizs Creative Commons License 2009.02.22 0 0 2779
Szia!
Nem sikerült eredeti méretüt kapni rá. Főleg ennyí pénzért!4500ft volt, a Lidl-ben.
Univerzális, de a felsorolt autótípusok közt szerepel a Fiat-nak nagyon sok típusa közt a Grande Puntó is. Ezenfelűl oldallégzsákos első ülésre való és a hátsó is osztott, oly módon, hogy szét lehet zipzározni, úgy hogy a hátsó könyöklőt is szabaddá lehet ezáltal tenni. Piros, kék és ez az ezüstös szín volt. Úgy gondoltam, hogy a grafit színű autóhoz ez még elmegy. Aztán, ha majd sok pénzem lesz, akkor lehet, hogy csináltatok bele eredetivel azonos színű huzatot.
Mészi
Előzmény: kiskabo (2765)
conan77 Creative Commons License 2009.02.22 0 0 2778

Hali!

Mindenkinek jóó reggelt !

Váltógombot cserélt már valaki a Linin?? emelős rükvercesre gondolok.

váltóm 

nem merem feszegetni míg nincs elméleti tapasztalat valakitől :)

KAti Creative Commons License 2009.02.21 0 0 2777

Nem volt itt felesleges vagy rossz hozzászólás :-)

Én arra próbáltam meg rávilágítani, hogy szerintem, ha valaki butaságra készül, ésszerű határok között nem támogatnunk kell, bátorítanunk, hanem elérni, hogy felhagyjon a szándékával.

Kiderült itt az is, hogy feltételezhető, hogy az ABS kiiktatása nem csak magát az ABS funkciót szünteti meg, hanem pl. a fékerőelosztást is. (Lehet, mondom)  És ekkor már ugye egy olyan állapot áll elő, ami nem tervezett és balesethez vezethet.

No de tényleg legyen elég ebből a témából :-)

Előzmény: CsacsaS (2767)
KAti Creative Commons License 2009.02.21 0 0 2776
Köszönöm, az angollal elboldogulok.
Előzmény: CsacsaS (2769)
kiskabo Creative Commons License 2009.02.21 0 0 2775
Üdv. Daty!

Én erre rábólintottam. Én is! Így jó. Mert kellenek érvek és ellen érvek. Ettől vagyunk egy jó banda. Mert ha csak a szépeket meséljük, akkor az nem az élet, hanem csak showder!
Üdv. Kiskabo
Előzmény: Daty (2770)
CsacsaS Creative Commons License 2009.02.21 0 0 2774

Basszus, ha valóban így van ahogy írod, akkor kezdhetem szokni a gondolatot, hogy ez így marad!:-(
Ti meg azt, hogy hála erős rábeszélő képességeteknek, letettem a dologról!:-))

Szerintem, ez lenne a leg bölcsebb döntés...uff. ;)))

Előzmény: Daty (2770)
Daty Creative Commons License 2009.02.21 0 0 2773
Szia Mészi!

Egyetértünk!:-)

Hagyjuk az ABS-t, és beszéljünk másról!

De attól ne félj, hogy frissen kialakult barátságokat tezs tönkre!:-)
Én nem vagyok annyira sértődékeny, és szerencsére úgy látom más sem!:-)

Lemezfelnit legolcsóbban 8.800 Ft-os áron láttam a neten.

Én téli gumit olyan méretben javaslok, ami a használati útmutatóban is benne van!

Széles utat!

Daty
Előzmény: meszizs (2762)
CsacsaS Creative Commons License 2009.02.21 0 0 2772

Ha már itt vagyok akkor itt a másik kép "megfejtése" is...

Előbb utóbb úgyis kérné valaki :)))))

Specifications

Function

The electronic control unit carries out the following functions:

- acquiring the data coming from the wheel rpm sensors

- memorises the control parameters defined during the vehicle P.D.I.

- memorizing the software

- processes the data acquired

- controls the braking process

- detecting faults in the ABS components

- memorizing the fault codes and activating the ABS and EBD warning lights

- transmitting and receiving data via the C-CAN line

- transmitting and receiving data via the diagnostic connector

ABS/EBD PIN OUT

1. Power earth

2. +30 engine power supply

3. +30 valve power supply

4. Signal earth (on chassis)

5. Left front sensor signal

6. Left rear sensor positive

7. N.C.

8. Right rear sensor positive

9. Left front sensor positive

10. Right front sensor signal

11. N.C. ABS diagnostic K line

12. N.C.

13. N.C.

14. C-CAN L1

15. C-CAN L2

16. Left front sensor positive

17. Left rear sensor signal

18. Power supply (+15)

19. Right rear sensor signal

20. STOP signal

21. N.C.

22. N.C.

23. Speedometer signal

24. N.C.

25. C-CAN H1

26. C-CAN H2

Előzmény: KAti (2766)
Daty Creative Commons License 2009.02.21 0 0 2771
Conan!

Sajna az ABS olyan, kint a Windows!:-(

Önnálló életet él!:-((

Képek: nem felejtetem el, bízok benne, hogy holnap végre hozzájutok!

Széles utat!

Daty
Előzmény: conan77 (2761)
Daty Creative Commons License 2009.02.21 0 0 2770
Szia Csacsa!

Végre egy korrekt válasz!:-)
És ráadásul tényekkel, képekkel alátámasztva!:-)

Köszönöm szépen!

Basszus, ha valóban így van ahogy írod, akkor kezdhetem szokni a gondolatot, hogy ez így marad!:-(

Ti meg azt, hogy hála erős rábeszélő képességeteknek, letettem a dologról!:-))

Amúgy mondtam már, hogy imádom ezt a csapatot?:-)

De komolyan, és élc nélkül!:-))

Alig várom, hogy megismerhesselke benneteket személyesen is!

Téged is KAti!:-)

Széles utat!

Daty
Előzmény: CsacsaS (2760)
CsacsaS Creative Commons License 2009.02.21 0 0 2769

Óhajod parancs ;)))  (de fordítást nem vállalok) :DD

Úgy ahogy van be ollózom ide...

Electrohydraulic control unit Specifications

Function

It performs the function of modulating the pressure of the fluid at the brake calipers via solenoid valves with the following operating stages:

- brake fluid pressure increase

- brake fluid pressure maintenance

- brake fluid pressure decrease

Composition

Structure

The electro-hydraulic control unit consists of:

- eight 2-way solenoid valves

- a dual circuit scavenging pump

- two low pressure accumulators

- two high pressure accumulators

1 - Brake servo brake pump assembly

2 - Electro-hydraulic control unit

3 - Left rear wheel

4 - Right front wheel

5 - Left front wheel

6 - Right rear wheel

Előzmény: KAti (2766)
Daty Creative Commons License 2009.02.21 0 0 2768
Szia Kabo!

Vettem az élcet!:-)

A honlappal kapcsolatban: azt írtam, felsőfokú gazdasági informatikus vagyok, otthon a számítógépek világában, nem azt, hogy weblap készítő, és szerkesztő vagyok!:-(
Ahhoz sajan egy szálat nem értek, mert ha értenék, már amikor szóbakerült, elvállatam volna a csapatért!:-)

Széles utat!

Daty
Előzmény: kiskabo (2759)
CsacsaS Creative Commons License 2009.02.21 0 0 2767

Húha..valamiért éreztem, hogy nem kéne beleszólnom ebbe a témába :)))

Szerinted  is egy ön és közveszélyes dologra készül.

Hát, ha nem is ön/közveszélyesre, de nagy butaságra...asszem ez lejött az előző postomból is.

Miért kell tiszteletben tartani? Ha azt mondaná, hogy ezentúl minden indulás előtt bedob egy felest, mert ettől javulnak a reflexei szerinte, tiszteletben tartod ezt a döntést?

Helóka...azé álljunk meg egy pillanatra. nehogy már én is agresszor legyek ;))

Azért az ABS és az alkesz között nem kicsi a külömbség. Alkohollal tilos vezetni, azt én is tüzzel vassal írtom, de ABS nélkül azé még nem áll meg az élet. Sok autó nem rendelkezik vele, mégis jó az attól.

Mivel (papíron) felnőtt embereknek mondanak minket :DD, én úgy gondolom, hogy a saját felelőssége ha bekavar az autó elektronyikájába és roszabb esetben csinál egy BNZ-t valamint egy 500e forintos számlát magának... Ő autója, ő fizette...szóval értesz ugye ?? Én ezt tartom tiszteletben.

Az ABS hatástalanításával még megmarad a 100%-os an teljesítő fékrendszere, csak hát egy hasznos/kényelmes kiegészítőtől esik el....ettől még sztem nem ön/közveszélyes. A baj ott kezdődik ha egy balesetnél "kiderül" hogy buherálták a fékrendszerét...tuti ráhúzzák a vizes lepedőt, ha hibás volt ha sem... 

Vagy megpróbálod lebeszélni?

Ha lebeszélni nem is (de csak azért nem, mert szerintem nem is lehet) de mindenépp szerettem volna felhívni a figyelmét az akció bonyolultságára...

Hidd el én is annak örülnék, ha meggondolná magát, mert a szándékának semmi előnye nincs...de hátránya (főleg anyagi) az viszont annál több. Arról nem is beszélve hogy ezzel szia gari az első szervizen amikor felteszik az examinerre.

Vagy az a felelősségteljes és korrekt hozzáállás, ha megpróbálsz rámutatni, mit is csinál?

Ezt igazából nem értem ?!?!?

Asszem én arra mutattam rá, hogy nem egy villanykapcsoló bekötésének bonyolultságával azonos ez a feladat. Szóval nem az a tipikus, pirosat a pirosra, kéket a kékre :))))

De ha érdekel a véleményem, szerintem nem tudják megcsinálni úgy, hogy minden működjön, de az ABS ne. És persze, ez ne is derüljön ki egy diagnosztikán...

Előzmény: KAti (2763)
KAti Creative Commons License 2009.02.21 0 0 2766
CsacsaS, engem viszont érdekel, melyik azonosító mit jelent a sémaábrán, mert így csak találgatok. Oldd fel kérlek. ELőre is köszi.
kiskabo Creative Commons License 2009.02.21 0 0 2765
Hello Mészi!

És kaptál a Lineára valót? Vagy ez egy komfort ami átlag bármely ilyen kategóriára jó? És akkor a Hátsó középső könyöklönél is jó? (persze Emotionnál) Ára?
Üdv. Kiskabo
Előzmény: meszizs (2762)
meszizs Creative Commons License 2009.02.21 0 0 2764
Berigazek2!
A 1569-es képről egy kicsit bővebben írjál légyszi!
Én a bemutatóteremben a kerékjárati dobot megnéztem, de igazából nem tudtam beazonosítani a helyet.
Légyszi egy kis részletezést.
Köszi Mészi
Előzmény: berigazek2 (1569)
KAti Creative Commons License 2009.02.21 0 0 2763

"de tiszteletben tartom a döntésed..."

Miért is?

Szerinted  is egy ön és közveszélyes dologra készül. Miért kell tiszteletben tartani? Ha azt mondaná, hogy ezentúl minden indulás előtt bedob egy felest, mert ettől javulnak a reflexei szerinte, tiszteletben tartod ezt a döntést?

Vagy megpróbálod lebeszélni?

Ha a légzsákokat akarja kikötni (egyes esetekben azok is okozhatnak súlyosabb sérülést, mintha nem lennének), tiszteletben tartod a döntését?

Vagy az a felelősségteljes és korrekt hozzáállás, ha megpróbálsz rámutatni, mit is csinál?

Ígérem, itt és most befejezem Daty és az ő ABS-e témáját, csak a közvetlenül hozzám intézett hozzászólásra válaszolok ebben a témában :-)

meszizs Creative Commons License 2009.02.21 0 0 2762
Köszönöm az üléshuzattal kapcsolatos hasznos infókat.
Én ma vettem az általatok említett akciósból egy fekete-ezüst betéteset a Lidl-ben.
Majd, ha reprezentatív helyre gurítunk / Lieás találkozó/ akkor majd leveszem, hogy mindenki láthassa, hogy mílyen szép az Emotion belső.

Mindenkitől elnézést kérek az ABS, szerintem most már botrány kirobbantásáért.
Zárjuk le!!!
Beszéljünk a szervízről, a tapasztalatokról, a fogyasztásról, vagy mit bánom én.
Úgy érzem, hogy lassan a barátság rovására megy az ABS.
Ez van, ezzel vettük, ezt kell szeretni és megtanulni.

Ma este elsétáltunk a családdal a FIAT kereskedéshez és egy kicsit gyönyörködtünk a leendő kocsinkban. A szervíz udvarán áll és várja, hogy elvigyük. Remélem már nemsokára vihetjük.

Szerintetek hol lehet viszonylag barátságos áron lemezfelnihez hozzájutni?
A téli gumihoz kellene majd beszereznem.
Mi a véleményetek az Active felszereltség lemezfelnijéről?
Vagy milyen méretű téli gumit javasoltok?

Köszi Mészi
conan77 Creative Commons License 2009.02.21 0 0 2761

Daty !  

KÉPEKKEL MI VAN :))))))))) tudod autó :)))

Annyira belemerültetek ebbe az ABS témába, hogy el is felejtettük megvizslatni a fotókat :)

Egyébként rengeteg autó jár kel az utakon ABS nélkül nem minden autó új, vannak öregeb vasak amik hírből sem ismerik az ABS-t. ;)

Na eggyel több vagy kevesebb ?? :)

Én sem szeretem a hülye ABS-t , de megszokom a megfontoltság jegyében.

Azé nem szeretem mer állandóan beleszól a dolgomba :)

sziasztok

CsacsaS Creative Commons License 2009.02.21 0 0 2760

Látom Daty eltökélt vagy. :))

Valójában nem értek egyet a véleményeddel, sőt még az indokoddal sem, de tiszteletben tartom a döntésed...szóval, ha téged ez megnyugtat akkor kösd ki ;)

De annyit azé hozzá tennék, hogy nem olyan eccerű egy biztonsági berendezést kikötni ami a számítógépen keresztül kommunikál. Egy kapcsolóval szerintem nem is lehet...főleg nem a bizti kivételével. Ha kiveszed a biztit szinte biztos, hogy tele lessz a géped hibaüzikkel..amire a szervízben egy elég érdekes és meggyőző magyarázatot kell majd adnod. Ebből adódik az is, hogy szerintem a szervíz nem fogja még a te kérésedre sem kikötni. Ne feledd, ez egy biztonsági berendezés, ami az egyik legfontosabb rendszer része. Azaz a fékrendszeré. Hogy ehhez nem mer nyúlni egyetlen szervíz sem...az hót ziher. Ha pedig akad olyan aki belenyúl...hát én azokat elkerülném, mert akkor azok bármire képesek lehetnek :(((((

Ha másért nem is, de a fellelőséget nem merik felvállalni. Mert mi van akkor ha te egy crash után felkapod a vizet és azt mondod (vagy egy szakértő) hogy az ABS hibája miatt volt a baleset...ajjaj, ez elég komoly perre ad(hat) okot...szóval ez sztem meleg pálya.

Minden esetre beszúrtam két képet az ABS-ról. Az elsőn láthatod, hogy mi, mihez kapcsolódik...persze kicsit butítva... A másodikhoz (központi egységhez)pedig (ha érdekel), megvan a lábkiosztás pontos leírása is, csak most nem akartam beszúrni, de ha gondolod megteszem. Szóval, hogy itt mit kelljen megszakítani, vagy összekötni..hát ez pilóta vizsgás dolog :)))) 

De a kiiktatás legegyszerűbb módja (talán) a kerekekről levenni a szenzorokat. Persze nem kivenni, csak elvenni a jeladó tárcsától...hogy ne lássa mikor áll meg a kerék. De lehet, hogy még ekkor is dobna hibaüzit, mert nem látja a jeladó a tárcsákat.. Ezt ne vedd készpénznek, mert lehet hülyeséget írtam :(((

Előzmény: Daty (2752)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!