Sziasztok!
Bajban vagyok! Nem tudom eldönteni, hogy milyen tv-t vegyek? 106 cm es LGplazmát 180e ft-ért(ugyanilyen 160 e ft, de noname)vagy ekkora méretű, de drágább lcd-tv-t.Már van egy 16/9 es 96 cm-es vierám, de az megjelenésekor kicsit húzós volt...most harmadannyiért van picivel nagyobb átlójú...(más márka)és jó-e az egytuneres, amelyben a fele képernyőt monitorként, a másik felét tv-ként lehet használni..?
véleményetek?
Megvettem az LG 50PN6500 Plazma tv-t 100 000ft-ért.
Már 3 órája megy de ennek a hátulja szinte hideg ezzel biztosan nem lehet fűteni úgy hogy holnap elmegyek és veszek 10q szenet mellé nehogy a télen megfagyjunk:) :) :) :)
A tv beállításável kapcsolatban kérnék szakmai tanácsokat mit hogyan kellene beállítani hogy sokáig jó szép éles képe és színe legyen.
Szerencsére sikerült pár plazmát látnom az idén. Jó régiek voltak, akadt köztük általam sosem hallott márka, de láttam Panasonicot is. Amitől a legjobban tartottam az a tükröződés, de kocsmai teraszon is néztem meccset plazmán és a 3. percben már nem érdekelt, láttam rendesen. Amikor 2 méter magasan volt akkor is láttam rendesen meg oldalról is.
50Hz-en elnézem az lcd-t, hd filmen nem látok kicsi szappanoperát sem, sportnál kicsit zavaró, de bőven nézhető az is. Viszont ha be vannak kapcsolva a képjavítók az asszony 2 percig bírja nézni én meg addig sem.
Lassan tényleg rá leszek szorulva a tv vételre a sportműsorokon lévő apró kiírások miatt. 42 col esetén 27 000 Ft a különbség a LG-ben a plazma javára. 42 watt a különbség az lcd javára. Én 10 évre tervezem a vásárlást és elsődleges a sportműsor, majd a film. Én 6 órát számolok. Ez napi 0,252 KW/h különbség ami 3653 nappal számolva és 38Ft áramdíjjal 34981 Ft. Azaz durván 8000 Ft lenne a megtakarításom 10 év alatt az lcd-n. Ennyit mindenképpen megér a szappanopera mentesség és egy crt-hez hasonló mozgásmegjelenítés. Évente 3-szor kell kihagynia a cukrászsüteményt az asszonynak.
Nagyon szépen köszönöm, azt hiszem valahogy így csináltam én is, berakta a kék szíveket, /azt hiszem így jelöli, hogy a kedvencek között van/, de a sorba rendezésre, megmondom őszintén nem emlékszem.
Megpróbálom, úgy ahogy írtad.
A típusa: Samsung UE48H6200 48" 3D Smart Full HD LED TV
/arról már nem is beszélek, hogy állítólag az internet, Skype is fel kerülhetne rá , a fényképezőgépemen levő képeket már nézni tudom a TV-én/
Az jutott eszembe /kínomban/, hogy verébre lövök ágyúval.
A távirányítón van egy CH LIST gomb. Ha ezt megnyomod akkor kiadja a csatorna listát. Ezután nyomd meg a TOOLS gombot. Ezután a le-fel nyilakkal tudsz választani különböző lehetőségek közül....pl törlés, szerkesztés, sorba rendezés, stb.
Mindig kövesd a képernyő alján lévő útmutatást.
Nem egészen könnyű feladat. A Samsung nem jeleskedik a könnyű programozhatóságban.
Nem tudom tud e valaki segíteni nekem, abban, hogy vettem egy Samsung LED TV /SMART/ és nem tudom a TV csatornákat sorba rendezni
/ pl: M1 az 1-es csatornára M2 a 2-es csatornára stb/
Addig eljutottam, hogy a Kedvencekbe besoroltam, de nem úgy ahogy én gondoltam, tehát hozza a kedvenceket, de "össze-vissza", ha meg visszaállítom a csatornáknál az összesre, elsőre például külföldi nem magyarul beszélő adás jön.
Elnézést, nő vagyok, egyedül maradtam, /nincs férfi ember a családban/ és nem értek hozzá.
Nem ezzel vitatkozom, hanem azzal, hogy a részteljesítmények összege a valós teljesítmény, mely a 230V-os hálózaton jelenik meg. Valószínű összekeverted az áramerősséget a teljesítménnyel.
"1500 Ft /hó különbözet nem tünik soknak mindaddig amíg nem szorzod be 12-vel (/év), majd még x5 amíg a gari tart azaz 1500x12x5= 90 000 Ft... Tehát: 90eFt/5év. Tehát legalább 100eFt-al vehetnél drágább de LED-LCD TV-t és ugyanott vagy pénzben.."
Több ponton bukik a számításod.
1. Az általam megadott, szélsőséges összeggel számoltál.
2. 5 év gari már nagyon régen volt, akkor is akcióban.
3. Ha 5 évre számolunk, akkor körülbelül 36.000 a megspórolt összeg, és 5 évig néztél szarabb képminőséget. Jó biznisz! :)
El lehet bliccelni persze ezt az árat hogy az csak 3 fillér per perc jelmondatokkal, de ez az összeg mint írtam (36521) TV élettartamonként 100eFt nagyságrendű..
De a vita már felesleges. A kérdés eldőlt: az LCD győzött. A halottakról pedig vagy jót vagy semmit..
De nem is ez a jellemző, ezt szélsőséges esetre írtam. Normál felhasználás mellett, napi 4 órával számolva, 50-60"-os tévé esetén ennek körülbelül a fele a valós költség.
De mi közünk a többi kicsihez? Itt most egy kis tételről van szó! Kit érdekel a plazma-lcd közti fogyasztás különbség témakörében, hogy milyen más költségek vannak még a családban? Nem szociológiáról, hanem technológiáról van szó.
"Az a baj, hogy az 1000-1500 forintos különbözet magában nem tűnik soknak. Ha viszont hozzácsapjuk a havi 15 ezer forintos villanyszámlához akkor már többnek érezni."
Ja. Ha meg hozzácsapjuk a víz, gáz, és szennyvízszámlához, meg a devizahitelhez, akkor még nagyobb összeg jön ki. A plazma és lcd fogyasztás-különbségéről volt szó, az meg 4-5 órával számolva is párszáz forint, ahogy írtam, szélsőséges esetben lehet mondjuk egy ezres havonta. Hogy jön ide a családi költségvetés egyéb összetevője?
Az már biztos.:-) A legolcsóbb plazma és lcd között bődületesen nagy képvisszaadási különbség van. A legdrágább plazma és lcd között már szinte nincs is.