Miért nincs kamera a rendőrautókban? Minden ilyen esetet azonnal rekonstruálni lehetne, a kamera ára sokkal kevesebb lenne, mint a vitatott esetek szakértői vizsgálata (egy DNS vizsgálat közel kétmillióba kerül). A megvesztegetési esetek is jobban kideríthetők lennének.
Hát igen, ez így van, tapasztalatból mondom. Sajnos ez a Fidesz stílus. Az ember nagynehezen elsajátítja, oszt akkor meg nem tetszik nekik. Nézd meg egyébként mit ír Gizilou a (226)-ban!
Persze, én is vezettem már irat nélkül, mert a másik ruhámban maradt. De ezek után elismertem a hibámat, elnézést kértem, és eszem ágába se volt őket basztatni, és nem próbáltam parkolókártyával igazolni magam.
Attól tartok, hogy ez egy kellemetlen - de nem ehhez az ügyhöz tartozó - mellékszál. Ezt majd a feleségével/barátnőjével/barátjával illetve a pártjával kell tisztáznia. Gondolom, a rendőrök is megkérdezték tőle... :)
Próbáld meg már ezt az ellenségkereső szemellenződet levetni és kicsit is nyitottan, több szemszögből is vizsgálni a dolgokat.
Nem állítottam be következetesen egyiket se semminek, feltevésekkel játszottam el.
Nem védem a rendőröket, amennyiben indokolatlanul és jogtalanul alkalmaztak erőszakot. Ezt is már mondtam, de mivel nyilván nem illik bele a koncepciódba, nem veszel tudomást róla.
Elég sok baj van a rendőrséggel, de ez nem jelenti azt, hogy automatikusan minden ilyen helyzetben vérengző vadállatok.
Ahogy az is tény, hogy a képviselők többnyire elég arrogánsan próbálják magukat kivonni a szabályok alól, de ez se jelenti azt, hogy mindig mindegyik ilyen. Lehetséges, hogy most tényleg áldozat, bár ha eljárt a szája ahelyett, hogy kicsit visszafogta volna magát, mivel ő volt sáros, saját maga is közrejátszhatott abban, ha sérelem érte.
Én nem értem, miért vonszolták ki a kocsijából, miért teperték földre, miért ütlegelték
a rendőrnek látszó erőszakoskodók és hogyan van az, hogy még ők próbálnak feljelentgetni, miután ekkora rohadt nagy öngólt löttek megint?
Miért vonszolták be a földön a tehetetlenné tett embert? Tényleg azt hiszik ezek az egyenruhába bujtatott vadállatok, hogy ők törvény fölött állnak?
Ha láttad pár hete a kurucinfón megjelent "fotóriportot" a helyes kis flaszterkordén öntöttvas csatornafedelet fényes nappal eltoló széltoló fémgyűjtők és a békés, udvarias, elnéző, már-már "intézkedésük" miatt pironkodni kényszerülő rendőrökről, akkor most még nagyobb kérdőjel lehet az arcodon.
Egyébként meg az vesse az első követ a (szinte az összes nagyképű) képviselőre, aki még nem hagyott otthon iratokat egyszer (többször) sem.
Ilyen kocsiból kirángatós jelenetet pedig furcsa látni, egyszerű közúti igazoltatásnál. Nem tudom mi bújhatott a képviselő fecskéjében, hogy fegyvernek látszó tárgynak nézték a közegek. Ha meg nem volt látható oka hogy a pandúrok ekkora veszélyben érezzék magukat, akkor meg (majd egyre többször) másra is ez vár majd igazoltatásnál?! A városi legenda szerint a (még a képviselőknél is nagyobb) gengsztereknek, és a piti kis (ámde számuk szerint mégis roppant bosszantó) fémgyűjtőknek nincs ilyen félnivalójuk, nyugodtan jöhetnek-mehetnek papírok nélkül is. Állítólag még az inkalos legények is védettséget élveznek. Persze ismétlem, ezek csak (poli)dilis pletykák. De azért arra jók, hogy a most kétségbeesett képviselő pártja (ha más nem is) legalább egymagában, de próbáljon meg hathatós választ adni a neki gallup által tálcán nyújtott híveknek, illetve más, esetleg a fenti kontrasztokon szintén elcsodálkozó polg embernek.
És kezét a kormányra téve fennhangon követeli az azonosítót?
Engem már kicsit idegesít, hogy a politikai propaganda lassan már úgy állítja be a rendőrséget, mint a "békés" polgárok piszkálására, bántalmazására Gyurcsány által létrehozott szerevezetet.
Úgy tűnik, a felesége mellett férfibarátot tartott, őt hívta fel, és ő hozta utána az ott felejtett igazolványait, meg talán a ruháit is. Talán azért kellett sietni, mert hazajött a barát felesége :)
A képviselő úr esetleg megpróbálhatná eljátszani ugyanezt az usa-ban. Ott a kresz-oktatás első mondata, hogy igazoltatáskor mindkét kéz a kormánykeréken, semmi mozgás, mert a két rendőr közül az egyik vagy célra tart, vagy igen rövid a reakcióideje, amíg lenyúl a pisztolytáskához.
Erre jön egy ilyen okostojás, iratok nélkül vezet és miközben a rendőr a munkáját végzi, beszól neki alaposan. Emberileg érthető, ha elszakad a cérna, még ha nem is menthető a túlreagálás.
Veled egyetértve ... ennek még az előtt kellett bekövetkeznie, mielőtt kiderült a képviselői jogállása. Mert utána ... még egy 80-as IQ-val rendelkező zsandár sem piszkálja ... még hosszú bottal sem a figurát. No, majd összerekják a mesét az okosok.
Láttad hány cége van. Lehet egyik irodája is. Aztán két hét családi nyaralás után sok elintézendő dolgot tárhatott eléje egy tulbuzgó titkárnő. Persze, hogy elfelejtkezett az iratokról:))