Keresés

Részletes keresés

guccica Creative Commons License 2008.03.04 0 0 31250
Mamának aszalt szilva hegyek (Ő is fosni fog), babának pocakmasszázs, glicerin kúp, szélcső
guccica Creative Commons License 2008.03.04 0 0 31249

Egy sorozat:

jasbal Creative Commons License 2008.03.04 0 0 31248

Hú! Akkor nem unatkoztok...

Előzmény: guccica (31240)
shaish Creative Commons License 2008.03.04 0 0 31247

Szia, üdv itt!

Nekem úgy hangzik, hogy nehezen megy neki a kakilás, milyen gyakran van produktum? Ha ez a gond, elviekben több megoldás van, pocakmasszázs (Jázminnak bevált), biztos van homeos cucc is (fejből nem megy h mi), ha szopik akkor vmi olyan kaját kell enni, ami kicsit hajt (nem gázosít, hajt, kinek mi jön be...) hátha tejen keresztül is hat....vagy pl Szisszi csinálja a tápot kamillateával ha jól tudom....vagy vmi doki által javasolt enyhe hashajtó...drukk és kitartás.

Na, mára letudtam grafomániámat, sziasztok:).

Előzmény: btft (31243)
shaish Creative Commons License 2008.03.04 0 0 31246

Egyfolytábaaan?! Anyám, nincs vmi nagy alvásigénye a fiadnak. Összeszámoltam, Bogi kb 10-11 órát van ébren egy nap, nappal ált 3 alvással...

Szóval ha nem egyhuzamban, még úgy is sok, ezentúl meg se nyikkanok ha alvásról van szó...(bár azért az én alvásigényem sincs teljesen kielégítve..)

Parás barátnő, megértem, tényleg nehéz ezt szóba hozni. Ha ő mondjuk nagyon aggódós, akkor lehet h vmennyire átragasztja a kicsire is. De azért, mivel jót akartok, szerintem jelezhetitek (láttam a tbsz-ot, ebből gondolom h másnak is feltűnt) neki, nem eltúlozva de nem is lekicsinyelve a problémát. Max kiderül h semmi gond, és lehet örülni, ha meg van vmi, akkor ilyen pici korban biztos megoldható, nem értek hozzá ugyan, de ha pl egy kicsit elhúzódó/túlzott mértékű szeparációs szorongása van mondjuk (azon mindenki átmegy, ki mikor, mennyire..) biztos tudnak tanácsot adni.

Pisis naci:)), tegnap nálunk kakis body volt, az se jobb:)).

btft Creative Commons License 2008.03.04 0 0 31245
a cipó, cipő akar lenni:)))
Mi mostanság kezdünk sűrűbben járni ismerősökhöz, barátokhoz, rokonsághoz, és az első pár alakalommal bizony volt sírás az idegen hangokra, de mostmár kezdünk hozzászokni...Biztos minden gyerkőcnél más ez, és szerintem nem szabad erőltetni...
Na jó sok okos dolgot írtam:)))
guccica Creative Commons License 2008.03.04 0 0 31244

Hát az igaz az, hogy nem merjük ilyesztegetni az amúgy is parás barátnőnket. Célozgattunk csak, hogy nem ártana többet közösségbe járni, készségfejlesztőket próbálgatni.

Amúgy Tomi összepisilte magát, úgyhogy be tudjuk mutatni a "gyanús" nacijában is. :-)

Előzmény: shaish (31242)
btft Creative Commons License 2008.03.04 0 0 31243
Sziasztok!

Még nem írtam ide, mostanság volt időm gép elé ülni fiam mellett:)))
Csak az uccsó pár beírást olvastam, hajhullás, alvási gondok, kevés gyarapodás stb. és mivel nálunk is mind jelenkezett, így gondoltam már bekapcsolódok én is...
Bár azért hál istennek nálunk a lurkó 12-16 órákat nincs fenn egyhuzamban... de az én alvásigényem nagyobb az övénél:))
Ami nálunk probléma még mindíg 3,5 hónaposan a pocakfájás. Nem a tipikus esti órákon keresztül tartó sírás, hanem az egész napot behálózó erölködés, nyomás, néha a feje is teljesen bevörösödik... sajnos alvásból is általában erre kelünk:(
Van vki aki hasonló cipóban jár?
shaish Creative Commons License 2008.03.04 0 0 31242
ha az én gyerekemről lenne szó, akkor lenne gyanús, ha rendszeres (heti 2-4) gyerekekkel való találkozás után még egy-két hónap múlva is uez lenne...szóval ha nem tudna egyáltalán oldódni. Akkor lehet h megmutatnám gyerekpszichológusnak, ártani nem árthat. Csabi is félősebbnek indult (bár nem volt az a nagyon anyás típus), most sem az a durr-a-társaság közepébe típus, de jól érzi magát gyerektársaságban. Vittem gyerekek közé, de nem erőltettem amit nem akart (odamenni, ott játszani stb, és figyeltem mikor elég). Most már igényli is, hogy menjünk/jöjjenek.
Előzmény: guccica (31238)
guccica Creative Commons License 2008.03.04 0 0 31241
gyakorlatilag ha épp nem etetek, tisztába rakok, sétáltatok akkor altatok. Vagyis próbálok.. hiába. :-)
guccica Creative Commons License 2008.03.04 0 0 31240
Na és mit csináljak én, amikor Tomi 12-16 órákat van ébren és még nem tud játszani (fogni, forogni)
Előzmény: Törölt nick (31235)
shaish Creative Commons License 2008.03.04 0 0 31239

Nemrég azt hiszem Amma írta, hogy ha egy ideig kézben van Dalma és 'foglalkoztatja' akkor utána sokkal nyugisabb. Boginál is így van, lerakom, játszik egyedül, majd játszik úgy, hogy igényli h ott legyek, majd felveszem  kicsivel előbb mint elfárad/megunja, utána újra lerakom, izeg-mozog...

4 óra jó sok, Bogi ennyit csak este van ébren egyfolytában. A kényes egyensúly sztem nagyon igaz...nem lehet minden nap eltalálni, de általánosságban azért igen, menni fog:).

Előzmény: Törölt nick (31235)
guccica Creative Commons License 2008.03.04 0 0 31238
Fél tőlük. A hangjuktól, a kicsit hevesebb érintéseiktől. :-(
guccica Creative Commons License 2008.03.04 0 0 31237
Dunaplázában a gyerekboltban (http://www.turbolimac.com/ ) tündéri gyerek/baba szemüvegeket is lehet kapni.
shaish Creative Commons License 2008.03.04 0 0 31236

szerintem ilyenkor már kell gyerektársaság neki, persze nem 20 fő, hanem 1-2-3, és nem baj ha eleinte nem is törődik velük. csak egy ötlet, meg azt sem tudom h jár-e gyerekek közé v sem.

Előzmény: guccica (31233)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.04 0 0 31235
Szerintem nagyon jó, hogy leírtad, éppen ezen gondolkoztam: a lányom már ébren van egyhuzamban 4 órát is, ilyenkor mennyit "kell" foglalkoznom vele? Most éppen a holdmanójának gagyarászik, előtte nekem, szoros szemkontaktussal, ami meglehetősen fárasztó egy idő után szerintem mindkettőnknek... Kényes egyensúlyozásra van szükség az elhanygolás és az elkapatás között. Remélem, ráérzek erre...
Előzmény: shaish (31217)
guccica Creative Commons License 2008.03.04 0 0 31234
sétáltunk egyet, de nem találkoztunk pitével. :-( Úgy látszik egy sem térült el.. Pedig...
guccica Creative Commons License 2008.03.04 0 0 31233
Igen, nekünk is gyanús, de reménykedünk hátha mégsem. Amúgy szépen csinál mindent amit ebben a korban szokás. Csak hát totál antiszoc.
Előzmény: ilcsi28 (31226)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.04 0 0 31232
Szerintem nálad sem lesz gond, a terhesség meg szokta oldani ezt elég jól. :)
Előzmény: jasbal (31225)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.04 0 0 31231
:DD (Hozod a formát. :) Röpke 10 évet pedig megpróbálok kihúzni. :))
Köszi a tanácsot, felírom, mik voltak a körülmények, hátha kiderül előbb-utóbb a nagy sírás oka.
Előzmény: zsejkee (31222)
fozolalu Creative Commons License 2008.03.04 0 0 31230
én már úúúgy vásárolnék rucikat a csajnak, de annyi van, hogy tök fölösleges lenne, és már elegem van a sok ajándék rózsaszín göncből!!! ( hálátlan dög vagyok :), de szinte csupa aji meg öröklött gunyánk van
Előzmény: szisszi (31220)
fozolalu Creative Commons License 2008.03.04 0 0 31229
ahogy olvastam nálatok se semmi vihar volt :((
nálunk lent az erdőben is kidőlt egy csomó fa,rá az útra, még jó hogy nem volt ott épp senki!
Előzmény: szisszi (31209)
fozolalu Creative Commons License 2008.03.04 0 0 31228
szia!
az olai templomban volt. igaz nem oda tartozunk helyileg, ezért a nagytemplomból a plébániától kellett kérni igazolást, hogy be van fizetve az egyházadó
különben meg csak bementem a plébánia irodájába és mondtam hogy kereszteltetni szeretnénk a gyereket, a többit már mondták
Előzmény: gaspoltshofen (31200)
shaish Creative Commons License 2008.03.04 0 0 31227

Nekem a leírásból csak az adna okot továbbgondolásra/feltételezésekre, hogy ha tényleg sehol sincs el negyed-fél órát sem, és ez huzamosabb ideje így van. (a többi h nem foghatja más, nem lehet nélküle vécére menni, átmenetileg beleférhet egy egyéves viselkedésébe). De nem ismerem a helyzetet, ez a pár mondat alapján írtam csak.

(írtam h kipróbálom a törlőkendő mosást, storno, fiamat érdekli a doboz amibe gyűjtöttem, ha meg nem elérhető helyen van, elfelejtem előbányászni pelusozáskor...)

Előzmény: ilcsi28 (31226)
ilcsi28 Creative Commons License 2008.03.04 0 0 31226
Guccica, nem akarlak ijesztgetni, meg annyit nem is értek hozzá, de ha egy egy éves babát az anyjának állandóan fognia kell, akkor ott vmi baj lehet, ami nem hiszem, hogy azzal függ össze, hogy sokat volt kézben. Sztem egy egyéves egy eléggé független kis lény, biztonságos, ismerős környezetben persze. nyilván nem lehet magára hagyni sokáig, de hogy kézből nem lehet letenni, az nekem gyanús.
Azonban, ha normális is lenne a dolog, csak figyeld meg pár év múlva, mikor oviba megy, hogy fog az anyjának ez az időszak hiányozni - de legkésőbb akkor, mikor unokái lesznek, és nem látja őket, csak hetente, havonta. Túl kell élni, ha sok, ha nehéz - ez egy nagyon rövid időszak mindenki életében, és a babának jó, ha sokat, minél többet, de az ő igénye szerint foglalkoznak vele.

Előzmény: guccica (31140)
jasbal Creative Commons License 2008.03.04 0 0 31225

:) örülök neki!!!

engem most csak kézzel vizsgált és minden egyéb a 6 hóskor lesz

Előzmény: Törölt nick (31215)
shaish Creative Commons License 2008.03.04 0 0 31224

Nanchy, ide iiiiiis!

Zsejkee, már csak Csabi:). Matyit végül lefotóztad?:)

Szisszi, Lizzi csinos és neki jól is áll a r.szín, van akin szuper csajos szerintem, szóval nincs a színnel bajom ám:). (anyutól kapott egy rucit ami fehér-rszín-drapp, de a szabása...khmmm..férjjel ránéztünk és ugyanarra asszociáltunk, selyemcukorka:D de van olyan is amiben csini)

hehe, itt mindenkii anyósra panaszkodik, hát nekem most anyámnak vannak érdekes ötletei...nem vészes csak fura..

zsejkee Creative Commons License 2008.03.04 0 0 31223
oh, elémegyek az utcára is :D
Előzmény: Nanchy (31219)
zsejkee Creative Commons License 2008.03.04 0 0 31222

csak nem alszanak a gyerkőcök? :D

giant: sztem nézd pár napig, hogy mikor sír így. akár írd föl. (kaja előtt-után, sokat volt ébren előtte, keveset aludt és megébredt vmire, miket ettél, milyen idő volt -szél, front,hó...) talán így kitűnik vmi. A jó hír, hogy nem lesz örökké így, a 10 éves szinte sose sír :DDDD

Csani pár napja úgy alszik el, hogy a kisujjamat szopogatja (cumi nem volt jó neki), és néha a saját ujjai közül is bepróbál párat. Elég melós, de legalább nem kiabálja fel Matyit, és hátha előbb-utóbb a saját ujjai mellett dönt :D

Ruci: épp ma adtam Matyira a fejkendőmet - miután magára kente az összes öregedésgátló szitty-szuttyot a fürdőben. Elég csajos volt, gondoltam mégiscsak szerzek egy csajruhát és lefotózom... :DDD

Előzmény: shaish (31217)
szisszi Creative Commons License 2008.03.04 0 0 31221
Kitártam az ablakot :))) Igaz, süvít az északi szél, remélem nem téríti el a fincsi lepényt :)))
Előzmény: Nanchy (31219)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!