Keresés

Részletes keresés

Fritz 69 Creative Commons License 2009.10.20 0 0 1795
Sziasztok!Csá Bandita látom címlapsztár lettem váááo,de vajon milyen újságban? Egyépként mizus veled? Kéne szervezni egy jó kis Őszi látogatást Börgöndiába,hátha többet látunk belőle.Utána buli, sütőgetünk iszogatunk szotyizgatunk sztorizgatunk stb. Vélemény?
Előzmény: Törölt nick (1793)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.19 0 0 1794
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.19 0 0 1793

Második képen, Fater és Fritz az újságban!
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.19 0 0 1792
Hali elvtársak!

Látom, ameddig inaktív voltam, termeltétek az írásokat! Csak így tovább!
Bakay Tibinek délelőtt találták meg a cellakulcsát, este írni fog már ő is :D
sándor 64 Creative Commons License 2009.10.16 0 0 1791
Szia Bandi !!

Bocs hogy az utóbbi időben eltűntem mint az aranyóra, de rengeteg tennivalóm volt, úgyhogy egyszerűen nem volt időm írogatni.

Mi újság Börgöndön kedves szomszéd ? Idén sem tudtam elmenni, mindíg csak halasztgatom, és már attól félek mire odajutok ledózerolják az egészet.
Ez az én formám.

üdvözlettel Sanyi
Előzmény: Törölt nick (1779)
Zoli '69 Creative Commons License 2009.10.16 0 0 1790
Még egy kép. A fekete salakos futballpályán alakiztunk.
'69-ban a T üteg az élelmiszerraktár utáni kétszintes épületben volt. Párhuzamos volt a vasúttal. Alul a tiszthelyettes iskolások, felül a T üteg. A hálókban krómozott vaskályha! Makai őrnagy (akkor még az volt) irodája szemben a lépcsővel. A klubszobában volt egy zongora, ami állandóan le volt lakatolva. A folyosó végén az ablak alatt egy rexasztal. '70-ban költözött a T üteg a háromszintes épületbe. Itt keveset voltam, mert februárban szétraktak minket. Páran Alcsútra kerültünk, voltak akik Sárbogárdra, a maradék ott maradt Börgöndön. A mi pusinknak még kék műanyag tusája volt és a képeken is látható szovjet mintájú "kabátunk". A derékszíjra csatolt bajonettet utáltuk, mert futás közben mindenhová ütött.
Egy pár ruhadarabot felsorolok érdekességképpen: atléta, zöld alsó, molinó, surranó
sweethome Creative Commons License 2009.10.16 0 0 1789

Az enyémen ugyan Alba Regia szerepel helyszínként, de eredeti börgöndi az okmány! Akkor ez állt rendelkezésünkre, belejavítani (rondítani) nem akartunk.

Aláírások: Lakosa József szds. és Pásztor István alez.

Kelt 1987. február 13.án.

Előzmény: sweethome (1788)
sweethome Creative Commons License 2009.10.16 0 0 1788

enyémtiéd

Milyen hasonlóak voltak a 'szabadulólevelek'  :-)

Előzmény: Bakay Tibor (1777)
msanyi71 Creative Commons License 2009.10.16 0 0 1787
folyosólyának = folyosójának , bocsi.

Na , erről jut eszembe, mikor 72 tavaszán a 1059-hez vezényeltek, az ottani századparancsnok több ízben ki akarta velem dobatni körletszemle során az otthonról bevitt olvasni valóimat a szekrényből , pl. az a (stílusosan sötétzöld műbőrbe kötött) angol nyelvkönyvem ma is megvan, ami szinte végig velem volt a 11 hónap alatt.

A helyesirásról:

Volt az ütegben egy srác, aki a szüleivel Nigériában élt több évet, ő próbált minket a KISZ klubban tanítgatni angolra . Emlékszem, hogy a Rigó utcából viszont páros lábbal rúgták ki később a nyelvvizsgáról, mert a magyar helyesírása viszont pocsék volt.
msanyi71 Creative Commons License 2009.10.16 0 0 1786
Na, nem sokkal később rólunk is készülhetett volna hasonló fénykép 72 januárjában, ha jól emlékszem akkor voltunk az első, vagy tán második lövészeten, Kalasnyikov bácsi tudhatott valamit, mert amikor elhangzott, hogy "Cél a mellalak alsó széle közepe" addigra már a hideg földön fekve ugy remegett a kezem, hogy azt hittem, a táblát sem találom el. Ezzel együtt valami csoda folytán mindkét alkalommal "jó" minősítést lőttem. Kb. arrafelé céloztam, a többi már nem nekem köszönhető...

Steewe egyik fényképén látszik a T-üteg folyosólyának végén az az ablak, ami előtt mindig pucolgattam a géppisztolyt. (Vagy helyesebben gépkarabélyt ?)

Ha a bejárat felől megyünk a folyosón hátrafelé, a végén jobbra az utolsó ajtó volt emlékeim szerint a fegyverszoba.
Zoli '69 Creative Commons License 2009.10.14 0 0 1785
Szevasztok rakétások!
'69 szeptember 1-től voltam a T ütegnél. Pár továbbszolgálós "pártfogóink" nevére még emlékszem: Szajerwein Tivadar tizedes, Gyallai István főtörzs (etnikai kissebséghez tartozik), Kővári tizedes. Utálatos volt mind a három.
A T üteg névsora így kezdődött: Andó, Bartók, ...... tovább nem tudom.
Van egy eredeti fényképem 1969. december 3. a pákozdi éleslövészeten készült.
Hiddenshooter Creative Commons License 2009.10.13 0 0 1784

Sziasztok!

Kőbaltás Mici még 89-ben is ott volt. Fogyott is az sebtapasz meg az alkohol rendessen. :-)

Gyuri a kárpitos Creative Commons License 2009.10.12 0 0 1783
Azt a fodrász mindenki "szerette" nagyon bírta az alkoholt még akkor is amikor mi ott laktunk.
bcisuper Creative Commons License 2009.10.12 0 0 1782

Üdv msanyi7!

Úgy emlékszem az alkohol árusítást országosan betiltották attól kezdve.

A kőbaltás 72-ben még megvolt, bevonulás előtt levágattam ugyan a hajam rövidre, de úgy  látták a tizedesek, hogy még hosszú és elzavartak frizuraigazításra, ő aztán jó rövidre és cakkosra megnyírt.

Előzmény: msanyi71 (1781)
msanyi71 Creative Commons License 2009.10.12 0 0 1781
Hali !

Ha már sörnél tartunk, én 71 ősztől voltam 11 hónapot Börgöndön, akkori elmondások szerint nem sokkal előttünk még lehetett a kantinban is sört kapni, de valami bunyó miatt betiltották. Nagy sztori most nem jut eszembe, de arra emlékszem, hogy leszereléskor vettem a kantinban zoknit, meg igazi bőr derékszíjat, farihoz akkoriban nagy divat volt.

Én is megértem kopaszként , hogy letettem magam mellé a sapkámat az ebédlőben az első napok valamelyikén és mire megettem a kaját már hült helye volt. Attól kezdve mindig begyűrtem a derékszíjam alá. Így tanultam meg, hogy ami leesik, az már koppanni nem fog...

Na egyvalami azért eszembe jutott sztori gyanánt. A történelem megismétli önmagát, édesapám Hajmáskéren volt aktív focistaként katona, én Börgöndön aktív kosarasként, de ugyanazt a szivatást megéltük. Gondolom, még sokan mások is megélték az alábbiakat:

A T-üteg szállása hátul a ruharaktár előtti részen volt, nem messze az akadálypályától és sportpályától, ami a belső objektum fala mellett volt.

A sportpálya mellett alakiztunk az AKM-el a vállunkon, amikor a szakaszparancsnokunknak valami nem tetszett rajtam, "na Matuz honvéd, maga kiáll a sorból és fegyverrel a kézben futás a sportpálya körül, míg nem szólok". Akkortájt féltem attól, hogy a sereg miatt kiesek az edzésből, így szabadidőben is futottam elég sokat a salakon.

Szó, ami szó, szakaszparancsnok elvtársnak balul ütött ki a szivatás, mert amikor látta, hogy kb. 15-20 perc mulva is szépen kőrözgetek a pálya körül, felfüggesztette a dolgot. Attól kezdve sok sportfoglalkozás bemelegítését, reggeli tornát én vezettem.

72 tavaszán néhány hónapra a 1059 - hez vezényeltek,hogy szimatoljak bele egy kicsit a harci munkába. A 1059 a 2 km.-re levő aktív TÁS szolgálatát adta, de a század körlete a laktanyán belül volt. Na ott megértem, hogy karbantartás címén fegyverolajjal lekenették a vaságyam vázát velem.

Bakay Tibor Creative Commons License 2009.10.11 0 0 1780
JAAAAAA

CSAK AKKOR NEM AMIKOR ÉN!!!!
Előzmény: Törölt nick (1779)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.11 0 0 1779
Hali!

Itt is vagyok! :)

Kíváncsi vagyok, hogy egy 7 alatt, hány hozzászólás fog születni.
Előzmény: Bakay Tibor (1778)
Bakay Tibor Creative Commons License 2009.10.11 0 0 1778
MI VAN BANDITA?

HÉTFŐTŐL VAN A CSENDRENDELET AMIT KITALÁLTÁL, AZT HITTEM MA MÉG ITT LESZEL!!!!
Bakay Tibor Creative Commons License 2009.10.11 0 0 1777
Hiddenshooter Creative Commons License 2009.10.11 0 0 1776
De még mennyire! Nélkülem nem is rendeztek balhét! Leszereltem fel is számolták a laktanyát! :-)
Előzmény: Törölt nick (1775)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.09 0 0 1775
Aha! Jó duma!

És valami balhéba részt vettél esetleg?
Előzmény: Hiddenshooter (1774)
Hiddenshooter Creative Commons License 2009.10.09 0 0 1774

HY!

Én nem csempésztem. Csak mint végfelhasználó vettem részt a sörállomány felszámolásában.

Előzmény: Törölt nick (1773)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.09 0 0 1773
Hiddenshooter DE Padrafos!

Te hogy csempészted a szeszt a laktanyába?
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.09 0 0 1772
Tibi!

2hete, Te, Fater/Muter, meg én írunk ide.
Ennyire nem fogyhattak ki a többiek a történetekből.
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.09 0 0 1771
Ez a kép lehet volt már.
De! Mi az a 11/3?
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.09 0 0 1770
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.09 0 0 1769
Tibíí!

Volt egy busz-sofőr srác, aki a busz kesztyűtartójában vitte be a sört a laktanyába.
Előzmény: Bakay Tibor (1767)
Bakay Tibor Creative Commons License 2009.10.08 0 0 1768

Ez volt a szalonnasütő helyünk.
Bakay Tibor Creative Commons License 2009.10.08 0 0 1767
A másik kis mennyiségre alkalmas rejtekhely a kimenőtáska belső oldalában található esőkabát volt.
Laposüveg, becsomagolva az esőkabátba és már kész is.

úgy tűnik csak a tűzoltók ittak Börgöndön mert másnak nincs sztorija.

Sokan szerettek jönni hozzánk mert nálunk mindig volt buli.
Szalonnasütés a körlet mögötti kiserdőben ahol volt focipályánk is.
(Sajnos a látogatásunk alkalmával már nem volt meg egyik sem.)

Voltak még jó kis patkányvadászatunk is.
A kajamaradékért hozzánk nem jöttek le,hogy elvigyék a sertéstelepre ezért ásattak velünk egy gödröt az erdő szélén és oda ment a maradék. Igazi patkányparadicsom volt a gödör környéke. Jobb híján maradt a csúzli a vadászatra.

Előzmény: Törölt nick (1763)
Bakay Tibor Creative Commons License 2009.10.08 0 0 1766
Biztos ott kibeszélte magát mindenki és azért nem írnak.

Vagy mindenki kifogyott a történetekből.
Előzmény: Törölt nick (1765)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!