Á Magnolia dráma úgy tünik a vége felé közeledik. Ma vettem egy nagy levegöt, és minden intés ellenére nekiestem a régi Soulanganak. Darabról darabra addig metszettem tovább, míg el nem értem az élö részt. Az egészböl összesen egy kb 30-40 cm-es csonk maradt, azt bekentem Fasebtapasszal, de ekkor észrevettem, hogy egészen lent, a vastag törzsböl hajt. Most nem tudom mit tegyek. Itt a két kis új fa, akiknek szükségük lenne a helyre, ez pedig az elökert fö helyén áll. Nem nevelgethetek ott örökké egy ilyen tetszhalott növényt. A lexívesebben kivenném és egy nagy cserépben megvárnám, hogy összeszedje magát; de tudom, hogy semmi nem tesz neki rosszabbat, mint egy újabb átültetés. Az új fák meddig bírják cserépben különben? Szerintetek mi legyen?
A problémát én abban látom, hogy valami más problémád lehet ,mert az árnyékot nagyon szereti és hosszab ideig virágzik.Amennyiben nem felylődik eléggé ott más probláma lehet, esetleg tápanyaghiány.Megpróbálnám két félmarok mikramiddal most eső előtt a tövén elteritve, majd 1 hónap mulva mégegyszer.A mikramid egy nitrogénbonba és savanyitja a talajt is.
Kockázatos, nem biztos, hogy sikerül átültetni, mivel már elég nagy és amúgy sem szereti a húsos gyökérzete az átültetést. Amennyiben mindenképpen átakarod ültetni, akkor február végén, még lombfakadás előtt próbálnám meg. Felülről letisztítanám a földet hogy látszanak a gyökerek , majd körbe ásnám kb. 70 cm átmérőben és kb. ilyen mélyen is, hogy földlabdával együtt, ráadásul, hogy a föld ne essen szét ki lehessen emelni. Nem egy emberes, mivel közel lesz a mázsához. Valamilyen szövettel körbe kell tekerni, hogy ne essen szét a földlabda - zsákvászon a legjobb, amit le sem kell venni, szétrohad majd a földben - , majd óvatosan elszállítani és vigyázni végig, hogy a földlabda egyben maradjon.
Van egy idősebb magnóliám, (5-6 éves, 2-2.5m magas, sötét lila színű, 10-12 ága van) de sajnos más növények nagyon beárnyékolják, és látom, hogy senyved szegény...
Szerintetek át lehet-e még ilyen korban és méretben ültetni?
Szia! Bár Én még nem próbáltam, de tudomásom szerint esélytelen. Bujtással, vagy oltással lehet szaporítani. Akinek volt már pozitív tapasztalata magnolia dugványozással, azt Én is szívesen meghallgatnám.
Lenne Hozzátok 1 kérdésem: sikerült szereznem a mai napon magnolia vesszőcskéket, ágakat... ki tudom őket gyökereztetni? és hogyan? simán vízbe bele, vagy dugvány... ? van rá esély, hogy megerednek?
kérlek segítsetek! szeretném megmenteni Őket! előre is köszi a segítséget!
Nekem van sárga Yellow River Magnóliám.Most virágzott a vaterán vettem arvai kertésztől.Már jó nagy 130cm és 8900ft volt de megéri mert hatalmas és volt most 7 virága már.Írd be a vaterán Magnólia Yellow River.