Ha találtál a kertedben/szabadban egy rovart, amiről nem tudod, miféle állatka lehet, akkor írj ide, és reménykedjünk, hogy jön valaki, aki tudni fogja!
Minden átfújtunk irtóval és mindent átnéztünk.Nem találtunk egyet sem. Idág semmi ilyesmi problémánk nem volt. Összesen 5 darabot találtam. Esetleg lehet arra esély,hogy elcsótányosodunk??:/
Az lehagytam, hogy amit utoljára találtam annak volt a hátsó részén egy fekete kis izé. Nem tudom mi volt az de szétnyomva nagyot pattant es valami kékes szerű trugyi jött belöle.. :II
Valaki nem tudja pontosan mi ez a csúnyaság? Az elmúlt kb 2 hétben ez az 5. ilyen amit találok. A fürdőben találtam a legtöbbet belöle. Ha megijed nagyon gyorsan elfut de nem repül. Nem vettem észre hogy bármiben kárt tett volna. Attól tartok hogy valamiféle csótány :((((
Valószínűleg Himacerus apterus. Van egy hasonló faj, a H. mirmicoides, a csáp hossza és a láb szőrözöttsége alapján lehet őket biztosan elkülöníteni, ezek itt nem látszanak. A rövid szárny alapján valószínűbb a H. a., de mindkettőnek lehet ilyen is.
Ragadozó fajok, olvastam, hogy fájdalmas lehet a szúrásuk, de még nem volt hozzá szerencsém.
A picik zöld vándorpoloska (Nezara viridula) lárvák, a párocska bogyómászó poloska (Dolycoris baccarum), aminek a hasa látszik, azt nem lehet felismerni.