Segítségre lenne szükségem. Szeretnék külföldre, főként Észak-Olaszországba, utazni huzamosabb időre,de jó lenne, ha egy, vagy akár több, magyarral együtt mehetnék, szóval olyan oldalt keresek, ahol lakótársakat keresnek!!!! Tud valaki segíteni???? nagyon jó lenne... köszi!
Olvastam még a nyári eszmecseréteket az üvegtéglás munkával. Érdekelne,összejött valami? Ugyanis van egy munkabíró férjem itt,akinek csak bedolgozást találtunk egyelőre. Előre is köszi!
Ha ugynokseghez fordulsz amit kernek ,CV, szemelyi igazolvany permesso di soggiorno minden esetben, (kivetel allampolgarok de ez ovvio) ha ezzel nem rendelkezel nem veszik fel az adataidat sem. ha ez megvan akkor sem jelenti azt hogy rovid idon belul talalsz munkat... Aki nem rendelkezik permessoval az sajnos csak feketen talal melot. Azok a lanyok akik sitterkednenek vagy bentlakasosak lennenek, ajanlom hogy ujsaghirdetest adjanak fel, egy ismeros holgy igy talalt munkat. Ha kell vkinek hirdeto ujsag nev...
Csak annyit tennek meg hozza hogy 4 honapja lakast csereltem es ahogy ez szokas a vigile kijott megnezni hol elek kivel etc.. miutan mindent rendben talalt beszedbe elegyedtunk es elmondta hogy azok akik 2004 elott jottek ide (permessoval rendelkeznek) europainak kezelik, akik ez utan azokat ugy mint az albanokat etc bevandorloknak... Nem tudom ez mennyire jo hir... Remelem ez igy ilyen formaban nem fog jelentkezni...
Ez furcsa, u.i. én egy ügynökségen érdeklödtem valaki részére, és azt mondták ök intézik (Man Power). Gyakorlati kiprobálásra nem került sor, igy nem tudom a kettö közül melyik igaz. Talán probálkozz másik ügynökségnél is, tán nem mind egyforma.
Az viszont igaz hogy uj szabályok vannak, ezt biztos forrás mondta nekem augusztusban hogy most jön ki valami uj, nézzek utána szept-ben, de még nem jutottam hozzá és az érdekelt is más megoldást talált. Ne csüggedj, járj utána, a nyelvvel hogy állsz?
Szia Griselle.Probàltam ugynoksègen is ,de ok is a papirokat kèrtèk.Azèrt koszi.Most ugy hallottam aug .-tol az eubol èrkezoknek nem kell màr tartozkodàsi,valami uj torvèny.
Ugy tudom, mint EU-beli, tartózkodhatsz itt nagyobb cirkusz nélkül.
Ezeket azelött a Questurán intézték, nem tudom változott-e. De ne ezzel kezdjed mert belebonyolódsz a bürokráciába.
Póbálj az ügynökségeken keresztül munkát találni, ezek mindig legálisan közvetitenek és a papirokat is intézik. Most már rengeteg van belölük, pl. Man Power és még sok más, nem emlékszem minden névre, megismered arról hogy kis kirakatos irodák, a kirakatban lógnak a munka-hirdetések. A cégek szivesebben kérnek ezektöl munkaeröt, mert akkor az ügynökség beosztottja vagy, nem nekik kell felvenni. àltalában jól müködik, Milanoban is rengeteg van. Sok szerencsét!
Sziasztok,de orulok,hogy talàltam ezt az oldalt.Tud valaki segiteni nekem,milànoban èlek,van lakàs a nevemen,munkàm is van ,csak nem vagyok bejelentve,ès nincs tartozkodàsim.Ha valaki tudna esetleg valami munkàt,ahol bejelentenek megkoszonnèm,szàllodatakaritàs,gyermekfelugyelet.Nem tudom honnan induljak el,a papirok intèzèsèben.Segitsetek !!SOS Udv mindenkinek
IGAZÁBÓL BÁRHOL LEHET, BIZTOS MOSOLYOGTATÓ, DE EGY "LÁTÓTÓL"KAPTAM A TIPPET. SEMMI KÉZZELFOGHATÓ NINCS, AMIN ELINDULHATNÉK. A RENDŐRSÉG UGYAN UTÁNAJÁRHATNA EGY-KÉT DOLOGNAK, DE KÉT ÉS FÉL ÉVE NEM HAJLANDÓAK.
AMIBEN MINDEGYIK JÓS EGYFORMÁN NYILATKOZOTT, HOGY MÁTÉ ÉL!- DE HOL ÉS HOGYAN??? A CSALÁD LASSAN BELEHAL A HIÁNYÁBA. MÉLYSÉGESEN AGGÓDUNK ÉRTE ÉS TEHETETLENEK VAGYUNK. A CSALADINET.HU -RA TETTEM FEL KÉPET, DE IDE IS PRÓBÁLOK. ÜDV.
SZIA GRISELLE! KÖSZ A VÁLASZT! AZOLASZ NEM MEGY, DE SZEPTEMBERIG TALÁLOK SEGITŐT. SAJNOS IDE KÉPET NEM TUDOK FELTENNI,CSAK EMAILBEN TUDNÉK KÜLDENI. AZÉRT HAMAROSAN MEGOLDOM, REMÉLEM! AZ ADATAI A KÖVETKEZŐK: DÖBRÖNTEI MÁTÉ VIKTOR 2O ÉVES, 185 CM MAGAS, KB 6O KG, VÉKONY TESTALKATU, AZ ELSŐ KÉT FOGA "V" ALAKBAN KITÖRVE. SÖTÉTBARNA HAJÚ, VESZPRÉMBEN SZÜLETETT, ALAPVETŐEN CSENDES GYERMEK, JÓL RAJZOL- ITTHON GRAFFITIZETT/ SZEPTEMBERBEN MINDENKÉPPEN PRÓBÁLKOZOM A MEGADOTT CIMMEL!- A MAGYAR MÜSOR IS HASONLÓ, MINT AMIT IRTÁL./EGY OLASZ KISLÁNYT IS KERESNEK ITT JELENLEG/ HÁLÁS KÖSZÖNET! ÜDV.
Bocs, ezen a cimen nem fogod az interneten megtalálni,
ez egyenest a szerkesztöségbe küld mailt (ha jól emlékszem a cimre, mert az adás közben/végén jelenik meg de junitól szept.ig szünetel).
Addig azért próbáld meg (ha nem jó a cim ugyis kapsz visszajelzést) meg én is megprobálom felkutatni a pontos cimet. Jobb ötletem sajnos most nincs, azért is mert nyáron minden értelmes müsor szünetel, még nem tudni mi indul be az összel.
Azért ide is feltehetnéd a fiad fényképét meg pár adatot, hátha.....
Nyelvileg hogy állsz? Mármint az olasszal? vagy legalább angol...
Nem tudom milyen az a magyar adás amit emlitesz, de a
RAI3 - nek van egy olyan adása hogy "chi l'ha visto?" azaz ki látta?
Ide lehet irni, elmeséled vagy ök elmesélik a történetet, ki, hol látt utoljára, fényképet mutatnak stb. Sokan nézik, van akit megtalálnak, van akit nem.
De nem szabad feladni, irjál nekik (az interneten megtalálod chilhavisto@rai3.it vagy .com formában, nem emlékszem pontosan). Most nyáron nincs, de gondolom már készitik elö az adást, szerintem érdemes irni!
21 éves éves főiskolás lány vagyok és szeretném egy olasz szállodában eltölteni a gyakorlatomat, de elég nehéz egy helyet találni...
ezért kérdezem tőletek, h vágjak neki és írogassak a szállodáknak hátha válaszol vki, esetleg nincs itt vki a fórumon aki már régóta él olaszországban és tudna nekem egy szállodát ajánlani ami foglalkozik ilyennel???
ha vki tud segíteni nekem elindulni az írjon az emailt a mulis@freemail.hu ra
OFF. AZ OLASZORSZÁGBAN ÉLŐ MAGYAROK SEGITSÉGÉT SZERETNÉM KÉRNI. OLYAN OLASZ FÓRUMOT KERESEK, AMELY ELTÜNT EMBEREK KERESÉSÉVEL FOGLALKOZIK. VALAMI OLYAT, MINT ITTHON A CSELLENGŐK" C. TV-MŰSOR. A GYERMEKEM TÜNT EL, S VÉLHETŐLEG KÜLFÖLDÖN TARTÓZKODIK, SZERETNÉM, HA TUDMÁ, HOGY KERESEM ÉS HAZAVÁROM! HA VALAKI TUDNA SEGITENI, KÉREM JELEZZE! EGY EMAIL CIMRE BŐVEBBEN IRNÉK ÉS FOTOT IS KÜLDENÉK A FIAMRÓL. ELÉRHETŐSÉGEM: BOBDYLAN@VIPMAIL.HU KÖSZÖNET, HA VALAKI SEGIT! SOK SIKERT MINDEN VÁLLALKOZÓSZELLEMÜ KINTLÉVŐNEK!
Köszönöm hogy szakítottál időt a keresgélésre. Pl. az üvegtégla lerakása, ragasztása is "testhezálló" munka lehetne, és előre is köszi ha összejönne valami. Az alap szakmám asztalos, jelenleg pl. egy kis nyaraló félét újítunk fel a barátommal itt a Balatonon, de ahogy a leveledben írtad "jól megcsinálják, jól megfizetik" projekt nem akar összejönni. De mivel éhen nem halhatunk, bűnözni nem akarunk, igy csináljuk. Esetleg ilyen felújítási munka is szuper lenne, vagy bármi ilyesmi. Előre is köszi! Ha valamiben tudok én is szívesen segítek itthon.
Az én keresgéléseimnek még semmi eredménye de olyasmit láttam ami megragadta a figyelmemet. ÜVEGTÉGLA, SZIZSIFUSZI MUNKA! Ez az pont ami nekem való!
nem sok embernek van annyi türelme mint nekem ezekhez a dolgokhoz és az uszómedenceépítést is ezért kedveltem meg mert kiélhettem a kreativitási hajlamomat, minden fajta megvílágítás és vízmozgató időzített rendszerek beépítése.... látod griselle én ilyet szívesen vállanék, ami sok időt és precíz munkát igényel, ehhez nagyon jó érzékem van.
érdeklődtem a "Római" katolikusoknál, várom a választ.
különleges szakmunkákra van szükség, olyasmit hallottam pl hogy az üvegtéglákat lerakni ami most divatos, elég körülményes de jól fizetett munka, nemigen akarják csinálni mert sziszifuszi és nagyon gondosan szépen kell dolgozni. De ha valaki jól csinálja, jól megfizeti.
Ez olyan hallomásbeli hir (lehet hogy kacsa), ha érdekel, esetleg utána járok.
Kérdésedre válaszolok röviden, az unitárius vallás 1568 -ban lett alapítva Dávid Ferenc által Erdélyben, pontosabban Torda városában. Mondhatnám hogy inkább a reformátushoz közelebb áll, de igazából mégis más, talán egyszerüségében hasonlítható a ref.-hoz. Viszont nagyon jó közösség összetartó ereje van (magyarság). Tiszta és reális elveken alapszik. Üdv. megyek keresgélek tovább.
Véletlen találtam rá erre a lapra tegnap este, végigolvasgattam, nagyon tetszett, ezért is bátorkodtam írni nektek. Szerintem hasonló cipőben járok drpassattal. Tavaly szeptemberben volt lehetőségem rövid ideig dolgozni Bassanoban (építőiparban). Szivesen visszamennék dolgozni, de szerintem rossz helyeken kopogtattam idáig. Ha valaki esetleg tudna nekem valami testhezálló munkát megköszönném. Szivesen dolgoznák az építőiparban, vagy sofőrként. (szakmám asztalos, A,B,C,E,PÁV II jogsim van, kevés nyelvtudás) Előre is köszi ha valaki tudna segíteni. Ja! 33 éves vagyok. Alkalmi meló is érdekelne