Keresés

Részletes keresés

zzombie Creative Commons License 2006.04.07 0 0 311

Vazzééé,, nyomjál már egy smiley-t az ilyenek mellé,mert az ilyen hülyék,mint én, komolyan veszik:)

Előzmény: Farore (309)
ViktOrsi Creative Commons License 2006.04.07 0 0 310

Egy rövid komment erejéig beszállnék. A valodi.hu-n egy éve egy Shenpen nick-ű illető beírt egy szép hosszú kommentet, amit nagyon az én véleményemet, sőt tulajdonképpen a világképemet is tükrözi. Csak én soha nem tudnám ilyen jól megfogalmazni, sajnos. Olvassátok el, érdemes:

http://www.valodi.hu/polgpunk#comment-231

Erre a Shenpen-re és a cikkeire amúgy is érdemes lenne figyelni, meg ez a valodi.hu is egy nagyon jó weboldal lenne, csak sajnos elhanyagolják. Shenpen asszem mostanában angolul ír, de nem is tudom hova.

Farore Creative Commons License 2006.04.07 0 0 309

"régi mániám tankkal végigmenni Románián" =DDD

Vicces, hogy így belegondolsz tök feleslegesen, mivel ezt senki nem csinálná meg a valóságban =DDD

Attól, hogy én nagyon szeretnék plusz 2 pár kezet ez teljesülhet? =DDDDDDD

Előzmény: zzombie (308)
zzombie Creative Commons License 2006.04.07 0 0 308

Az megint más tészta, hogy én spec szívesen felállítanék egy sereget és bevonulnék, az EU-ból kizárásra meg tennék, de szerencsére nem én vagyok hatalmon, mert ez retorziókat szülne.

Azért ez nagyon meredek.

Azt végiggondoltad, hogy ez mit szülne? Lássuk csak: Románia egyből felállítana egy sereget, és megtámadna minket. Beszállna a NATO is, az EU se hagyná szó nélkül. Szal iszonyatos öldöklés és pénzügyi, diplomáciai megszorítások lépnének életbe. Mind Erdélyben, mind magyarországon lennének civil áldozatok (itt most nyugodtan gondoljon mindenki a saját családjára is). Az emberek rettegnének itt is és ott is. A gazdaság megrendülne, mert sok pénzt kellene a háborúba nyomni. Munkanélküliség, kilátástalanság, félelem.

Bocsi, de ezzel most mi is lenne megoldva?

Előzmény: Farore (307)
Farore Creative Commons License 2006.04.07 0 0 307

Az első részt (pap) inkább elengedem a fülem mellett.

A nemzetegyesítésre:

Mit gondolsz határmódosítással akarják ezt megoldani? Ne viccelj, ezt te sem gondolhatod róluk =DDD Ha meg nem gondolod komolyan, akkor max a rosszindulat vezet... rosszabb. Az megint más tészta, hogy én spec szívesen felállítanék egy sereget és bevonulnék, az EU-ból kizárásra meg tennék, de szerencsére nem én vagyok hatalmon, mert ez retorziókat szülne. Ők a kettős állampolgárság megadásával szeretnék ezt megtenni! Nem mindegy, hogy román állampolgárok, de átjöhetnek a határon vagy félig magyar állampolgárként élhetnek. Bizonyos lelki megnyugvást jelentene nekik. Nem akarnak ők tömegesen bevándorolni, de ezt meg is mondták.

Nem csak 1 német meg 1 angol volt..... Egy egész busszal mentünk és mindenki külön családnál volt és midnenhol ez volt a helyzet Londonban. A németeknél (keletnémet, a nyugatnémetekkel nem volt szerencsém találkozni) pedig tényleg ez megy, utcán simán illik, mert elszáll a szag.... na és a hang? Szal 1 nagynéném és 1 nagybátyám és a családjuk él németországban... ők is mondják meg én is voltam kinn nem egyszer

Előzmény: KelemenGy (306)
KelemenGy Creative Commons License 2006.04.07 0 0 306
"az elszakított területeken élő magyarok is szavazhatnának, ami egyértelmű jobboldali győzelmet jelentene azután"

Azért ez sem 100% így. Ha a székely atya (márminthogy pap) azt mondja, hogy ő bizony nem a Fideszre szavazna, akkor nem hiszem, hogy ott nagyon más lenne a helyzet, mint itthon. Sztem kb hasonlóan fele-fele, esetleg 2/3-1/3 lehet az arány (többség a jobboldalon).
Egyébként meg az a baj ezzel a nemzetegyesítéssel, hogy egyrészt semmi értelme, másrészt pedig igencsak lejáratná és megszívatná magát vele az ország. Annak idején a bécsi döntések visszacsinálása után elég világosan meg lett fogalmazva, hogy itt többet határmódosítás nem lesz. Szerintem senkinek nem hiányzik az, hogy a nem kevés támogatást nyújtó EU hirtelen kirakja a szűrünket, mert revizionistának tartja a kormányt...
Viszont, ha képesek vagyunk még ezügyben nyugton maradni pár évet, akkor úgyis EU tag lesz az összes környező ország, onnantól meg már nem nagyon kell a határokkal foglalkozni, mindenki oda és úgy megy, ahova és ahogyan akar.

A rasszizmus és társaihoz. Szvsz ha tényleg Európához szeretnénk tartozni (márpedig nincs más alternatívánk), akkor igenis elítélendőek ezek. Az, hogy egy-egy német, angol, francia, stb bunkó, vagy koszos, az nem jelenti azt, hogy mind olyan. Nem jó dolog ennyire általánosítani. Hogy a románok nem szeretik a magyarokat? C'est la vie. Nem muszáj foglalkozni a csúnyán nézőkkel sem, én legalábbis jókat mosolyogtam az ilyeneken. Egyébként abban, hogy az a helyzet Erdéllyel és Romániával, ami, abban igen nagy szerepe van a kormányainknak (mindnek!).
Előzmény: Farore (305)
Farore Creative Commons License 2006.04.07 0 0 305

Addig egyetértek, hogy igenis lehet normálisan beszélni a politikáról. De azért ilyen feszült a helyzet és volt 2002-ben is, mert most örök életre eldőlhet az ország sorsa.

Mi, jobbosok azért küzdünk, hogy ne maradhasson a szociálliberálisoknál a bot, mert úgylátjuk, hogy rossz irányba vezetik az országot és ez a következő 4 évben véglegessé válhat  (további kockázatokat nem részletezek, mert az már egy olyan politikáról szól, amiről már picit írtam és kevesen fogadják el).

Meglátásunk szerint (és hangot is adtak róla) a "bal" oldal pedig azért küzd, hogy ne kerülhessen a konzervatívok kezébe a hatalom, mert akkor egyfajta nemzetegyesítést kezdeményeznénk, amiáltal bizonyos idő után (nem azonnal, az szinte lehetetlen) az elszakított területeken élő  magyarok is szavazhatnának, ami egyértelmű jobboldali győzelmet jelentene azután.

2002 pedig azért volt nagyn fontos, mert nem mindegy egy ország milyen feltételekkel csatlakozik az EU-hoz. Hát így talán a lehető legrosszabb feltételekkel sikerült. Nem mondom, hogy az Orbán kormánynak nem volt benne része... nekik is vannak hibáik, viszont sokkal határozottabbnak kellett volna lenniük.

Ez már így marad.

Egyébként nem hiszem, hogy naív lennék. Akkor miért mondanak paranoiásnak? =DDDD

Nah most jön a nem egyetértős rész =)

Elítélsz minden rasszista, antiszemita, idegengyűlölő magatartást, sőt agresszívnak nevezed őket.

Én töredelmesen bevallom, igenis vannak előítéleteim a cigányokkal kapcsolatban. De szerintem a legtöbb embernek van, aki már látta kötekedni őket, sőt tán bele is kötöttek. Nem hiszem, hgy egy el nem ért buszra köpködő cigánygyerek (márkás cuccban, szal nem a szegény réteg) sajnálatot kelt, maximum undort. Vagy egy jólszituált cigánycsalád felszáll a buszra és az egyszerű magándolgaikat is harsogva közlik egymással és nem a legszebb szavakkal, hmm... Minden rétegből láttam már ilyet. Az a pár százalékuk, aki tényleg normális az meg szív, ők utálják legjobban a társaikat, ha érdekel vkit (beszélgettemmár ilyennel) Nem aztmondom, hogy rosszindulatból teszik, csak mások. Genetikailag is máshogy vannak kódolva. Az természetesen részemről is oké, hogy a törvény előtti egyenlőség meglegyen. DE nincs meg jelenleg! Pozitív diszkriminációban részesülnek a cigányok. Ez tény. Kéremszépen milyen jogon kap egy cigány mondjuk ösztöndíjat egy középiskolában azért a teljesítményért, amiért a párom nem kap. Jó tanuló, kérdezte is, hogy kérhet-e ösztöndíjat. Erre azt válaszolták, hogy max, ha befeketedik. Igazságos ez?

Aki akar tanulhat, bizonyos korig kötelező is. Miért van az, hogy a cigánygyerekek több× buknak? Hát nem a tanítónéni rasszizmusa miatt =)))

Az antiszemitizmus meg a zsidó vallásellenesség. Engem ugyan nem érdekel ki milyen vallású, sőt szerintem az "antiszemitákat"-, akiket annak kiáltanak ki kis hazánkban sem- a vallásuk izgatja. Magukkal a zsidókkal van bajuk és az már faji dolog, rasszizmus. Ismerek 1-2 zsidót/félzsidót és tény, hogy rettentő üzleti érzékük van. Nopersze a becsapáshoz is nagyon értenek. És akárhányszor találkozok velük mindig valami újat akarnak rámsózni =D Néha elég idegesítő.... "Vegyél parfümöt, jó minőségű, de én olcsón tudok szerezni"

Idegengyűlölet..... pl nem szeretem a románokat, amikor csúnyán néznek rám, mert magyar vagyokés merek magyarul beszélni kolozsvár utcáin.... Vagy utálom, ha az angolok lenéznek, pedig mikor ottvoltunk 1 hetet náluk 1 nap nem fürödtek. Vagy a németek, akik felsőbbrendűnek érzik magukat, pedig az utcán hangosakat finganak (már bocs). Ha ettől idegengyűlölő vagyok, akkor bevallom =D

Lényeg, hogy az ember ne ész nélkül mondjon valamit, hanem legyen saját(!) véleménye. Ez sajna sok embernél hiányzik.

Előzmény: zzombie (304)
zzombie Creative Commons License 2006.04.07 0 0 304

Na erről beszéltem. Hogy lehet gyűlölködés nélkül is politikáról beszélgetni. Mert miért ne lehetne azt mondani valakinek, hogy "szerintem nincs igazad, én ezt máshogy gondolom".

Az előbb végigolvastam egy másik, kifejezetten politikai fórumot, ahol gyakorlatilag arra éleződött ki a dolog, hogy Gyurcsány vagy Orbán. Ez eddig tök rendben is van, de az a fröcsögés amit ott csinálnak... és  a fanatizmus (hozzáteszem mindkét oldal szimpatizánsai istenítik az adott jelöltet). Na ilyentől tudok hányingert kapni. És sajnos az a baj, hogy ez már nem pártállástól függ, hanem IQ-tól, jellemtől, neveltetéstől. Soha nem értettem, miért kell lebunkózni (és még hosszan sorolhatnám) azokat akik nem velem azonos állásponton vannak?

Ja, és a "legjobb" az említett topikon, ami nagyon-nagyon felháborított!! Iszonyatos átéléssel megy a cigányozás (pl Orbánra mondva), meg úgy általában is, a zsidózás a bal oldalra, a szemétrománozás, stb. Mélyen elítélek mindenféle rasszista, antiszemita és idegengyűlölő és ezekhez hasonló agresszív véleménynyilvánítást. ŰAnnak se örülök, ha valaki ezt finoman, saját véleményeként jelzi, de semmilyen emberrel nem tudok egyetérteni, aki vérben forgó szemmel uszít bármilyen csoport ellen.

Magyarországon mi a fenének nem elhet megvalósítani az értelmes (itt nem a parlamentben, hanem az átlagemberek között történőre gondolok) politizálást? Miért nem lehet itt kimondani, hogy nekem jobban tetszik X párt, mint Y, anélkül, hogy valaki el akarná vágni a torkomat? Pártállástól függetlenül miért nem lehet tiszteletben tartani a másik véleményét és érvekkel vitatkozni, nem egymást ütni-vágni???

Egyedül ebben a fórumban látom először azt, hogy egymás sértegetése nélkül is lehet ilyenekről beszélgetni.

Ti mit gondoltok azokról a dolgokról, amiket leírtam? Tényleg érdekelne a véleményektek!

Cateye_ Creative Commons License 2006.04.07 0 0 303

Én inkább KelemenGy-hez hasonló nézeteket vallok, és ne haragudj meg, de szerintem kicsit naiv vagy a foglalkoztatással kapcsolatban :) Ezt persze nem rossz értelemben mondom :) Azt kívánom, hogyha végzel a suliddal, ne kelljen annyit vergődnöd, mire normális munkát kapsz, mint nekem. Én úgy gondolom, hogy pillanatnyilag pl. a pályakezdőknek nagyobb előnyt, esélyt jelent a START program, mintha simán csökkentenék a TB járulékot. Nem vagyok meggyőződve róla egyébként, hogyha ez utóbbi bekövetkezne, pláne a multikat, nagyvállalalatokat elnézve, hogy több (pontosabban jelentősebben több) embert foglalkoztatnának mint most. És sajnos az emberek jelentős része dolgozik ilyen cégeknél. Persze mindez csak az én feltevésem. A választások után fog úgyis konkretizálódni a győztes/győztesek programja és annak megvalósítása. Remélem tévedek.

Előzmény: Farore (302)
Farore Creative Commons License 2006.04.07 0 0 302

"......Fel fog venni vajon még sofőrt, ha csak annyiban változik a helyzet, hogy kevesebb a TB járulék ......"

Nagyon sok olyan vállalkozó van, mi több, rengeteg, aki csak azért nem vesz fel több embert, mert nem tudja megfizetni, vagy a másik megoldás, hogy van elég dolgozója, csakhogy a legtöbbjüket feketén dolgoztatja. Ezeken igenis segít a tb járulékcsökkentés, mert be fogják jelenteni a dolgozókat, hiszem persze félnek a lebukástól, csak eddig kénytelenek voltak feketén dolgoztatni....Sztem tök logikus, nem értem miért olyan nehéz belátni....

Nem a hasamra ütöttem mikor aztmondtam, hogy sokan vannak, akik nem vehetnek fel több embert emrt nincs pénz, de szükség lenne rá. Pl itt Pécsen egy bútorbolt... haddnemondjam a nevét. A főnökúr is cipekedik, mindent csinál, mert nincs embere. Rossz atérde, nem jó neki az emelés, folyton fáj a dereka de muszáj csinálni, mert nincs lóvé több emberre... Persze ez csak 1 példa, de még sok hasonló van.

Előzmény: KelemenGy (298)
Farore Creative Commons License 2006.04.07 0 0 301

Ne haragudj, de ez nem ellenérv arra, amit mondtam.

Én azt mondtam, hogy maga az MSZP párt konkrétan az MSZMP pártból... (A pártból) szakadt ki és vitte az előd-párt pénzét is. Nálunk egy jobboldali pártnak sem volt konkrétan köte a Nyilasokhoz, nemigaz?

Az igaz, hogy a kommunizmus nagyon szép utópia, de kivitelezhetetlen és mint olyan rosszirányba is fordult, amikor megpróbálták. (Persze ez az amit mindenki mond és ha kérditek én is ezt mondom, de emellett tudom, hogy mögötte egész más van... a kommunizmust nem pár ember tlálta ki, mert jobbá akarták tenni a világort, hanem egy kisebb vezető csopot, akik világszerte hatalmas támogatottságra tettek szert az 1800as évek végefele. Legnagyobb támogatójuk az USA, de minden országban találhatunk gazdag, nagy hatalommal rendelkező embereket, akik felajánlották segítségüket nekik. Igen, Magyarországon is. Ez a kisebb csoport a szabadkőművességet magáénak valló társaság.... Tovább nem részletezem, nem hiányzik, hogy paranoiásnak bélyegezzetek, mikor a kevesek által ismert és elfogadott valóságról, az igazságról beszélek... Elg csak annyi, hogy ismerem a programot és eléggé úgy néz ki, hogy minden tökéletesen aszerint zajlik, mi ez, ha nem bizonyíték.)

Előzmény: zzombie (300)
zzombie Creative Commons License 2006.04.07 0 0 300

Azért ez így kicsit durva :) Ennyi erővel a jobboldal meg fasiszta :) De nem hinném, ha akár a jobboldal fasiszta, akár a baloldal "kommunista" lenne. (Az a munkáspárt). Ne keverd a kommunizmust a diktatúrával. A rendszer alapötlete nem volt rossz, a rossz része az volt,hogy egy jó ötletre alapozva egy "véres" diktatúrát hoztak létre, a kommunizmus álarca mögé bújva.

A kommunizmus eredetileg hasonló dolgot jelent, mint pl amit Izraelben csinálnak a kommunákban. Mindenki segíti egymást, megpróbálják az egyenlőséget minél inkább fenntartani, stb. Nálunk és az összes érintett országban az volt a gond, hogy ezt így szépen elmondták, csak semmi nem volt mögötte. Mire az emebrek észbe kaptak, lett egy jó kis diktatúra. Ha belegondolsz, sok hasonlóság volt a kommunista diktatúra és a fasiszta diktatúra között.

Ha úgy alakul a történelmünk és akkoriban a fasiszta oldalhoz csapódik az ország, akkor most a jobboldalt vádolnák ilyenekkel és ugyanúgy nem lenne.

Az olaszoknál se fasiszta párt a jobboldal.

De még utánakeresek, hogy pontosan hogy definiálják, nem akarok hülyeséget mondani:)

Előzmény: Farore (294)
zzombie Creative Commons License 2006.04.07 0 0 299

Nem értem miért exkuzálja magát mindenki. Sok ember sok hozzászólását olvastam apatkányos topikon is, patkányoktól elvonatkoztatva pont azért tetszik a topik, mert itt végre intelligens emberek beszélgetnek, megfelelő vitakultúrával.

Mindenhol egymás torkának ugrás jelenti a politikai állásfoglalást. De miért ne lehetne erről veszekedés nélkül vitatkozni? Nem tartom rossz dolognak, és azt se hiszem, hogy itt bárki leidiótázná a másikat, csak azért mert ő a másik oldalra szavaz. Átvitt értelemben is. Szívesen látnék végre egy olyan vitát, ami az eszmecseréről szól, és itt látok rá esélyt.

Persze ez csak az én véleményem, nem kell egyetérteni:)

KelemenGy Creative Commons License 2006.04.07 0 0 298
Na mégegy, aztán befejezem én is.

Ez a TB csökkentés - > több munkahely egy tömény marhaság, a teljes foglalkoztatottság meg pláne. Kérdezz meg mondjuk egy fuvarozót. Fel fog venni vajon még sofőrt, ha csak annyiban változik a helyzet, hogy kevesebb a TB járulék (tehát nem kap több megrendelést)? Minek? Ha a meglévő megrendeléseit ellátja 3 sofőrrel, nem vesz fel egy negyediket, csak azért mert több lett a pénze. Szépen fogja és zsebreteszi a maradékot. Nemmondom, annyiban van benne pozitívum a vállakozóknak, hogy még több pénzük lesz, de hogy ezzel nem teremtenek a vállalkozói szektorban munkahelyet, az biztos (sztem még az államiban sem).
A teljes foglalkoztatottság című utópia meg nekem pl. a kommunizmus alapelvei küzöl rémlik. A kapitalista berendezkedés egyszerűen működésképtelen úgy, hogy minden egyes embernek van melója. A KMK-t és társait meg nem hiszem, hogy pont egy jobbos párt szeretné visszahozni...

Részemről itt megpróbálom befejezni a politizálást.
Előzmény: Farore (289)
KelemenGy Creative Commons License 2006.04.06 0 0 297
HírTV, mint legfüggetlenebb csatorna... Ez a nap vicce volt :))
Egyébként meg nem mondtam/írtam olyat, hogy sajnálnám bárkitől is, csak ne akarj rábeszélni, hogy azt nézzem.

Btw, az Echo-t pl. szeretem. Igaz, nem országosan fogható, de normális adó, úgy tudnak politikával foglalkozni, hogy nem hagyják magukat befolyásolni. A nagy ker. tévék is csak a pénztől függenek nagyrészt, politikusoktól jóval kevésbé.

Persze, az is nyilvánvaló, hogy mondhatok akármit, úgyis mindegyik libsi-bolsi-komcsi befolyásolt lesz :)))
Előzmény: Farore (292)
yasha Creative Commons License 2006.04.06 0 0 296

Beleszolok en is :)

Rosszabbul elek-e... nos, most vagyok 28 eves, 4 eve meg jo hogy rosszabbul eltem, mert foiskolas voltam, nem volt keresetem, maig sem ertem hogy eltem meg havi 20eFt-bol, fizetve a kolit, kajat, miegymast...

A 30 ev alattiak jo reszet ki is lehet loni ezzel a kerdessel. Ha rosszabbul elnek, akkor ok maguk csesztek el vmit.

Bar ez a kampanyfogas nem volt tul szimpatikus, de ha fegyverrel kenyszeritenenek, asszem en is a narancsok mellett voksolnek. Mivel nem kenyszeritenek, asszem egyikre se fogok, pont azert, amit zzombie is mondott. Ketfele rossz kozott van valasztas, van ami egyik retegnek kicsit jobb, masiknak rosszabb...

Egy kicsit arrol amit latok: bankban dolgozom, boldog-boldogtalan hitelert jon. Iszonyatosan el van adosodva a magyar... me'g ugy is, hogy igen sokan pont azert hitelkeptelenek, mert hiaba keresnek netto 130e-160e-t, minimalberre vannak bejelentve. Lakasra nem kapnak hitelt, de fizethetik a 60eFt-os albit... Gaaaaz. A bankok persze kapnak rajta, mindenhol do"l az aruhitel, BAR-listasnak is hitel, kolcsonosszesito-kolcson es tarsaik. (Ehhe, a negypartin epp OV is az eladosodast emlegeti. Ebben kemenyen igaza van, mind az atlagpolgarok, mint az orszag uszik az adossagban.)

Nem latom a megoldast a jelenlegi "hatalomtol", lehet elkelne egy verfrissites...

Yasha

Előzmény: KelemenGy (288)
Farore Creative Commons License 2006.04.06 0 0 295

de mostmár tényleg be akarom ám fejezni a témát, mert kezd rossz irányba haladni....

én tényleg csak arra voltam kíváncsi hányan mennek szavazni, azt nem kérdeztem, hogy kire, nem is akartam, mert tudtam, hogy akkor nem tudom/tudjuk megállni, hogy ne vitázzak(zunk)

Farore Creative Commons License 2006.04.06 0 0 294

érdekes, hogy az senkit nem érdekel, pedig történelmet mindenki tanult, hogy az MSZP az MSZMP-ből vált ki... senkinek nem jelent ez semmit? Nekem akármit mondanának, sőt még ha tennének is vmit egy olyan pártra (most nem kimondottan emberekre lebontva) nem adnám a voksom, akik a kommunista rendszert vezették, csak egy betűt elvontak .. (meg egy rakás pént, amit kimentettek maguknak az  előd-pártból)

fura.....

Farore Creative Commons License 2006.04.06 0 0 293

a rosszabbul élünk-e kérdésre én csak azt tudom mondani, hogy az én családom rosszabbul él. nem vagyunk szegények, de annyira gazdagok sem. egy 3 szobás panelban lakunk. jóideig semmi gondunk nem volt, de pl most mikor megkaptuk az előző hónapról a számlákat elnyúlt a képünk. volt, amit nem tudtunk befizetni. Apámnak ugyanaz a unkája amióta az eszemet tudom, anyám meg még általános iskolás koromban rokkantnyugdíjba ment. semminem változott a 4 év alatt azon kívül, hogy havonta még plusz 8000HUF az ösztöndíjam (fél éve).

régen pl nem kellett gondolkodnom, hogy elmenjek-e egy buliba, ma már kénytelen vagyok. nem sajnáltatom magam, mielőtt kiforgatja vki, csak én pl ezen érzem meg (egyelőre)

Előzmény: KelemenGy (288)
Farore Creative Commons License 2006.04.06 0 0 292

"Nem néztem az elemzést, de még a vitát se a hírTV-n néztem, nem tartom túl független médiának..."

A többi független? =))) Mondj csak egyet =)))

A HírTV egyik évben... (mostmár meg nem mondom melyikben, de ha kell utánanézek) elnyerte a legfüggetlenebb csatorna címét. Érdekes. Csak azóta húzódtak jobbra amióta nyilvánvaló, hogy egyetlen jobb oldali TV sincs a temérdek liberális befolyásoltságúval szemben. És még ezt az egyet is sajnáljátok tőlünk?

Előzmény: KelemenGy (287)
zzombie Creative Commons License 2006.04.06 0 0 291
Ezeket per has mondtam:) Nem jobbra és balra lebontva:) Szal úgy értettem hogy egyik ide ad többet másik oda. Szavazó meg ahol van, oda szeretne többet kapni, ezért arra szavaz aki arra a területre ígér.
Előzmény: Farore (290)
Farore Creative Commons License 2006.04.06 0 0 290

"Csak az egyik kicsit inkább a vállalkozóknak kedvez, a másik a nyugdíjasoknak, egyik az egészségügynek, másik az oktatásügynek, stb. "

És ebből melyik az emeszpé? =))))

Előzmény: zzombie (286)
Farore Creative Commons License 2006.04.06 0 0 289

"ugyanis arról nem szól a történet, hogy ezt miből gondolják ellensúlyozni, miből fognak plusz állami bevételeket teremteni "

Ehhez csak annyit, hogy ezt én nem szeretném most ecsetelni, mert nem is tudok ennyit megjegyezni, utánanézni és bemásolgatni nincs kedvem (akit érdekel utána tud nézni), de ha az emberek nagytöbbsége nem csak a liberális TVket (RTLklub, TV2, ATV) és a kormány TV-it (M1, M2) nézné, hanem egy kis Dunát, de leginkább HírTVt is, soksok beszélgetős műsor van, ami erről szól és ott megadják a választ minderre... Mármint, hogy honnan.

Egy kampány az ígéretekről szól, aki többre is kíváncsi igenis nézzen utána sztem.

A munkahelyekről pl volt már szó (tbcsökkentés -> kevesebb feketemunka -> több adózó -> több pénz). Ez egy kipróbált, működő dolog.

Elhiheted, hogy nem a levegőbe beszélnek!

Én a legtöbb midnent anyukámtól tudom, mivel ő egy ideje magasabb körökben is mozog. Előre ki van dolgozva a terv.

Előzmény: Cateye_ (285)
KelemenGy Creative Commons License 2006.04.06 0 0 288
"És a kérdés: rosszabbul élünk mint négy éve?"

Jaigen, ezt előszeretettel kérdezgetik. Hamár így élő egyenesben megkérdik, hát megmondom, én nem élek rosszabbul mint 4 éve, ellenkezőleg, inkább azt mondanám, hogy jobban.
Hogy ez most a pártok érdeme-e? Nem tudom, de mind1 is, mert nem a politikától függ, így nem is ez alapján kellene szavazni.
KelemenGy Creative Commons License 2006.04.06 0 0 287
Bocs, de én azt látom, hogy pont a másik oldal az, aki személyeskedik plusz kicsit túl sokat hazudik :(

"OV oldalára írnám, hogy nem vette fel az ellenfele tílusát, hanem nyugodtan közölte, hogy nem egészen úgy van (mint pl 10 autó helyett 1) vagy elengedte a füle mellett a sértéseket. Jól is tette, mert nem is állt volna másból az egész."

Az a baj, hogy olyanokat is elengedett a füle mellett, amit nem kellett volna, pl. a "nem panelprolik" kifejezésből a nem szócskát, majd Gy fejéhez vágta, hogy ne nevezze őt és a szavazókat panelprolinak (érdekes adalék, hogy 2002-ben pont OV volt az aki ezt a kifejezést használta, a vereségével kapcsolatban).

Nem néztem az elemzést, de még a vitát se a hírTV-n néztem, nem tartom túl független médiának...

"hogy a csőd szélén van az ország és márcsak hitelekből élünk"

Még jó, hogy ezt nem vmi pozícióban lévő ember mondta, mert nehéz lenne adatokkal alátámasztani.

Hogy Gy puccsal került a helyére? Én ebben elég nagy csúsztatást érzek...
Volt már a világtörténelemben épp elég példa rendkívüli elnök és miniszterelnökváltásra, túlélték vhogy, és érdekes, hogy azóta se nevezik puccsnak a jó részét, mert nem azok voltak. Moszkvában volt puccs '92-ben meg Ukrajnában is nemrég.

"Bocs kicsit kiakadtam..."

Ha az én hozzászólásomon, akkor megkérdezném, hogy melyik részén? Sztem semmi sértőt nem írtam sehova... :|
Előzmény: Farore (283)
zzombie Creative Commons License 2006.04.06 0 0 286

Az a baj, hogy mindenhol lehetetlent is ígérnek. Nekem sokkal meggyőzőbb ha valaki a csillagok helyett reális dolgokat ígér.

Egyébként most lehet, hogy sokan a torkomnak fognak ugrani, de mivel érdekel a politika maga, mint terület, szoktam figyelgetni a dolgokat és így a választási hajrában egyre inkább az az érzésem, hogy tkp egyik kutya, másik eb.

Mindegyik oldal azt sugallja, hogy itt jó és rossz között kell választani. Pedig tkp majdnem ugyanaz mindkét oldal célja. Csak az egyik kicsit inkább a vállalkozóknak kedvez, a másik a nyugdíjasoknak, egyik az egészségügynek, másik az oktatásügynek, stb. Úgyis mindenki azt választja, ami őt érinti. Ha nyugdíjas vagyok, akkor arra szavazok, aki többet segít ahelyzetemen. Ha vállalkozó, akkor arra, aki a vállalkozókat karolja fel.

De azt nem hiszem, hogy bármelyik párt is csődbe vinné az országot, vagy valami tényleg nagyon-nagyon rosszat tenne. Elbaltázott intézkedések mindig is lesznek, de olyan nagyon komoly bajt kétlem, hogy bármelyik is okozna.

Csak vannak még akik emlékeznek a diktatúrára a módszerváltás előtt, és őket lehet ilyenekkel ijesztegetni. Azért EU tagok, NATO tagok vagyunk, nagyon kicsi az esély, hogy bármilyen komoly gondot lehetne okozni.

És furcsállom, hogy vannak, akik visszasírják az előző rendszert. Igen, gazdaságilag "stabilabb" volt, viszont ez egy mesterséges stabilitás volt, bele is bukott. No meg a rossz oldaláról sokan elfeledkeznek.

Rossz sorsú emberek mindig is voltak és lesznek (egy-két szerencsés miniállamot leszámítva). A nyugati "jól menő" országokban is vannak szegények, elmaradott területek, problémák. És mindig is lesznek.

Egy szó mint száz, nem hiszem, hogy a megváltó és az ördög között kell választani most vasárnap. Csak nem kellene rémeket látni és irreális dolgokat várni, no meg a pártoknak ígérni.

Cateye_ Creative Commons License 2006.04.06 0 0 285

Én viszont OV-hoz hadd tegyek hozzá valamit, amit nem igazán értek. Ahogy elnézem a kampányt, minden párt programjában vannak demagóg ígéretek, nála is elég sok van, mindenhol a "csökkentés, féken tartás, mérséklés"... Kíváncsi lennék, hogy ezt hogyan gondolja, hogy mindez ne vezessen még nagyobb államháztartási hiányhoz, ugyanis arról nem szól a történet, hogy ezt miből gondolják ellensúlyozni, miből fognak plusz állami bevételeket teremteni (vagyis várhatóan hol fognak mégis megint húzni a nadrágszíjunkon).

A másik, amire nagyon kíváncsi leszek, (és ebből a szempontból teljesen mindegy, ki kerül hatalomra, hiszen mindkét nagy párt ígéri, hogy végre fogja hajtani) hogy mi lesz az állami intézményrendszerek karcsúsításának eredménye. (én is az egyik ilyenben dolgozok, érdekel) Vajon az ígért új munkahelyekhez képest hány mostanit fognak megszüntetni? És azokkal mi lesz, akiket ezáltal elküldenek? Meg tegyük hozzá, ami szintén elhangzott tegnap, a "teljes foglalkoztatás" fogalma. Ez szerintem utópia.

És a kérdés: rosszabbul élünk mint négy éve? Én erre azt mondanám, hogy ugyanolyan nehezen élek mint négy éve.

De elmegyek szavazni :)

Előzmény: Farore (283)
Farore Creative Commons License 2006.04.06 0 0 284

nomind1..... felejtsük el a pártpolitikát, csak vitához vezet..... viszont találtam egy érdekes hírt:

"Az egyik kutatóintézet szerint a románok 29 százaléka hazánkat ellenséges hatalomnak tartja. Ezen államok listáján a második helyezett Oroszország, a harmadik pedig Irak. A "baráti országok" listáján 26 százalékkal az Egyesült Államok vezet, megelőzi Románia történelmi patrónusát, Franciaországot is. A felmérés kitért a nemzeti önértékelésre is. Eszerint a románok fele szorgalmasnak, 41 százaléka pedig intelligensnek tartja népét. A megkérdezettek elsőprő többsége kifejezetten büszke arra hogy románnak született."

Igyekszem ám nem nagyon politizálni, csak nehéz =DDDD Nem csak a választások miatt, mert eddig is folyton beszélgettem a témában csak másik fórumon, de amikor nem tudok kimenni úgy az utcára, hogy ne Pistike nézzel le rám minden tábláról...... ehh.... Kicsi felszökik a vérnyomásom ... Végülis az orvosom szerint úgyis alacsony =DDD

Farore Creative Commons License 2006.04.06 0 0 283

Érdekes, hogy így látod, mivel pont Gyurcsány volt, aki provokált, személyeskedett egész végig. Mellesleg engem nyugtalanít, hogy az, hogy a miniszterelnök átlépett egy bizonyos határt. Sértő volt. Hogy engedheti me magának egy politikus, hogy úriemberhez nem méltóan viselkedjen? Egy politikai vita nem erről kéne, hogy szóljon. Sajnálatos, hogy ezt megengedik...

OV oldalára írnám, hogy nem vette fel az ellenfele tílusát, hanem nyugodtan közölte, hogy nem egészen úgy van (mint pl 10 autó helyett 1) vagy elengedte a füle mellett a sértéseket. Jól is tette, mert nem is állt volna másból az egész.

Csak egy kérdés KelemenGy: nézted utána az elemzést? (azt már meg se kérdezem melyik adón, mert biztos nem a HírTVn)

Nekem is egyértelmű, hogy megyek szavazni és kire..... Nem volt ez kérdés 4 éve sem, bár akkor pár nappal épphogy lecsúsztam (épp nem voltam 18). 98-ban is együtt izgultam a szüleimmel.

Egyébként ha az mszp marad akkor sem lesz Gyurcsány hosszú ideig miniszterelnök, mert hamar kiderül ám, hogy a csőd szélén van az ország és márcsak hitelekből élünk és ebbe bele fog bukni, aztán jön majd valaki más, aki ki tudja milyen lesz....egyesek diktatúrát emlegetnek (bár ez mostmég paranoiának tűnik) ... Bár, ha belegondolunk, hogy a jelenlegi miniszterelnök puccsal került oda........ hmmm.... Jó nem? A nyugati demokráciákban ilyen nem történhetne meg...

Ez van... És vannak akik ezt akarják.

Nem kérdezem, mert még senkinem tudta nekem megmondani, miért...

Bocs kicsit kiakadtam... Túlágosan érdekel az ország sorsa... =(

Előzmény: KelemenGy (281)
Cateye_ Creative Commons License 2006.04.06 0 0 282

Miért lennél leszólva? :)

Én is néztem a tegnapi vitát, hát... Nekem személy szerint nem tetszett az egész úgy ahogy volt (pláne az, hogy egy téma kifejtésére az a pár perc kevés volt, a másiknak reagálni meg még kevesebb), túl sok konkrétum nem derült ki, pedig én azt vártam volna, viszont bájolgás a szavazók felé volt bőven :/

Én elmegyek vasárnap szavazni, bár még nem vagyok benne teljesen biztos, hogy kire (azt tudom egyelőre csak, hogy kire nem), még konzultálok pár emberrel előtte.

Előzmény: Farore (279)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!