alfredo te neveztél másokat hülyének, nehogy már te sértődj meg: andrea
esetleg probald meg neveltetes nelkul. valoszinuleg elboldogulsz a 90% szarmazasoddal. minek hulyesegeket irni
Egyébként a gének szerepe több is mint 90 %, nem akarok hazudni, de pár százalékra teszik a nevelés szerepét a jellem kialakulásában. Szerintem sem változik az ember lényegesen élete folyamán. Csak szeretne.
Van nekem egy kedves, nálam jóval idősebb, matematikus barátom (bizonyos területeken - pl. végeselem módszerek - az ország talán legnevesebb szakértője volt egykoron). Volt egy közös, arisztokrata származású kollegánk (aki nekem akkor a főnököm volt).
Ez a matematikus barátom egyszer kategorizálta nekem az embereket... Legelöl állnak az arisztokraták (olyanok, mint a közös kollegánk), aztán a zsidó értelmiségiek (olyanok, mint ő)... Jót vigyorogtam rajta, és megértettem (ennek immár vagy 30 éve, de azóta is tisztelem és szeretem mindkettőt).
Kedves baratnem (Itt szuletet, es most is itt el, magyar papa, NDK-s mama) meg a rendszervaltas elott - Sicher was sicher alapon kikerte a nemet (nem kell, hogy mondjam BRD) utlavelet es siman megkapta.
Az az igazsag, hogy -lehet, hogy nagyon helytelen- de eleg hamar beskatulyazom a pofakat szamomra erdekes, vonzo es intellektualis kihivast jelentokre, es egyebekre.
Ahogy egyszer nagyon helyesen irtad rolam, valoban alapvetoen arisztokraikus vagyok - by the way sans nobles (hogy lsisszanakis legyen nemi igaza)- azaz az egyebekkel nem foglalkozom.
Kedves Fredi, ha egy "zsido" kettos allampolgarsagot akar ebeli vonatkozasa miatt, akkor azt megteheti Izrael es az erre meg hajlamos Nemetorszag vonatkozasaban.
Ha meg magat ebben az orszagban akarja "zsidonak"megelni, azt is megteheti nagyon sok modon, csak ehhez a tobbieknek es a "tobbiek" absztrakcojakent az allamnak semmi koze, mint ahogy ahoz sem, hogy en lekes belyeggyujto vagy hosszutavfutokent definialom magam.
Itteni megnyilvánulásaid alapján. Már az beteges, ahogy saját identitásodhoz viszonyulsz (tényleg, van neked olyan?). Mert minden sorodból süt az ostobaságig erőltetett önmegtagadás, az öngyűlölet.
Ha visszaidézném ennek és a többi jellemhibádnak számtalan bizonyítékát, kapnék a pofámra (pl. a piros meg kék kiemeléseim miatt). A tartalmát szokás szerint senki (te) sem cáfolná, csak fanyalogna mindenki. Pregnáns példája ez annak a pszichózisnak, amit egy magát mindentudónak mutató ember képes előidézni. Az az ember, aki a "levelezés" (kapcsolat) helyett képes "korrespondenciát" leírni, az a szememben egszerűen sznob. Kimondtam, hogy a király meztelen (mások nem merték).
Még egyszer: nem érdekelnek a jelzőid. Azok csak egy ellentmondást nem tűrő, hisztérikus, gyenge jellemű ember stílusjegyeit hordozzák.
a leenyeg az volt hogy ugyanugy lehet ertekeket keresni mint eszementsegeket... es lasiszaban miert ne lenne ertek? vagy benned miert ne lenne eszementseg?
meggyozodesem hogy lasisza is tudna valtani a korrekt vita alaphangjara. ahol az ellenfelet tisztelem. rolad nem is irom le mert tuttira biztos vagyok benne.
es a normalis hangnemben konnyebben jonnek a velemenyelteresek mellett az egyetertesek is. esetleg kesobb hangsulyozodnak...
ce n'est que le premier pas qui coute...
raadasul most mar nem veerre megy a dolog, az elso menet eldolt. most peldaul lasiszat inkabb vigasztalni kell/lehet/erdemes.
ekeezessel kevees embert lehet megnyerni, formalni!
akkor mint bennfentes magyarazd el nekem a kulonbseget schwartz es schwarz kozott? a google majdnem egyenlo talalatot ad, csak 10 millionyi a kulonbseg.
Kedves fredi, nekem veled ellentetben nem "okoz fizikai fajdalmat amikor maasok ekeezik egymast", ugyanakkor en is sokkal jobban szeretek hozzad hasonloan ertelmes fazonokkal johiszemuen eszmet cserelni, mint iq hianyos futobolondokat lereagalni.
barki zsidonak rendelkezesere all a kettos allampolgarsag. ezzel jogilag es akarhogy is fogalmaztad, talan ugy mondhatjuk hogy HIVATALOSAN, zsidonak deklaralta magat.
ennek semmi akadalya nincs. gondolom egy zsido identitasu ember betereset sem nehezitik meg.!
Te mar megint hulyeseget beszelsz -ami azert meglep, hiszen a topic lenyeget torzitod ujfent:
Eleg sokszor leirtam, hogy senkitol sem vonom meg -es a demokratikus tarsadalom sem- az ondeklaracio jogat:deklaralhatod magad hermafroditanak,nekrofilnek, vagy zsidonak nekem mindegy.
Ami nem mindegy, az az ugybe a Magyar Allam beleeroszakolasanak - szerencsere- elvetelt kiserlete.
es ne igyal merget se ht zsidosagara se zsidotlansagara. es vegul is lenyegtelen.
a kezdemenyezest meg nem o furta meg, hanem a tagok, akik nem ereztek magukat tagoknak.
es hidd el semmivel sem lenne senkinek sem jobb ha osszejott volna az 1000 alairas. talan erted. mert ez a dolog a zsidosag nevetsegesse tetele. onmagaban. ilyeten modon az antiszemitak legnagyobb remekmuve.
ugye azzal egyetertesz, hogy aki a zsidosagot nevetsegesse teszi, tudatosan es szandekosan az valoszinuleg antiszemita?
nem volt JOBB amig egy 100000 fos zsidosagban, raadasul nagyjabol egyseges, zsidodsagban gondolkodhattal?
amugy, orommel jegyzem meg, hogy kettonk kapcsolatara lehet hogy ht-nek volt igaza. es hogy lehet a kapcsolatokat korrektul is folytatni. en legalabbis igy erzem.!
en is igy erzem es ezert okoz fizikai fajdalmat amikor maasok ekeezik egymast. olyan masok akikben mindenkeppen VAN ertekes. es nem az ertekest hanem az ertektelent tekintik, elemzik, hozzak eloterbe.
pedig ugyanigy lehetne az ertekest is.!
azert is igy erzem es tartom fontosnak, a dicsereten tulmenoen, mert az ilyen felfogasok menten kialakulo tortenelem mindenkeppen magan hurcolja a kulonflee elfogultsagokat. tehat az en elfogultsagaim menten alakul ki a tortenelem altalam objektivnek beallitott menete. ez volt amit spironak is felrottam. es ez az amit probalok mondani a kulonbozo 'fontossagokkal'!
pedig, es ez talan meg hozza tartozik, az igazan fontosat nem kell kiemelni. az igazan fontosat mindenki tudja es elismeri.
mi van ha a zsidosag mindig a mainstreamtol tavol eso, futottak meg, jelentektelen nepecske volt mindig is? es mostansag, mondjuk az elmult 200 evben, epulget a nimbusz?