Keresés

Részletes keresés

asta Creative Commons License 2005.03.08 0 0 2039
Kimaradtam egész nap - ezért most folytatom.
Bizony pedig idegesiteni foglak! Mert igenis a fél életemet de facto végignyomorogtam. Volt, amikor nem volt mit ennünk és ez 56 előtt és után volt, mikor apámat éppen mindenhonnan kirúgták - mert tudod olyan lakáj természete volt (ld. Pindyí):O)))
Mindez persze hasznomra vált, mert kövér kislányból hamarosan karcsú nagylánnyá váltam - kaja hiján:O))) És szerencsére a 60-as évekre azért konszoldiálódtak a dolgok és egyetemre is mehettem.
Félreértés ne essék ezt nem panaszként irom, sőt büszkén, hogy még ebből a szarból is sikrült kimászni. Anyagilag igazán semmi panaszom nem lehet ma már. Külön örömet szerzett, hogy nem mentem kárpótlásért, mert azt mondtam az az igazi, amiért megdolgoztam. Végsősoron akár elégedett is lehetnék.
De valószinűleg a Derek által emlegetett nyavalygós, hőbörgős értelmiségiek közé tartozom, mert ez nekem nagyon nem volt elég.
Előzmény: PuPu (1927)
Derek Creative Commons License 2005.03.08 0 0 2038

"erre mongyák hogy hitler legalább az ellenséget irtotta..." 

Sztalin is, akit o az ellensegenek tartott.ahogy Hitler is,mert ugye o is pontosan ugyanugy leszamolt a parton beluli ellensegeivel,velt es valos ,megcsak perekkel sem bajlodott, hanem az SS es a Gestapo egyszeruen likvidalta a regi parteigenosse-ket,akik meg  a sorozobol ismertek a vezert.

Előzmény: Törölt nick (2036)
shadowcruiser Creative Commons License 2005.03.08 0 0 2037

bubba,

a nácizmusnak is meg volt a maga sajátossága. de, van erre egy másik topik, ott kitárgyalhatjuk.

Előzmény: Törölt nick (2036)
shadowcruiser Creative Commons License 2005.03.08 0 0 2035

bubba,

hozzá tenném, hogy a rendszernek volt egy finomsága, igazi a la carte tulajdonsága, mint  afrancia forradalomnak: egyrészt önmagát falta fel, másrészt pedig az egyén, mikor bekerült a rendszerbe, nagyon sok esetben tudatosan aláírta a saját halálos ítéletét. Lásd: Russia Sztálin alatt.

Előzmény: Törölt nick (2032)
shadowcruiser Creative Commons License 2005.03.08 0 0 2034

pindiy

ne állj meg kétszáznál, mondjál miliárdot, jobban hangzik....

Én nem tudom, hogy mi hangzik jól egy szomorú történelmi tényben. És nem tudom, mi értelme van túllicitálni bármit is.

Hát, igen a kapitalizmus... Ezen is lehet elmélkedni, de ez a topik elsősorban nem erről szól.

Előzmény: pindiy (2019)
sad wings Creative Commons License 2005.03.08 0 0 2033
"Bar a nemeteknel a varoshazara az van irva rathaus ,es ratskeller van alatta ahol a burgermeister es a burgerek bevagjak a a bier-t es a bockwurst-o a faraszto ulesek utan(alatt ,es mindig)"

Én is azt tenném:)Stílszerűen Heineken-t vedelnék.

Előzmény: Derek (2027)
shadowcruiser Creative Commons License 2005.03.08 0 0 2031

Maxi,

hozzá tenném, egy mondat erejéig, hogy ugyebár elég sokáig "proletárdiktatúráról" álmodoztak egyes lelkes szakértői a forradalmanak, amit végül a ygakorlatba át is ültettek. Na már most, bátorkodom én feltenni a kérdést, hogyan lehet haladó egy olyan rendszer, mely a nevében hordozza a "diktatúra" megjelölést?

Előzmény: Törölt nick (2017)
sad wings Creative Commons License 2005.03.08 0 0 2030
Üdv

Először is,nem az eszméket mostam össze,hanem azokat a tetteket,amik a gyakorlati megvalósításukat kisérték.
Másodszor,az übermensches dolog..nos,ha jól tudom az elején még a nácik sem óhajtották meggyilkolászni az alsóbbrendűnek titulált népeket,a helyzet később eszkalálódott.Alakulhatott volna másképp is.

Bár az tény,hogy a leírva a bolsi vagy komcsi eszmék nagyon humánusnak tünnek.Ravaszak voltan,na:)
Előzmény: PuPu (2023)
pindiy Creative Commons License 2005.03.08 0 0 2028
Már mér is ne lenne igaz, mint neolog zsidót éppen ez különböztette meg az ortodoxokól.....
Előzmény: Törölt nick (2026)
Derek Creative Commons License 2005.03.08 0 0 2027

"Az amúgy is lehetett volna,kápitalizmusban:)Tanácselnök viszont akkor nehezen."

A balgrof bizonyara a kapitalizmusban is iro lett volna esetleg matematikus,de tanacselnok aligha lehetett volna ez igaz. Bar a nemeteknel a varoshazara az van irva rathaus ,es ratskeller van alatta ahol a burgermeister es a burgerek bevagjak a a bier-t es a bockwurst-o a faraszto ulesek utan(alatt ,es mindig)

Előzmény: sad wings (2022)
PuPu Creative Commons License 2005.03.08 0 0 2025

:O))))

Ki miben vétkezik...

:O))))

Előzmény: sad wings (2022)
pindiy Creative Commons License 2005.03.08 0 0 2024
"Az, hogy a komcsik egypár országban úgyanolyan vadbaromként viselkedtek mint a nácik szerintem köztudott" Szerinted...... Magyarországon, ha vadbaromként viselkedtek volna a mi kis szomszédolásunk után nem lett volna sem meglepő, sem váratlan, hanem érthető.
Előzmény: sad wings (2016)
PuPu Creative Commons License 2005.03.08 0 0 2023

Hát lehet, hogy számodra ez az übermensch, - a nácik számára viszont ez nem ezt jelentette, hanem azt, hogy az árja faj valamennyi más faj felett (über) áll.

Leszámítva, hogy az árja nem faj, ez volt az a náci alapvetés, amelyre építve pármillió embert kiirtottak származása miatt.

És micsoda szép terveik voltak még...

A sztálinizmus és a bolsevizmus egy szép eszme torz megvalósítási kísérlete volt, - a sztálinizmus egy ázsiai barbár kényúr gátlástalan uralkodása érdekében használta fel, akárcsak egy vallást más kényurak, - a bolsevizmus meg pont az olyan égőszemű világmegváltóknak a téveseszméje volt, akik azt gondolták, hogy az embert meg lehet váltani akarata ellenére is.

De azért a két eszmét nem illik összemosni.

:O)))

Előzmény: sad wings (2016)
sad wings Creative Commons License 2005.03.08 0 0 2022
Az amúgy is lehetett volna,kápitalizmusban:)Tanácselnök viszont akkor nehezen.
Előzmény: Derek (2020)
pindiy Creative Commons License 2005.03.08 0 0 2021
Ezt a totális erőszak dologot tán nem kéne eröltetned, a kommunisztikus idea esetében meg különösen. Valahogyan két dolgot nehéz lenyelni, az egyik a zsidó Jézus, a másik a kommenisztikus Jézus......
Előzmény: Törölt nick (2017)
Derek Creative Commons License 2005.03.08 0 0 2020

"Míg gróf Akárkiből akár tanácselnöl is lehetett volna,ha úgy dönt a nagyság" 

Vagy az orszag egyik legelismertebb iroja.Vagy valogatott focista.

Előzmény: sad wings (2018)
pindiy Creative Commons License 2005.03.08 0 0 2019
Egy idea nem szed áldozatot...... Ám, ne állj meg kétszáznál, mondjál miliárdot, jobban hangzik.... És nincsen ingyenebéd. A kapitalizmus áldozatainak a számát nem igen szokás összeszámolni, mert ugy volt egy pár nagy háború, volt egy jobb gyarmatosítással elütött idő, pár gazdasági válság, a maga halottaival, lehet sorolni...... De ezek nem torzult lelkű személyek magán és közáldozatai, hanem a rendszeré, ami nem melékes körülmény, ha érted a különbséget. Mit mondjak, vagyok én egy lelkes kapitalista, hál istennek......
Előzmény: shadowcruiser (2013)
sad wings Creative Commons License 2005.03.08 0 0 2018
Naja,ezt lehagytam.

Grossmann Mórtól nem kérdezték meg,hogy akar e árja lenni,kapta a skulót a füle mögé.Míg gróf Akárkiből akár tanácselnöl is lehetett volna,ha úgy dönt a nagyság.
Előzmény: Derek (2012)
sad wings Creative Commons License 2005.03.08 0 0 2016
Az, hogy a komcsik egypár országban úgyanolyan vadbaromként viselkedtek mint a nácik szerintem köztudott.
Az übermenschen meg nem tudom mit nem ért.Az idea a tökéletes ember,az übermensch eljövetelét hírdette.A tökéletes ember meg számomra az aki művelt,egézségesen élt,tisztességes stb.Más kérdés hogy ez egy baromság,úgy ahogy van.
Előzmény: pindiy (2011)
PuPu Creative Commons License 2005.03.08 0 0 2015

Butuskaság ez, barátom.

Ki állapítja meg azt, hogy melyek a legjobb kezek?

Te?

Én?

Ugyan...

A kapitalizmusban ezt a piac állapítja meg és tendenciajelleggel gondoskodik is arról, hogy a tőke ott halmozódjon fel, ahol a leghatékonyabban tudják felhasználni.

Hihetetlen jókat tudok röhögni azokon az embereken, akik azt gondolták, hogy a rendszerváltás arrl szól, hogy ezentúl ők mondják meg a frankót és ők ülnek be a Mercédesbe.

A buta minden társadalmi rendszerben buta, az okos meg okos.

Az intelligencia meg a bennünket körülvevő világhoz való alkalmazkodóképességet jelenti.

Tudod, az a lgviccesebb, hogy te azt gondolod magadról, hogy konzervatív demokrata vagy.

Frászt.

Nézz szembe magaddal: egy bolsevik bámul rád döbbent pofával a tükörből...

:O)))))

Előzmény: Törölt nick (1981)
pindiy Creative Commons License 2005.03.08 0 0 2014
Honnan a francból szeded ezt a hüjeséget, bár bizonyára mindkét rendszer el volt foglalva, hogy téged terrorizáljon.....
Előzmény: Törölt nick (2006)
shadowcruiser Creative Commons License 2005.03.08 0 0 2013

pindiy,

Egy humánumon alapuló, az embernek nem csak a törvény elötti, de minden területen vallott egyenlőségét megvalósítaní akaró társadalom megteremtése igen szép idea.

Persze, úgy cirka kétszázmillió áldozattal. Szép kis idea, mondhatom.

Előzmény: pindiy (2003)
Derek Creative Commons License 2005.03.08 0 0 2012

"A kommunizmus (egyes korszakaiban egyes országokban) sem nyújtott a nácizmusnál különb alternatívát azoknak akik nem akartak a rendszer részei lenni."

Azert volt egy lenyeges kulonbseg a kommunista rendszerekben aki a rendszer resze akart lenni az szinte kivetel nelkul lehetett legfeljebb egy Festetich hercegnek nagyobb megalkuvas ,mint mondjuk egy szakszervezeti vezernek.

a naciknal viszont egy zsido ha akart akkor sem tudott a rendszer resze lenni.Hiaba keresztelkedett ki.Es ehhez Mo-on sem kellett a nemet megszallas.

Előzmény: sad wings (2005)
pindiy Creative Commons License 2005.03.08 0 0 2011
Ami itten állításként felmerült......
Előzmény: sad wings (2009)
pindiy Creative Commons License 2005.03.08 0 0 2010
Ennek eredményeképpen jutottak ölég magasra, hogy a talpuk alatt fütyülhessen a szél..... Nagyon helyesen.
sad wings Creative Commons License 2005.03.08 0 0 2009
Mármint mit?
Előzmény: pindiy (2008)
pindiy Creative Commons License 2005.03.08 0 0 2008
Hát te ezt honnan tudod?
IDE Creative Commons License 2005.03.08 0 0 2007
Kedves PuPu!
Ebben a topikban többen is vannak akiknek a véleménye nem egyezik meg az enyémmel (szerencsére olyanok is vannak akik értik mire gondolok :-) de közülük egyedül Te vagy az aki több ízben is - érvek helyett, mivel az nem az erősséged - sértegettél.
Mint már említettem: elfogadom, hogy az enyémtől eltérő vélemények is léteznek, de nem feltétlenül kell velük egyetértenem. De nem fogadom el, ha valaki érvek hiányában, elvakultan sérteget!
IDEje magadba szállni, és elgondolkodni!
Ja és megkérlek, hogy, amennyiben nem tudsz kultúráltan válaszolni inkább sehogy se tedd!
Előzmény: PuPu (1897)
sad wings Creative Commons License 2005.03.08 0 0 2005
Had kötekedjek kicsit:)

Nácik meg az übermencsel a tökéletes embert akarták létrehozni.Nem iszik,nem dohányzik,sportol,szép,egézséges,okos,családapa,dolgos,stb.Igaz,míg eljutnak ide pár népnek el kellene tünnie a föld színéről.

A kommunizmus (egyes korszakaiban egyes országokban) sem nyújtott a nácizmusnál különb alternatívát azoknak akik nem akartak a rendszer részei lenni.
Előzmény: pindiy (2003)
pindiy Creative Commons License 2005.03.08 0 0 2004
"HA: nem lett volna az országban, de különösen Budapesten egy elég komoly létszámú etnikai csoport, akik feje felett minden percben ott lebegett a Dunába lövetés esélye és akik éppen ezért úgy várták az oroszokat, mint elődeik a Messiást! Szóval ha a dolgot ebből az irányból nézed: felszabadulás, vagy nem felszabadulás???" Ez egy marhaság. A háborba 4 évet töltött ország, ahol ippeg a nyilas uralom dühöngött és koncolta fel a visszavonulásba elfáradt honvédeket, ahol majd minden család gyászolt valakit aki a háborúba eleset, étlen szomjan ülve a pincébe gondolod nem várta az oroszokat, hogy fe legyen szabaditva a háború rémállmából. Aki 44 végén vadászott döglött lóra a pesti aszfalton nem beszél itten ennyi hüjeséget, mint ala bencsik.
Előzmény: kardszárnyú egér (1945)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!