Láttam egy növényt és nagyon megtetszett. a neve Ördög füge /clusia roseta/Ha esetleg valaki tudna adni egy kis ágat gyökereztetéshez-esetleg csere,vagy vétel/megköszönném.
A mangosztán levele sokkal oválisabb, a képek alapján vastagabb, a friss hajtás narancssárga színű. Ezzel szemben ezeknek a levele lándzsa alakú, a levél vége kihegyesedő, a levél alja ezüst színű, a friss hajtás is ezüstös barna. A levelek sokkal sűrűbben helyezkednek el. Szerintem látványosan eltér a 2 növény egymástól. Azonban a durián se lesz jó, mert annak a törzse nem ilyen, pedig a levél nagyon hasonlít rá.
Tegnap voltam a Fűvészkert "Trópus a télben" kiállítás-vásárán.
A kezdettől voltam (nem tudom már hány éve), és igen gazdag volt a tropi gyümi kínálat választéka.
Nem úgy mint az idei évben. Nagyon szegélyes választék volt és méreg drága árban.
Na de vígasztalt a szaporító ház beli szerzeményem. Évek óta próbálkoztam magról szaporítani garcinia mangostana növénykét, de nehéz "ügy" volt, nem sikerült.
Aztán a "tropi gyümi" téma keveredett a citrus témával, így sikeredett vennem kedvező áron, számomra nagyon egészségesnek és erőteljesnek tűnő két citrust. Az egyik cedro diamante, a másik c. sinensis arancio taracco dal musa.
Feijoa-ra gondolsz ezek szerint. mediterrán teleltetés a legmegfelelőbb neki pl. fagymentes világos hely, citrusokkal telelhet nyugodtan. Valamennyi fagyot kibír, de a leveleit az erős fagy megkapja.
Van egy növényem,mirtuszdió,mirtuszfüge,guava névre is hallgat,ha jól tudom.Tanácstalan vagyok a teleltetéssel,van ahol -15-ig bírja,máshol -1-2-őt olvastam,napos,langyos helyet is ajánlanak.Valakinek van tapasztalata,mit szeret a legjobban?Már nagyobb egy méternél.
Orchidea farm és trópusi kert látogatás, Szlovénia! Kedves feleségemnek szántam meglepetésként mivel orchidea mániákus! :D Orchidea időpont nem volt a legjobb de azért kárpótolt a banán, papaya, vanilia, stb.. Beszéljen 1 pár kép! :)
Aztán rájöttem hogy hamar kezdtem ma az ivást:DD, nem PT-n, hanem gréfrút magoncon van a növény, benéztem.:)) Akkor ez lehet esetleg az eltérés oka, a neten is valszin PT és volkamer stb., alanyok miatt van az eltérés. A leírása minden másban okés, az is stimmel hogy nagyon korai, nálam ugyanis ez érik most a leghamarabb unshiuból.
Bexarok. Pedig mintha Tőled oltottam volna? De lehet még Quicktor-féle oltásból van az okitsu-m, de nekem teljesen ufó alakú, és a neten is a legtöbb kép ilyen. Szted az alany (bár a Tied is ponci sztem) vagy mi lehet a különbözőség oka?
Szia druszám!Szorúlt helyzetben belehet azt pótolni:erre való a jó GOOGLE fordító.akkor akár japánul is megy én ennek segítségével vettem egy különleges Diospyros kaki növényt egy japán boltban.