Keresés

Részletes keresés

vlina80 Creative Commons License 2007.05.08 0 0 600
 És tényleg, még annyi, hogy ír ehy könyvet Mórról, nagyon sajátos véleménnyel, hisz a halálbüntetésben, mesél arról, hogy Tasnádi az osztálytársa, és milyen viszonya van a tettesekkel. (pl. Nógrádi Ádám), de neked ez nem elég, mert sablonos? Hát akkor bocs, ennyit tudok. Pont.
vlina80 Creative Commons License 2007.05.08 0 0 599

Hát, ha rád hallgatnék, elmennék inkább utcát seperni. Volt már olyan, ami tetszett neked? Max az eleje volt döcögős. A többi szerintem jó volt, de mindegy.

A sablonkérdéseket meg nyilván azért tettem fel, mert buta vagyok, nem is érdekelnek az interjúalanyok, és különben sem készülök.

Előzmény: oblomov_ (596)
Single Bilingual Creative Commons License 2007.05.08 0 0 598

Te kezdted a témát, neked kellene előbb tényekkel igazolnod a "cuclib média túlsúlyról" vallott nézeteidet.

Ha látok ilyet, akkor jön majd a cáfolat.

Addig meg minek?

Előzmény: oblomov_ (595)
oblomov_ Creative Commons License 2007.05.08 0 0 597
Úgy tűnik nekem, hogy a Radio Café nem fogható vidéken :|
oblomov_ Creative Commons License 2007.05.08 0 0 596
Kovács Lajossal már több beszélgetést láttam, és hát tudott volna érdekesebb is lenni, ha nem sablonkérdéseket kap. Ez egy kicsit döcögősre sikeredett :|
oblomov_ Creative Commons License 2007.05.08 0 0 595
Aztán valahogy mégse cáfoltad meg :|
Előzmény: Single Bilingual (593)
oblomov_ Creative Commons License 2007.05.08 0 0 594
Zoránnak kevés elviselhető száma van, de bölcsész körökben még ma is népszerű, hát no comment :|
Előzmény: Endiman (592)
Single Bilingual Creative Commons License 2007.05.07 0 0 593

A "kisszerű méregetés" a te műfajod, én nem élnék vele, azért sem, mert sajnos nem kell patikaméleg ahhoz, hogy a "cuclib garnitúra médiafölénye" tárgyában tett kijelentésedet egy pillanat alatt meg tudja cáfolni az ember.

Előzmény: oblomov_ (580)
Endiman Creative Commons License 2007.05.06 0 0 592
miért? én nagyon kedvelem Zoránt, a napkeltébe nem száműzném.
Előzmény: oblomov_ (591)
oblomov_ Creative Commons License 2007.05.05 0 0 591
remélem, zoránnal csak vicceltél, ő menjen csak a lakatéhez :))
Előzmény: Endiman (585)
oblomov_ Creative Commons License 2007.05.05 0 0 590
hardcore fokozat: Csernus Imre
:))))
Előzmény: oblomov_ (589)
oblomov_ Creative Commons License 2007.05.05 0 0 589
Pl. Jókai Anna, Bor Zsolt, Rudolf Péter, Melocco Miklós, Kovalik Balázs, Dúl Antal, Vásáry Tamás ------ ha nem voltak még.

Előzmény: vlina80 (586)
oblomov_ Creative Commons License 2007.05.05 0 0 588
Nem igazán tudom eldönteni, hogy mi szól nekem ebből a hozzászólásból... Én a balos-jobbos kategóriákat nem is használtam.
Előzmény: vlina80 (583)
Endiman Creative Commons License 2007.05.05 0 0 587
Szia!

az az igazság, hogy Dragomán-hoz csak nemrég kaptam kedvet, főleg, hogy a héten egy beszélgetésen jobban megismerhettem (bár nagyon kellett figyelnem, hogy megértsem :). Most fogom majd megvenni a Fehér Királyt, nagyon kiváncsi vagyok rá. Majd beírom, hogy tetszett. Nagyon szimpatikus, főleg erdélyi gyerekkorából merít ötleteket, történeteket.

Szabó T Anna verseit nagyon hamar megkedveltem, legjobban a Fény kötet verseit. Bár tudom ír prózát is. Szépek az anyaságról szóló versei is (rögzített mozgás, elhagy), de azok nekem kevesebbet mondanak mint pl egy nőnek, én nem tudom magamban igazán eltárolni. Konkrétan a Záróra beszélgetésben figyeltem fel rá, aztán néztem utánna a verseinek mert nagyon szeretem a verseket.

Jelenleg a Nehézkedés, és a Fény köteteit olvasom. Ezeket jelenleg tanáromtól kölcsönkaptam, a Fény-t még lehet kapni, de a Nehézkedés és a Madárlépte Hó sajnos már beszerezhetetlenek, nem kapni sehol. Nagyon várom,hogy őt is megismerhessem.

Ismered esetleg Rácz I. Pétert és Dánél Monát? jelenleg ők a tanáraim.
Előzmény: vlina80 (586)
vlina80 Creative Commons License 2007.05.05 0 0 586

Szia!

Azért az utóbbi időben nagyon igyekszem ám visszaszorítani a politikát, tényleg. Csakhát engem érdekel. De változom:-)

Jogos az alánlód, Varró Dani nem nagyon szeret 45 percet beszélni, róla tudom ezt, leírja, amit gondol, nem szereti elmondani, de a többieket én is elég értékesnek tartom, úgyhogy köszi.

Most a következő két vendég Kovács Lajos nagyon híres nyomozó (Fenyő, Nógrádi, Pándy), meg Sükösd Miklós szociológus, aztán Bozsik Péter is jön, aki vajdasági, de áttelepült ide, és Matuska Szilveszterről is írt egy jó kis könyvet. Szerintem izgis, de tényleg ködzönöm az ajánlást, örömmel bárkitől.- például azoktól különösen, akik hiányolnak embereket. Kiket? Írjátok le!

A véleményedre kíváncsi lennék Dragománnal kapcsolatban, mert még nem olvastam tőle, de róla már igen, szuperlatívuszokban. És engem is érdekelne, csak még nem mertem beajánlani, tapasztalat hiányában.

Szabó T. Annát emberként is nagyon megkedveltem (már amennyire 45 perc alatt ez lehetséges), és a versei is tetszenek, igen. Neked?

Előzmény: Endiman (585)
Endiman Creative Commons License 2007.05.05 0 0 585
szia Alinda!

én egyetértek azzal amit mondasz, és elhiszem, hogy egyes jobboldali értelmiségiek, ismert emberek lecsapják a telefont hogy nem mennek be a műsorodba, de azért gondold el hogy ennek sok előzménye van hogy ide "fajult" a dolog. És nem személyszerint veled van bajuk...

De az illetők hozzáálással nem értek egyet, egy beszélgetős műsorba nem hal meg senki ha elmegy, jobb-baloldalról sem. Ez vérmérséklettől függő dolog,hogy reagál. Pici kritika: néha az az érzésem mindig ki akarod húzni a vendégedből melyik oldallal szimpatizál...ne eröltest mindig annyira az aktuálpolitikai dolgokat,épp eléggé mérgezi a mindennapokat.

más:
ha ajánlhatnék 1-2 vendéget a közeljövőre:

Győrei Zsolt
Schlachtovszky Csaba
Darvasi László
Tandori Dezső
Karafiáth Orsolya
Varró Dániel
Orbán János Dénes
Zorán

(tudom, Parti-Nagy, Szabó T, Bódis Kriszta nemrég voltak)

a magyar kortárs irodalommal nagyon mostohán bánik minden média, a záróra a kellemes kivétel.

képzeld a héten volt szerencsém megismerni Dragomán György-öt, két hét múlva pedig majd Szabó T Annát :)

néha más témában is hozzászólhatnál a fórumhoz, nemcsak ha valami nem tetszik :)
pl: olvastad-e Dragomántól a Fehér Királyt, hogy tetszett.
vagy Szabó T anna versei tetszenek-e....ilyenek :)

bocs a hosszért, eldugulok....

Előzmény: vlina80 (583)
vlina80 Creative Commons License 2007.05.04 0 0 584

Ja, és zakónak csak annyit, hogy én nem ismerem azt a kategóriát, hogy szervilis mosoly, mert ennél valamivel, de csak egy hangyányit őszintébb vagyok a beszélgetéseimben. Szóval kritizálni lehet, de vagdalkozni nem, és ezt ki is kérem magamnak.

Mellesleg kíváncsi lennék, összesen hány zárórát láttál. Kettőt, hármat? csak mert kb a 160.-nál tartunk szeptember óta.

A "csak kormánypárti figurák" kitételre meg szerintem reagáltam. Csak az elmúlt heteket nézve, számomra nem derült ki, hogy Ferenczi György hova sorolható, vagy Freivogel Gábor, Máté Gábor sem mondott semmit, amiből erre következtethettem volna. Nagy Gergő kifejezetten nem így nyilatkozott, Laár András- vajon kire szavazna? én nem tudom. Török Ferit sem kérdeztem meg a pártszimpátiájáról, vagy Mandel Róbertet, aki a tekerőlantról beszélt, szintén nem. Bárdi Nándor, a kisebbségek nagy szakértője, vajon jobbos, vagy balos? És Mohay Tamás, néprajzkutató? Ismétlem ezek csak az elmúlt hetek.

Előzmény: zakó (574)
vlina80 Creative Commons License 2007.05.04 0 0 583

Sziasztok!

Azért írok, mert szerintem nem igaz, hogy csak ilyen vagy csak olyan vendégeket hívunk meg a Zárórába. Nagyon igyekszünk sokféle véleményt felvonultatni.  Persze lehet olyan egyszerű kategóriákkal dolgozni, hogy ez balos- ez jobbos, de ez a hozzáállás egyáltalán nem tükrözi az emberek véleményét. Ráadásul elég kevesen politizálnak adásban, úgyhogy akkor meg tökmindegy, hogy amúgy mit gondolnak a politikáról. Szerintem.

Mellesleg éppen most próbáltam meg kétszer meghívni Makovecz Imrét, aki finoman szólva elküldött melegebb éghajlatra engem is, és egy beleegyező levél után a szerkesztőmet is, hogyan merészeljük azt gondolni, hogy ő bejön egy stúdióba. Szóval hagyjuk ezt a skatulyázós dumát, jó? Mellesleg az sem mindegy, hogy ha valaki politizál, valójában milyen az a beszélgetés. Kevés olyat tudtok mutatni, ahol bárkivel is feltétel nélkül egyetértettem. Sőt.

Más: Másféle vendégekkel beszélgetek minden második héten a Radio Caféban hétfőn este 20-21-ig, ha esetleg érdekel titeket, gyertek, és hallgassatok!

Most hétfőn Szerbhorváth György lesz a vendég, aztán , reményeim szerint Pesty László, és lesznek politikusok is előbb- utóbb, de nem igazán politizálhatnak. Szóval izgi.

Endiman Creative Commons License 2007.05.04 0 0 582
valamiért nekem nagyon ellenszenves....főleg a modora miatt...és nagyon beképzelt
Előzmény: oblomov_ (581)
oblomov_ Creative Commons License 2007.05.04 0 0 581
Placenta Benedeket miért kellett megismételni? :(
oblomov_ Creative Commons License 2007.05.04 0 0 580
Röhejes ez a kisszerű méregetés, amikor összességében még mindig igen jelentős a cuclib garnitúra médiafölénye.
Előzmény: Single Bilingual (579)
Single Bilingual Creative Commons License 2007.05.02 0 0 579

Egy példát ha volnál kedves...

Az más kérdés, hogy én meg pont azt vettem észre, hogy a "jobbos" médiában szinte csak jobbos alakok vannak vendégként, míg a "balosban" nincsenek a balosok többségben, mert pl. az ATV-ben is mindig Révész Máriuszba, Szíjjártó Péterbe vagy Morvai K.-ba ütközik az ember.

És ez a helyzet a nem politikus egyének tekintetében is.

oblomov_ Creative Commons License 2007.05.02 0 0 578
Ez ismétlés volt; amúgy Vidnyánszky kurva jó dolgokat csinál.
Előzmény: Endiman (577)
Endiman Creative Commons License 2007.05.01 0 0 577
ez a mai beszélgetés is érdektelen számomra, de Alinda sztem szép és helyes fiatal nő :)

Endiman Creative Commons License 2007.05.01 0 0 576
azért ennyire ne húzd le a műsort, persze hogy a jelenlegi kormánnyal szimpatizáló értelmiségiek többségben vannak, de voltak már vendégek jobboldalról is.
oblomov_ Creative Commons License 2007.05.01 0 0 575
Hát azt én is észrevettem - és bosszant is-, hogy a konzervatív értelmiség alulreprezentált a műsorban. Bezzeg a senkiházi szekfűbalázsokra, levitézlett közgazdászokra jut műsoridő.
zakó Creative Commons License 2007.05.01 0 0 574
Ez a Veiszer alinda egy idegesítő csaj. Bárgyú kérdések mellé szervilis mosoly. De a legjobban az zavar, hogy csak "kormánypárti" figurákat hív meg. Szép dolog a közszolgálatiság!
oblomov_ Creative Commons License 2007.04.27 0 0 573
Nem tudom, kifélre, miféle ez a pécsi építész faszi, de nagyon zavar, hogy nincs egy épkézláb gondolata, összevissza beszél, és mintha lelkileg sem lenne rendben...
Endiman Creative Commons License 2007.04.24 0 0 572
Endiman Creative Commons License 2007.04.22 0 0 571
valahogy mostanában a Miért? érdekesebb mint a Záróra

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!