Na most mit nem értettél a kérésemben? Tényleg kiváncsi vagyok rá. Természetesen a többiekre is vonatkozik. Évvége van, miért ne lehetne egy ilyen kis 'felmérés' is? Csak neked lehet ilyen buzzancs listázós topikod? ]:<
Én egyet csak, egy hárfás csávó játszott a várban, aztán megtetszett. (A zene.) Persze benne volt a pakliban, hogy olyannak nézett ki, mint amit nem lehet letölteni. Ez van, el vagyunk kurvulva már.
:-) Hagyjuk ezt, szerintem úgysem hinnél nekem. De én egy kihaló állatfaj vagyok.
Nem török én pálcát senki feje felett, nem is ítélek el senkit, miért is tenném, nem ezért írtam, amit írtam, én csak annyit szeretnék, ha mindig megmaradna a választási lehetőség a kézzel fogható lemez és a digitális beszerzés között.
Ez egész érdekes, én is a múlthéten hallgattam meg a All Boro Kings-t kb. 10 év után. Vagyis csak bele, mert ez ma már vállalhatatlan zene. (Régen sem szerettem különösebben természetesen)
egyetértek, legalábbis saját példámból okulva egyértelműen kevesebbet töltöttem le idén, mint tavaly, pláne ha két évvel ezelőtti adagomat nézem. ebben sokat segített a last.fm és a myspace is, szóval stream során már kiderül, mi az, amibe érdemes egyáltalán belehallgatni. másrészt a régi kedvencek nagy részének hiányzó anyagai is beszerzésre kerültek. a legutolsó letöltésem amúgy a debüt Dog Eat Dog volt, kajánul vigyorogtam közben. talán még egy-két lemez hiányzik régről, de különösebben nem számítanak már.
azt azonban kétlem, hogy ez lenne az általános tendencia.
és mi alapján fogjátok eldönteni, melyik az az 1-2 anyag, amit megvesztek? a kitágult és felhígult valóság egy szelete nem egyenlő a korábbi sűrűbb és kisebb valóság egészével. amúgy mi most több anyagot is ki fogunk adni kazettán, szóval örülök az elhatározásnak.
Ez egyébként szerintem egy teljesen érthető és normális reakció az elmúlt évekre, én ugyanezt kezdtem érezni kb. fél éve, és másoktól is hallottam hasonlót. Lehet, hogy ez fogja megmenteni a zeneipart, ez a csömör, talán akkor visszájára fordulhat ez a letöltés dolog meg mp3-őrület, persze nyilván semmi nem lesz ugyanaz, mint régen, de esetleg megint igény lehet a régebbi zenehallgatási és zenebeszerzési formákra, vagy mittudomén.
Igazából ezt most nem gondoltam végig, csak hirtelen felindulásból írtam, és most, hogy elkezdtem jobban gondolkodni rajta, inkább faszságnak tűnik, mint valódi lehetőségnek, de azért elküldöm ezt a hsz.-t, ha már ennyi időt szántam rá.
Az Ulverek szerencsére azért nagyrészt megvannak CD-n, de azért elképzelhető, hogy élni fogok a lehetőséggel. Egyébként annyira nem vagyok kétségbe esve, úgy is zenecsömöröm volt mostanában, egyre kevésbé tetszett bármi amit hallgattam. Ma meg előkerestem a régi műsoros kazikat és ledöbbentem, hogy mi minden megvan, borítókat nézegettem, nem tudtam másik lemezre ugrani két szám után, tök jó volt. Szerintem nem fogok már annyit letölteni mint eddig.
Oké, még most olvastam el a MHH-t, értem már miért ide menekültetek, így minden rendben, abszolút megértelek Benneteket!
audcsi, gyere majd ss-re és átmásolhatod a komplett Ulver dalcímeket tőlem, csakhogy a lelki egyensúlyod a helyére kerüljön és enyhüljön a mérhetetlen veszteséged. Ja és hallgassatok Depressziót!
Hát mittudomén, szerintem ciki, mert az nekem is tetszett úgy öt-tíz éve, sőt a klipje is és még Tori Amos is a klipben ráadásul nekem Sigur Rós is lesz az idei lemezlistámon.
Ezzel a jelentésréteges dologgal kicsit összezavartál, mindenesetre szájbabaszott jó a lemez, én teljesen rászoktam. Valahogy black/death metalban szokatlanul személyesnek tűnnek az érzelmek, meg persze a riffek is az egyik legjobbak, amiket újabb kori extrém metalban hallottam.
Melegségben amúgy én se feltétlenül maradok le, most pl. nagyon tetszik Tori Amos Winter c. száma, ez ciki?
Nem feltétlenül az én zeném, nyilván BUZIBB vagyok ennél, de az tény, hogy kurvajó témák vannak benne, meg tulajdonképpen jól megírt dalok is. Azt nem állítom, hogy lehatoltam a jelentésrétegei legmélyére, talán nem is akarok. Szimplán szélsőséges metallemezként viszont szeretem hallgatni.
Köszi az ajánlatot, de sajnos nem soulseekezek. De az ominózus remixlemezt megkerestem azóta, letöltöttem, elég béna.
Egyébként a héten tönkrement a winchesterem, mondanom sem kell az összes mp3-am rajta volt, kb. 5-600 album, úgyhogy most csak két lemezem van, a Chinese Democracy meg az Ash Pool. Nem fednek le valami gazdag érzelmi spektrumot, úgyhogy lehet, hogy én is rámozdulok a ss-re.
audi, ismered te a Calexico idei lemezét? Hajaz a Devotchkára, csak itt még annyira sincs az a hacacáré fíling, inkább ilyen édes-bús, melankolikus finomság latin ízekkel, ami a Devotchkában is megvan ugye, nagyon kellemes, megérhet egy hallgatást.