Hali! Nekem is van 100 db eladó magoncom. Tr. fortunai (sima, darjeeling giant, naini tal), Tr. wagnerianus, Washingtonia vegyesen. Ha érdekel, vagy valakit érdekel, akkor privátban megbeszélhetjük az árakat. info@1walaky.hu
Már rég jártam itt. Segítsetek, ha tudtok. Az ismerősöm elhívott nézzem meg a traciját, mi lehet a baja. Tavaly gomba támadta meg tavasszal a közepét. Lehet hogy a fagy is túl sok volt neki. A közepe tömény rézporral volt kezelve tavaly óta. Gombát jelenleg nem tapasztalok. Valószínűleg import pálma, három telet töltött itt. A törzse kb. 1.3méteres. A problema az, hogy tavaly csak olyan leveleket hozott aminek nincs szép hosszú levélnyele,és most is így indul. A törzsből azonnal a levél nő ki, minimális száron. Olyan, mintha a törzs teteje nem élne, és lentről hajtana. Szerintetek mi a gond. Mit lehet vele csinálni, hogy normális levele legyen?
Nagyon rossz a netem, szerintem a modem hányta össze magát de még nem jöttek ki a szolgáltatótól, csak egyszer, majd, ha tizedszer jönnek akkor csinálnak is valamit. :-(
Képet akartam az előző hozzszólásomhoz mellékelni, de az nem ment el, most pótlom amíg tudom.
Négy éve kaptam egy cikászt ami nem is egy hanem 3 nagy tő egy dézsába beültetve, gyönyőrű is, de lassan kezelhetetlenné válik, nem tudjuk ki be hurcibálni a teleltetéshez azon oknál fogva, hogy nem fér be az ajtón. A kereskedés ahol vásároltuk nem ajánlotta, hogy szétszedjük, de a fentiek miatt előbb utóbb hozzá kell nyúlni.
Van-e ennek valami buktatója, amiért ezt mondták?
A másik kérdésem, kérésem még pár éve valaki leírta a cikászszt milyen földbe kell ültetni, de nem találom a keresővel, pedig próbáltam a részletssel is.
Valami kavics, homok, föld keverék volt, ha jól emlékszem, csak az arányok nincsenek meg, ha valakinek meg van szívesen venném, ha újra megosztaná.
Én kb. háromhetente locsolom, picit. Szóval nem tudom, most megint mindent le kellett vágnom róla. Pont ugyanott vagyok, mint ha télen a szobában tartottam volna és hosszú, megnyúlt leveleket hozott volna. Azt is levágnám...
Szeretnék egy olyan pálmát, aminek van némi esélye kint, védett helyen áttelelni. Valami növendék, félméternél kisebb növénkét, venni, cserélni, ahogy adódik. Ha valakinek van szaporítása, légyszi írjon mailt.