a brit horrorok nagyon jók tudnak lenni. most nem a hammeres filmekre gondolok, bár azoknak is szép kultuszuk van, hanem pl. az icsi által is említett sekély sírhantra, vagy a the wicker man-re, amit Mindenidők Legjobb Brit Horrorjának tartanak.
felőlem nézhetünk ördöggerincet is, az is eurohorror, habár az olaszok és spanyolok számos más trancsírfilmmel is büszkélkedhetnek - mondjuk, egy ilyenhez nem nagyon lenne ingerenciám.
nincs meg vkinek a cronos? esetleg a near dark. hoppá, ez már amerikai. :]
Na kösz, de kissé kipihentebben már jobban átlátom a dolgot és nekem kellett volna szólni, csak rosszul emlékeztem a hozzászólásomra. (azt hittem, egyértelműen lemondtam) Halloween partyn, akár a tv mögötti gugolóhely is érdekel. :D Nem baj ha sokan leszünk. Eurohorror? Mire gondoltatok? Csajok a csúcson? :) De tényleg milyenre Farkasok szövetsége? Vagy Dog soldiers? Vagy van más horror is európából?
annyira azért nem haragszom, csak egy kicsit. :] és a haragom csak félig irányul rád, a nagyobbik fele jack torrance jussa, ugyanis most az egyszer elkövettem azt a hibát, hogy az emberek beszervezését felosztottam, s te abba a csapatba tartoztál, akiket a recepciós "felügyelt". mozi előtt egy nappal én mindenkit megkeresek, hogy akkor biztosra jön-e, stb stb. no, ő ezt elmulasztotta. beszélt veled X napja, akkor azt mondtad, jössz, s a megerősítésről megfeledkezett. a hozzászólásod olvastam, de mivel jack azt mondta pnteken, hogy jössz, hát úgy vettem, hogy sikerült megoldalnod a problémát és jössz. no, ennyit erről, halloween partyra a meghívás természetesen áll, de lehet, te is állni fogsz, ugyanis durva sokan leszünk. :]
Kill Bill: Mi a francot írhatnék? Ezt a filmet nekem készítette Tarantino. Pár napon belül megnéztem kétszer és legszívesebben újra mennék, ahogy szoktam ugyebár. :) Az év egyik legjobb filmje nekem idáig. Tyű de nagyon jó volt a kardkészítősnél a jelenet és a havas és a kezdő és a... Bakker mindegyik jelenet nagyon állat! :) Elsőre nem tetszettek a vérszökőkutak és a fekete-fehér jelenet és csak 10/9-et adtam rá, de második megnézésre elszállt minden kétség és csak nagybetűs SZÓRAKOZÁS maradt. A korábbi negatívumok a kedvenc részeim közé sorakoztak és remegve várom a film második felét. 10/10
Na. Amint látjátok, végre nethez jutottam. Összevakartam (újratelepítettem) a már megint összeomlott Win98-amat és hipp-hopp itt is vagyok. No Kill Bill nagyon állat, bocs még egyszer, hogy nem mentem, jegyemet kifizetem, de amikor kezdődött még dolgoztam. Nem tudom, miért haragszol AF, mert 1: napokkal korábban szóltam, hogy valszleg nem tudok menni, amelyik hozzászólásra te még a vetítés előtt több nappal reagáltál is, 2: bocsánatot kértem ennek ellenére (és mert a Kill Billt nem írtam tutira, hogy nem megyek) utólag többször is (!) és többször mondam, hogy kifizetem a jegyet. Oké, csak az étterembe mehettem volna, de semmit nem tudtam volna hozzászólni a két filmről szóló beszélgetéshez és ráadásul eléggé le is vagyok égve a londoni út miatt. Az éjszakai programra pedig nagyon szívesen elmentem volna (ismertek, minden filmet örömmel megnézek), ha nem kellett volna másnap reggeltől a hülye konyhánkhoz elhozni az új bútorokat, utána régit kiszerelni, kivinni a telekre és újat beszerelni. Mivel délutánig szenvedtünk vele, gondolom kissé nehezebben ment volna, ha előtte hajnalig fent vagyok. Ennek ellenére mégegyszer elnézést kérek, mert végső soron én vagyok a hunyó. Nem kellett volna ennyivel korábban mondanom, hogy megyek, de nem nagyon volt más választásom. Ha a munkahelyről lógok el, amikor szarban vagyunk a melóval, akkor kirúgnak, ha pedig a családomnak nem segítek, amikor szükség van rám, olyankor azért gondolom érthető, hogy miért nem megyek. Namégegyszer kórusban eléneklem: Bocsánatot kérek mindenkitől! :( Hát igen. A hozzászólásomban nem írtam tutira nem megyek, csak féltutira, bár eddig úgy emlékeztem, hogy írtam, szóval tényleg bocs. A Halloween partira él még a meghívásom ennek ellenére, vagy nagyon pipák vagytok? :)
Trükkös fiúk: Nagyon tetszett, Cage játéka nagyon ott van a szeren, a történep pedig szintén klafa, bár a főszereplő csaj korát ismertve kissé kiszámítható. Viszont én csak a film után tudtam meg a csaj korát, tehát nekem nem volt kiszámítható. :) 10/9
The Others: Brrrr. :) Állat! Kissé Hatodik érzék utánérzés, de ki nem sz*rja le?! Nagyon jó hangulat, para, zseniális end. 10/10 és megy a rendelés, amint összeszedem magamat anyagilag az utazás után. (Kösz a lemezt Jack!)
oseam: mit ne mondjak, elég ijesztően indult. valahol félúton a zen-buddhizmust hollywoodi naívitással propagáló szörnyűség és egy 3o éves szovjet nebáncsvirág rajzjáték között: azt hittem, 15 perc után kikapcsolom. aztán végre életre keltek a figurák, kiléptek a mesekönyvek jellegtelenül mosolygó illusztrációi közül, hogy fokozatosan megosszák velem szomorú történetüket. persze, nem nehéz felismerni a grave of the fireflies testvérpárosát az anya nélkül maradt vak lányban, s rosszcsont, de szeretetteljes kisöccsében, háború helyett itt azonban a sors sújtja őket (ennyit hát a propagandáról). figyelmeztetek mindenkit, a negédes álca mögött egy valóban szívszaggató történet bontakozik ki, szóval csak óvatosan. a figurák animációja animésen elnagyolt, kidolgozottságuk viszont profi, s a hátterek gyönyörűek. a durva kezdés ellenére melegen ajánlott.
tudjátok, lassan kezdem elnézni shyamalannak a jeleket. piszkosul haragudtam rá, amiért harmadszorra is ugyanazokat a lapokat játszotta ki. legalábbis én azt hittem. mikor néhány éve először láttam a sebezhetetlent, várakozó állásba merevedtem, s lestem, hol lesz, miből építkezik majd fel az a bizonyos csattanó, amelyért oly sokan jegyet váltottak az "i see dead people"-ra. a csattanó jött, nem szól túl nagyot, a néppel együtt én is fanyalogtam kissé. most, hogy újra megnéztem a jó és rossz emblematikus harcáról szóló filmet, végre a szememet is kinyitottam, s láttam az apró kis részleteket, amiktől ez a film megrohamozza, s lazán beveszi a tökély várát. basszus, még willis neve is helyén van: david dunn.
úg gondoltuk, hogy a jövő hét pénteken (t-6 days and counting!) rendezendő halloween-horror-mozira benevezhetnénk vmi euróhorrort (kicsit sok lesz ázsiából), amivel sajnos elég rosszul vagyok ellátva: jacknek ugyan van egy rahedli argentoja, de valahogy nem érzünk(érzek? :) ingerenciát a szokásos fényjátékra. sz'al van-e vmilyen ötlet, esetleg film, amit hajlandóak lennétek bedobni a közösbe?
Hát igen! Sajna szívtunk az utóbbi pár héten, mint a torkosborz. :( A számítógéphálózatunk döglődik és nagyon durván sokszor volt rossz az egész rendszer, amikor ugyebár semmit nem tudtunk dolgozni. Állítólag mostantól már javulni fog, de hiszem, ha látom. Korábban jó volt, korán mentünk haza mindíg, de múlt héten és azelőtt... Pffff. Na mindegy, haloween éjszakára bármi áron el fogok menni. :) Ja, megnéztem a Dark Watert másodszorra is. :D Rábeszéltem a barátnőmet, aki ugyebár előttem romantikus vígjátékoknál durvább filmeket nem igazán nézett, de most már kezd belendülni. A Kör után ezt is végigülte és még haza is mert menni egyedül tegnap. Igaz, majdnem felugrott közben a plafonig és nem tudott megszólalni egy ideig, úgy bepánikolt, de ennyi belefér. :) A film amúgy simán 10 pontos nekem, annak ellenére is, hogy erősen a Körre hajaz. Ja, kaptam magyar felirat + 5.1 angol hangos Bend it Like beckham-et és Finding Nemot dvdn. Nem tudom, milyen minőség, mert nem tudom megnézni, de megvan és ez a lényeg. :) Viszont szívesen kölcsönadom, ha igényt tart rá valaki a bandából. Na pá.
piroska megy az erdőbe. valami furcsa, a farkas nincs sehol. kissé később észreveszi egy útszéli bokor alatt feküdve.
-szevasz farkas!
-ahhh szevasz piroska.
-mit keresel itt? már rég jönnöd kellett volna, kezdődik a mese!
-áh, nem megyek sehova.
-de farkas, a gyerekek mesét akarnak. miért nem jösz mi bajod?
-hulla fáradt vagyok...
-fáááradt? mitől?
-tegnap egész élyszaka kevin costnerrel táncoltam...
[autentikus idézet, sz'al "erdőbe", "élyszaka", stb. miatt ne engem bántsatok, de gondoltam, a vicc igazi báját nem csupán az adja, hogy témábavágó. :]
bad boys 2: a világ legidegesítőbb zsarupárosa ismét közöttünk, hogy az első eresztés után hatszoros költségvetésből kigazdálkodott filmjükben jó 14o percen át üvöltözzenek, anyázzanak, káromkodjanak, meg miegymás. michael bay szokásosan magas fordulatszámra b*szott [hiába, ragad rám vmi] filmjével nem is lenne túl sok baj, ha ez a két f*szfej néha levegőt is venne, s legalább akkor befogná, mikor az akción van a lényeg. a sokat dícsért autópályás üldözés látványos ugyan, de a zöldfülüben láttunk már iylesmit, s mivel ott nem használtak CGI katyvaszt, hát jobban is sikerült. a film végi falurombolós autós marháskodás egy olyan embernek pedig végképp nem tud újat mutatni, aki már látta a rendőrsztorit.
kill bill vol.1. a hong kongban eltöltött másfél év végérvényesen betett tarantinonak, s kár, hogy 6 évet kellett várni, hogy végre tető alá hozzon egy filmet, hisz csak töltődött és töltődött ez a hiperaktív tékás ["az elmúlt 6 évben megpróbáltam a lehető legtöbb filmet megnézni, s még ennél is többet dugni"], míg aztán az eredetileg 88 percesnek szánt filmjéből 22o perces szaga lett [állírólag]. ennek első részét láthattuk csak most, így aztán a végső ítélet még biztosan várat magára. rettenetesen tömény volt ez a 1oo perc, éles és nem mindig simulékony váltásokkal; példának okáért a falusi dj módjára kevert zene baromira zavart, de ezzel vége is a panaszáradatnak; a kill bill első osztályú felnőtt szórakozás, s értékéből még az sem von le sokat, hogy miiketől shaw brothersig mindenki megihlette, akinek csak neve van az underground filems fórumokon.
Rossz fiúk, rossz film. Rossz, mert semmi mást nem csinál, mint az első részt lemásolja, sőt még butábban adja elő, az amúgy sem brilliáns történetet. A "főgonosz" karaktere csapnivaló, a "szinész" szintén, a két főszereplő meg folyamatosan ordibál. Borzalmas film.
Ne beszélj, Klacaa! Te tényleg gyakran REGGELTŐL ESTIG dolgozol? Milyen rabszolga-munkatáborban kaptál melót, hogy ilyen eszeveszett mennyiségű feladatod van? :-)
Mindenki örömére közlöm, hogy a Halloween parti részemről inkompetens, mert nem respektálták kellően, ahogy a múltkori vándoriskolai meetinget abszolváltam, ezért dezinficiáció gyanánt egy Ausztriai happening-re vagyok organizálva. Sorry :-(
Haloween nightra jelentkezem! :) The Eye kiesett? Végülis már láttam, szal mindegy. Amúgy meg ismertek, jöhet akármi más is. :D Durván sokat dolgozunk mostanában adónap, betegségek, szabadságok, miegymás miatt, gyakran reggeltől estig, szóval a szombati mozizás közel sem biztos, hogy összejön nekem. :( Bad boys 2 szinte biztos, hogy nem, Kill Bill talán (még nem láttam! Nem azért nem megyek, ha nem megyek!!! :D ), de utána haza kell tekernem, mert indul a buszom és vasárnap reggel 9-re bármi áron otthon kell lennem. Jó lenne Jacknél az esti filmes program, legszívesebben mennék, de onnan kizárt, hogy haza tudnék érni 9-re, mégpedig most nincs más választásom. :( Nade Haloween éjszakára tuti, hogy megyek. Ez is valami. :]