Keresés

Részletes keresés

Nőgyógyász Creative Commons License 2007.10.12 0 0 5691
C épület alatt, a sarkon is nagyon készül valami, vendéglátóipari egységnek tűnik ...
Előzmény: pestam (5689)
galca Creative Commons License 2007.10.11 0 0 5690
Szia ! Igen, a gyógyszertárat én is hallottam, de mást üzletről nem tudok...
Előzmény: _CRAIG_ (5688)
pestam Creative Commons License 2007.10.11 0 0 5689
én egy korábbi rajzon gyógyszertárat láttam, valszínű a sarki romhalmazból megy át, meg vmi ruhabolt is rémlik... könnyen lehet, h a lottózó is megy, de arról fogalmam nincs...
a kávézónk lassan kész, de az erste-nek meg a mckiwan's-nak nyoma sincs.
a munka utáni felesező és szemetelő figurákat meg vmilyen megoldással távol kéne tartani az E oldalánál lévő ágyástól! pl. ülőhelynek alkalmatlanná kéne tenni a szélét, meg 1-2 szemetelőt jól meg kéne ....ni! én már egynek beszóltam, nem mert visszaszólni, amúgy sem vtam jó kedvemben, és ez látszott is rajtam sztem...

a bejárati ajtó meg elég szánalmas! 4 hónapja kezdtek emberek lakni az épületben, és lassan többet rossz, mint jó! bár sztem az ok még mindig a túl erős behúzó, ezért mki a kilincset feszegeti, és lehet az tett be a zárnak, de ez az okosok fejéig úgy néz ki, nem jutott el. én már találkoztam olyan behúzós ajtóval, ami úgy nyílt, h alig kellett szinte hozzáérni, és mégis behúzta magát... bár az egy belvárosi CIB fiók volt, nem egy kispórolt társasház! és amilyen hibák jönnek elő mindehol ennyi idő után, elképesztő!
Előzmény: _CRAIG_ (5688)

_CRAIG_ Creative Commons License 2007.10.11 0 0 5688
Azt tudjátok már milyen üzletek lesznek a földszinten?
Előzmény: galca (5687)
galca Creative Commons License 2007.10.11 0 0 5687
galca Creative Commons License 2007.10.11 0 0 5686
alakulunk...
pestam Creative Commons License 2007.10.04 0 0 5685
a közjegyzőség egy külön kaszt, nem lehet csak úgy annak menni...:) főleg székesfővárosunkban!
Előzmény: nehogyka (5682)
Vernon Sullivan Creative Commons License 2007.10.04 0 0 5684
igen, 10-12eFt a különbség, csak az a kérdés, hogy mennyi macerával jár, hogy a bank ne hívja a "saját" közjegyzőjét... persze, lehet hogy ez simán megy, nekem nem jutott eszembe, szerződéskötés lement gyorsan, 8-ra bementünk a bankba, 10-re készen voltunk szerződésekkel, közjegyzővel...

üdv
.vs.
Előzmény: nehogyka (5682)
Vernon Sullivan Creative Commons License 2007.10.04 0 0 5683
A közjegyzői díjat egy bonyolult sávos képlet alapján kell kiszámolni,

ennyira nem bonyolult az, de mint olvashattad, áll.tám. hitelről van szó, ami a jogszabály szerint a maximális 15MFt-nál kj.irodában max 42eFt, bankfiókban max 55eFt lehet

üdv
.vs.
Előzmény: _CRAIG_ (5681)
nehogyka Creative Commons License 2007.10.04 0 0 5682

Köszi az infót!

Megnéztem közben a rendeletet is, és ennek alapján akkor járok jól, ha nem a "bankos" közjegyzőt veszem igénybe, mert a saját irodájában kevesebb pénzt kér. Míg gondolom a "bankos" közjegyző - lévén egy meghívott személy - kiszámlázza azt is, hogy ki kellett jönnie a helyszínre.

Asszem közjegyzőnek kellett volna mennem...enyni pénzből, amit bezsebelnék, már nagyongazdag lennék...

Nehogyka

_CRAIG_ Creative Commons License 2007.10.04 0 0 5681

Szia!

A közjegyzői díjat egy bonyolult sávos képlet alapján kell kiszámolni, de semmiképpen sem lehet több a hitel 1%-ánál. Az általam kifizetett közjegyzői díj - most gyorsan kiszámoltam - a hitel 0,75%-a volt.

Craig

Előzmény: nehogyka (5679)
Vernon Sullivan Creative Commons License 2007.10.04 0 0 5680
ha jól emlékszem, a rendeletben meghatározott max díjat kérték

üdv
.vs.
Előzmény: nehogyka (5679)
nehogyka Creative Commons License 2007.10.04 0 0 5679

Sziasztok!

Egy kicsit elkanyarodok a jelenlegi témától. A kérdésem az lenne - és ez főleg azoknak szól, akik hitelt vettek fel - hogy a banknál megkötött szerződés után közjegyzői (tartozás elismerő) okirat készült, és a "bankos" közjegyző ezért milyen pénzt kért? Ugyanazzal a tarifával dolgozik, mint egy külsős? Főleg az állami kamattámogatású hiteles érdekelne, mert ugye annak rendeletben meghatározott fix díja van. Vagy esetleg volt valami felár, esetleg kedvezmény?

Köszi a gyors választ előre is!

Nehogyka

_CRAIG_ Creative Commons License 2007.10.02 0 0 5678

Hello!

Dehogy laktam még be :-) A konyhabútorom is nemrég lett csak kész (2 és fél hónap alatt készült el), a gardrób meg még folyamatban. Kupleráj, dobozhegyek vannak, amiken olykor át-átesek :-)) Na meg persze kosz. Egyelőre igazi legénylak :-))

A bicajtárolást azért kérdeztem, mert nem vettem tárolót. Egy időben erősen filóztam rajta, de rájöttem, hogy csak egy bicajt tartottam volna ott, esetleg pár dobozt, emiatt pedig nem akartam félmillát fizetni. A falra függeszthető az jobb nekem, mert akkor az eső nem éri annyira, bár felmerül a kérdés, hogy azt a márványszerű (szomszéddal közös) falat mennyire fúrhatom meg?

A fűtés múlthéten nálam szinte mindig fullon ment, az összes termosztátot feltekertem max-ra. Napközben gyengébb volt a fűtés, este és éjszaka viszont elég jól ment. Nem tapasztaltam olyat, mint te, mindenhol egyformán mentek a radiátorok. Játszottam is velük, hogy néha csak az egyik ment, néha a másik, nem volt gond. A hőmérséklet jó volt, bár kérdés, hogy ha kemény tél lesz, mennyire lesz kielégítő a fűtési teljesítmény. A nappaliban lévő radiátorom méretével ugyanis nagyon nem vagyok megelégedve, szívesen kicserélném dupla vastagságúra (mivel a hosszán nem tudok változtatni). Fázós típus vagyok :-)

Üdv.

Craig

Előzmény: Dreadnought (5674)
Dreadnought Creative Commons License 2007.10.02 0 0 5677
Amint beírtam, hogy nem értem el az embert, már fel is vette a telefont :-)
Előzmény: pestam (5676)
pestam Creative Commons License 2007.10.02 0 0 5676
Craig: még annyit, h nagyobb bicikli boltokban kérdezz utána a tartóknak, bár lehet nem lesz túl olcsó, de legalább normális darabot kapsz.

fűtés: mi nem vittük túlzásba, így a mérő nem is váltott 1 értéket sem, aztán feltekertük az összes radiátort, semmit nem érzékeltünk, aztán tegnap mind elég forró lett (vagy legalábbis jó meleg), gyorsan le is kapcsoltam...:)
Előzmény: pestam (5675)
pestam Creative Commons License 2007.10.02 0 0 5675
elvileg van bicikliszerelő-állvány, bár látni nem láttam még konkrétan, de gond ott a kerekek is a levegőben vannak, ami külön jó, de a lecsavarozhatóságról fogalmam nincs. van falitartó is, csak ahhoz kell egy nagyobb falfelület, ami pl. nálunk naon nincs. a levegőben "tartás" a guminak is jó, meg felmosni is könnyebb, meg szerelni...
mi is áthoztuk a birigliket, sikerült belemennem egy jó nagy ....rba :(((

és már tegnap sikerült az összes cuccunkat is áthozni, tehát a CP teljes jogú lakóivá váltunk :))) bár mi belaktuk a lakás nagy részét, csak nem úgy, ahogy az ideális lenne :) bár bátyám szerint nincs nagy kupi, mondjuk az albiban sem volt sokkal kisebb :)

ablakkal kapcsolatban nincs jó hírem, a bajszos portás (neveket sajna nem tok) mondott egy necces dolgot, tehát lehet hívni kéne egy normális ablakost, és utána gropiusnak kiszámlázni. meg központot felhívni, fogyasztóvédelemmel fenyegetőzni, bár előbb küldeni kellene hivatalosan levelet, ha nem válaszolnak telre, és utána 1 hét mva durván bekeményíteni, amikor nyoma van annak, h ívesen ....rnak ránk.
Előzmény: Dreadnought (5674)
Dreadnought Creative Commons License 2007.10.02 0 0 5674

Szia!

Szerintem valami földre rögzíthető álvánnyal lehetne jól fixálni, bár ha van tárolód, jobban jársz, ha ott tárolod, mert akkor nem ázik el eső esetén, meg a helyet sem foglalja az erkélyen. Persze ha nincs tároló, akkor az más tészta. A többi épületben érdekesebb dolgokat is láttam már pestamék erkélyéről :-) baromi nagy műanyag hordótól kezdve a kovácsoltvas bútorokig (kicsit idiótán néznek ki a krómozott és üveg erkélyeken az ilyen tárgyak)

más.:

Neked mennyire volt effektív a próbafűtés? Nálam ha mindenhol 2-esen volt a thermosztát, akkor voltak helységek, ahol hideg maradt a radiátor. Viszont a nappaliban időnként, ha 0-án van akkor is megy a fűtés, így a fogyasztásmérő is, pedig nem akartam fűteni. Persze a Gropius-os kapcsolattartót még nem sikerült elérnem, kb. már másfél-két hete, pedig visszahívást is kértem nem egyszer. Az egyik szobában két ablak is úgy néz ki, hogy el van vetemedve, mert a zsanéroknál jól zár, középen viszont jön be a hideg meg a zaj.

belaktad már a lakást?

Üdv.

Dreadnought

Előzmény: _CRAIG_ (5673)
_CRAIG_ Creative Commons License 2007.10.01 0 0 5673

Sziasztok,

Kerékpárt ugye lehet az erkélyen tartani? Vannak bevált módszerek a rögzítésére?

Craig

pestam Creative Commons License 2007.09.28 0 0 5672
mi még nem igényeltük a kemény 3900 körüli összeget, de FOGJUK!!! :))))
sztem keresd meg őket telefonon, és kérdezz rá, és ha nagyobb összeg van, fenyegetőzz! simán felszámolási eljárást beígérsz, sztem hatásos lesz! :)) csak keményen!

más: mi most költözünk, előszedtük a zuhanyrózsát (mert még nem vettünk rendeset), hát ebből jól látszik, h mennyire szánalmas, pitiáner bagázs az egész CP-s-Gropiusos banda, ettől még a kínai piacon is jobbat lehet venni (vagy ott nincs ilyen termék? :)). ha olyan beállítódású lennék, akkor most emlegetném a tulajdonosi összetételét a cégnek...:)
Előzmény: _CRAIG_ (5670)
_ZER_ Creative Commons License 2007.09.27 0 0 5671
Hali,

Hát én is érintett vagyok a kötbérrel kapcsolatban, mivel nekem legalább fél évet csúszik az F2 átadása.....

üdv
_CRAIG_ Creative Commons License 2007.09.26 0 0 5670

Sziasztok!

F1-esek közül valakinek - aki jogosult rá - a Minron kifizette már a kötbért?

Én már lassan 2 hónapja jeleztem feléjük az igényemet írásban, de semmi reakció.

Craig

pévi30 Creative Commons License 2007.09.26 0 0 5669
Köszi, gyanítottam, hogy erre gondolsz. Remélem igazad lesz :) 
Előzmény: pestam (5668)
pestam Creative Commons License 2007.09.26 0 0 5668
hát az etnikum szerinti összetétel kicsit problémás, de ahogy sorra épülnek az új lakóépületek, irodák, bontják le a gangos házakat meg a ...sorokat. ez nekünk meglepő volt még a 7. ker. után is... ha mész este a 14-es villamossal, vagy bemész a Reálba, jó eséllyel érzékelni fogod, miről beszélek.
Előzmény: pévi30 (5667)
pévi30 Creative Commons License 2007.09.26 0 0 5667

Sziasztok!

Nem lehetne valami közelebbit megtudni (akár privátban), hogy milyen problémákra gondolsz, ami talán 1-2 éven belül megoldódik.Nagyon kíváncsivá tettél?

Bár már úgy sincs visszaút ...

Más:F2-ek mehetnek a bankkal szerődést kötni, tehát hivatalosan  40%-nál tart a házunk :)

További szép napot!

Előzmény: pestam (5651)
szucsati Creative Commons License 2007.09.25 0 0 5666

Nézzétek meg a műszaki leírást, abban menne kell lennie.

Ha abban csak téglafal vagy valami ilyesmi van, akkor végig zártnak kell lennie, akkor lehet alkudozni, hogy nektek nem kell, hogy végigfalazzák, elég ha hoznak rácsot.

Előzmény: Dreadnought (5665)
Dreadnought Creative Commons License 2007.09.25 0 0 5665
Szerintetek érdemes bepróbálkozni a gropiusnál, azzal, hogy nem teljesen funkcionális a tároló, mivel nincs befejezve a fala? :-)
Előzmény: Nőgyógyász (5664)
Nőgyógyász Creative Commons License 2007.09.25 0 0 5664
Ez így elég neccesen hangzik. Az első ütemnél a tárolók felső része fal helyett fémráccsal van elkerítve, kifelé és a tárolók között egyaránt. Ember ott be nem mászik, a szellőzés mégis biztosítva van.
Előzmény: Dreadnought (5653)
Vernon Sullivan Creative Commons License 2007.09.25 0 0 5663
az viszont durva...
Előzmény: Dreadnought (5661)
Dreadnought Creative Commons License 2007.09.24 0 0 5662
Amúgy az ajtón alul-fölül rács  van, tehát a szellőzés biztosított.
Előzmény: Vernon Sullivan (5658)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!