Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2007.05.26 0 0 541
Bocsáss meg, nem akartalak megsérteni. Ha felvennél a listádra, megköszönném.
Előzmény: kulináris kóstológia (540)
kulináris kóstológia Creative Commons License 2007.05.26 0 0 540

 

Hali acsi001!

 

Eladóm soha nem nem volt, - átadóm kivárással, érdeklődési sorrendben

- minden kefirgombát igénylőnek!

Üdv.:

kulináris

Előzmény: Törölt nick (539)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.26 0 0 539
Hali! Van valakinek eladó, átadó kefírgombája?
Köszi!
kulináris kóstológia Creative Commons License 2007.05.26 0 0 538

Szia Beja52!

 

Kérdésedre e-mailben ment kedvező válasz.

Üdv.:

kulináris

Előzmény: beja52 (537)
beja52 Creative Commons License 2007.05.25 0 0 537

Sziasztok!

 

Szeretnék kefírgombát, de nem tudom honnan lehet szerezni, tudnátok segíteni?

Lehet esetleg bolti kefírből  házitejjel kefírt csinálni, vagy abból gombát szerzeni?

Egyébként ha van valakinek felesleges Kisköre környékén vagy Pesten szívesen vennék is belőle...

 

előre is köszi

bj

Törölt nick Creative Commons License 2007.05.23 0 0 536
S.O.S. Valaki szabaditson meg a tulszaporodott japan kristalygombaktol :-)
Vigyetek, igyatok, nagyon fincsi! :-)
vesztergom Creative Commons License 2007.05.21 0 0 535

Na úgy néz ki helyreállt az egyensúly, és a gombák újra jó kefért készítenek...

Érdekes kis jószágok ezek...

trigi Creative Commons License 2007.05.20 0 0 534
Köszönöm előre is:-)
Előzmény: szaffi_index (532)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.19 0 0 533
Sziasztok!

A kombucha amikor egy kicsit barna lesz, akkor mar nem el, vagy mizujs vele? Hasznalhato meg?
szaffi_index Creative Commons License 2007.05.19 0 0 532

sziasztok

 

sajnos időközben elajándékoztam a gombákat, de ha lesz megint fölös, szólok. természetsen ingyen adom én is így kaptam

trigi Creative Commons License 2007.05.18 0 0 531
Én írok, mert nagyon örülnék  egy kis kefírgombának.
Előzmény: szaffi_index (526)
vesztergom Creative Commons License 2007.05.18 0 0 530

Újra itt vagyok: Letelt a ~24óra tegnap este és az eredmény: kefírnek látszott...

Ezt már meg is mertem kóstolni, igaz hogy nagyon savanyú lett de az állaga már legalább jó volt. (észhez térhettek a gombák) De miért ilyen savanyú? Máskor ennyi idő alatt pont kellemesen savanykás volt. Most a citrom elbújhat mögötte...

vesztergom Creative Commons License 2007.05.16 0 0 529
Most úgy döntöttem "kulináris..." tanácsára (amit nagyon köszönök neki, hogy így támogat) lemostam a gombácskákat és beleraktam őket egy újabb adag kézmeleg tejbe... bízom benne hogy életre kapnak, és újra finom kefírt csinálnak... meglátjuk...
Előzmény: vesztergom (528)
vesztergom Creative Commons License 2007.05.16 0 0 528

Mi történhetett?!

 

Pihentettem a gombáimat ~5-6napíg, és most kezdeném újra a kefírkészítést két nagy pohárba. Mára letelt a 24óra készítési idő, és a "kefír" ami a pohárba lett... hát... nem biztos hogy nincs vmi baj...

 

- Az első pohárban lévőnek a felső 1cm vastagsága olyan mint vmi sűrű állagú kicsit kiszárat tejföl, az alja meg tiszta savó. Tej vagy kefír állagú dolog sajnos nincs a pohárban, cserébe így nézett ki...

- A második pohárban lévő mennyiségnél még volt némi tej a felszinen, aztán mintha egykis kefír is lett volna a következő rétegben, és az alja ennek is olyan savós vizes/áttetsző, buborékos lötty volt túlnyomó részt akár az első pohárba lévőnek az alján. Mindkét pohár legfelső rétegének a teteje ici-picit barnás szinezetű volt, nem pedíg a szokásos hófehér...

 

Na most hogyan tovább?!  Találkozott már valaki ilyennel közűletek? Megkóstolni nem mertem... :(  attól félek hogy a pihentetés során tönkrementek a gombák... de ezt nem akarnám mert annyira megszerettem az általuk készített kefírt.     

Vicus_35 Creative Commons License 2007.05.16 0 0 527
Sziasztok!


Szaffi: én szeretném elkérni a gombákat, természetesen fizetek is értük, de részletes használati utasitást is kérnék. Előre is köszi
Előzmény: szaffi_index (526)
szaffi_index Creative Commons License 2007.05.12 0 0 526

sziasztok

 

van fölös kaukázusi kefírgombám, ha valakinek kell, írjon

Törölt nick Creative Commons License 2007.05.11 0 0 525
Meg mindig gazdira varnak a kristalygombak:-)
kulináris kóstológia Creative Commons License 2007.05.10 0 0 524

:-)

A jelzett vis mayor miatt majdan lábra kapó kombucha babádért bejelentkezem!

Köszönöm!

Előzmény: Törölt nick (523)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.10 0 0 523
Elobb rossz helyre klikkeltem! Koszi:-) O az extrem sportok kedveloje:-)
En koszonom, hogy szereztel gazdit a gombanak. Most megint nott egy kombucha baba, igaz meg vekonyka, de egy het mulva mar labra kap. Neki is szerezhettek gazdit:-)
Előzmény: kulináris kóstológia (520)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.10 0 0 522
Koszi:-) O az extrem sportok kedveloje:-)
En koszonom, hogy szereztel gazdit a gombanak. Most megint nott egy kombucha baba, igaz meg vekonyka, de egy het mulva mar labra kap. Neki is szerezhettek gazdit:-)
Előzmény: tzso80 (521)
tzso80 Creative Commons License 2007.05.10 0 0 521
Köszi szépen, majd ki is próbálom!:)
Előzmény: Törölt nick (515)
kulináris kóstológia Creative Commons License 2007.05.09 0 0 520

:-)))

"Egyedüli könnyűvérű különc", az alatta valók élik virgonc, buboréktermelő kristálygomba életüket. Szerintem nincs miért aggódnod különcsége miatt! 

A többiek lejjebb teszik dolgukat.

:-)

Itt is köszönöm segítségedet!

Üdvözöllek: kulináris

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (519)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.09 0 0 519
Sziasztok!

Mit jelent, ha a kristalygombaim kozul egyetlen egy mindig fent van a viz tetejen?
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.09 0 0 518
Elkeltek a kombuchak, de majd lesznek megint:-)
Előzmény: hanimun (517)
hanimun Creative Commons License 2007.05.09 0 0 517
bocsánat az offért az e-mail cim nem jött összepuderpamacs@gamail.com
Előzmény: hanimun (516)
hanimun Creative Commons License 2007.05.09 0 0 516
Én szertnék hozzá jutni, hgyan lehetne postán???
e-mailban megbeszélhetjük 2 adag kéne a barátnőmnek is
e-mail
Előzmény: Törölt nick (513)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.09 0 0 515

Na nem a savóból egészen, hanem a savó+tetejére feljött sűrű kefirből. Bár én a kissé régi kefirt(túlsavanyodott, vagy már nem finom) is így hasznosítom:

 

Nagyobb edénybe víz, abba állítva a kisebb edénybe öntött kefírek. Alágyújt, forrásig melegít. Esetleg közben a kefír óvatosan megkeverődik. Felforrás után a vízből kiveszem a kefires edényt (esetleg 1 percig még hagyom kicsapódni, akkor jó, ha a leve kissé sárgásan különválik), hagyom kihűlni, majd sűrű szitába öntve lecsepegtetem. Kész.

Eredetileg ez aludttejből készül, de kefirből is jó. Ha lusta vagyok, vagy kevés az alapanyag, akkor közvetlenül alágyújtok, de akkor könnyű elrontani, mert túlhevítve ehetetlen gumiszerű lesz.

Előzmény: tzso80 (514)
tzso80 Creative Commons License 2007.05.09 0 0 514

Szia!

 

 

Köszi a választ! Megkérdezhetem, hogy a savóból hogyan kell túrót készíteni?

Előzmény: Törölt nick (512)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.09 0 0 513
Sajnalom a kristalygombakat lehuzni a wc-n es a kombuchat is.
Sajnos nem jelentkezett ertuk csak egy emberke.
Segitsetek elpasszolni oket.
Koszi
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.08 0 0 512

Néha nálam is előfordul, leginkább olyankor, amikor hideg a gomba és a tej, vagy a konyha, és túl sokáig, túl sokan vannak a tejben.

Még nem jöttem rá az okára teljesen.

Öblítsd át langyos vízzel a gombát, tedd fel újra, de kevesebbet tegyél egy fél literbe. A kivált savójú kefírből én túrót szoktam csinálni.

Előzmény: tzso80 (505)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!