szerintem az index lassusaga miatt, ha lassu :) Bar mostanaba nem tapasztalom. Maga a megjelenites szerintem a leggyorsabb mozilla-val, tehat a gondod nem vele van :)
altalaban akkor jon elo, ha regebbi verzio xul-jai keverednek az ujjal. Torold a XUL.mfl file-t a profileodbol. Ha ez sem, nevezd at a chrome-ot valamire a profileodba. Persze ezeket ugy, hogy nem fut kozbe moz. Ha ez sem, torold le es ugy rakd ujra. Bar eleg ha kitomorited es bemasolod mozilla-t:)
Csak egy kicsit leszek off. Ideológiai mefontolásból - szerény lehetőségeimhez mérten - eddig is támogattam az FSF-et. Mostanában viszont a szoftvereik is elérték a használható szintet. Úgyhogy én már átálltam ezekre:
És naponta használom ezeket. Nem tökéletesek persze, de olyan nincs is. Ezek a FSF fiúk kicsi pénzből, nagy lelkesedéssel megszorongatják a "nagyokat".
1) tools - account settings - acc neve - server settings - es jobb alul Local dir es browse:) De minden path-et beallithatsz a prefs.js file-ba a profile-oda alatt. Es eleg oda masolnod a cuccot.
2) tools - account settings - acc neve - jobb oldalt Attach this signature es browse.
Egy hülye hiba miatt rá kellett telepítsek a halódó XP-mre y cd-ről, újra feltettem az SP1-et és a patcheket, de sajnos pár program beállításai elvesztek, pl Opera, és Thunderbird. Ez utóbbi miatt kérek segítséget. A 0.7.3-as volt a gépen, szépen működött, halom imap és csak küldésre használt pop3 accountot kezelt, de a zűrök után nem látta a leveleket sem az accountokat. A /Profile könyvtár sértetlen, le is mentettem, TB uninstall, könyvtár töröl, visszatelepít, Profilemanagerrel Profile hozzáad, de az accountokat nem látja, holott a Profilben lévő címjegyzék működik. Milyen trükk van amire nem gondolhattam?
megnéztem, ez a két sor benne se volt.
Egyébként ez a magyar verzióhoz járó magyar google src file, csak kicsit megbütyköltem, mert zavart, hogy a korridor oldalára vitt mindig és kicseréltem a kereső hivatkozását benne a korridoros címről a másik google-ös gyári src-ből vett címre, csak a com-ot kicseréltem benne co.hu-ra, és müxik, csak ékezeteket nem tudok begépelni :(
Ahoy
Nem tudja véletlenül valaki, hogy mi okozhatja azt a kisebb hibát, hogy a jobb felső keresősávba (FireFox 0.9.3) beírom a keresendő szöveget és ha van benne ékezet akkor a google-be már az ékezetek helyett kérdőjelek vannak, és sajnos úgy is próbál meg keresni. Egyébként meg ha behívom a keresőt és simán begépelem, úgy müxik, csak a keresősávból nem. Gondolom valami kódlap hiba lehet, de nem tudom, hogy hol kéne átrakni, vagy lehet, hogy valahol nem kellett volna? :)
Remélem valaki tud segíteni, köszi
egyszeruen csak az uj profile-ba kellett volna masolni a file-okat:) a kiterejesztes nelkuliek a mail-ek mbox (sima szoveges) formaban. Az msf csak 1 index file az az adott mappahoz. Vagy beallitani/letrehozni a profile-t az altalad megadott eleresi utra, thunderbird.exe -ProfileManager parameterrel lehet a profile managert meghivni.
Az említett mappában levő fájlokat megnyitjuk egy szövegszerkesztőben,
levelenként kikopizunk és elmentünk minden egyes levelet .eml fájlként, amit aztán bedobjuk őket szépen egy Outlook Express ablakba, onnan pedig Tisztelt Thunderbird beimportálja nekünk mint Outlook Express üzeneteket. Gondoltátok volna?
A következő súlyos probléma van (vigyázat, lehet hogy Veletek is előfordulhat)
Rendszerösszeomlás (Windows XP) után a Tisztelt Thunderbird az összes beállított póstafiókot elfelejtette és benne az összes kapott / küldött levél eltűnt.
A Thunderbird újratelepítése sem hozott eredményt.
Tudvalevő, hogy a Thunderbird ezeket a póstafiókokat / leveleket a
C:Documents and SettingsValakiApplication DataThunderbirdProfilesdefaultxxxxxx.sltMail
mappában tárolja, és ott meg is vannak! Ezekben különböző msf. fájlokat találunk ugyebár, és az Elküldött, Beérkezett, Piszkozatok stb. mappák TARTALMA ezekben benne van, csakhát borzasztó nehézkes ezeket binárisból kinyerni.
A probléma tehát az, hogy az újratelepített Tisztelt Thunderbird nem látja ezeket a korábbi beállításokat, és indításkor új postafiókot szeretne beállítani.
Az Import-tal sajnos csak más levelező progikból lehet áthozni leveleket, beállításokat. Jó lenne, ha tudná valaki, hogy program saját korábbi beállításait hogyan lehet feltámasztani.
Megjelent a Mozilla a Thunderbird és a Firefox hibajavítása. Továbbá az fsf.hu oldalra kirakták a Mozilla és a Thunderbird új verzióinak magyar változatát is. A magyar Mozillába bekerült a Calendar program is.