Keresés

Részletes keresés

Manipura Creative Commons License 2014.10.28 0 0 4552
Időjárástól es latótávolságtol is függ minden. Elvileg beleferhet, de valahogy nekem nem volt különösebben hangulatos a Navigli negyed. Ha még nem voltál a Duomo tetején es jo latasi viszonyok lennének, a helyedben én odamennék inkább, vagy valamelyik kisebb templomba esetleg a divatutcákba. :) Sőt a Scala múzeumába, és egy hangulatos kávézóba, utána csak zötyögnék a nosztalgia villamoson. :). A reptérre induló vonatig lesz 3 órai időd?
Előzmény: bbmagdi (4551)
bbmagdi Creative Commons License 2014.10.28 0 0 4551

Decemberben repülünk Milánóba, majd onnan vonattal utazunk tovább. Odafelé december 7-én a vonat indulásig lesz kb. 2,5 óránk. Arra gondoltam, hogy a Sforza udvarán megnéznénk a karácsonyi vásárt. Visszafelé kb. 3 óránk lesz a Milánóban, nyilván a Dómot és környékét megnézzük, de szerintetek a Navigli-negyedben egy séta még belefér?

dalia Creative Commons License 2014.10.07 0 0 4550

természetesen napi 20 eurora gondoltam. köszönöm a segítséget!

d.

Előzmény: geodo1 (4549)
geodo1 Creative Commons License 2014.10.06 0 0 4549

4 napra összesen 20 eur? nem. ez a külön és előre kötött biztosítás kb. tarifája. ha a bérlőcégnél kötöd átvételkor (és így nem vagy csak kevés deposit lesz), akkor az sokkal inkább lesz naponta 20 euró körül. sajnos olaszországban drága az autóbérlés minden tekintetben, ebből a szempontból is.

Előzmény: dalia (4548)
dalia Creative Commons License 2014.10.06 0 0 4548

Köszönöm, ez jo hír. Önrész biztosítás 4 napi 20 EUR körül reális?

Előzmény: geodo1 (4547)
geodo1 Creative Commons License 2014.10.06 0 0 4547

ha kötsz önrészbiztosítást (náluk, ott, helyben! nem előre akárhol!) nem lesz ekkora a kaució, abban biztos lehetsz. lehet hogy lesz vmennyi, 1-200 euró (parkolási bírságra, hogy ha nem teljesen teli tankkal viszed vissza, stb.), de nem a horrorisztikus, olaszos deposit.

nem szándékkal ugyan csak úgy jött ki, de én a firefly-nál béreltem az utóbbi időben ott kétszer is, meg egyszer spanyolországban, minden a tervek és ígértek szerint volt.

Előzmény: dalia (4546)
dalia Creative Commons License 2014.10.06 0 0 4546

sziasztok,

autóbérléssel kapcsolatban kérnék tanácsot. Milánóba repülünk, de le szeretnénk utazni 4 napra Toscana fölé. elég impulzív utazásszervezés volt, egy este megvettem repjegyet, foglaltam szállást, parkolóhelyet ferihegyen és lefoglaltam egy autót is a goldcar rentalnal. most közeledik az utazás és annyi horrorsztorit olvastam róluk, hogy elbizonytalanodtam, inkább vesszen a 20 euro lemondási díj, nem bízok bennük. (tömören: az autó értékéhez képest nevetségesen nagy összeget foglalnak be kauciónak -2000 EUR-, és hiába kötök önrészbiztosítást még plusz tizenezerért, ettől még a kaucióból vonnak le bármit amit akarnak, és majd én levelezhetek, meg 60 napra visszatérítenek, brrr, nem bírom az ilyeneket, tiszta helyzetet szeretnék)

Szóval, a kérdés: van pozitív tapasztalat valamelyik kisebb autókölcsönzővel?

köszi a segítséget

d.

anblock_italia Creative Commons License 2014.10.04 0 0 4545

https://www.google.hu/search?q=camogli&espv=2&biw=1280&bih=895&tbm=isch&imgil=hsyyJ-tVn2BB3M%253A%253BecFWoh53g12zSM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.tripadvisor.com%25252FTourism-g227888-Camogli_Italian_Riviera_Liguria-Vacations.html&source=iu&pf=m&fir=hsyyJ-tVn2BB3M%253A%252CecFWoh53g12zSM%252C_&usg=__D6os2vW4cuI3UPDuDaK8PlWLNB0%3D&ved=0CCgQyjc&ei=5bYvVPCmB8fXyQPZooLQDw#facrc=_&imgdii=_&imgrc=Mr___Grf2td8SM%253A%3BrnHfjcb98UNHQM%3Bhttp%253A%252F%252Fturismo.provincia.genova.it%252Fsites%252Fdefault%252Ffiles%252Fcamogli_spiaggia.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fturismo.provincia.genova.it%252Fen%252Fcomuni%252Fcamogli%3B2111%3B1188

Ilyen klassz strandot nem sok helyen találni arrafelé, és a város is gyönyörű, ráadásul tán nem annyira felkapott, mint a CT városkái.

Előzmény: tokajkincse (4543)
anblock_italia Creative Commons License 2014.10.03 0 0 4544

Lemenni mindenképpen le lehet, vonattal másfél óra az út Milánóból (kétszer annyi, mint bejutni Milánóba a reptérről) Genovába, de ott találni olyan helyet, ahol strandolni is lehet, az lesz a művészet. Persze nem Genovára gondoltam, hanem valami kisebb településre, ahol a szállásotok is lenne. Biztos van sok ilyen, csak pénztárca kérdése.

Előzmény: tokajkincse (4543)
tokajkincse Creative Commons License 2014.10.03 0 0 4543

Róma majdnem elcsábított, de mégis maradnék Milánónál. Nyáron 9-10 napot ha ott töltenénk, akkor szerintetek megoldható 2-3 nap tengerpart? Igazából lenne egy évem mindent leszervezni, csak most jó árban lenne a repülőjegy  nyárra és bár soknak tűnik 9-10 nap, de talán nem az. Azt hiszem nem szeretnék egy hotelben lenni, inkább megosztva 3-3-3 nap és egy kicsit bejárni a környéket. A tenger viszont fontos lenne a gyerekek miatt és talán lenne lehetőség csomagmegőrzésre és kisebb pakkal utazgatni. Bár lehet meggyőzőm magam és csak 5 napra megyünk :D 

'szti Creative Commons License 2014.09.29 0 0 4542

ebben lehet vmi...nem igazán szeretem északot, viszont azért kíváncsi vagyok :-)

Előzmény: geodo1 (4541)
geodo1 Creative Commons License 2014.09.28 0 0 4541

akkor északon azért találkoztál undoksággal sokszor, mert nem szereted, és tulképp te vonzottad be? :) 

Előzmény: 'szti (4540)
'szti Creative Commons License 2014.09.28 0 0 4540

ennyi kellemetlen, bunko, undok embert egyrakason ... csupa, csupa kellemetlen elmeny

milyen furcsa, én épp azt állapítottam meg, mikor hazaértünk, hogy döbbenetesen vidámak és normálisak voltak az olaszok. persze én alapból szeretem és számtalanszor jártam az országban, talán ezen (is)múlnak a benyomások.

milánóra + como mi 3 napot szántunk tavaly márciusban, és szürke, hideg időnk volt, de ettől függetlenül tetszett :-)

észak? hááááát, ott találkoztam aztán igazán undok népekkel, kivéve a skótokat :-)

Előzmény: nettomazsola (4523)
anblock_italia Creative Commons License 2014.09.27 0 0 4539

Már félek, de ha minden igaz, Bergamo valamikor tavasszal, és diavetítés üzemmódban némi szöveggel.

https://plus.google.com/photos/117313810241362411325/albums/6062749769785716865

anblock_italia Creative Commons License 2014.09.27 0 0 4538

Távol álljon tőlem, hogy megbántsalak, de, bár nem igazán vártam sokat, a meglévő kettő nap mellé még kettőt biztos szívesen vettem volna, és akkor azt mondhatnám, hogy igen, valamelyest megismertem Milánót. Inkább maradt bennem hiányérzet, mint "jajj de jó, hogy végre elmehetek innen" érzés. Persze nem vitatom, hogy C.Terre sokkal szebb a maga nemében, de szerencsére ma már annyi lehetőségünk van látni az adott helyek lehetőségeit, hogy sejthetted, hogy Milánó nem fog bejönni neked. Inkább mentetek volna Genovába, azt hiszem az sokkal jobban tetszett volna.  Én ritkán jövök haza csalódottan, mert sikerül többnyire azt kapni, amit vártam. Ha nem, akkor az inkább pozitív csalódás, pl. Nápolyban, Milánóban, Genovában..., és legfőként Firenzében. Több olyan emberrel is találkoztam, aki valami csodát várt Firenzétől, mert nem tudta, hogy a csodáknak valahol a tudatunkban és a szívünkben kell előbb lenniük, aztán jöhet a látvány. Én magam is csalódott voltam elsőre, ma meg...., hát biztos felment a vérnyomásom az emlékekre! Na Nápolytól azért nem megy fel, de nem is gondolok rá úgy, hogy felesleges volt odamenni. 

anblock_italia Creative Commons License 2014.09.27 0 0 4537

Pedig most is kaptam, csak már nem bosszankodom:-) Valószínűleg valami okból kételkedik a gép a jogosultságomban, és ez nyilván az én hibám. Persze aggódom, de azon túl egyelőre nem tudok mit tenni.

Előzmény: geodo1 (4536)
geodo1 Creative Commons License 2014.09.27 0 0 4536

számomra ez az egész sms-dolog érthetetlen, nem hallottam még ilyesmiről. sztem is tán 'túlkutyulhattál' vmit, de én sem értek ennyire hozzá.

Előzmény: anblock_italia (4532)
anblock_italia Creative Commons License 2014.09.27 0 0 4535

Ahhoz jó sok DVD kellene! DE van nekünk külső winchesterünk, ami fontos, az fenn van rajta:-) Azért annyira, de annyira nem vagyok felelőtlen, bele is halnék, ha elveszteném őket!:-) Bár épp ezért jó a képtár is, csak valahogy ne lenne mostanában olyan macerás. Az is lehet, hogy "büntiben" vagyok, mert nem építgetem a köreimet...:-(

Na de akkor nézzem Bergamót!

Előzmény: bozsori (4533)
anblock_italia Creative Commons License 2014.09.27 0 0 4534

Alapvetően az lehet a baj, hogy amikor csináltam a Firenzés blogot, annak kb. 1000 képét automatikusan egy akkor funkcionáló képtáramba mentette a rendszer, így ezt a képtárat nem merem megszüntetni, hátha automatikusan kivenné őket a blogból, de mostantól már csak azon keresztül vezet az út az új képtárba. Persze ha értenék a géphez, más lenne a helyzet, de nagyon örülök annak is, hogy azok a képek egyben megvannak, nem merek kockáztatni. on.

bozsori Creative Commons License 2014.09.27 0 0 4533

OFF: a képeidet írd ki DVD-re, nehogy elvesszenek ha összeomlik a gép.

anblock_italia Creative Commons License 2014.09.27 0 0 4532

Off. Jó, hát persze, ha nagyon komolyan vesszük, nem olyan kód, amit meg kell megfejtenem, csak számjegyek, amiket be kell írnom, de az SMS-ben is kódnak írják:-) Mondjuk nem kizárt, hogy ez az én hibám, bejelentkezéskor mindig valami hibát észlel a gép, de azért tovább enged a kóddal, és lehet emiatt van ez a hajcihő. Nem csodálnám, mert annyit kattintgattam ide-oda, mire sikerült rátalálnom az -jelek szerint még mindig nem tökéletes- útra, és sajnos elég sötét felhasználó vagyok:-( Én nem varázslatként élem meg, de azért küzdök:-) Ráadásul úgy két hónapja napjában többször lefagy a gépem..., tudom, hogy lépni kellene, de mindig halogatom.

Előzmény: geodo1 (4531)
geodo1 Creative Commons License 2014.09.27 0 0 4531

nem, nem akartam kötözködni, tényleg. :) egyszerűen nem értettem csak, varázsos dolgok történnek gugliországban veled. :)

Előzmény: anblock_italia (4530)
anblock_italia Creative Commons License 2014.09.27 0 0 4530

Ezt most nem érted, csodálkozol, vagy...?:-)

Előzmény: geodo1 (4529)
geodo1 Creative Commons License 2014.09.27 0 0 4529

sms-ben küldött kóddal? :o

Előzmény: anblock_italia (4527)
Flower2000 Creative Commons License 2014.09.27 0 0 4528

Szeptember vége van. Én mondtam már, hogy az északi rész már nem egy nyárias ilyenkor, én sosem fürödtem már szeptember közepétől. Viszont a déli részen még nyár van, ahogy Jet Set olvtársunk is írta, ilyenkor oda érdemes menni. Miláno egy nagy iparváros, attól sokat nem kell várni. Kár, hogy a Comoi tavon nem volt tiszta időtök.

Belaggiot én is szeretném látni, azt még nem láttam.

anblock_italia Creative Commons License 2014.09.27 0 0 4527

Elég sok vesződség volt, míg rájöttem a változásokra, pl. vicces, hogy csak sms-ben küldött kóddal léphetek be a gmail+-ba. De most már talán tényleg tudom, hogy mit kell csinálnom, bár kicsit zizi lett a fejem csupán az elmúlt napok képakcióitól. Ma még, ha minden igaz, nekifutok Bergamónak, aztán sajnos egy darabig nem lesz miről beszámolnom:-(

Előzmény: bozsori (4526)
bozsori Creative Commons License 2014.09.27 0 0 4526

Nyugodj meg, látni minden feliratot. Pont úgy működik, ahogy kell. Az Iseo Comói-tónál történt kirándulás albuma is rendben van.

Nettomazsola: 5 napig voltatok a Comói-tó környékén? Igaz, az információs irodában lehet jegyet venni nyitvatartási idején belül. 

Előzmény: anblock_italia (4524)
anblock_italia Creative Commons License 2014.09.26 0 0 4525

Én azt hiszem, ilyenkorra már mindenki elfárad Olaszországban, ezért is nem megyek többé ősszel, hacsak nem visz valaki erőszakkal:-)

De azt hiszem túl szigorú vagy, bár én is megőrülnék 5 nap szürkeségtől. De miért  is töltöttetek ott olyan hosszú időt, az egész tavat be akartátok járni? Mondjuk jó időben én is szívesen hajókáznék 5 napig egyik helyről a másikra. A szállásokkal gy tűnik idén nincs nagy szerencséd. A 5Terre szállás jó volt? Annyi gyönyörű hely van Olaszországban, nem kellene feladni:-)

anblock_italia Creative Commons License 2014.09.26 0 0 4524

Működik, de csak diavetítős üzemmódban, ahogy a Comói tavi is. Tele van a hócipőm.

Előzmény: anblock_italia (4521)
nettomazsola Creative Commons License 2014.09.26 0 0 4523

Varennaban a vasutallomas alatt 5 perc jarasra a kikötö fele az informacios irodaban lehet jegyet venni.

en most jartam meg Milano + 5 terre + Como-t

haaaaat en nem vagyok Olszarorszag manias ez mostanra vegkepp kiderült.

ennyi kellemetlen, bunko, undok embert egyrakason ... csupa, csupa kellemetlen elmeny.

Milanoban a Dom oszt annyi ...

5Terre gyönyörü! mesebeli, varazslatos, imadtuk.

Comoi to = Menaggioban felhaborito szallas, 5 nap szürkeseg, esö ... azert sejteni lehetett, h alomszep helyen vagyunk. Bellagio gyönyörü.

Pisa, mint 25 eve is elvarazsolt.

egyszer szeretnek eljutni Sziciliaba, de nekem ezzel az uttal Olaszorszag kipipalva. var eszak! 

Előzmény: bozsori (4496)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!