Keresés

Részletes keresés

capacete Creative Commons License 2024.06.26 0 0 84996

Több jel is arra mutat, hogy se nem Sith Master, se nem tanítvány.

1. Azt mondja, hogy nincs neve, márpedig már a Sith tanítványoknak is van külön neve.

2. Valami olyasmit mond, hogy akár Sithnek is hívhattok, nem pedig azt, hogy Sith. 

3. Azt mondja, hogy pupil, illetve acolyte kell neki. Ebből egyértelmű, hogy nem lehet Sith Master, hiszen akkor apprentice-t keresne, de nekem ez megint csak arra utal, hogy nem is igazi Sith.

4. Kylo Ren témáját játszották be nála, ami viszont egyértelműen azt sugallja, hogy a Renekhez van köze, talán ő az alapító, vagy az alapító tanítványa? A sisak is hasonló, ami egy újabb jel.

Összességében arra fogadnék, hogy nem igazi Sith, de talán a sorozat végén előbukkan az igazi Sith Master, akinek nem tetszik, hogy egy ilyen szarkavaró potenciálisan a rejtőzködő Sithekre irányíthatja a figyelmet...

Előzmény: ka_TARZI_s (84995)
ka_TARZI_s Creative Commons License 2024.06.26 0 0 84995

Ami kérdés - SPOILER

Ha Qmir Sith Lord, akkor ő még csak Tanítvány, aki keresi a saját tanítványát, hogy megölje a mesterét.

Vagy már ő a Mester, akinek épp nincs tanítványa, pl. mert mostanság ölte meg a mesterét.

A koraalapján mindkettő lehet.

Tippemre az egyik túlélő boszi lehet(ett) a Mestere.

Elvileg a 7. rész is visszaemlékezős rész lesz, gondolom ottkiderül mi történt pontosan a bosziknál. Gondolom nem a tűzben halt meg az összes boszi.

Befetető Creative Commons License 2024.06.26 0 1 84994

Spoiler alert!

Olyat sem láttam még, hogy egy jedinek kitörik a nyakát :) meg bökővel megszúrják

Meg hogy a 8 jediből a padawan tudta egyedül felvenni a versenyt a sith-el (?), és legalább úgy halt meg, ahogy egy jedihez méltó (már ha meghalt, disneynél ilyenből még simán felépülnek

Meg egyszer hasznáják az erőt, egyszer nem

A kis padawan is leállt verkedni a csajszival (csajbunyó rulez!!!) miután látta, hogy az erővel simán sakkban tudja tartani

Ennyi követezetlenség

Borzalom

Viszont most legalább a kardozás rendben volt, nem volt túltolva de nem is volt gagyi, rendben volt

A jedi "verekedéseket" viszont nem tudom hová tenni

Előzmény: Jani-wan. (84993)
Jani-wan. Creative Commons License 2024.06.26 0 1 84993

Obi-wan 0,2 mp alatt levágta a fejvadász karját és 0.6 mp alatt Ponda Baba és Evezian karjait.
Ez a Jedi módszer a Lucas univerzumban.
Sidious-t bíróság elé kellett volna állítani, mert az egy egész galaxist érintő ügy volt. Amennyiben ez lehetséges.
Itt lehetőség sem volt arra hogy foglyul ejtse és elvigye. Egy pillanatra sem adja meg magát.
De LH azt akarja ezzel is hogy megmutatni hogy a jóságos fekete nő mennyivel jobb mint a gonosz Jedi. De hát mit lehetne várni egy olyantól aki a Sötét-t Oldalt választja. Nem ért az egészből egy szót sem, csak a saját elcseszett mondanivalóját erőlteti mindenen keresztül.

Egyébként volt már olyan dizni sorozat amiben egy Jedi levágta valaki karját? Így hirtelen nem emlékszem.

Előzmény: ka_TARZI_s (84990)
capacete Creative Commons License 2024.06.26 0 0 84992

Komolyan, a régi jedik akkora idióták voltak, hogy megengedik egy sötét oldali erőhasználónak, hogy újra magához vegye a fegyverét, miután előtte már számtalan jedit megölt, csak azért, mert fegyvertelen?

Előzmény: capacete (84989)
capacete Creative Commons License 2024.06.26 0 0 84991

Windu azért habozott, mert a kancellár kicsit fontosabb figura, mint egy névtelen gyilkos.

Jango Fettet viszont habozás nélkül lefejezte.

Előzmény: ka_TARZI_s (84990)
ka_TARZI_s Creative Commons License 2024.06.26 0 0 84990

A legyőzött "Sithnek" esélyt adnak arra, hogy kinyírja a túlélőket, csak azért, mert "a Jedik nem támadnak fegyvertelen emberre"? NOOOORMÁLIS??????

Hát egyrészt ők max könyvekben olvashattak a sithekről, másrészt ugye Windu is habozott.

Előzmény: capacete (84988)
capacete Creative Commons License 2024.06.26 0 0 84989

Igen, ezek után már nehéz elképzelni, hogy ez nem a Ren-rendhez fog kötődni és akkor ezért akar pupilt és nem apprentice-t.

Mondjuk nagy csalódás lenne, ha nem kerülne elő egy igazi Sith. Egyébként ha egy ilyen mű-Sith ennyire erős, akkor egy valódi Sithnek több klasszissal jobbnak kellene lennie, de a prequelekben és az eredeti trilógiában a Sithek azért nem voltak ennyire overpoweredek.

Előzmény: Stratonicus84 (84987)
capacete Creative Commons License 2024.06.26 0 1 84988

Acolyte episode 5 SPOILERS

Volt benne egy-két tűrhető kardpárbaj, de a párbeszédek és a sztori továbbra is minősíthetetlen. Most komolyan tényleg az a "Sith", akiről már az elejétől lehetett gondolni? Miért nincs valami kötődés Oshához és Maehez?

A legyőzött "Sithnek" esélyt adnak arra, hogy kinyírja a túlélőket, csak azért, mert "a Jedik nem támadnak fegyvertelen emberre"? NOOOORMÁLIS??????

Master Sol nem veszi észre a klisés szerepcserét, miközben néhány perccel korábban a "Sith" azért nem veszi le a sisakját, hogy az ne tudja elolvasni a gondolatait? Egyébként a 2. részben miért nem olvasta el a gondolatait, sőt, miért engedte el?

A kung-fuzás továbbra is szörnyű volt, nem tudom, miért erőltetik...

Stratonicus84 Creative Commons License 2024.06.26 0 0 84987

Igazad van, tényleg az a dallam szól közben.

Előzmény: ka_TARZI_s (84986)
ka_TARZI_s Creative Commons License 2024.06.26 0 0 84986

Ill amit még olvastam, hogy mivel a Kylo Ren téma szólal meg a film végén, amikor Qmir odasétál Oshához, talán a csávó nem is sith, hanem az első Ren...

Előzmény: ka_TARZI_s (84985)
ka_TARZI_s Creative Commons License 2024.06.26 0 0 84985

Kövezzetek meg, de szerintem eddig ez volt a legjobb rész, még ha tartalmilag nem is nagyon történt semmi.

A kardozós jelenetek szerintem teljesen jók voltak, nem olyan nevetségesek, mint az Asóka utolsó részében a faluban.

A sithünk végülis az lett akire gondoltunk, bár nem vagyok benne biztos, hogy ő a kettőhöz tartozó sith vagy egy önálló figura - ezért is mondhatja, hogy nincs megnevezése. Érdekesek voltak a filozofálgatós megjegyzései. Nyilvánvalóan van valami köze a tagnak a korábban történtekhez, de nem tudom, hogy mi, gondolom erről szól majd a 7. rész.

Bateman Creative Commons License 2024.06.26 0 0 84984

tökéletes

Előzmény: Jani-wan. (84983)
Jani-wan. Creative Commons License 2024.06.26 0 1 84983

ka_TARZI_s Creative Commons License 2024.06.26 0 0 84982

A LETTER to KATHLEEN KENNEDY… from STAR WARS' TOXIC FANBASE

https://www.youtube.com/watch?v=UUmFzNL_ddE

Jani-wan. Creative Commons License 2024.06.26 0 1 84981

***vigyázat LÉGTERELŐ-t tartalmaz*** (angolul szpojler)

Na kiderült hogy ki a piros kardos. Persze dizni ezzel megint átírta az elfogadott univerzum egy elemét.
Így elég gyenge lett. Kb. mindenki is sejtette.

A rész egyébként a szokásos teljesen értelmetlen nonszensz, egy csomó kardozással, hülye karatéval, meg üres locsogással, ahol a szereplők nem úgy viselkednek ahogy az hiteles lenne.
A párbeszédek meg azon kívül hogy borzalmasak, még értelmetlenek is

- Show your face.
- And let you read my thoughts?

Szóval ez egy gondolatolvasást gátló sisak?
Hát pont ilyen kellett volna Vadernek is! Szerencsétlennek mindenki is kiolvasta az összes gondolatát. Smilo Ren sokkal okosabb nála, biztos mert dizni.

Persze valahogy amikor lekerül róla a sisak valahogy ez már nem probléma. De tényleg ne kötözködjünk bele az ilyen részletekbe, ez egy alternatív illogikus univerzum azt jónapot.

- What are you?
- I have no name. (it's a story for another time? LOL)
But the Jedi like you might call me... Sith.

Remek. Na akkor ezzel ki is derült, hogy a kínai mester sem megy többet haza, vagy dizni ezt is máshogy látja az alternatív univerzumukban.
Gondolnám azért persze, hogy a Jedik csak megvizsgálják, hogy mégis miért nem tért haza 8 Jedi mester, de egy ilyen altenatív idióta univerzum miért is tennének ilyet.
Meg gondolom Yoda sem képes olyan Lucas Star Wars dolgokra amiről a Birodalomban beszélt miszerint:
"Az Erő által sok mindent látsz meg. Más helyeket. A jövőt, a múltat."
Vagy amikor megérezte hogy lemészárolják a Jediket a ROTS-ben.

Smilo Ren viselkedése is teljesen ellentmondásos. A hülye tanítványát kergeti ahelyett hogy megölné a Jedit. Persze nyilván én nem értem csak hogy miért is ölné meg, mikor az főszereplő, ezért őt nem lehet ám csak megölni.

Ez megint egy dizni sorozat ahol senki nem viselkedik értelmesen. Úgy tűnik dizninél ez szükségszerű.
Amikor az írók beírják magukat a zsákutcába, akkor csináltatnak a szereplővel valami faszságot, hogy kimásszanak belőle.
Dizni Wars 101.

Stratonicus84 Creative Commons License 2024.06.26 0 0 84980

Na, ez a mai egy igencsak akciódús rész volt. Szinte megállás nélkül csak harc, és egész jól koreografálva. Szépen hulltak a szereplők

:)

A korábbi jóslataink persze mind valóra váltak (Smilo Ren kiléte, Osha felkartetkója). De most már igazán tudni szeretném a nagy rejtélyt, hogy mi történt ott a múltban.

capacete Creative Commons License 2024.06.25 0 0 84979

Én sem értem igazán. A 4. rész nagy része tényleg úgy nézett ki, mint egy eredeti Star Trek epizód. Lehet, hogy Headland egyszerűen nem tudta jól beosztani a pénzt: állítólag a háttér nagy része épített makett volt, lehet, hogy egyszerűen túl sokat költött a helyszínekre és nem maradt elég pénz másra. Ezért sem jó, ha egy kezdőre bíznak meg showrunnernek egy ekkora produkcióhoz, mert általában nincs elég tapasztalata.

Előzmény: Biga Cubensis (84978)
Biga Cubensis Creative Commons License 2024.06.25 0 0 84978

Valami durva pénzszivattyú lehet a háttérben, mert semmin sem látszik a ráköltött pénz. Se a színészeken, se a CG-n, se a forgatókönyvön, se a zenén/hangokon, semmin. Ezt a Bob Igert zsarolhatják valamivel? Ez már nemcsak égő, hanem a Disney pénzügyi érdekei ellen megy ... bár állítólag Headland-ot leállították, mert Acolyte 2. évadot és spinoffokat (!) tervezgetett. 

Kevéske jó hír azoknak, akik kedvelték az Andort, hogy pár újabb Rogue One ismerős lesz a 2. évadban, pl Mendelsohn ahogy közeledünk időben a film elejéhez.

Előzmény: Bateman (84977)
Bateman Creative Commons License 2024.06.25 0 0 84977

tegnap unatkoztam az újabb The Boys epizód megnézése után, ezért letöltöttem az utóbbi két részt ebből a förmedvény új soriból. nem tudom megfigyeltétek-e, de a jelenetek többsége valami ultragagyi módon lett felvéve egy berendezett stúdióban. a maszkok, díszletek teljesen olyanok, mintha valami 60as években készült star trekből lettek volna átemelve. elfogyott a pénz? ez az ázsiai jedi faszi, vajon miért kötődött Osha-hoz ennyire szorosan egy 1 órás meeting után, hogy utána tűzbe akar miatta és a tesója miatt menni? oltári gyengén megírt, megrendezett ez az egész. a karakterek mindegyike totál ellenszenves.

ka_TARZI_s Creative Commons License 2024.06.24 0 1 84976

Tombol az elmebaj:

Sharmeen Obaid-Chinoy Claims Rey Skywalker Is The Heart Of Star Wars And Implies Film Will Continue To Inject Feminism Into Star Wars

https://thatparkplace.com/sharmeen-obaid-chinoy-claims-rey-skywalker-is-the-heart-of-star-wars-implies-film-will-continue-to-inject-feminism-into-star-wars/

Jani-wan. Creative Commons License 2024.06.23 0 0 84975

A net nevezte el Smilo Ren-nek.

Igen Moon, de rajta is van a kártyán.

Szép. Lesz mit kirakni. :)

Előzmény: Mlle. Grenelle (84973)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2024.06.22 0 0 84974

Mlle. Grenelle Creative Commons License 2024.06.22 0 0 84973

Darth Joker, azzal a vigyorral... 

Sikerült talán a leginkább bizarr sisakos figurát megalkotni a SW történetében.

Plagueis muun volt, jól emlékszem?

Előzmény: Jani-wan. (84972)
Jani-wan. Creative Commons License 2024.06.22 0 0 84972

Lehetett. Sőt valószínű hogy volt is. Neki is és Tenebrous-nak is. Hogy biztosítva legyen a folytonosság.

Az Acolyte-ban a gonosz néger csaj az akolitus, azaz vagy Plagueis vagy Tenebrous kell hogy legyen a mestere. 

Darth Plagueis

Bith zenekar (nem összekeverendő a beat zenekarral), aki Tenebrous faja.

Ez alapján a sisakos "Smilo Ren" csak Tenebrous lehet.
Csak az ő feje megy bele abba a sisakba. Plagueis feje túl hosszú, míg Tenebrous egy nagy gömböc fejű.
Mint ez:

Előzmény: Mlle. Grenelle (84971)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2024.06.22 0 0 84971

Plagueisnek lehetett egy tanítványa Sidious előtt.

Egy akolitusa.

Előzmény: Jani-wan. (84970)
Jani-wan. Creative Commons License 2024.06.22 0 0 84970

Hogy próbáljam pontosítani, beleolvastam a Darth Plagueis könyvbe, ahonnan a következő infókat halásztam ki (mákom volt pont az elején vannak), amikből következtetni lehet.

Így kezdődik:

"Negyvenhét standard évvel Palpatine Császár rémuralma előtt ..." kezdődnek a könyvbéli események.
Ez elég pontos meghatározás. Azaz a cselekmény 37 évvel a TPM előtt történik.
Az Acolyte meg 100 évvel.
Tehát 63 év van a kettő között.
A könyvben ekkor Darth Tenebrous volt Plagueis mestere.

A következő fontos mondat:
"(Plagueis) Több éve szolgálta már tanítványként Tenebroust, mint amennyit egy átlagos ember élt"
Ez meg simán lehet több is mint 63 év, sőt valószínűleg több.
Azaz ezen információk alapján a legvalószínűbb az hogy az Acolyte idején Darth Tenebrous volt a Sith mester és Plagueis volt a kettes számú Sith.

Hogy ezt hogyan lehet beleilleszteni az Acolyte "tényeibe" az hamarosan kiderül. De a tippem az hogy sehogyan.

Előzmény: Mlle. Grenelle (84958)
Biga Cubensis Creative Commons License 2024.06.22 0 0 84969

Egyedül Dafne Keen/Jecki van valamennyire képben, nem tudom eldönteni a fiatal csávó csak izgult és bakizott, vagy soha nem látta az OT-t ("Anakin Skywalker blew up the Death Star"). Hát, brutál a kontraszt... A kínos szó új értelmet nyert. 

Előzmény: Stratonicus84 (84965)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2024.06.22 0 0 84968

Nekem valahogy nem tűnt fel benne túl sok "melegség".

Előzmény: Jani-wan. (84966)
Jani-wan. Creative Commons License 2024.06.22 0 0 84967

És közben kitört a Wookiepedia háború is.
A twitteren megtámadták őket az "elborult" emberek, mire ők ezt ráfogták a youtube-er csávóra (StarWarsTheory), aki perrel fenyegette meg őket.
Elképesztő.
Na igen, ez történik ha valaki nem hajlandó figyelembe venni dolgokat. Azt hiszem már mondtam párszor, hogy a Wookiepedia adatokat erős fenntartással lehet csak kezelni, és a rájuk való hivatkozás nem feltétlenül bizonyító.
És most kiborult a bili sokaknál Ki-Adi Mundi életkora miatt, mert dizni átírta!
Hogy miért pont ez miatt, sosem fogom megérteni, lehet hogy ez volt az utolsó csepp.

Komolyan ezt amit dizni művelt, Palpi sem tudta volna megtervezni jobban. Teljes a káosz.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!