Szerintem jol nezd meg a kocsit, mert a kulfoldi Tigrak nagy szazaleka torott volt. Jobb esetben nem totalkaros volt, csak koccos, de a nemetek altalaban mar akkor is eladjak. Mivel mar 8-10 evesek nezd meg, hogy ne rohadjon, vagy ha rohad is, akkor alkudd bele a javitast :) Egy allapotfelmerest megejthetsz, abbol karod nem lesz... Nezzetek hibakodokat, stb...
Elolvastam az egész "történelmet", látom, nem sok nő szokott erre járni.
Egyébként elég ritkák mostanában az emberek erre...
A sok ismeretlen gonddal küzdő Tigrás véleményei és segitségért való könyörgései kicsit elbizonytalanitottak, de nem annyira, hogy visszalépjek a vásárlástól. Maximum néhány idegsejtem és a pénztárcám fogja bánni, de azt gondolom, hogy megéri. Biztosan ti is igy vagytok vele, különben nem lenne Tigrátok.
Az olaszból érkezetteknek miért van rossz hirük? Jobb németre hajtani?
Remélem, hogy nem egy kipofozott példányba fogok beleesni...
Most tervezem, hogy veszek egy Tigrát. A kérdésem az lenne, hogy egy 98-as, 1.4-es, 100-120.000km-t futottnál mire kell vásárláskor ügyelni? Milyen árulkodó jelei vannak, hogy pl. nem 100-at ment, hanem sokkal többet? Melyek azok az apró részletek, amire figyelnem kell?
És még valami. A napokban azzal próbáltak lebeszélni, hogy elég nehéz alkatrészeket beszerezni hozzá, legtöbbször Németországból kell rendelni és sokat kell rá várni. Szeged környékén mennyire beszerezhetők a hozzávaló cuccok?
Azert ezt eleg meresz kijelenteni, hogy a hibat ez okozza. A check engine lampa akkor gyullad ki, ha a fedelzeti szamitogep hibat jelez. Ez lehet lambda szonda, alapjarati motor, barmi.
Szoval ne alapozzunk arra, hogy egyik haveromnal ez volt a gond, akkor nalad is ez lesz...
A kocsin észreveszel valami rendellenességet? Nem megy úgy stb. Egyébként ha beviszed az Opelba 4e-ért ráteszik a számítógépre és megmondják hogy mi baja van. De ott semmiképp ne javíttasd mert lehúznak.
Tudnátok segítenni abba hogy ha a műszerfalon kigyullad a motordiagnosztika lámpája mostanábba egyre sürőbben akkor mi baja lehet. A probléma forrássa az AGR szelep lehet-e?? És ennek a szelepnek mi lenne a dolga? Nagy baj lesz-e ha így közlekedek vele tovább?
Sziasztok!most tervezem,hogy veszek egy tigrát.ez lesz az első kocsim.szerintetek mennyire női-autó?nem akarok egy csajos kocsival mászkálni,de nekem bejön az autó.
Keresek 14 es felnit, most vásárolt Tigránkra, téligumival, v. anélkül, esetleg tanácsot, hogy honnan lehet olcsón szerezni.06-20-971-98-91 v. gy69kukac.freemail.hu. sürg.lenne köszi.
Köszönöm a válaszokat. Azóta már kicsit jobban megismertem a kocsit, aputópályai sebességnél tényleg csak a piros csíknál kapcsol be, én meg közben drukkolok neki, hogy tényleg bekapcsoljon. Bizom benne, hogy túléli szegényke... ha meg nem, ezzel inkábbb nem foglalkozom. Amúgy érdekes, hogy a használati utasítás is megemlíti mindezt, de csak olyan felületesen, hogy az ember átsiklik csak úgy rajta, s ott nem említi a piros csíkokat :o)
Teljesen normalis. Az EcoTec motorok magasabb hofokon uzemelnek es a piros csiknal kezd el porogni a ventillator. Viszont figyelj hgoy legyen benne huto folyadek.
Az elsősorban városban használt kocsikat néha érdemes kicsit megkergetni avtópályán. Persze nem üvegen forgatni a végsebesség elérése mellett, hanem 120-130 tartósan nem 5-10 km-es távon.