Segítségüket kérem záródolgozatomhoz. A Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola végzős hallgatója vagyok turizmus-vendéglátás szakon . Szakdolgozatomban a hagyományos utazási irodákban felmerülő tendenciákat szeretném feltérképezni . A kutatás záródolgozatom részét képzi ,így szeretném megkérni ,hogy szánjon pár percet kérdőívem kitöltésére. A kérdőív kitöltése névtelen és önkéntes. Az adatok csak összesítve és a kutatás céljára használom fel.
Szerintem ne vesszetek össze ilyen marhaságon. Biztosan tényleg azt mondták a hírekben, amit ő írt, ettől még a hírek tényleg túlozhattak egy kicsit, hogy még jobban feldobják a forgalmat.
Végülis az valóban nem cáfolat ugye, hogy nyárra simán lehet foglalni szállást Reykjavík belvárosába az állítólagos teltházas hírekkel ellentétben? Természetesen lehet, hogy a nyári előfoglalások igencsak jól alakulnak és már viszonylag kevés szabad hely van és teltház várható a szálláshelyeken, de az az állítás, hogy már most sem lehet foglalni, az nem igaz.
Amúgy meg mindenki akkor és oda foglal, amikor és ahova akar.
Rossz időben, különösen a Vatnajökull közelében, tényleg hideg volt, de amikor sütött a nap, talán 20 fok is megvolt. Ezen a képen látszik az öltözékeken, hogy nem lehetett nagyon hideg:
Más kérdés, hogy az izlandiak hogy öltöznek :-) a Jökulsárlónnál a parkolóban láttunk egy buszsofőrt, aki pólóban (és talán rövidgatyában, ebben már nem vagyok biztos) szerelte a buszt kb. 1-2 fokban, ködben, szitáló esőben.
Egy rövid hír az izlandi Bylgjan rádióból. A Laugarvegur hoteljeiben (azaz Belváros) egész nyárra már minden hely le van foglalva. Csak azért, mert ha a hotelekben teltház lesz, akkor törvényszeruen a vendégházaknál is , meg a többi szálláshelyen is, valamint a sátorhelyeken sem valószínu, hogy focizni lehetne majd . Csak azért írom, hogy érdemes jóelöre gondolkodni.
Mi sátorral nyomtuk végig, nem volt vele problémánk. Volt esőnk, nem is kevés, de alapvetően nem volt vészes. Igaz annyi szerencsénk volt, hogy csak párszor a végén kellett nedvesen elcsomagolni a sátrat. Akkor meg már mindegy volt :)
Sajnos az ottani életről nem sokat tudok mondani, mert én csak egy egyszerű turistaúton voltam ott 10 napot.
4 hónap biztosan sok lesz, ha még nem voltál ennyit távol itthontól, de mindent el kell kezdeni egyszer (hú de bölcs vagyok, én sem voltam ám :D). És ha már valahol eltöltesz ilyen hosszú időt, akkor nem nagyon lehetne Izlandnál jobb helyet találni :-)
Ne hidd, hogy nincsenek kétségeim. Izgulok, hogy ez a 4 hónap nem lesz-e sok és hogy helytállok-e. Teljesen más világ lesz, komoylan szeretnék rá felkészülni. A család tényleg nagyon kedves, magyar embernek szokatlan módon - ha mondhatok ilyet. Azt írták, nagyon sok helyre elvisznek, mivel nyáron ők is sokat utazgatnak. Úgyhogy nincs kétségem, sokmidnent fogok látni :) Ömm, Hellában élnek, egy órára Reykjavíktól.
Egy nagyon kedves családhoz megyek, én fogok vigyázni a kisfiaikra :) Igazából amikor elküldtem nekik a jelentkezésem, nem gondoltam, hogy kiválasztanak. Még mindig nem hiszem el, évek óta nagy rajongója vagyok Izlandnak, és most végre kijutok. Biztos vagyok benne, hogy itt sokan tudják, mit érzek juhuuu :)
Nagyon kíváncsi vagyok, milyen lehet egy ilyen hűvös nyár. Évek óta vágyom Izlandra, szeretném, ha ilyen apróságok - mint az öltözködés - nem hátráltatna vagy okozna kellemetlen perceket. Még időben vagyok a készülődéshez. Köszönöm a tanácsokat :)
Vigyél, szép időben 20 fok simán lehet, az napsütéssel és sétálgatással együtt már bőven rövidgatyás idő. Extrém esetben 25 is előfordulhat, a rekord hajszál híján 30.
Köszönöm szépen. Azt az infót kaptam az ottani izlandi ismerősöktől, hogy gumicsizma nem kell és lehet vinni rövidnadrágot is, mert a nyár nagyon kellemes. Emellé írt még kesztyűt, sálat és meleg pulcsit. Még megvan a képzavar, de megoldom :) Azt meg tudnátok mondani, hogy a konnektorok ugyanolyanok, mint itthon? A neten keresgélve úgy láttam, hogy igen.
Nem esik egész nyáron. Saját tapasztalat, hogy inkább futó záporok, felhőszakadások vannak, csendes esővel én nem találkoztam, ettől még lehet olyan is.
Esőkabát véd valamennyire. Én másodszorra sem készültem különlegesebb öltözettel, tisztában voltam vele, mire számíthatok. Épp ezért nem sátraznék Izlandon.
Tehát akkor egész nyáron esik az eső? Akkor egyértelmű az esőkabát.. kérdés, hogy van-e értelme? :D Tudna nekem valaki segíteni öltözködési tanácsokban? Nem szeretnék úgy odaállítani, hogy csak tippeltem. Nagyon megköszönném :)