A DUB az utóhangosítás. Gondolom egy távirányító van több típushoz, de a 641-ben épp nincs ez a funkció, ami nagyon érdekes, mert a 6fejesek általában tudják. Nekem a 615-ös van, lassan 3 éves lesz, abban benne van ez a funkció is. Én is nagyon elégedett vagyok vele.
Egyébként a felsoroltakon kívül van még benne dig. auto tracking is, töbnyelvű adóknál lehet választani, hogy melyik nyelven kívánod hallgatni, a kijelzőn mutatja az időt/szalagszámlálót/csatornaszámot, van rajta kivezérlésszint-jelző. Apró figyelmesség, hogy a kijelző a készülék kikapcsolt állapotában halványabban világít.
ma vettem egy sony tv-t. azt mondták, hogy ha a videomagnó is sony akkor autómatikusan átveszi a tv-től a programokat. egyébként a tv is autómatikusan beprogramozza önmagát.
tegnap belekerült a bevásárló-szatyromba egy samsung 641-es
nagyon kis cuki! jól megy a szemem színéhez...no félre tréfa!
A színén kívül majdnem minden teccik benne! Mér kell most mindennek ezüst színűnek lennie????
- Hifi a2/nicam
- 6 kobak
- elől 3 RCA bemenet
- hátul RCA stereo out és két scart + a szokásos RF in and out
- sp/LP
- index
- maradék számlálás
- grafikás OSD, mogyerin menű
- képe szép hangja olyan amilyen (egyenlőre ezt a gagyi kábeles csatiknak tudom be) monnyuk a tv2 hangja az szakít az erősítőn keresztül (kár hogy azt a sz@r adót soha nem nézem)
- ECo Mode (enerdzsi takarék)
- IPC inteligens? képélező
Próba volt tegnap: gagyi BASF-ra vettem nyóc órát LP-ben. Eredmény a hang pöpec még így LP-ben is.
Viszont érdekes, hogy miért nem látok semmit a scart-on, ha timer-el rögzít? (no ez legyen az egyetlen hibája)
A DUB vagy mi a péró megnyomására kiírja hogy ez a szerkentyű nincs bele-baszarintva a cuccosba, kérdem én akkor minek van ilyen gombóc a távkapcsolón?
Hello, nekem nem olyan videom van, így nem tudok segíteni. De én is úgy vettem a készüléket, hogy nem volt hozzá gépkönyv (ezért volt leértékelve, nomeg mert kirakati példány volt és utolsó darab egy kifutó szériából.) Szóval én fogtam magam, írtam egy e-mailt a Panasonic Magyarországnak (email@panasonic.hu) kb. három nap múlva küldtek nekem postán egy magyar nyelvű júzermanuált. Szerintem próbáld meg. Akár a kérdésedet is tedd fel nekik (csak ne mondd nekik, hogy nem ismered a készülék származását :-))
Ha végképp nem jutsz dűlőre, keresd meg a
VIDEO-PART KFT. Központi Szervizét ( 1116 Budapest Kalotaszeg u. 28. 1-206-0860 1-217-1288 ), velem nagyon segítőkészek voltak mindig amikor a kameráinkkal vagy a videókkal gond volt.
Szóval nem bírtam a véremmel és megvettem a Philips VR1600-ast. Kibaltázott jó készülék. Nagyon megérte a 100-at. Olyan képe van, hogy a 189 sem lett volna olyan eltúlzott ár érte. Sima VHS szalagon is olyan képet produkál, hogy nehéz megkülönböztetni az eredetitől. Van benne egy-két digitális képjavító áramkör, amitől adott esetben a lejátszott felvétel jobb lesz, mint a TV-forrás, miközben nem jelentkezik az a tipikus digitális összemosás-effektus. SVHS kazettán még EP (harmadolt sebesség) üzemmódban is jobb a képe, mint egy sima VHS magnónak, miközben a kockázás is színes marad. JOG a távirányítón is, ami éccaka világít. A készülék előlapja fémből van, ami a mai időkben kifejezett unikum.
Viszont most egyel több készülékem van. Megválnék vadiúj JVC 770-esemtől mintegy 55 ezer forintos áron! Nagyon jó készülék, csakhát jött ez a szerelem. Többet nem engedek belőle, mert akkor inkább jézuska majd hozza valakinek. Listaára 70 rugó, a Hertában már elfogyott. Merthogy a philips is onnan van ugyebár. A JVC gépkönyve nem szól arról, hogy SVHS, ill. SVHS ET kazéttát is nevetve lejátszik, pedig így van, kiprószáltam. JOGos, SAT vezérlős, az ahhoz való kábellel együtt.
Ha valakit izgat, hajítson egy mailt.
Kozben megtalaltam, a Muranyiban 140k HUF. Viszont a csalad lehurrogott, hogy tudnanak orulni ha 80-bol a video kijonne mert ok DVD-t ugysem neznek. :-((( Ugyhogy marad valami hagyomanyos Pana vagy JVC.
"...tv felvételek esetén nem olyan nagy a különbség az SVHS javára."
Egyetértek! Szokványos házi használat esetén nem éri meg az ár különbség. Az SVHS hasznát igazán amatőr kamerásként lehet élvezni! Ott nagyon hasznos a nagy felbontás, és szerkesztés után jó minőségű lesz a VHS kópia.
csíkos
Én egyszer olvastam egy tesztett a német Video magazinban /azt hiszem ez a pontos neve/ ott a HR-S7700 tesztelték hasonló árú VHS típusokkal szemben és egyértelmüen a JVC ajánlották.
Abban a tesztben írták, hogy egy EHG kaliberü kazettára 375 soros felbontást mértek egy ET felvétel esetén.
A technikai adatok midegyikében /nem csak képfelbontás/ jobban teljesítet mint a többi versenyző /Pana, Philips, Thomson/.
A 6600-al ellentétben ezekben a modellekben már van a Digipure.
Viszont az is igaz mennyire lehet hinni ezeknek a teszteknek.
Az az igazság, hogy milyen ezt csak egy saját tapasztalat után tudja meg az ember. Probád meg valahol kiprobálni /főleg Herta mert ott sok egyéb müsoranyag van/, bár az is igaz, hogy Tv felvételek esetén nem olyan nagy a különbség az SVHS javára.
Sziasztok!
A csalad elhatarozta, hogy elobb utobb lecsereljuk a sokezer eves videot. Elkezdtem vegigolvasni a topikot es megneztem, hogy milyen videok kaptak EISA dijat, azok gondolom nem lehetnek olyan rosszak.
Iden a SAMSUNG SV-DVD1 nyert. Ez egy VHS, DVD lejatszo egyben. Tudtok errol valamit? Tenyleg jo, azon tul hogy 2 legy 1 csapasra? Erdemes megvenni? Mintha lattam is volna valahol hirdetve(Metro, MediaMarkt).
Segitsegre lenne szuksegem, de elore is bocsanat, ha a topicban mar elhangzott ez a kerdes...
Vettem egy hasznalt Panasonic NV-SD450-es videomagnot, 33 ezer forintert. Nagyon jo allapotban van, a kepe kifogastalan. De van egy problemam: amikor a csatornakat probalom behangolni, akkor a kep tokeletesen jon, de hang nem. Megoldas ugye az lenne, ha at tudnam valtani a...hangrendszert (ha jol mondom). De a manualis hangolas menuben nincs ilyen lehetoseg!!! Kaptam hozza egy leirast, de mivel hasznalt a video, nem az eredeti konyve. Nem is tudom, hogy magyarorszagi beszerzes-e. Lenyeg, hogy a leirasban szerepel egy Audio System nevu lehetoseg, de a menuben, a valosagban ez nincs meg. MIERT lehet ez?
Mindenesetre igy hasznalhatatlan, mert a hang nelkul nem sokra megyek a keppel.
Nekem volt VHS-C és Video-Hi8 is. A VHS-C kazettái nem bírják 2-3 felvételnél tovább, ha közben beteszed az asztaliba is. Arról nem is beszélve, hogy a leghosszabb VHS-C kazetta 45 perces, szemben a Hi8 általánosan elterjedt 90 percesével (de hozzáférhető 120-as kazetta is, amire még igen jó minőségben lehet 240 percet LP venni). Arról nem is beszélve, hogy a 45 perces kazetta (saját tapasztalat TDK-EHG) nagyon vékony anyagból van és sérülékeny.
Szóval én mindenképpen a Video-(Hi)8-at javasolnám. Igaz, hogy át kell játszani (ha nem kameráról nézed közvetlenül), de még így is lesz olyan minőségű, mint a VHS-C eredeti felvétele.
koszi szepen az infokat. Ugy tunik, ezzel mar el tudtam indulni a keresesben.
Pal kamkordert lehet kapni az USA-ban, megneztem a neten. Eleve trafoval (USA 110V -> EU 230v) meg europai szabvany dugaljjal aruljak, ugyhogy a toltes nem lehet gond.
A VHS-C jo otlet, azt hiszem annal maradok, mert VHS videomagnohoz kell.
Amelyik talan nekem legmegfelelobb keszulek lenne:
http://appliances.safeshopper.com/49/118.htm?929
Arban sem tunik rossznak.
Amennyiben meg barmi hasznos info eszetekbe jutna, orommel olvasnam.
Eddigi segitsegeteket is nagyon szepen koszonom.
Most lehet, hogy sokan nem értenek egyet, de szerintem a DVD-t kéne temetni. Az nem minőség. Egy fullra betömörített kockás 256 színű mpg file, egy-két választható extrával. Mindez, valami gyengébb, lassú jelfeldolgozású 100 Hz-es TV-n tiszta katasztrófa. Egy jó minőségű SVHS, jó műsorforrásról ötször külömb képet ad vissza.
A hang se az igazi, bár a VHS csak két csatorna, de legalább nincs ezerrel betömörítve.
Amúgy egyébként is útálom az 5.1-es hangot, mert mű az egész, szintetikus effekthalmaz, ami jól hallhatóan semmi összefüggésben sincs a filmen láthatóakkal.
Ha esetleg 4 mikrofonnal vennék fel, de nem. Nem azt mondom, hogy egy katasztrófafilmen robbantsanak fel egy boinget, de legalább a hangok ne a winfos + jungle wav fájljai lennének, meg legalább ne egy másodperccel később jöjjön a 38-adik filmen is ugyanaz a helikopterhang balról, mint ahogyan a képen átsuhant. Na mindegy elég az OFF-ból. Bocs.
A Philips melyik JVC-nek felel meg kb?Sajna,a JVC 6600-as nagyon gyenge képet ad,elég rossz vétel volt,de mindegy.
Nekem azért kellene egy jó SVHS gép,hogy olyan DVD-ket fel tudfjak venni,amit nem tartok érdemesnek arra,hogy meglegyen DVD-én is.Tudom,a jó hangzás mindörökre elveszett.
Szóval,Pana 820-ról senki nem tud semmit?
Wazull
A legfontosabb, hogy a töltő tudja a 230V/50Hz. Sokan azt hiszik elég ha csak a hálózati dugó stimmel.
Az NTSC nem akkora tragédia, de mindenféleképpen macerássá teszi a kamera használatát.
Én még nem voltam az USA-ban, de gyanítom Pal rendszerű kamerát nem fogsz tudni vásárolni.
csibesz
"Tényleg temetik a VHS rendszert?"
Eltűnni nem fog csak egy két éven belül olyan helyzetbe fog kerülni mint a kompakt kazetta a CD-vel szemben.
Az már most látszik, hogy a sztereó videók árai rohamosan csökkenek. Itt most már nem a középkategóriás gyártókat értem, hanem, a nagyobb vezető cégeket is. Ma hivatalosan a Panasonic és a Sony legolcsóbb készüléke is 59.990,- kerül. Az AIWA 39.990,- forintos áraról nem is beszélve, ez másfél éve még elképzelhetetlen volt. Igaz ez a készülék már mechanikailag, és müszaki felépítését tekintve közel sem az mint a 3600-as, de akkor is ennyi pénzért már egy HiFi szeteró készüléket kapunk a pénzünkért.
Idővel a termékpaletta is csak a HiFi készülékekre fog korlátozódni, a 2 és 4 fejes típusok folyamatosan el fognak tünni a piacról vagy csak az egyik marad meg, de az ára olcsóbb lesz mint ma.
Ami még látszik, hogy gyártók a nagy tudású VHS készülékek árát is csökkentik és megjelentek a 100-120 forint körüli SVHS tipusok is, amelyek szintén csökkeni fognak az elkövetkezendő években.
A Philips VR-1600 /ami egy az egyben egy JVC/ 100ezer forintos áráról már nem is beszélve.
A videók árával párhuzamos a DVD lejátszók is folyamatosan veszítenek értékükből. A külföldi szaklapok azt mondják, hogy a VHS szabvány akkor kapja a végső csapást, ha a DVD recorderek árai 200ezer forintnak megfelelő angol font lesz. Szerintük ez az a határ, ahol már nagyobb mértékben fogják majd megvásárolni az emberek a készülékeket és így az áresés is, felgyorsul.
Ehez az szükséges, hogy az írható DVD szabvány körüli huzavona végre lezáruljon és letisztázódjanak a szabványok.
A VHS-re akkor is szükség lesz mivel egy olcsó képi adathordozó lesz, ráadásul minden háztartásban legalább van egy VHS videorekorder. A másik, hogy még nem egy olyan műsoros anyag lesz, ami akkor is csak VHS kazettán lesz majd kapható.
A műsoros kazetta árak a DVD változattal szemben szerintem olyan arányban lesznek, mint most a kompakt kazetta és a CD aránya.
Nem tudom, hogy beigazolódik e majd amit gondolok, meglátjuk. Nekem mindenestre ez a véleményem.
1.: PAL színes rendszerben kell dolgozzon a kamkorder.
2.: A hálózati töltő európai szabványú legyen, vagyis: 230V/50Hz!!!
Ha ez nem teljesül, akkor csak bosszúságot hozol, mert itt nem, lehet használni, csak macerák árán.
Nem árt megkérdezni, hogy a célszemélynek milyen videómagnója van otthon, ha VHS, akkor érdemes VHS-C kamkordert venni, legalábbis amatőr célra, mert a felvétel lejátszható egy anyakazettával az otthoni gépen, nem kell a kamkordert nyúzni, vagy átmásolni. mint a Video8-nál.
Én a helyedben még életszerűbbé tenném a helyzetet azzal, hogy (persze óvatosan) használnám kint a kamerát, vagyis lenne benne egy kazetta, amire lenne véve valami, illetve a táskába be lenne szórva még pár bontott(!) kazetta is...
Lehetséges.Kivitelben egyébként semmiben sem különbözött, a felvétel is jó lett.Az audio kazettákat is egyre több esetben ragasztják v.ultrahangozzák ,mint az MD-ket.