Több gurigában sok-sok lemezzel találkoztunk (kollegák, ismerősök), amik különböző gépekben, különböző írókkal és sebességekkel megírva úgy viselkedtek, hogy a lemez eleje még jó, aztán a közepétől kezdve egyre nehezebben lehet visszaolvasni a cuccot, esetleg egy idő után már sehogy. Ezek mind fehér (azaz nyomtatható) Ritek G04 és G05 lemezek voltak.
Érdekes, hogy a Ridata márkájú RitekG04 és G05 lemezekkel nem tapasztaltunk ilyeneket. A békesség kedvéért legutoljára egy adag Verbatim lemezt vettünk, eddig azzal még nem volt gond (kopp-kopp).
Amúgy az, hogy mit mond magáról a lemez azonosító, nem sokat jelent, mindössze csak annyit, hogy a nyomóminta hol készült. Szóval igazán okos nem tud lenni az ember, de lehet, hogy a stabil, ismert márkanevek talán jelentenek valamit.
Akkor inkább a másikat vegyem szerinted? Az Ridisc márkájú, de az alapanyaga MCC, nyolcszorosan írható minuszos, és 100 pénz darabja.
Vagy még van esetleg MBI alapanyagú (ezt nem tudom, milyen), négyszeresen írható minuszos, 90-ért, a márkája Mirror Platinum.
A Memorex lemezekkel mik a tapasztalatok? Azt írják, CMC az alapanyaga, de azt megintcsak nem tudom, hogy mi. Nekem az írható CD-ikkel nem volt problémám...
Egyébként hogy érted, hogy leszerepelt? Mik a "tünetek"?
Ja, és még valami (bocs, tudom, sok a kérdés :-D): a Ritek CD-i milyenek?
Nálam az elmúlt hónapban a Ritek G05 eléggé leszerepelt, sőt, a G04-esek is kétségessé váltak. Mind a kettőből a nyomtatható, teljesen fehér verziót használtam, de egyre több a nyűg velük. Legutoljára vettem Verbatim lemezeket, azok közül eddig mindegyik jó volt, igaz, kb. 10 forinttal drágább darabja, mint a fehéreknek volt.
Ha már cd-én van akkor már nyertél, mert jöhet a nero. Ha nem bír vele akkor csinálj belőle mp3 fájlokat és utána neroval zenei cd-vé tudod alakítani(a médiaplayer 10 tudja az mp3 kódolást) Sok sikert!
"Sok számítógép okos!ű Szükségem lenne egy kis segítségre! kaptam kölcsön egy cd-t még régebben amit felmásoltam a gépemre wma fájlként. most ezt szerettem volna kiírni de nem engedte nero-val mert kiírta hogy védett tartalom. a tulajdonságokban átállítottam hogy ne legyen védett de amikor újra megnyitottam a tulajdonságokat már megint védettnek írta. szóval nemtom a védettséget megszüntetni és ezért nem engedi kiírni cd-re. próbáltam mediaplayerrel is kiírni cd-re. na avval sikerült de csak adatként, szal nemtom lejátszani a discman-el... sikerült tönkre tennem egy cd-t és még mindíg nemtom hogy mi nem stimmel... ha valaki tudna segíteni azt nagyon megköszönném..."
Hali! Totalcommander fájldarabolás. Csak ezzel az a bibi, hogy csak a vinyóról fogod tudni megnézni a filmet ha újra egyesíted a fájlt. Ved inkább DVD-re.
Sziasztok lenne egy nagy problémám: szeretnék, egy 1400 Mb os filmet(avi kiterjesztésű) CD-re másolni, de nem tudom 2 részre szétszedni, nem tudjátok véletlenül milyen programmal lehet, mert így egyben a Néro nem engedi cd-re másolni Köszi
Számtalan ilyen program van forgalomban, és egyre nagyobb divat a dolog. Maga a Microsoft is ilyesmin gondolkodik a következő vindózoknál, de már az XP frissítéseket is igyekszik ilyen módon korlátozni.
A telepítés során a géped konfigurációja stb. alapján generál egy azonosító kódot, amit bediktálsz egy telefonszámon, mire válaszul kapsz egy másik kódot, amire a telepítés befejeződik és a progi működik. Egészen addig, míg össze nem omlik valami. A másik megoldás a netes aktiválás: a telepítés során élő netkapcsolat kell, elküld a telepítő valahová egy kódot, majd mélen kapsz egy választ, amit be kell másolni a megfelelő kérdésre…
Nyilván ezek a megoldások sokkal olcsóbbak a gyártónak mint a klasszikus hardlockos vagy kulcslemezes megoldások.
SZVSZ végetlenül inkorrekt megoldás, főleg ha azt is figyelembe vesszük, hogy egy windóz oprendszernél még a gyártó szerint is normális, ha legalább évente újra telepítjük.
A legdurvább egyébként az volt, hogy egy PDA-hoz tartozó navigációs programnál láttam ilyet. Csak internet kapcsolattal aktiválható. Na most egy ilyen eszközön többnyire nincs közvetlen internet kapcsolat. Ilyenkor kell keresni egy interneten lógó számítógépet, feltelepíteni rá a PDA kommunikációs programjait, megoldani, hogy a gépen keresztül a PDA lássa a netet (nem egyszerű, főleg ha LAN-os kapcsolat van tűzfallal…) aztán aktiválni. Hogy ezt egy „lámer júzer” nem tudja megcsinálni, az tuti…
Vásároltam néhány hete egy szótár CD-t, amiről csak a vásárlás után derült ki, hogy aktíválni kell, és csak akkor használhatod. Ez még hagyján, de az is kiderült csak egyetlenegyszer telepítheted, mert a második, harmadik telepítés után már nem engedi magát aktiválni. A CD-hez adott dokumentációban az egészről szó sem estt, mert akkor gondolom a kutya sem venné meg. Felhívtam a kiadót, ahol az illetékes elvtárs közölte, hogy ez azért van így, hogy ne lehessen egyszerre több gépre telepíteni. Magyarán a CD-t eldobhatod, ha virusos lesz a géped, vagy ha vinyót cserélsz stb. Van-e valaki, aki ebben az ügyben tudna segíteni, és kiiktatná azt a rohadt aktiválást. ISO-fájlt már csináltam a CD-ről, de az sem segített, ugyanúgy aktiválni kellett a másolatot is. Aki tud segítsen, nem leszek hálátlan. A CD mellesleg majdnem 20000 Ft-be került.
Mivel tudom, hogy ez a fórumot olvasod, és az oldaladon semmilyen email cimet nem találtam, biztos én vagyok a béna, na szóval itt kérdezném meg tőled az alábbit:
irod:"de a forgalmi adót sem fizetik be - ezzel óriási károkat okoznak a gazdaságnak. "
és azt hogyan? a be nem fizetett ÁFA összege netán elpárolog?
vagy a kedves vásárlók elássák?
véleményem szerint nem tűnik el, így gazdasági károkat sem okoz
max az embereknél marad
és az sem igaz, hogy az állam olyan nagyon rosszul jár, mert igaz úgyan, hogy egy tétel, az áfabevétel csökken, vagy nem az elvárt szintet hozza, de az a pénz nem fog eltűnni a gazdaságból
Utánanéztem, úgy tűnik a WMA támogatáshoz külön plugin kell!!
PPeter a mai "TV ügyvédjében" vendég volt a (&*%!*) Artisjus képviselője. Szó volt ui. a memóriakártyákra, és optikai adattárolókra kirótt irreális sarcról (512MB fölött 3000 Ft!!!, CD esetén 44+ÁFA). Én arra kérnélek, mivel Te eléggé benne vagy a dologban, vmi módon vedd fel légyszi a kapcsolatot a műsor szerkesztőjével. Mivel sokakat érint, szerintem nagyon sokan hálásak lesznek neked. Én is előre is köszönöm a segítséged.
Frissen van telepítve a Nero.Előtte is ezt csinálta,most is.Nem kell beállítani valamit külön?Mondjuk már végigmentem minden beállítási lehetőségen,de nem találtam erre vonatkozólag semmit.Az mp3-at simán felírja audióként,de a wma-t fel sem ismeri.
A Nero nem hajlandó Wma-ból írni semmit.A hozzáadáskor azt írja ki,hogy ismeretlen fáljformátum.Mit lehet ne tenni,hogy ki tudjam írni ezeket a dolgokat Audiora? A Nero:6.3
Elvileg ki lehet, de authorizálni kell, tehát ifókat generálni hozzá. De van egy másik feltétele is a dolognak: az asztali lejátszónak ismernie kell az úgynevezett mini-dvd formátumot. No ezt kevés tudja, naon kevés....
Amúgy meg... szal nem elég minden dévédénél végigszenvedni ezeket a dolbí sablonokat?
Most raktam be az új LG GSA4082B dvd írómat, és telepítettem a nero expressz-t.
Valamiért azonban a nero nem akarja megtelálni az LG-t, amikor cd-írót keres a program elinditásakor. Csak a winchestert találja meg mint cd-író? Ez mitől lehet? Egyébként rendesen be van kötve, mert tudom használni meg minden, csak írni nem tudok vele?
Elnézést, cseppet OFF leszek.. Pici útbaigazítást szeretnék kérni egy akut problem miatt, ami a jelek szerint nem oldódik meg saját szőke kútfőből. :)
Újratelepítettem az XP -t, nyilván előtte cd-re és floppyra is kiírtam mindent, ami fontos. Mégpedig NERO -val, vegyes adat/mp3 formában.
A legutóbbi újratelepítésnél sikerült visszaírnom a cd tartalmát a winyóra. Asszem Nero - val tettem ezt - de fogalmam sincs, hogy. (Csak örültem, hogy végre, valahogy ott van:) Annyi biztos, hogy akkor nem használtam hozzá Daemon Tools -t. Ellenben emléxem valami G - betűvel kezdődő nevű progira, de nem bizti, hogy kristálytisztán...
Próbálom kideríteni, mit tettem akkor, de sejtelmem sincs: most mindösszesen az ISO -kép kerül a winyóra, ami persze nem elég.
Köszönöm, ha akad ötletetek! (Mivel max holnapig mindenképpen meg kéne oldani a problémát - de önállóan ez perpill reménytelennek tűnik:)