Köszönjük, hogy felfedezted fórumunk reklámerejét. Kérjük, tevékenységed legalizálásáért az alábbi formon jelentkezz munkatársunknál forum.index.hu/reklamlink/
sziasztok!ajánlani szeretnék egy linket, ahol egyedi tervezésű meghívókat találhattok. http://schalleszter.blogspot.com/search/label/esk%C3%BCv%C5%91i%20megh%C3%ADv%C3%B3
Nekem idén aug.22-én volt a Nagy Napom.Szeretném eladni a ruhám kiegészítőit,mivel nekem itt menne tönkre a szekrényemben,és így még valaki hasznosítani tudja.Midegyik darab hibátlan állapotban van,a harisnyakötő és az egyik tiara rajtam sem volt,a napernyő 10 percet volt a kezemben.Aki szeretne spórolni ezeken az apró de drága dolgokon,írjon,árban megegyezünk.Ide írom az eredeti árukat amennyiért én vettem,de enél jóval olcsóbban odaadom.Ekrü ruhához illenek!A fátyol 3 m-es uszály-fázyol,kézzel hímezték,gyönyörű!Egyben szeretném eladni,ha lehet.
Eredeti áruk:
Napernyő: 5000 Ft
Kesztyű: 5600 Ft
Tiara1:5000 Ft
Tiara2:3500 Ft
Harisnyakötő:3000 Ft
Fátyol(kézzel hímzett,nagy sikert aratott rajtam):22500 Ft
Óóóó, te jó ég! Ennyi fölösleges dolog! Minek így túlbonyolítani az egészet???????
Szia Kata! Gratulálok a közelgő esküvőhöz, és szeretném az én tapasztalataimat megosztani veled. Csak azért, mert teljesen ellentétesek mindennel, amit itt eddig olvastunk a neked szóló válaszokban. Én nem készítettem semmiféle elintéznivaló-listát, nem alkalmaztunk esküvőszervezőt, sőt, még vőfélyünk sem volt. Nem mondom, volt néhány feszültebb napom, de nem annyi, mintha rábíztam volna egy idegenre a szervezést, és az esküvő előtt egy héttel derül ki, hogy valami nincs rendben. Mi tavaly előtt, azaz 2007. őszén kezdtük el szervezni az esküvőnket, és csak fél évünk volt rá, ugyanis 2008. április 5-re tűztük ki a nagy napot. Ez az étterem foglaltságától függött. Először ugyanis olyan helyet kerestünk, ahol jó és olcsó lakodalmi vacsorát tudunk enni, és elfér az általunk meghívni kívánt számú vendég. Több helyre elmentünk, árajánlatokat kértünk, és két hét alatt döntöttünk. A választott étterem erre az időpontra szabad volt. Nyári esküvőt nem akartunk. Közben kiválasztottam a ruhámat. Még egyszer korábban a párommal együtt láttunk egy ruhát az egyik szalonban, és azt mondta, ilyenben szeretne látni engem az esküvőnkön. Nem pont ugyanazt, de hasonló ruhát választottam, pedig többet fölpróbáltam abban a szalonban. A ruhát megvettem, mert kifutó fazon volt, és eladó, így még olcsóbb is volt, mint ha kölcsönöztem volna egy divatosabbat. A páromnak az öltönyét megrendeltük egy butikban, mert nem konfekcióméretet hord. Nagyobb zakó, kisebb nadrág kell neki, így varrattuk, de viszonylag olcsó, és jó minőségű. Cipőket folyamatosan keresgéltem, amikor volt időm, bementem néhány cipőboltba próbálgatni. A menyecskeruhát is butikban vettem. Fehér cipőt végül a ruhaszalonban vettem, nem volt olcsó, de máshol egyszerűen nem volt olyan, ami kellett volna. A menyecskeruhához 4.000 Ft-ért vettem piros szandált. Bejelentkeztünk az önkormányzatnál az anyakönyvi hivatalba, megbeszéltük a részleteket, a templomi esküvő lelkészeivel is találkoztunk párszor (református és katolikus esküvő volt). A zenekart korábban egy bálban hallottuk játszani, és bár kértük több bandától is árajánlatot, ők voltak a legolcsóbbak és legjobbak. A meghívókat is viszonylag hamar letudtam, kiválasztottuk a neten, megírtam a szöveget, bementem a boltba, megrendeltem, elkészült, átvettem. Ülésrendet nem csináltunk, úgy gondoltuk, a meghívottak vannak olyan felnőtt emberek, hogy eldöntsék, hova szeretnének ülni a vacsoránál. A dekorációt az unokanővérem készítette el az asztalokra. Fotósunk az egyik barátunk volt, a videós pedig egy srác, aki már 15 éve ezzel foglalkozik, és a barátnőméknél is ő készítette a felvételeket, meg amúgy is régóta ismerjük, fölösleges volt mást keresni. A tortákat megnéztük, megkóstoltuk több helyen, végül egy vidéki cukrászdából vitettük az étterembe. Elmentem januárban egy esküvő-kiállításra, de ott érdemi segítséget nem kaptam semmihez. No comment. Lényegében amin spóroltunk: nem volt vőfély (a kikérőt egy rokon srác mondta el), rokon, barát segített sok mindenben, illetve vettük a fáradtságot, hogy több helyről árajánlatot kérjünk, de mégis jó minőségű szolgáltatásokat válasszunk. Szerintem tök fölösleges túlspilázni mindent, főleg ilyen tanfolyamokkal, meg miegyébbel. Ami fontos, az úgyis eszedbe jut (legyen anyakönyvvezető és étterem), ami nem jut eszedbe az meg valószínűleg nem is fontos. Ennyi. Bocs, hogy ilyen hosszú lettem!
Eladó Lorenzo Uomo márkájú esküvői férfi mellény-szett. 52-es méret. Ekrü színű, selyem, hosszában csíkos. Kitűnő állapotban, egyszer viselt. 3 részes: mellény, díszzsebkendő, francia nyakkendő. Megtekinthető emailes/telefonos egyeztetés után Budapesten a XIII. kerületben. katka_01@yahoo.com, 30/3899375
Szerintem felesleges, de ha van időd mindenképp menj el. Én találtam a neten egy listát, azt kinyomtattam, és mentem végig a listámon. Ami szerintem nagyon fontos, készíts előzetes költségvetést. Biztso, hogy nem ez lesz a végleges, de legalább látod, hogy ha valamire többett költöttél, akkor valahol jobban meg kell húzni a határt. Nekem a menyasszonyi ruhám került a duplájába a tervezettnél, és a dekoráción, és a meghívón spóroltam meg. A felét kértem annak amit először szerettem volna, így is elegendő volt, a meghívót pedig én készítettem. Nagyon szép lett (sokat dolgoztam rajta:-) és így hipp hopp spóroltam 100 000 ft-ot. Szóval nagyon érdemes figyelni a költségekre.
Az egyik ismerősömtől hallottam egy menyasszonyoknak szóló tanfolyamról. Azt mondta, hogy szinte minden témát érintettek, ami szóba jöhet ezzel kapcsolatban. Minden kérdésére megkapta a választ. Többféle szolgáltató is részt vett (fotósok, videósok, zenekarok, sminkesek, esküvőszervezők, stb.) Nagyon profik, mindenki esküvőkkel foglalkozik. Az első napon ki kellett tölteniük egy tesztet a szervezéssel kapcsolatban, kiértékelték, majd az előadások végén(összesen 4 alkalom) újra egy teszt, és hát látni lehetett a különbséget. Ez a lány nagyon jól érezte magát, jó volt a hangulat is, csupa menyasszony, jókat dumáltak, és volt egy-két vőlegény is. Ő azt mondta, hogy nagyon ajánlja mindenkinek, aki maga szervez, mert rengeteget segítettek. Ti hallottatok már ilyenről?
Köszi! A válaszokat! Azt hiszem, hogy előbb felpróbálok néhányat, hogy tudjam, mi az ami egyáltalán jól állna.Mert ugye teljesen máshogy néz ki egy kirakatban, mint rajtam...:-) De mindenképp valami nagyobbat szeretnék!
A különböző zenei ízlések miatt zenekarnál én dj-s megoldáson gondolkodom. Erről mi a véleményetek?
vkata, nekem sajat ruham van, igaz nem varrattam, hanem keszen vettem. Budapesten van egy varrono aki allitolag nagy sikerrel dolgozik, azt hiszem orosz lili a neve es van honlapja is. Ha helyben van neked es van idod probara eljarni, akkor hajra.
Elotte azonban mindenkeppen probalj fel szalonban ruhat hogy tudd mi all jol! Nagyon sokan vagyunk akiknek az elkepzelesei egyaltalan nem valtottak be a hozzafuzott remenyeket, es homlokegyenest mas design lett a vegeredmeny.
Egyebkent gratulalok az elhatarozashoz es kellemes szervezkedest kivanok! :)
Kölcsönzős! Venni felesleges, varratni szintén felesleges, és én még nem láttam varrónő (nem erre specializáldott szalonra gondolok!!!!!) által varrott ruhát ami hasonlított volna arra, ami alapján varrta. Nem véletlenül kerülnek ezek a ruhák ennyibe, ezekhez 10-20 méter selymet, taftot, használnak, amit nagyon nehéz beszerzezni Magyarországon, ha pedig rendeled szinte ugyanott vagy. A fazon szintén nagyon rafinált (sok 40-42-es méretű nő tűnik szinte légiesnek egy menyasszonyi ruhában) nagyon nehéz eltalálni. Szerintem ez külön szakma.
1 biztos megoldás tuti van: bemész a 13.kerületi anyakönyvvezetőhöz, és megbeszéled Vele, hogy szombat délután szeretnél külső helyszínen esküvőt tartani. Ennek csak az a buktatója, hogy csak délután késő délután lehet és hogy hivatalosan elötte /pl csütörtökön/ már össze kell házasodnotok. Sajna 99%ban ez így működik. Ha Te vagy valaki részletekre kíváncsi, nagyon szívesen mesélek arról mi hogy intéztük, de nem akarok mindenkit terhelni ezzel...
-vezess listát a szükséges dolgokról és pipáld, ha megvan -az esküvő előtt fejezd be a szervezést jóval...kényelmes, nyugis így. -ülésrend legyen (akár a nappali szertartásoknál is) -gyetyafénykeringőnél legyen nálatok gyertya (így jobban látszódtok az emlékképeken és romantikus is) -a szolgáltatókat jól válasszátok (főképp emberileg gyertek ki velük) -az esküvő napján lazítsatok, és ne vesszetek el a részletekben és ne akarjatok mindenre figyelni...úgyis minden rendben lesz...ha meg valami nem úgy van akkor is inkább 1 mosoly :) -legyen aki irányítja a népet és mindenről tud (vőfély,ceremóniamester,barát) -ha van fotó/videó akkor kérjétek meg a vendégeket, hogy ne próbálják helyettesíteni őket -esőterv legyen, ha szabadtéren lesz valami
Sziasztok! Az én esküvőm 2010. júniusában lesz. Nem rég kezdtem a szervezést, még szinte csak a helyszín és az időpont biztos. Az esküvő Budapesten lesz, és én magam szeretném szervezni. Ezért is kérném a segítségeteket, hogy mire figyeljek és érdekelnek a pozitív, negatív tapasztalataitok is. Köszönöm előre is!
koszi szepen, erre gondoltam, de sajnos maga a hely lenne a lenyeg (V. keruletben van). Mi egy masik keruletben lakunk, es nem ott. semmifele anyakonyvezetohoz nem ragaszkodom, csak a helyszinhez. es mivel mas kerulet anyakonyv vzetoje oda nem johet (mindeki csak a sajat portajan...), muszaj hozzajuk menni. a kerdes az: van valamilyen kiskapu?
Keresel egy másik anyakönyvvezetőt. Nem vagy köteles ott esküdni, vagy annál a személynél ahová vagy akihez kerületileg tartozol. Mi budapest mellett lakunk és Keszthelyen esküdtünk. Jó, én eredetileg keszthelyi vagyok, de ez nem befolyásolta az ügyintézést.
Van-e valakinek otlete, hogy hogyan lehetne kibujni az alol hogy az illetekes budapesti kerulet anyakonyvvezetoje nem hajlando kijonni egy kulteri helyszinre (park)? A helyszin maga lene a lenyeg, azaz nem akartam mashol csinalni a szertartast. Koszi.
Sziasztok!
Szeptember 5. én volt az esküvőnk Sarlóspusztán. Előtte sokat olvasgattam a fórumot és tudom mennyit segít, ha megosztjuk pozitív tapasztalatainkat a szolgáltatókról. Mindenkit meleg szívvel tudok ajánlani! A helyszín Sarlóspuszta Club Hotel kitűnő választás. Kerti esküvőnk volt, kis tópart mellett, mesebeli környezetben. Pincérek nagyon udvariasak és segítőkészek. A kaja isteni! (én a marhapörköltből 2x is szedtem, pedig féltettem a ruhámat! J)
A vőfélyt mindenki dicsérte, bár mi előre tudtuk, hogy szuper választás volt. Tomori Szilárd. Nagyon jól kézben tartotta a dolgokat. Még az étteremben is kérdezték hogy találtunk rá, mert nagyon jó.
Fotósunk, nagyon lelkes, fiatal igazán a mi szájízünknek való képeket készített: Szegfi Róbert
Zenekar: Moonriver Band. Nem mulatós (mi kértük), bulizós, nagyon szuper. 3-an vannak.
Nekünk azt mondták a saját esküvőnkön nem fogjuk jól érezni magunkat, de ez nem így volt. Jót táncoltunk és élveztük az egészet.
Szívesen megküldöm bárki elérhetőségét, ha érdekel valakit!
Jó készülődést és sok boldogságot!
Keresek olyan leendő párokat, akiknek még az idén lesz az esküvőjük. Ahogy a "Keresztapa" c. filmben szállóigévé vált, tőlem is kapnátok egy "visszautasíthatatlan ajánlatot". Az ajánlat azoknak a pároknak lehet vonzó, akik Budapesten v. környékén tartják esküvőjüket és az esküvői kocsijukat a családon belül akarják megoldani v. nincs még lefoglalva az "álomverda", valamint nem akarnak sötétített üveg mögé bújni a nagy napon. Ha viszont szeretnétek egy különleges meglepést a párotoknak v. a násznépnek, akkor írjatok. Akit érdekel, az küldjön idő- és útvonal tervet, telefonos elérhetőséget. Részletes + fényképes (visszautasíthatatlan) ajánlatot küldök. Vidékiek is jelentkezhetnek, de az üzemanyag ártól nem tudok eltekinteni (bocs).
Október 21-25 a kocsi nem játszik, mert autókiállításon vesz részt.
"Aki hallja (olvassa) adja át!" Ismerőse hálás lesz érte!
Én is így gondolom... Egyébként tőlem bocs, hogy teljesen offtopic-kal zaklatlak titeket :) Pedig azt is elmesélhetném, hogy otthon hagytuk a gyűrűket, és a férjem a húgom strasszköves fekete szaténtáskájával a kezében állt a ceremónia (egyházi) alatt, mert a drága a kezébe nyomta, amikor a gyűrűket kereste :)
És tuti minden? Melyik hotelbe szól? Vicces, mi szóba sem álltunk a nővel, annyi ilyen átvágást láttam már itthon, biztos voltam benne, hogy ez is az...