Tudom én, hogy csak úgy mellesleg megjegyezted Ady-val való rokonságodat. Azért nem is annyira távoli rokon, ha a nagymamád második unokatestvére volt.
Legalább is mifelénk még az ilyen rokonságot nem tekintik nagyon távolinak.
Az orchideára visszatérve: gondold el, hogy az egyik elkezdett virágot hajtani. Már elég hosszú volt a szára, amikor oda akartam csipeszelni a pálcához. Nagyon könnyen
elpattan, tudtam akkor is, de a legnagyobb figyelmességem ellenére elpattant. Egy jó része szó szerint a kezemben maradt. Tudod mit csináltam?
Az elpattant virágszárat visszaillesztettem oda, ahol elpattant és közönséges szigetelő szalaggal visszaragasztottam. Azt gondoltam, hogy ebből már nem lesz semmi.
Csodák-csodája, megmaradt és elkezdett tovább növekedni,sőt ott ahol elpattant - gondolom rügy volt mellette - még egy másik virágszár is el kezdett növekedni onnan
a szigetelő szalag alól. Most két virágszár is van, egy helyett. Nem tudom a virágok érzik-e, hogy szeretik őket én nagyon. Ezért írtam, hogy csodálom a ragaszkodásukat
Furcsa égi jelenséget rögzítettek, ilyenre még nem volt példa - Videó Írta: Huszár Bianka2019.01.29.
Bizarr jelenség
Korábban is előfordult már, hogy valahol a nagyvilágban érdekes, megmagyarázhatatlan égi jelenséget kaptak lencsevégre a kíváncsiskodók. Most is egy furcsaságra lettek figyelmesek a kolumbiai Vélez városának lakói, amikor a napokban felnéztek az égre, és a felhők mögül egyszerre csak valami fehér, kör alakú valami kúszott elő. Az "objektum" - ahogy a Mirror írja - nagy érdeklődést váltott ki a helyiekből, a csodáról pedig nyilván videó is készült, hiszen az ilyen esetekben sose maradhat el.
Elméletek
A videót néhány napja töltötték fel a YouTube-ra, azóta pedig természetesen már megszülettek az első, vad elméletek is arról, mi lehetett a furcsa jelenség. Persze sokan vannak, akik UFO-nak hiszik az ehhez hasonló megmagyarázhatatlan dolgokat, míg a hitetlenebbek szimplán a Photoshop erejének tudják be őket. A következő oldalon már mutatjuk is a felvételt.
A videó
"Eddig nem hittem a földönkívüliekben, de ezt látva másképp gondolom" - jegyezte meg egy már hívő felhasználó a felvétel alatt. "Mindennap történik valami extrém dolog a bolygón. Ez most vagy egy jól szerkesztett fotó, vagy tényleg UFO-val van dolgunk" - fűzte hozzá egy másik majdnem hívő. "Jogunk van tudni, mit művelnek a fentiek az éggel" - írta egy vadabb elméjű kommentelő.
Nagyon szépen köszönöm a gyönyörű orchideát:) Az is a kedvencem. 17 db. orchideám van. Tudod, csodálom az élni akarásukat, nem utolsó sorban a változatos, szépséges virágaikat.
Most éppen 5 db lepett meg és gyönyörködhetek bennük.
Más: tudom, hogy Ady 100 éve halt meg, azt viszont meglepődve olvastam, hogy távoli rokonod is. Büszke lehetsz Rá, a költészetére. Nem tudom milyen lehetett a magánéletben,
Elbocsátó, szép üzenetTörjön százegyszer százszor-tört varázs: Hát elbocsátlak még egyszer, utólszor, Ha hitted, hogy még mindig tartalak S hitted, hogy kell még elbocsáttatás. Százszor-sujtottan dobom, ím, feléd Feledésemnek gazdag úr-palástját. Vedd magadra, mert lesz még hidegebb is, Vedd magadra, mert sajnálom magunkat, Egyenlőtlen harc nagy szégyeniért, Alázásodért, nem tudom, miért, Szóval már téged, csak téged sajnállak.
Milyen régen és titkosan így volt már: Sorsod szépítni hányszor adatott Ámító kegyből, szépek szépiért Forrott és küldött, ékes Léda-zsoltár. Sohase kaptam, el hát sohse vettem: Átadtam néked szépen ál-hitét Csókoknak, kik mással csattantanak S szerelmeket, kiket mással szerettem: És köszönök ma annyi ölelést, Ám köszönök mégis annyi volt-Lédát, Amennyit férfi megköszönni tud, Mikor egy unott, régi csókon lép át.
És milyen régen nem kutattalak Fövényes multban, zavaros jelenben S már jövőd kicsiny s asszonyos rab-útján Milyen régen elbúcsuztattalak. Milyen régen csupán azt keresem, Hogy szép énemből valamid maradjon, Én csodás, verses rádfogásaimból S biztasd magad árván, szerelmesen, Hogy te is voltál, nemcsak az, aki Nem bírt magának mindent vallani S ráaggatott díszeiből egy nőre.
Büszke mellemről, ki nagy, telhetetlen, Akartam látni szép hullásodat S nem elhagyott némber kis bosszuját, Ki áll dühödten bosszu-hímmel lesben, Nem kevés, szegény magad csúfolását, Hisz rajtad van krőzusságom nyoma S hozzám tartozni lehetett hited, Kinek mulását nem szabad, hogy lássák, Kinek én úgy adtam az ölelést, Hogy neki is öröme teljék benne, Ki előttem kis kérdőjel vala S csak a jöttömmel lett beteljesedve.
Lezörögsz-e, mint rég-hervadt virág Rég-pihenő imakönyvből kihullva, Vagy futkározva rongyig-cipeled Vett nimbuszod, e zsarnok, bús igát S, mely végre méltó nőjéért rebeg, Magamimádó önmagam imáját? Kérem a Sorsot, sorsod kérje meg, Csillag-sorsomba ne véljen fonódni S mindegy, mi nyel el, ár avagy salak: Általam vagy, mert meg én láttalak S régen nem vagy, mert már régen nem látlak.
Az ember azt hinné, egy hollywoodi film díszletét látja, mely egy másik bolygót meghódító felfedezőcsapat kalandos útjáról szól. Pedig a mexikói kristálybarlang nagyon is igazi: olyan, akár egy megvalósult tündérvilág a föld felszíne alatt.
Korábban, már 1794-től bányászati terület volt. A csodaszép barlangot 2000-ben fedezték fel, amikor egy bányásztársaság kiszivattyúzta a talajvizet. Valószínűleg a lélegzetük is elállt egy pillanatra az eléjük táruló látványtól. Ezt a barlangot a világ eddigi egyik leglátványosabb geológiai felfedezésének tartják.
Madár köszöntő Kis madárka csipog sírva, szívemig hatolt a jajszó. Magot nem lel. Etetőből, kifogyott a napraforgó! Repül jobbra, ugrik balra, üres maradt éhes csőre, balga ember, nem tett magot, a kiürült etetőbe! Kicsiny cinke, dideregve ablakomat kopogtatja: -Elköltözött innen talán, ki eddig a diót adta? Itt találtunk mindig magot, úgy megszokta már a népünk! Bárhol jártunk a világban, ide mindig visszatértünk. Megköszöntük magunk módján, csipogással, vidám tánccal, mi leptünk meg a kikelet, csodálatos varázsával. Ha itt magot nem találunk? Keresgélni időnk nem lesz! Márciusban, tél végére, "nyitni kéket" senki nem tesz!- Újév napján, mind ezt hallva, nagyon gyorsan észbe kaptam! Madárkáknak etetőbe, diót, s napraforgót raktam. Nem telt bele csak néhány perc. Etetőbe cinkék szálltak, Tavasz kedves hírnökei, Boldog Új Évet kívántak! 2019.01.03. (kép: NET-ről)