Sziasztok mindenkinek ! Találtam egy pár képet , amelyekről biztosan nem lesz modell ,ezért elkészítettem. Igaz a kép nem tökéletes de azért nem is olyan rossz. A fekete színen csak azért nem változtattam,mert az akkori korszak jellemző színe. Nekem így tetszik.
Sziasztok! A Magyar Néphadseregnél , későbbiekben a Magyar Honvédségél voltak rendszeresítve Uaz - 452 B típusú mentőgépjárművek. Ennek a típusnak igen sokrétű volt a felhasználása a hadseregben. Saját tapasztalataim alapján az egyik legjobb terepjárója volt a régi idők honvédségének. Ha jól tudom akkor még a mai napig is szolgálatban vannak ezek az autók.
Ezt a Barkas rohamkocsit még májusban találtam, Csave fórumtársunk akkor rakott be képet a Barkas mentő modelljéről. Addig én se tudtam, hogy a Nysakon kívül más típust is használtak itthon.
Hazai Zuk mentőre én sem emlékszem, pedig megértem már pár évet. Tegnap este próbáltam mégis találni valamit, hátha még engem is ér meglepetés, de semmi, csak lengyel Zuk-ra bukkantam.
Garant mentő volt (NDK) a mérete a raohamkocsira 'hajazott', DE! a felszereltsége egy mentőládával volt 'pari'-ban! Ez a 60-as évfordu- lóig volt szolgálatban! ( Nem 100 %, de ekként emlékezem!)
A szoc. kisteherek közül a Nysa-t minősítették mentő feladatokra alkalmasnak! Igaz a Skoda jobb volt, de akkoriban a lengyel gazdaság - ki tudja hányadszor és hányadik - 'mélypon- ton' volt. A KGST vezetése úgy döntött, hogy nekünk az a jó! Más szoc. országok a saját gyártmányaikat használhatták!
Eladok néhány 1/43 méretarányú modellt a gyűjteményemből. IXO/IST/DeAgostini modellek mind. Audi R8 Le Mans: 3900.- Ft Jaguar "C": 2900.- Ft Audi Quattro: 2900.- Ft Moszkvics 400, Volga M-21 zöld, Volga M-24 fehér: 3300.- Ft Warsawa M-21 (lengyel sorozat 1. szám): 4900.- Ft