Az a Skoda egy öreg a Moszkvics 400-ra hasonlít, valamikor a II. világháborút előző években kezdték meg a gyártását. Az 50-es évek végén és a hatvanas évek elején 'pár kiváltságosnak' volt ilyen, ma- gán rendszámmal. Egy lepukkadt ilyen- nel még utazhattam is ( igaz csak egy sarkot! - akkoriban az is nagy kiváltság volt!).
Skoda RÉGI Octaviára és Feliciára azonnal érdeklődöm! Vedd lécci' úgy, hogy egy-egy db stipi-stopi! Amikor választasz értő szemmel - mintha Magadnad tennéd -, kérlek!
Ja! :) Ha lenne a sorozatban, régi hűtőmaszkos Zuk? Volt olyan tehertaxiba is, és volt rajta kockás pepita is!. És ha lenne IFA Framo, a Barkas őse"! Olyan volt mentőautóba.
Például, volt a BKV-nak Kék-sárga-szürke színezésű, és figyelmeztető jelzés volt, rajta, de volt a régi IKV-nál, szürke, és ezen is volt sárga villogó!
Csak az általad említett két rohammentő volt Barkas típus! Több nem volt, az sem vált be és hamar túl adtak rajtuk, inkább maradtak a drágább, de sokkal jobb Mercedesnél! De az egyik ilyen barkács" megvan az illatos út egyik telepén!!
Régóta olvasgatom hozzászólásaitokat, azonban most azokhoz szólnék, segítenék azoknak, akik Abrex modelleket keresnek: az egyik általam látogatott játékbolt véletlenül modelleket rendelt. Ezeket a kutya nem keresi náluk, így jelentős akcióval kínálják a megmaradt modelleket, 1:43 és 1:72 méretben. Persze ugyanez a szitu a Cararama modellekkel is. Ha valakit érdekel, szívesen segítek hozzájutni, persze nincs korlátlan mennyiség, Skoda 1203-ból van még 5-6db, 120-ból 10db körül, régi Octavia és Felicia is kb 10db, Tudor 1db, 1:72-ből vannak inkább az új típusok. Árak: Skoda 1203 1:43 4.990,-; Skoda 120 1:43 3.990,-; Tudor 1:43 5.990,-; ős Octavia 1:43 3.990,-; ős Felicia 1:43 3.990,- Skoda Fabia, kombi, és sedan, Octavia és kombi tour és új, Superb előző típus 1:72 1.590,-. A Carararama modellek között van még Bogár, Fiat 500, Porsche 356, 911, Transporter T1, meg az újabb típusok 1:43 1.990,-, 1:72 1.490,-
Tisztelt olvasok! Köszönöm az elismerő szavakat,az alap ötlet innen jött. Lehet hogy mint modell nem került kiadásra de a korszakban igen használt jármű volt bizonyos helyeken. Van még egy két ötletem A lakatos munka szintjéig már eljutottam. És még modell is van belőle. A szabadidő elég kevés az ilyen munkához,ezért lassan készül,de ami késik nem múlik. egyszer majd elkészül a festésen még gondolkozom. Mindenkinek további fórumozást kívánok.
Végigböngésztem egy orosz 'modell oldalt' - az elképzelhető összes szovjet gyártmányú szgk. cabrió változata fellelhető - DE! erre nem emlékszem! Nagyon egyedit alkottál!
Csatlakozva Hori60-hoz: " ...és csinálsz még ilyet?" Gondolom ő sem a szabadidőd értelmes el- töltését akarta tudakolni! :)))