Még annyi, hogy érdekes, de az olaszok valahogy ösztönösen olyan feelinget kapnak el ezen a hangszeren, ami máshol valahogy nem nagyon megy európában. (szerintem)
Az eredeti leslie szíjak azok tiszta pamutból vannak szerintem. Az nem jó, ha nagyon feszes a szíj, mert lassabban pörög fel, vagy fel sem pörög rendesen, és a csapágyakat koptatja nagyon. Nekem az a tapasztalatom, hogy akkor jó a szíj feszessége, ha a tölcsér viszonylag könnyen megcsúszik a szíjon, de azért ne lógjon a szíj. Ajánlom, ha egy kicsit kopott már a tölcsér perselye, hogy motorkerékpár lánc spréjével kend, felesbe a műszerolajjal. A rendszeres karbantartás meghálálja magát!:-)
Köszi! Az örömből nincs hiány. Nincs akkora zaja a kicsikének. Azt szeretném megtudni, hogy a hozzávaló ékszíj valami gumis-szövetes dolog lehet, ami idővel elrenyhül, vagy teljesen ok ha nem feszül. Tekerni teker, de gondolom egy újabb bele biztosan jobb lehet. Lehet ilyet szerezni valahol?
Köszi a segítséget! Végül szétszedve láttam, hogy annyira átalakították az enyémet, hogy egyszerűbb volt a forgórészt tartó szerkezetet egyben kicserélni. Legalább jobban megbecsülöm, hogy kicsit jobban beleláttam a szerkezetébe. Végül minden tökéletesen sikerült és hatalmas a boldogság... :)
Elnézést! A tölcsér meghajtót letekered, és ott található a meghajtó csavarja mögött/elött /oldalt az a bizonyos csavar, ami rögzíti a tölcsért a meghajtóhoz. Ha már nincs ott, akkor ne keresd! Szerintem is csak egy plusz szívásnak rakták oda:-)
Próbáltam a beszúrásos dologgal, de a végén a mehet gomb megnyomása után csak a Hammond fórum cím jelent meg és nem történt semmi... Inkább írok címeket, ahol meg lehet nézni:
Töltsd fel a képet megint, és ahol feltöltötted, megjelenik a kép kicsiben. A kép mellett kattints a beszúrás gombra, és menni fog a kép feltöltése. Egyébként, ha kihúzod a felső fiókot a tölcsérrel/meghajtóval/motorokkal együtt, a tölcséren kell lenni egy kis csavarnak ami rögzíti a hangszóró csapágyhoz. Azt csak lazítsd fel addig, amíg egy kis lemezkét nem tudsz kifelé húzni egy pár millimétert, és akkor lehúzhatod a csapágyról az egészet. Fel lehet újítani a perselyt, és a tengelyt. Ha mégis cserélni akarod az egészet, szerintem oda lehet valahogyan biggyeszteni a másik garnitúrát...
És a másik motor kicsit más bekötésileg. Inkább szerelgetnék többet, de csak a rotort szeretném kicserélni. Lehet, hogy az Opera böngésző miatt nem engedi a képet feltenni?
Sziasztok! A segítségeteket kérem. Régóta hajtok a Hammondommal egy Dynacord DC200-as leslie-kópiát. Már úgy került hozzám, hogy a felső rotor lerepülhet, illetve hangosan forog. Korábbi "javítás" eredményeként történhetett a csoda, amit régóta szerettem volna meggyógyítani. Nemrégiben került hozzám egy másik felsőrész, ami biztosan más márka, de ugyanolyan a mechanika. Hogy a legegyszerűbb kicserélni a rotort? Küldök képet is, hogy lássátok milyen fajta.
Szokásos Kocsis Zoltán szint. Sokan tévedésben vannak, hogy a könnyűzenészek technikailag űberelik a komolyzenészeket, pedig sok jazzista is mind Bartókra, Lisztre stb. hívatkozik.
Sajna a mai Hammond vásárlás kísérlete egyfajta felesleges kör volt...Kár a hangszerért...A szívem szakad meg érte, de nagyon rossz állapotban van, és nem is olyan, amit én keresek... Remélem, azért valaki gondját viseli majd a kis VE300-nak...
Amúgy végighallgatva a demo trackeket az új NI szoftverrel, itt is a sajátos hangzást képviselő effektek herélik ki a hangzást amitől olyan "káposztadarálós" lesz mint a B4/I-II.
Végülis nem ez volt a fő célja a linknek, de nekem régi kedvencem a sajnos azóta kihalt Technics hangszer család. Kb 14 évesen elősször hallottam meg minőségi zenét megszólalni egy ilyenen, nagyon profi volt abban az időben mint automata billentyű, a Rolandok pl messze elmaradtak a zeneiségétől és hangminőségétől. Pl a hammondok messze jobban szóltak a Technicsekben. De csak azért mert vki ilyenen muzsikál otthon, ráadásul nem győzike stílusban, még nem kell fújjolni, elvégre az ötlet onnan jött, hogy véletlenül Tehtube youtubeos csatornájára volt egy netes link aholis ettől sokkal vermonásabb dobgéppel nyom vmi Deep Purple nótát vagy mit. :))