Arra járók nem néztek hülyének? :) Nyilván engem sem, amikor a nyaralásra elvittem egy kisautót és egy legoembert csak a fotók kedvéért: http://szirszarjaim.blog.hu/2010/08/02/csendeletek
Van egy fórum-társunk, neki van a legnagyobb gyűjteménye! Állandóan frissíti, cseréli az anyagát. Őt kell majd megkérdezned - hátha szeren- cséd van / lesz! Genezis a nick-neve, DE! most még nyaral. Pár nap múlva biztosan benéz ide!
LADA SZAMARÁT keresnék, ha esetleg van valakinek és eladná, akár a dupláját is fizetném érte..A DeAgostini sorozatosra gondolok, de ha valakinek van másmilyen, orosz AGAT vagy az a távirányíítós Szamara , az is érdekelne. nagyzoltan.info@gmail.com
Igazad van, az egyedit meg kell fizetni! Mindig az volt a véleményem: az extrának ára van és különben sem kötelező!
( csak halkan: Ha valóban csak egy és létező egyetlen készül! Ha az ’egyediből még van 200 egyetlen és lesz is ha igénylik = másik téma!)
Szá®szónak is egy a vége Igazatok van, és MINDENKINEK aki megtapasztalja, meg szenvedi az 'egyedi és egyszeri alkotás'-t!
Visszakoztam a cikiző véleményemmel!
MERCI-E!
GRATULÁLOK a 'strech-limousine'-hoz! Összeberhelek egy rajzot és tel. kereslek!
DrGabi! és a Többieknek!
Nagyon klassz dolgokat kreáltatok. Mutattam a fotókat a a barinőmnek, aki ezt mondta: " - Mi van ebben akkora durranás? A Havanna lakótelepen csak ilyenek vannak! Én: - Répalány! Ezek az autók a valóságban akkorák, mint az ( mutattam a zöld Moszvát!)."
Ámult, hitetlenkedett majd végképp kidurrantott:
" ... és hogy csinálják meg a környezetet ilyen élethűre ilyen kicsiben? - Cirmike! Hozzád nyugágy kell!"
Elnézést a hosszú léért, de ennél nagyobb elis- merés ---- ( ti. egy NŐ végig abban a tudatban van, hogy eredeti kocsik képeit teszitek föl és én azt bámulgatom - és nem is hülye / na jó nem annyira és csak néha!/) ------ nem kell!
A szakmai elismeréseket egymástól - teljesen meg- érdemelten - kapjátok!
Egy kicsit próbáld meg más szemmel nézni: Egy kisszériás kézi gyártású modellt soha sem szabad tömegcikkek árához hasonlítani. Először is kézi munka tehát irreális idő míg elkészül. Megtervezni,méricskélni stb. Kifaragni hozzá a mesterdarabot. Nem CNC-vel kézzel! Megcsinálni a mintát. Leönteni buborék mentesen Csiszolni ,gittelni, csiszolni, gittelni, Alapozni. festeni.csiszolni festeni lakkozni. Összerakni,belepakolni a szintén öntött csiszolt festett cuccot. Megragasztani,nyom nélkül. Leírva egyszerű? NEM! Szóval nem úgy működik a dolog hogy fogok egy modellt levágom a tetejét oszt jólvan. Én készítek modellt igaz nem autót ,és kicsit nagyobb méretarányban, úgyhogy van némi rálátásom hogy mit össze lehet szopni valamivel míg elkészül. Igen ha valakinek kiszériás modell kell az bizony fizesse ki. Ja és még annyi,hogy: HK modell már akkor volt amikor még valaki ki sem találta hogy skodát kéne gyártani. Fénykép után gyártott festett autókkal.
Már megjelent retroautó modelleket keresek, lehetőleg bontatlanul, újsággal! Ha van valakinek bármilyen modellje eladó, akkor kérem jelezze!!! És persze az árát is! :)
Most nincs rajta (a tulaj levette mert épp políroztatja a kocsi tetejét) szóval még nem kéyzítettem el. A tiéd miből készül? Oválisat szeretnék rátenni.
Itt a fórumon - legalább - hat olyan gyűjtő / modellező van, aki a feléért elkészíti 'vas'-ból ( megjelenő modell ) és 'tán még igényesebben is! ( érts: tot. költség!)
Hiába! ... A 'fejlett' EU tagállamok pol- gárai, fejlett árakkal dolgoznak!
Abrex modelleket tudom továbbra is hozni 1:43-as méretben ős Octavia, ős Felicia, 120L 3.990,-, 1203 busz 4.990,-. 1:72-ben inkább újabb Skodák vannak, de nincs még új Superb és legújabb Octavia, ezeket 1.590-ért tudom hozni. Fontos, hogy ez itt egy bolt végkiárusítása, ezért elképzelhető, hogy mire odaérek, elfogynak bizonyos modellek, mint az 500-as Fiat, amit egy Club vásárolt fel. Cararama retro 1:43 Mini Van és VW T1 platós 1.990,-. Ezenkívül Audi Q7, BMW 7 előző sorozat, Golf V GTI amik még vannak.