1.4 ötajtós Star+klíma+vonóhorog. Dec. 30-án vettem. Aki Lacettit akar venni annak Nagykanizsát javaslom, mert a kereskedő 270 ezer Ft-ot enged minden típusból. én 2630000-ért vettem. A vonóhorog visszajelzőt a fényszóró magasságállítóhoz teszik be. /A skodában erre a műszerfali egységben külön lámpája volt/
Fábiát 1,4-68 LE cseréltem le. Fabiához képest a tapasztalataim:
A fogyasztása döbbenetes: 9,5-10 körül. Egyenesfutása nem jó állandóan korrigálni kell. Kemény a futóműve, az úthibákat keményen megbosszulja. Rugalmatlan motor. Szűk fordulattartományban adja le a nyomatékot. Magas fordulaton elhaló nyomaték. Nehezen adagolható fék, és mintha nem is akarna megállni a kocsi ha belelépek keményen. Akadozó, hosszú úton mozgó váltó, kemény kormányszervó. Egy helyről /jobb hátsó ülés/ kárpitzörgés ha nem ülnek az ülésben. Orrnehéz karosszéria.
Kellemes hangulatú beltér.
Hátul 3 főre a helykínálata nagyszerű, de az ülőlap nem támasztja a lá a combot.
Futőműzaj erőteljesen behallatszik.
A rugalmatlansága miatt már többször meg kellet gondolnom az előzéseket, amit korábban simán megcsináltam, azt ezzel nem lehet. Nem is értem hol van ebben a 92 Ló.
Kíváncsi leszek nyáron klímával és sátras utánfutóval mennyit zabál. Ha be nem mérgedek és el nem adom előbb. Hát mindenre gondoltam, de erre nem hogy egy új korszerű motor ennyit zabáljon.
Állítólag volt akit garanciálisan elküldtek csipszervizbe- és utána rendbejött neki, mert valamit a progin változtattak.
2 Trabant, 2 Zsiguli, 1 4 ütemű Trabant, 1 Szamara, 1 Astra, 1 Fabia után ez az első benyomásom. Kb 2000 km van a kocsiban.
Megköszönném Ádám77 jelenlétét, a Daewoo-Chevrolet Klub által szervezett minitalin.
Jelenlétével emelte a szinvonalunkat,mert végre egy Chevrolet is benézett hozzánk. Igaz most megjelent egy Chevrolet Evanda is, de eddig ő sem jött még el, és megigérte, hogy a mostanin ott lesz. Hát ott volt. Köszönöm mégegyszer.
A méretei alapján (SW) még talán, mert pl. egy utasom, aki gyakran utazik új Vectrában, a hátsó ülést annál tágasabbnak mondta. Ami miatt pl. a Mondeonál fapadosabb, az az, hogy van 2 - 3 felszereltségi szint, de azon kívül semmi extrát nem lehet rendelni (gyakorlatilag). Gondolok itt olyan egyszerű dolgokra mint pl. tolótető, tempomat. Nyilván ez a hosszú szállítási idővel van összefüggésben, ugyanez van azt hiszem a Hyundainál is, ahol az autó onnan létezik, hogy áthozták Európába, ami a kikötőben van, abból lehet válogatni. Európai gyártású kocsinál a 33 féle extrából a la carte válogathatsz, és úgy gyártják le.
Ez közvetlen hitelezésre vonatkozik, vagy hitelleveles megoldás?
Valahol olvastam, hogy a hitelleveles vásárlás kedvezőbb lehet, mert készpénzként számít a kereskedőnél, és olyankor más listaárral számolnak. Persze lehet, hogy az az eset csak annál a márkánál volt érvényes.
A biztosításnak utána néztem, köbö ott lenne, ahogy írtad.
Na mindegy, úgyis az lesz az igazi, ha majd elkezdek konkrét ajánlatokat kérni különböző helyekről.
Az Ersteleasing-nél jelenleg 1 millió Ft 72 hónapra havi 16994 Ft. Ez egész jónak számít az akciós hiteleket leszámítva. A Casco-ja egy ilyen gépnek olyan 7-8 ezer kröül mozog, Bp-en talán több azt nem néztem.
SW 1.6 Elit érdekelne, de még hezitálok az anyagiak miatt.
Aki hitelre vett ilyet, adhatna némi támpontot: mennyi saját résszel mekkora a havi törlesztése, és mennyi rá a Casco?
Nyugtassatok már meg, hogy egy magamfajta átlagember se gebed bele!
Nehogy már kénytelen legyek Ignist venni!
Mielőtt még ledorongolna valaki, bevallom, jelenleg a mi autónkat nyúzom, és tonképpen meg vagyok vele elégedve, tehát ha a Lacettivel nem bírok, maradok a "márkánál".
Oksa! A hempergőzős az csak olyan szójáték, de ha gondolod azt is játszhatunk.:))))) Én kb. 135kg és 190cm magas vagyok! Ezek után jöhet a hempergőzés? :))))))))))))) Várunk sok szeretettel.
Bocs, nem tudok rájönni, milyen autóm van! Annyi biztos, hogy 1.6 SW. Megnéztem a kezelési könyvben, megnéztem a számlán is, nincs ennél több feltüntetve!!! 3,6 alatt volt az ára egy kicsivel. Ebből már ki lehetne találni?
Ez már eléggé sok igy együtt :)))). Tehát elvileg van kedve jönni valakinek?
Mert hely az van bőven, és ki lehet próbálni, mit is tud a kocsi hóban, mert a leghátsó részen szoktak pörögni a kollegák. Asszem most megtartjuk végre a, hóbanpörgös-hempergőzőst.
Bocsássatok meg a hibámért. Tehát 2005.02.19-én 14.00-ai kezdettel lenne ez a mini tali. Helyszín: Lurdy-ház parkolója (pontosabban a főbejárattal szembeni kinti parkolórész, ott is közvetlen a Mester utca felöli részén hátul a Vágóhíd u. felé.
Ha Blaupunktra cserélsz, akkor talán lehet használni a távpiszkát. De most komolyan, minek? Úgyis ott van rögtön jobbkéznél a rádió. Én még az alatt a másfél nap alatt, míg a gyári rádió volt benn sem használtam.
Szivesen kinézek a Lurdy parkolóba szombaton, ha időt is mondasz! De hát nekünk, Lacettiseknek azért külön is össze kéne futnunk néha! Más: Érdekelne, hogy rádiócserénél az új készüléket is lehet a kormányról vezérelni? Milyen tipusú rádió lenne alkalmas erre? A Sláger rádiót hallgatva 20 mp-ként csippant egy hangosat, éleset a készülék. Miért? A vételi viszonyok miatt? Más adóknál ez nincs.
A fűtéssel nekem nem volt még gondom, mondjuk az igaz, hogy nem indulok el anélkül, hogy ne kaparjam le a jeget az összes ablakról. Ha kint nagyon mínusz van, nem nagyon viszi le azt semmilyen ablakfűtés. Ami engem jobban zavar, hogy nagyon gyorsan koszolódik az oldal ablak és a tükör (de lehet, hogy ezt már írtam).
A rádió vételről annyit, hogy a gyári rádió lesz a gyenge láncszem. Én hoztam az előző autóból a Pioneer DEH-P4500-asomat és nincs eltérés a vételi képességekben (a Mitsun teleszkóp antenna volt). Referencia a Bakonyon keresztül a Veszprém-Győr útvonal, Danubius rádióval. Egyébként is bátorítanék mindenkit a gyári rádió lecserélésére. Sajnos a gyári hangszórók is elég bénák, legalábbis nekem csak igen kacifántos EQ beállításokkal sikerült elfogadható hangzás kicsiholni belőlük. De legalább hangosak. :-|
Kényszerűségből sokat autóztam úgy, hogy a szintjelző már a piros mezőben volt. Legalább 30 km-t. Aggódva figyeltem a mutatót, de nem fogyott el a benzin, pedig már a benzinkút jel is folyamatosan égett. Hát megúsztam... Rendes autó ez!
Január óta még nem sokat használtam az autót , de a sors úgy hozta hogy az elmúlt héten hosszabb útra kellett indulnom - 20 fokos hidegben. nagyon elégedett voltam mindennel kivéve a fűtést. Folyamatosan full meleget az ablakra irányítva sem tudott leolvadni a szélvédő, a felső 10 cm-es sáv kívül belül jeges volt + a hátsó oldalablakok is. Mivel az ablakra volt irányítva a fűtés a lábtérben nem volt valami meleg. A hátsóablak ill. a tükrök fűtése tökéletes, 1 perc alatt teljesen leszáradt.
Másik észrevétel a rádióval kapcsolatos. Itt a nyugati végeken sokszor nem jönnek be tökéletesen a magyar adók főleg a Sláger ill. a Danubius. Valószínűleg ez a szélvédőantennának tehető be, ami amúgy nem rossz elgondolás szerintem. Az előző autómban ugyanazon az útvonalon normál teleszkópantennával nem voltak vételi gondjaim.
Korábban említettétek hogy a hátsóablaktörlő ugrál az üvegen és nem töröl rendesen. Ez nekem is így volt de egy kicsit kellett csak állítani a lapát szögén és így már hangtalanul működik.