Örülök, ha tetszettek a képek, de én az utazás menüben a leírást mondtam;))) Kb. 1 óra alatt végezhetsz vele, nagyjából minden benne van, az utcán kapható ételektől-italoktól a köüzlekedésig, helyi emberekig, önálló utakig, stb. stb.
Hah, az én csipkelődésemet észreveszed, de azt a kifinomult gonoszságot, ami Dydand soraiban rejlik (Neked se legyen jobb :-) ), azt bezzeg figyelmen kívül hagyod :-)))
Tavaly áprilisban voltunk a lányommal Hurghadán. Nem volt rossz, csak az utazást követő 3 héten belül nemigen tudtam hosszabb időre távol menni a lakásunk( munkahelyem) legkisebb helységétől, szóval megszenvedtem! De azért jó volt.
Idén ugyanezt tervezem a férjemmel, de Tunéziába. Mármint utazást és nem nyüglődést.
Én sem ettem sajnos jó halakat, pedig nagyon spóroltam rá.
SZombaton vendégeink jönnek és tegnap a Corában megvettem a pontyszeletek rácponty céljából. Valahol olvastam egy olyan receptet, hogy a tepsibe mindent elősütött és főzött formában kell összerakni. Most azt fogom megpróbálni.
Elnézést kell kérnem, hogy ilyen sokáing nem voltam itt remek jó írásaimmal, és frenetikus hozzászólásaimmal! Ezért természetesen ruhatépés (megszaggatom a ruhámat), hamu (hamut szórok a fejemre) és mindenképen korbács (megkorbácsolom a testem)....:):):)):):):)):):):):)
Most jöttem meg nászutról.... Ha valaki itt új (látom vannak itt olyanok aminak nagyon örülök) áprilisban nősültem.... jobb később mint soha nászútra menni!
Egyiptom, Hughada:
Ahhoz képest, hogy ott van nekik a Vörös tenger, nem ettem sok jó halat... persze azért ettem, de olyan igazán különlegest, frenetikust nem sikerült!
Na mindegy....
Ezt is csak azért írtam, hogy járjon a szám, és eldicsekedjek az utazással....
..azért csak össze fog jönni egy ép gondolatom valamikor..., tehát:
kárpátalján füstölik a vargányát, és mivel Ajka környékén is elég sok kárpátaljai telepedett le, ezért itt is kapható, amikor szezonja van. Egyszerűen felfűzik egy hosszú madzagra a friss gombát, és füstölőbe teszik (hogy mennyi időre, azt nem tudom, de megkérdezhetem). A tecsóban megnéztem, ott csak sima szárítottat árulnak.
Elnézést kérek a sok offért!
Azt hiszem -bűnbánóként- hamar készítek is egy finom halas ételt;)
Ja, maga a kaja! Én mindig is imádtam a sertésnyelvet (szószokkal, mártásokkal, stb.), de ez a fajta készítés minden addigi képzeletemet felülmúlta! Maga a sertésnyelv -felénk- nem olyan drága, sőt! 600 HUF-ért vehető kilója, kb. 15 perc egy kilóra az előkészítés, utána viszont egy szaftos, rost-dús étel készíthető belőle, akár süti az ember, akár főzi és úgy köríti.
No, ne is bezséljünk róla, mert már megint éhes leszek ;)))
Én sem ismertem, míg meg nem nősültem (tehát ne engem szídj;))
Felénk (Ajka környéke) a piacon "frissen füstölve" is kapni (mondjuk a piacon - tudod- ez már azért a "Bakony-környék") többször látni, de -ha jól tudom- majdnem minden tecsóban van szeletelt, füstölt -és dobozolt vargánya. A füstölt-szárított és szeletelt vargányának -a büdös illata mellett- nagyon finom, markáns íze van, mindenképpen kóstold meg egyszer! Ebben az ételben pedig kimondottan isteni!
A www.ajkai.try.hu-n a Legújabb ajánlatunkban van egy ilyen reci. Amit viszont ott nem írtam le: eszméletlenül laktató, de komolyan, csúszik rá minden (sajnos: nagyon sok, és nagyon sokszor...;)
Amit viszont sehol sem mondtam/írtam: mindig is imádtam a nyelvhúst (akár sertés, akár birka vagy marha), de ezt a fajta füstölt-jellegű, szaftos-sült, baconos, hagymás ételt még sehol sem láttam, hallottam, ízleltem. Hát most igen. És nem is tágítok mellőle!
off Én a piacra sült nyelvet enni szoktam járni :-) Puhára főzik aztán átsütik, omlós, finom...nyammm.... De az is tény, hogy otthon valahogy nem ugyanolyan a sült hek.
Majd a héten rákérdezek megint, de mintha azt mondta volna a koma, hogy hét percig kell sütni. Itt én csak mirelitet láttam, majd kifaggatom a szakit. Már vagyunk olyan jóban, hogy elhiszi, nem akarok konkurrencia lenni..:}}}
Enyem is eleg ragos lett. . . amikor eloszor megneztem, mennyire sult at, akkor meg tul rozsaszin volt es tejes. Utana meg sokat vartam, nem nagyon soktat de picivel tobbet mint kellett volna. Legalabbis az a darab ami az enyem lett :(( (azt vagtam meg, es persze visszatettem tobabb sutni).
Tegnap csinatam tunat - mint a kepen, olyanra, talan picivel a szelet keskenyebb volt. Az ize csodalatos. . .mindenkinek izlett.
A halasnal lattam egy regi ismerost - legalabbis azt hittem - amit otthon a Balaton mellett ettem evtizedekkel ezelott, akkor ott "hekk" volt a neve. Most a boltban "hake"-vel talalkoztam. Vettem, megsutottem paprikas lisztben - ferjem az mondja, ugyanaz a hal. Utana neztem az interneten - hat lehet, ha nem is pontosan az, de valami elfajzott leszarmazottje :)). Maskor is fogok venni - kellemes izu, nem eros hal-iz, szinte semmi csont, Nem zsiros hal, lehet maskepp is elkesziteni biztos.