Keresés

Részletes keresés

Dydand Creative Commons License 2007.01.27 0 0 981
Bár -ahogy most olvasom- nem voltam annyira egyértelmű akkor ;)
Előzmény: Dydand (980)
Dydand Creative Commons License 2007.01.27 0 0 980
Szia!

Örülök, ha tetszettek a képek, de én az utazás menüben a leírást mondtam;))) Kb. 1 óra alatt végezhetsz vele, nagyjából minden benne van, az utcán kapható ételektől-italoktól a köüzlekedésig, helyi emberekig, önálló utakig, stb. stb.

Üdv: dy
Előzmény: szkati (979)
szkati Creative Commons License 2007.01.27 0 0 979
Megnéztem! Köszi! Szép képek és kedvcsinálók.
Előzmény: Dydand (973)
Boarhunter Creative Commons License 2007.01.26 0 0 978
:-)))))))
Előzmény: oiuz (977)
oiuz Creative Commons License 2007.01.26 0 0 977

Nah Tessék!

Azt hittem, örülni fogsz, hogy neked írok, erre lebaszol!:):):):):):):):):)

 

erre azt tudom mondani:

PERKELE.....

 

Továbbra is:

afSiH

 

oiuz

Előzmény: Boarhunter (976)
Boarhunter Creative Commons License 2007.01.25 0 0 976
Hah, az én csipkelődésemet észreveszed, de azt a kifinomult gonoszságot, ami Dydand soraiban rejlik (Neked se legyen jobb :-) ), azt bezzeg figyelmen kívül hagyod :-)))
Előzmény: oiuz (975)
oiuz Creative Commons License 2007.01.25 0 0 975

Látom, nem változtak itthon a dolgok!!!!!

 

akinek egyszer csípkelődő a humora annak az is marad

:):):):):):):)):):):):):):)

 

 

Előzmény: Boarhunter (971)
Dydand Creative Commons License 2007.01.25 0 0 974
Neked se' legyen jobb ;)))))

Gratula!

Üdv: dy
Előzmény: oiuz (969)
Dydand Creative Commons License 2007.01.25 0 0 973
Utazáshoz egy pár ötlet az utinaplómban a weblapomon.
Előzmény: szkati (972)
szkati Creative Commons License 2007.01.25 0 0 972

Gratulálok így utólag is!

Tavaly áprilisban voltunk a lányommal Hurghadán. Nem volt rossz, csak az utazást követő 3 héten belül nemigen tudtam hosszabb időre távol menni a lakásunk( munkahelyem) legkisebb helységétől, szóval megszenvedtem! De azért jó volt.

Idén ugyanezt tervezem a férjemmel, de Tunéziába. Mármint utazást és nem nyüglődést.

Én sem ettem sajnos jó halakat, pedig nagyon spóroltam rá.

SZombaton vendégeink jönnek és tegnap a Corában megvettem a pontyszeletek rácponty céljából. Valahol olvastam egy olyan receptet, hogy a tepsibe mindent elősütött és főzött formában kell összerakni. Most azt fogom megpróbálni.

 

Előzmény: oiuz (969)
Boarhunter Creative Commons License 2007.01.25 0 0 971
Most jöttem meg nászutról....
Fogadd őszinte részvétünket... :-)
Előzmény: oiuz (969)
fan_fan Creative Commons License 2007.01.25 0 0 970
Örülök, hogy újra írsz. Ami a halevést illeti, majd itthon bepótolod.
Előzmény: oiuz (969)
oiuz Creative Commons License 2007.01.25 0 0 969

Drága Barátaim!

 

afSiH

 

 

Elnézést kell kérnem, hogy ilyen sokáing nem voltam itt remek jó írásaimmal, és frenetikus hozzászólásaimmal! Ezért természetesen ruhatépés (megszaggatom a ruhámat), hamu (hamut szórok a fejemre) és mindenképen korbács (megkorbácsolom a testem)....:):):)):):):)):):):):)

 

Most jöttem meg nászutról.... Ha valaki itt új (látom vannak itt olyanok aminak nagyon örülök) áprilisban nősültem.... jobb később mint soha nászútra menni!

 

Egyiptom, Hughada:

 

Ahhoz képest, hogy ott van nekik a Vörös tenger, nem ettem sok jó halat... persze azért ettem, de olyan igazán különlegest, frenetikust nem sikerült!

 

Na mindegy....

Ezt is csak azért írtam, hogy járjon a szám, és eldicsekedjek az utazással....

bibibiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

:):):):):))::))::)):):::):):):):):):):):):) (s.k.)

 

 

afSiH

oiuz

Dydand Creative Commons License 2007.01.23 0 0 968
..azért csak össze fog jönni egy ép gondolatom valamikor..., tehát:

kárpátalján füstölik a vargányát, és mivel Ajka környékén is elég sok kárpátaljai telepedett le, ezért itt is kapható, amikor szezonja van. Egyszerűen felfűzik egy hosszú madzagra a friss gombát, és füstölőbe teszik (hogy mennyi időre, azt nem tudom, de megkérdezhetem). A tecsóban megnéztem, ott csak sima szárítottat árulnak.

Elnézést kérek a sok offért!

Azt hiszem -bűnbánóként- hamar készítek is egy finom halas ételt;)

Üdv: dy
Előzmény: Dydand (967)
Dydand Creative Commons License 2007.01.22 0 0 967
Ez egy kárpátaljai szokás, ott a szárítás mellett füstölik is.
Előzmény: Boarhunter (966)
Boarhunter Creative Commons License 2007.01.22 0 0 966
Szárítani magam is szoktam, node füstölni???
Ez nekem új...
Előzmény: Dydand (964)
Dydand Creative Commons License 2007.01.22 0 0 965
Ja, maga a kaja! Én mindig is imádtam a sertésnyelvet (szószokkal, mártásokkal, stb.), de ez a fajta készítés minden addigi képzeletemet felülmúlta! Maga a sertésnyelv -felénk- nem olyan drága, sőt! 600 HUF-ért vehető kilója, kb. 15 perc egy kilóra az előkészítés, utána viszont egy szaftos, rost-dús étel készíthető belőle, akár süti az ember, akár főzi és úgy köríti.

No, ne is bezséljünk róla, mert már megint éhes leszek ;)))
Előzmény: Dydand (964)
Dydand Creative Commons License 2007.01.22 0 0 964
A füstölt vargánya nagy állat;)

Én sem ismertem, míg meg nem nősültem (tehát ne engem szídj;))

Felénk (Ajka környéke) a piacon "frissen füstölve" is kapni (mondjuk a piacon - tudod- ez már azért a "Bakony-környék") többször látni, de -ha jól tudom- majdnem minden tecsóban van szeletelt, füstölt -és dobozolt vargánya. A füstölt-szárított és szeletelt vargányának -a büdös illata mellett- nagyon finom, markáns íze van, mindenképpen kóstold meg egyszer! Ebben az ételben pedig kimondottan isteni!

Üdv :dy
Előzmény: Boarhunter (963)
Boarhunter Creative Commons License 2007.01.22 0 0 963
Megnéztem. Nagy királyságnak tűnik, ki fogom próbálni. Az oldal is jó.
BTW, milyen állat az a "Füstölt vargánya"? :-)))))
Előzmény: Dydand (962)
Dydand Creative Commons License 2007.01.22 0 0 962
De csak mert ennyire erőlteted :))))

A www.ajkai.try.hu-n a Legújabb ajánlatunkban van egy ilyen reci. Amit viszont ott nem írtam le: eszméletlenül laktató, de komolyan, csúszik rá minden (sajnos: nagyon sok, és nagyon sokszor...;)


Amit viszont sehol sem mondtam/írtam: mindig is imádtam a nyelvhúst (akár sertés, akár birka vagy marha), de ezt a fajta füstölt-jellegű, szaftos-sült, baconos, hagymás ételt még sehol sem láttam, hallottam, ízleltem. Hát most igen. És nem is tágítok mellőle!

Üdv: dy
Előzmény: Boarhunter (961)
Boarhunter Creative Commons License 2007.01.22 0 0 961
Ideveletüsténtizibe! :-)))
Szóval megoszthatnád velünk, igaz, hogy itt off, de azért had szóljon...
Előzmény: Dydand (960)
Dydand Creative Commons License 2007.01.22 0 0 960
Nekem is van egy saját sült sertésnyelv recim. Ha gondolod értékeld ;)

Üdv: dy
Előzmény: Boarhunter (958)
tuutuu Creative Commons License 2007.01.22 0 0 959
A nagyobbak nem is igazán sülnek át nála se. Ha nincs kicsike, akkor kimarad...:}}
Előzmény: Boarhunter (958)
Boarhunter Creative Commons License 2007.01.22 0 0 958
off
Én a piacra sült nyelvet enni szoktam járni :-)
Puhára főzik aztán átsütik, omlós, finom...nyammm....
De az is tény, hogy otthon valahogy nem ugyanolyan a sült hek.
Előzmény: tuutuu (955)
tuutuu Creative Commons License 2007.01.22 0 0 957
Majd a héten rákérdezek megint, de mintha azt mondta volna a koma, hogy hét percig kell sütni. Itt én csak mirelitet láttam, majd kifaggatom a szakit. Már vagyunk olyan jóban, hogy elhiszi, nem akarok konkurrencia lenni..:}}}
Előzmény: ZsuR (956)
ZsuR Creative Commons License 2007.01.22 0 0 956
Enyem is eleg ragos lett. . . amikor eloszor megneztem, mennyire sult at, akkor meg tul rozsaszin volt es tejes. Utana meg sokat vartam, nem nagyon soktat de picivel tobbet mint kellett volna. Legalabbis az a darab ami az enyem lett :(( (azt vagtam meg, es persze visszatettem tobabb sutni).
Előzmény: tuutuu (955)
tuutuu Creative Commons License 2007.01.22 0 0 955

Ismerem-e? Minden héten legalább kétszer emiatt megyek a piacra, a pecsenyésnél halat enni.

A keszeget jobban szeretem, de azt nem sütnek.

Recepttel meg nem tudok szolgálni, mert két próbálkozásom volt a Te módszereddel, de gumit csináltam mindkétszer belőle...:{{{

Előzmény: ZsuR (954)
ZsuR Creative Commons License 2007.01.22 0 0 954
Tegnap csinatam tunat - mint a kepen, olyanra, talan picivel a szelet keskenyebb volt. Az ize csodalatos. . .mindenkinek izlett.

A halasnal lattam egy regi ismerost - legalabbis azt hittem - amit otthon a Balaton mellett ettem evtizedekkel ezelott, akkor ott "hekk" volt a neve.
Most a boltban "hake"-vel talalkoztam.
Vettem, megsutottem paprikas lisztben - ferjem az mondja, ugyanaz a hal.
Utana neztem az interneten - hat lehet, ha nem is pontosan az, de valami elfajzott leszarmazottje :)).
Maskor is fogok venni - kellemes izu, nem eros hal-iz, szinte semmi csont,
Nem zsiros hal, lehet maskepp is elkesziteni biztos.

Ismeri valaki? Esetleg receptajanlat?
Chimney Creative Commons License 2007.01.11 0 0 953
köszi, tényleg mellé ütöttem.......mostanában sűrűn előfordul velem, kezdek aggódni:-)
Előzmény: Boarhunter (948)
Boarhunter Creative Commons License 2007.01.11 0 0 952
:-)))
Előzmény: ZsuR (951)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!