Mud Rider:
a motor az "erőgép" motorja lenne, amit te is probáltál a tavaszi suzuki talin, mert most bontom szét! Béke poraira! Tankot is kerestél, megoldódot már??? Az is van meg rengeteg minden, 363-365-ös hozzászólásban már írtam a cuccokat.
A kocsijaim jelenleg sajnos így állnak:szerelde rovat!
Szia SJ, Marangoni Puma-val kacérkodom.
Futozott, de jó mintájunak kinéző gumi.
17700/db a 215/75R15 méretünkben.
Nagyon nehéz szívvel adok ki sok pénzt így karácsony előtt:-))
Valaki nem tudja az ÁFÁt visszanyerni belőle?
Ha jól tudom, az nem lesz segítség, hogy a motorszám megszűnik, csak annyit jelent, hogy az autó saját (akkor, abba az autóba gyárilag is szerelt) motorjait korlátlanul cserélgetheted.
Gondolkodom a felnin, de asszem, nemigen kell nekem terepebb gumi (ergo felni sem), ezzel is megpróbálom védeni az autót. Bőven elég nekem ez a Yoko Geo A/T, olyan helyeken átvitt, ahová egy éve épített autóval sem merészkedtem volna. Volt olyan tegnap, hogy már rámálltak húzni, kint volt a kötél is, 'oszt csak kihozott. Meg olyan sáros emelkedőn el tudtam indulni a közepéről (kellett nekem fél2-ben próbálkozni?!), ahol Rino is x-edszerre jutott fel. Nem is beszélve az előbb említett Defenderről. Szóval nem kell jobb, nem akarok én versenyezni. Ahová nem jutok el M/T nélkül, oda inkább nem is akarok - egyelőre - bemenni. Amíg nem lesz _muszáj_ terepen eljutnom A-ból B-be, addig marad. Vagy amíg nem lesz játszósautó a Jimny-ből. De az még jó pár év, asszem...
Azért kösz!
Hello!
Mud Rider:
Örülök hogy előkerültél te is, mint látod ígyekszünk egy kicsit fellendíteni a topicot!Milyen gumit nézegetsz, én is gondolkozom egy gumivásárláson, mert nagy nehezen beindult a kocsiszerelésem (már ott tartunk, hogy mind akettő ssét van kapva), ha kész lesz jó lenne egy télen is használható terepgumi nem aranyáron....A lada motorról azt hallottam, hogy tipusidegen motor macerás! Bár azt is rebesgetik, hogy megszünik a motorszám..Nekem van egy 1.3-as motorom, olcsoért eladó!
OsCaR :
örülök, ha tetszenek a képek, a samurai cuccaim most igazán eladók, mert most kaptuk szét az autókat !
atompyka :
láttam a hétvégi turát, nagyon fáj a szívem, hogy az autom még csak féluton jár, pedig nagyon bíztam benne, hogy kész lesz eddig! Bár lehet , hogy feldobom a terranóra a pirelli téliket vagy betársulok valakihez és elmegyek !A felnik érdekelnek még???
Köszi, megnézem a képeid, a többit ismertem, inkább csak pár oldalas faq-ok.
A cuccaid még eladók? Érdekelnének ...
Mud Rider:
www.korrekt.hu -n van info, ők forgalmazzák a Haynes meg még egy cég autós könyveit itthon (Pólusban). 7 ezer körül van, de meg akarom nézni, mielőtt megveszem (angolul)
Itt ekkora élet van és nem is szóltok:-(
Hamar veszek gumikat a Sammyra és aktivizálom magam!!
Új ötlet kedvenc témámban: Lada motor beépítés.
Hallottatok ilyenről?
Hello!
joeeye: Gratula a gyujáskapcsolohoz! A hűtő csak akkor gáz, ha a cellák között lyukas, akkor tényleg nézned kell valamit! Esetleg mást is bele lehet próbálni, a felfogatást és a műanyagot kell ráeszkábálni!
OsCaR: nekem van egy pár oldalam, feltettem neked a most csinált http://kep.tar.hu/suzukisamurai oldalra.
Magyarul sajnos nem találtam jó leírást (ha van valakinek engem is érdekelne) , angolból pedig nem vagyok annyira jó...( de ha te igen: http://www.off-road.com/suzuki/samurai.htm ,http://www.breezeindustries.com/index.html )
Sok sikert!!!
Bármilyen leírás érdekelne a Samurai-ról (szerviz-, használati- stb.) Konkrétan 87-88 évjárat (1.3, "ami"- kivitel).
Letölthető- vagy papírforma is megfelelne...
Ne kíméljetek! :)
Nos sikerült a gyújtáskapcsoló behelyezése. A hűtőmnek pedig az a baja, hogy lyukas. Még pedig eléggé....
A javítás nem nagyon lenne ok, mivel lecsökkenne a cellák száma, ami gyorsabb túlmelegedéshez vezetne. Inkább valami használt lenne az igazi.
"dobjatok kontaktokat vonóhorog gyártókról plíz"
http://www.utanfuto-vonohorog.hu/indul.htm
http://www.autoflex.hu/
és az Auguszt Gyuri. Szvsz a három legjobb az országban.
Ata
Hali!
OsCaR:
A hűtőrács nem eladó, mert ez lessz az új autóm, és a régi még másfajta. Lámpakeret az van, de én is 6e/pár áron vettem, ha így érdekel. A pesti átadásról beszélhetünk, ismerőseim járnak fel, de szerintem inkább EMAIL-ba beszéljük meg melyik nap jó neked....
joeeye:
Hűtődnek mi baja?? Nem lehet esetleg megjavítani??? A gyujtáskapcsolóval hogy boldogultál?
atompyka:
Akkor ezt a kereket neked találták ki. Egyébként csak annyi, hogy a felni széle 1 cm-rel közelebb van a kasztnihoz....
Oszi:
Le KELL vizsgáztatni a felszerelt horgot!
Ennek ellenére én is jártam évekig vizsga nélküli horoggal, de nem trepjáróval...
Úgy érzem, nem hívtál...
Sj:
Láttam ma egy katalógot, a Samurai ET-je nem= a Jimnyével. Az előbbi asszem 10, az enyém tán 5.
Számít? A szerelő szerint nem...
Akkor kell a lámpa, a keretét és a hűtőrácsot is elvinném esetleg, és a gallytörő is kellene, erre gondoltam!
A szélvédőkeretet még meggondolom.
Én jövő héten több napot leszek Pesten, meg tudjuk esetleg ott oldani?
Hello!
OsCaR:
A lámpa természetesen halogén.
A felni kép atompykanak készült, csak benmaradt..Egyébként kívámcsiságból lemértem, 1cm-el tényleg beljebb van (ezt talán ET számnak hívják..).
Köszi, megkaptam, holnapig kitalálom.
Lámpa: Halogénes? Mert akkor kell.
Felni: ez nem Vitaráé? Sztem ezzel 4-6 centivel keskenyebb a nyomtáv, mint a gyári küllőssel ahogy méregettem (kínált már egy srác ilyet).
Hello!
joeeye: azért mielőtt nekiesel nézd meg jobban hogy lehet szétszedni, vagy amit küldtem próbáld meg kifúrni, nehogy ott fürödj meg, mert elég nehéz hozzáférni!
OsCaR.
Mailben elküldtem a fotókat-árakat!
Legyetek oly jók, és dobjatok kontaktokat vonóhorog gyártókról plíz.
Egyet találtam,: Auguszt Kft., Dombóvár
Csinálnak fixet 20-ért, és levehető fejűt 30-ért.
Továbbiak érdekelnének még, kinek mi a tapasztalata vonóhorog ügyben?
Egyébként aszonták a dombóváriak, ha fent van a vonóhorog, de nincs a műszakiban, viszont nem vontatok vele, akkor nem büntethetnek meg a rendőrök. Ki hogyan tudja? Mert ha így van, akkor valszeg felszerelem terepezéshez, de csak jövőre vizsgáztatom le, amikor amúgy is műszakis lesz a gép.
Sj:
Akkor érdekelne:
-a vonóhorog (műbizonylat van hozzá? vicc volt ...:)
-első lámpák (halogén?)
-index+helzetjelző
-gallytörő (ígértél képet; ha csinálsz, a vonóhorogról is lécci)
-szélvédőkeret, ha nem elöregedett, sérült. (Zárt lapostetősöm, van, nem tudom, különböznek-e esetleg a keretek) (2e?)
ATom
Ha ráérek és télleg lájtos lesz a Szentendre esetleg elviszem a technikát :). Ma hívlak valszeg vásárügyben.
Hali!
Atompyka:
Szivesen mennék a talira, de nagyon balfékekkel probáltam csináltatni a kocsim, így még bele sem fogtak! Úgyhogy szinte biztos nem lessz kész addig sajna, a nissan terranómmal meg elég hülyén néznék ki a suzuki talin.....
Oscar:
363-365-ös hozzászólkásban leírtam mi van eladó (apróságokon kívül), neked végül is konkrétan mi kellene?( látom a szélvédőkeret 2e, ajtóhoz cuccok??)
joeeye:
ment a gyujtáskapcsoló, remélem jó lessz, mert rendesen megszenvedtem még leszedtem (de végül a flex segített!)
Én délig dolgozom 9-én, csak utána megyek, ha megyek!
Ha jól érzem, igencsak lájtos autózásnak ígérkezik (főleg, hogy a sziget jó része vízmű védterület...).
Bár, ahogy Látógépet ismerem, nem fogunk unatkozni.
:-)