Hazánkban huszonnégyből csak egy esetben derül fény a gyerekkori szexuális abúzusra, mert a túlélők általában hallgatnak. Őket már egyszer, cserbenhagyta a felnőttek világa
Olyan sokáig őriztem a titkot, hogy már nem tudom kimondani
"Berta kilenc éves volt, amikor apja maga mellé fektette, és az alsóneműjébe nyúlt. Megtanult élni a titokkal. Jenynek senki sem hitte el, hogy apja molesztálja, még akkor sem, amikor felnőtt korában felhívta ezzel az anyját, sőt még neki kellett bocsánatot kérni a családtól. Egy 49 éves nő már korán megtanulta, hogyan tartsa magában, hogy apja a kezdetek óta molesztálta, 14 éves korában meg is erőszakolta. Lindi olyan sokáig őrizte magában a titkot, hogy bátyja rendszeresen fogdossa, hogy már csak írni tud róla, beszélni nem. Amikor megemlítette szüleinek a témát, azt mondták, csak a szokásos nyivákolás. Titi pénzt kapott a nevelőapjától, hogy el ne árulja: a férfi előtte maszturbál. A Beszélj róla! weboldalán mostanáig 317-en osztották meg történeteiket; közös bennük, hogy az áldozatok legtöbbször szinte teljesen magukra maradtak, és nem beszéltek környezetüknek az őket ért traumáról, vagy ha mégis megpróbálták, a legközelebbi hozzátartozójuk sem hitt nekik."
Arra gyűjtünk, hogy felnőttként megkaphassák az elmaradt segítséget. Szeretnénk minél több túlélő számára terápiás ellátást biztosítani, ehhez azonban a Ti segítségetekre is szükségünk van❗️ Adakozz Te is, hogy a terápiás segítség ne legyen kiváltság: https://adjukossze.hu/kampany/lathatatlan-serulesek-1786
❤️ Célunk eléréséhez a Te segítségedre is szükség van!
De nem attól belevaló egy lány, mert az apja azt látja bele! Hanem genetikailag ilyen, természetileg ilyennek született.
Vagy esetleg a te példád úgy kezdődött, hogy volt egy cicababa, bújós, "hercegnős" kislány - majd az apja vagánynak akarta látni, és pikk-pakk vagánnyá változott?
Ez pont azt bizonyítja, h nem a méret a lényeg, hanem az agresszivitás. Egy törpe nő is lehet erőszakos természetű, és ezesetben a bántalmazó fél a kapcsolataiban, és egy nagy melák ffi is lehet békés természetű, aki pont a jámborsága okán válik áldozattá.
Van egy meglátásom. Előre kell bocsátanom, h nem találok semmiféle felmentést a fizikai erőfölénnyel való visszaélésnek. És most nincsen DE!
Szóvalhogy azt vettem észre, h az amúgy "ütnivaló" természetű hölgyek ússzák meg. A nagyszájúak, a kákán is csomót keresők, a minden piszlicsáré szarba belekötők, az értetlen ostobák... H az ember azt képzelné, h ezeket ütik-verik állandóan. De ennek majdhogynem az ellenkezője igaz...
"Lefújtam gázspray-vel is, megvertem, ordítottam rengetegszer, de nem ok nélkül"
Tehát valaki féltékenységből (vagyis NEM önvédelemből!) ilyesmiket tesz egy másik emberrel, és erről nyugodtan mer nyilatkozni, hiszen nem kell tartania semmitől - amennyiben nő az elkövető. Vajon ha egy férfi mondaná, mi lenne rá a reakció?
Persze, ugyanezt látni a hollywoodi filmekben is: a jelek szerint semmi gond nincs azzal, ha egy nő féltékenységében bántalmaz egy férfit, és ezt szemmel láthatóan viccesnek tartják, de legalább is természetesnek.