Igen , szinte hihetetlen , hogy mire képesek
az emberek. A leglehetetlenebb helyekre is képesek elhurcolni néhány nejlonzsák szemetet.
A multkor olvastam , hogy serpákat fogadnak
fel , hogy a Himalájárol 6-7 ezer méter magasrol
lehozzák a hegymászok által szétdobált szemetet.
Gyönyörüek a tiszai holtágak is ,müanyag palack
a vizen , konzervdoboz a parton , nejlonzsákban
döglöttmacska stb. Nem is kell ide cián hogy
lehetelenné tegyük az életünket.
Szia Onobody!
Mintha tető lenne az Alföld fölött.
Szombaton kirándulni voltunk. Nyirkos, csúszós az erdő, át van ázva az avar. Ennek ellenére gomba nem volt. De,ennyi szemetet rég láttam. A dombtetőn aksi, csapágyzacskó és ételesdobozok, üvegek. Nem volt ez mindig így.
üdv.barn,
Ma is ragyogó idő volt , 16 fok , napsütés.
A kislányom is a kertben töltötte a délutánt.
Az általam összegereblyézett levelekett igyekezett
ujra szétteriteni.
Szinte tökéletesen sikerült is neki.
Nagyon jól érezte magát.
Képzeljétek, már nem csak a hóvirágaim készülnek virágozni, hanem a fekete hunyor is! (Melynek neve előtt különben értetlenül állok, mert fehéret nyílik.)
Kelet-európai mínuszok valahogy nem hiányoznak... Elég lenne karácsonyra egy szép fehér hó, azután jöhet a tavasz.
Pedig már készülődik a tél.
A Kelet-európai síkságon megkezdődött a hideg leveg felhalmozódása. Moszkvában pl. a 0 - 5 fokról -20 fokra csökkent a hőmérséklet, és 18-20 cm hó esett. A hideg légtömeg már elérte Kijevet is.
Szóval közeleg a tél, de még Nyugat-Európában van egy mélyülő ciklon ami még erősen bejátszik, Keleten pedig egy erősödő Anti-ciklon.
Hát barnettoka, ha az esőhöz kötöd a megszólálalásaink gyakoriságát, akkor ez a topic hamarosan elsüllyed. :-))
Amúgy kösz' mindenkinek a vigasztalást, de nem tudom, mikor fordul meg az idő felénk. Gondolom, ha esni kezd, akkor mindjárt gumicsónakkal kell közlekednünk, amilyen szélsőséges az időjárás mostanában szerte a világban.
Az Ópusztaszeri-parkba minap szereztek be egy tevét. Lovagolni. Gondolom, ez az állat megfelelően reprezentálja kilátásainkat.
Hamarosan tevetej-recepteket fogunk csereberélni, párolt tevehúst eszünk, jó sok szerecsendióval.
Meg ilyesmi.
Ma délután Budapesten az ablakban 20°C-t mutatott a hőmérő, verőfény, szép idő. Mehetnékem van, napok óta éjjel, nappal dolgozom. Hétvégén gombászni akarok, de addigra esőt jósolnak. Persze, egy kiadós esőért lemondanék a kirándulásról is.
Dél_Alföld! Rögtön írjatok, ha esik!
Kiváncsi lennék a meteorológia berendezéseidre, mármint milyen a talajhőmérő, hőmérő, légnedvesség (gondolom hajszállas), csapadékmérő. Rendszeresen méred (6:45, 12:45, 18:45...), vagy csak alkalomszerűen?
A minimumhőmérőt csak egy picit ne bánd, mert sok a probléma vele (borszesz megszakad). Amúgy nagyon jó tudn mennyi volt az éccaka :-))
A kézi kanalas szélmérő adatai statisztika készítésére alkalmatlan. Fuess-féle az igazi erre, de több, mint egy milla lehet most. Illetve terjedőben vannak az autómata állomások, ezeket fel lehet szerelni szélérzékelővel is, kb. 500 ezertől kezdődnek.
Az idei év elég extrémnek számít. Április óta többnyire az átlagosnál melegebb az idő, és ez a meleg periódus még minig tart. Melegrekordok születtnek azóta, most novemberben is volt, nyáron pl. Békéscsabán 42,x fok volt, Orosházán 42,1 (?). Ez azt jelenti, hogy az elmúlt 130 évben nem mértek hazánkban ilyen magas hőmérsékletet, eddig Pécs tartotta az abszolút csúcsot (41,3 fok, 1950. július 5.)
Nov 13-án Budapesten 20,3 fok volt a csúcshőmérséklet, nálunk (Pécel) 20,0, délkeleten volt 22,3-22,5 fok is. Hamár így emlegettétek a meleget, és érdekel valakit.
Én is láttam néhányat, megérte erőt venni magamon és korán kelni.
Amúgy nem kötözködöm, de tavalyelőtt számították el a pályájukat, tavaly országos havazás-borulás volt. A horvát tengerparton lehetett kiválóan látni, innen nagyon sok szép kép született.
Amúgy tragédia ez a nagy aszály. Dél-Alföldön. Aki nem idevalósi el se hiszi ezt.
Jo neked, felettunk annyi felho volt, hogy arra csak borus pillantasokat vetettem neha, strazsalni nem alltam ki (esett is). Na majd talan 1* maskor...
Hát , nemnagyon javulok.
Viszont hajnalban itt voltak a Leonidák!!!!!!
Kint lestem a meteorokat , mert a sötétséget
az nagyon szereti a szemem.
Volt ,hogy egyszerre 5 hullocsillag is azonos időben jött.
Kb 4 óra felé volt a csúcs .
Látta még valaki?
Talán nem voltak annyira erőteljesek mint
a mult évben , viszont sok volt belőlük.
Ugy tudom ma is láhatoak lesznek , de felettünk
pillanatnyilag felhös az ég.
Szia! Megbeszeltem a dokival, elobb meg kell gyogyulnom, azutan kaphatok vedooltast. Szep idot nem nagyon merem kint elvezni, csak nezem. Te javulsz mar?
Na jó! :-) Novenber 18. 02-03 orakor.
Itt ma este is derül az ég , néha-néha kinézek.
Semmit sem ér a kamilla , virusos eredetü
kötőhártya gyulladás. Ma egy kicsit azért jobb.
Alkonyatkor napszemüvegben kimerészkedtem a
kertbe. Nagyon jó idő volt.
Oltasd be magad influenza ellen , én minden évben
megkapom az inekciot, és azota nem is betegedtem meg.